IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Няма проблеми с крана, струята от него тече на около 10 см. пред таблото на контролера.Но и дори да има пръски, таблото е влагозащитено.За информация на всички ще добавя че това е дизайна на прототипа, който мисля да променя малко при евентуално серийно производство. За недоброжелателите и песимистите ще добавя че имам 2-ма сериозни инвеститора и очаквам разговор с още 2-ма.
    Желая всичко добро на всички.
    Търся сериозен инвеститор за моя проект.
    Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
      Желая ти успех, Краси! Единствено, предния панел на таблото бих сложил далеч от кранчето, че ще има зацапване, неволно мокрене и т.н. ти си знаеш, обаче. Давай смело!

Коментар

• Този самовар тип бака колко му искаше?

Коментар

Браво! Поздравления и успех!

Коментар

• Ето това е ТОЙ

https://www.facebook.com/pages/%D0%9...57417384361483
            Attached Files

Коментар

До Краси:
              Без да пия бира и да ти разбирам от нещата и без да съм оптимист, в такава тегава атмосфера, ще ти река:
              - Опитай се да не се ангажираш с дребни, завистливи душици. Те си знаят психологическия проблем, знаят, че ще си останат такива...и всичко ще сторят, да оплюят де кого видят край себе си, че прави нещо различно. голям кеф на извратените им съзнания ще сториш, обаче, ако се предадеш.
              И няма да забравят да ти го натякват ката ден.
              Игнорирай злобата им но, бъди нащрек: На моменти, и при тях има проблясъци. Възползвай се, а после, може великодушно да ги почерпиш. Да видят, че не всички са запъртъци като тях.
              Благодаря.
              Аз съм телец.Не се предавам лесно.А и апарата работи.Ако е рекъл Бог на пролетния Пловдивски панаир може да го покажа .[/QUOTE]

Коментар

• Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
                Забележете, че билките и чаят се сушат, дори покълналият ечемик за бирата се суши, преди да се свари ? А и бате Пешо навярно ще ви каже, че дори жива люцерна не се дава на добичетата, преди да се изсуши, само покарала тревица може да се пасе, но и това не е за всеки.
                Не всеки може да пасе поникнала царевица но, ти можеш.
                - Което е похвално, ръй-се.

Коментар

• Забележете, че билките и чаят се сушат, дори покълналият ечемик за бирата се суши, преди да се свари ? А и бате Пешо навярно ще ви каже, че дори жива люцерна не се дава на добичетата, преди да се изсуши, само покарала тревица може да се пасе, но и това не е за всеки. Та живите [микро] организми са опасни и не са полезни за хапване. Затова вече слагат консерванти и в млякото. А флуорът в минералната вода изчиства микробите.
                  Last edited by Кисимов; 04.12.2013, 17:55.

Коментар

• До Краси:
                    Без да пия бира и да ти разбирам от нещата и без да съм оптимист, в такава тегава атмосфера, ще ти река:
                    - Опитай се да не се ангажираш с дребни, завистливи душици. Те си знаят психологическия проблем, знаят, че ще си останат такива...и всичко ще сторят, да оплюят де кого видят край себе си, че прави нещо различно. голям кеф на извратените им съзнания ще сториш, обаче, ако се предадеш.
                    Игнорирай злобата им но, бъди нащрек: На моменти, и при тях има проблясъци. Възползвай се, а после, може великодушно да ги почерпиш. Да видят, че не всички са запъртъци като тях.[/QUOTE]

Благодаря.
                    Аз съм телец.Не се предавам лесно.А и апарата работи.Ако е рекъл Бог на пролетния Пловдивски панаир може да го покажа .

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Ами да.
                      Той Пирамида е известен изобретател, с предпочитание към не много рационалните (няма как да го кажа по-меко) идеи.

Особено място заема идеята му да се направи тръбопровод, който да отвежда топлата вода, остатъчната, от АЕЦ Козлодуй за отопляване на София.
                      Много е уникална!
                      Само дето не е представил нито една сметка. А иначе от други "изобретатели" иска числа.

Аз ще предоставя за неговия проект само едно число.
                      Топлинната мощност, необходима за отопление на София (наместо сегашната топлофикация) е около хиляда мегавата. Тоест за отоплението ще е необходима ПЪЛНАТА мощност на един блок. И то ако е някъде около София, за да се намалят загубите от преноса.

За твоя проект не знам. И не ме интересува. Аз "жива" бира не пия. То и при нас съм видял един път такава в магазин. И това беше.
                      Гигов, плещиш врели-некипели. Защото,
                      1. В темата, за която бегло споменаваш, и за която ме оплюваш, са приведени много числа.
                      2. В същата тема, съм разяснил /в самото начало/ че цифрата 500 MW е взета илюстративно.
                      3. Уж си енергетик, а не знаеш, че ВВЕР 1000 има 1000 MW НОМИНАЛНА електрическа мощност и 3300 MW топлинна, от които, изхвърля директно като топлина поне 1500 MW, "скромно" позволявайки на до 800 MW да се изгубят И по други пътища.
                      4. Освен това, "забравяш", че /според проекта/ не се и очаква самата вода от охлаждането да потече към Шопско, а такава, подгрята при топлообмен и чрез извличане от охлаждащата на топлина с термопомпи.
                      5. Рационалността на идеята, моите цифри я показват. Пак повтарям, има ги в темата , поне повечето. Виж, твоите и на Пешо твърденията, че било "неефективно", при положение, че не си направихте труда да пресметнете нито топлозагубите, нито загубите на мощност за пренос на самата вода, нито да осъзнаете, че много голям процент от "загубите" в машините по пътя, се връщат като топлина /сиреч, полезна работа/ със същата тази вода, свеждайки реалните загуби до много по-ниска стойност.
                      6. Вие, "маститите енергетици", така и не осъзнахте, че много по-евтино е да вземеш енергия, която, така или иначе, изхвърляш, тоест, без загуби за нейното "произвеждане", отколкото да хабиш нови количества въглища, газ или каквото още се сетиш, да доставиш същата топлина от другаде.
                      7. Вие, "маститите енергетици", така и не си дадохте труда да вникнете в редицата способи за оптимизация. Вместо това, изсипахте тонове лайна по мой адрес, без да преведете и вие, от своя страна, елементарни цифри, за да оборите това, което аз предлагам.
                      И, на всичко това, още, сочиш с пръст?
                      Велик морал, носен от "велик" гений, няма що.

До Краси:
                      Игнорирай злобата им но, бъди нащрек: На моменти, и при тях има проблясъци. Възползвай се, а после, може великодушно да ги почерпиш. Да видят, че не всички са запъртъци като тях.
                      Last edited by Pyramid; 25.11.2013, 22:19.

Коментар

• Като говорим за цена.Цената на по долу рекламираното контролерче е 400$.
                        За справка тук http://opencart.tehsoft.com/index.ph...product_id=171
                        Както видяхме от видеото е необходима допълнителна инсталация на контролера към съответната инсталация за бира която също струва пари.Не виждам в крайна сметка да се получи по малка от 1000 лв в най- добрия случай.Все пак това е едно недовършено изделие за разлика от моя апарат.

Коментар

Не съм свалил цената и няма да я сваля.
                          То от всяко дърво свирка не става.Бирата не я прави само машината а човека и качествените материали.
                          Истината е че всички сте завистливи че някой е направил нещо уникално в България и всички сте готови да плюете и хвърляте кал по мене но не и да ме поздравите за постижението.Шапка свалям на Пирамид само той ме подкрепи тук.
                          Но такъв. ни е манталитета.То и за това държавата ни е такава.
                          Ами да.
                          Той Пирамида е известен изобретател, с предпочитание към не много рационалните (няма как да го кажа по-меко) идеи.

Особено място заема идеята му да се направи тръбопровод, който да отвежда топлата вода, остатъчната, от АЕЦ Козлодуй за отопляване на София.
                          Много е уникална!
                          Само дето не е представил нито една сметка. А иначе от други "изобретатели" иска числа.

Аз ще предоставя за неговия проект само едно число.
                          Топлинната мощност, необходима за отопление на София (наместо сегашната топлофикация) е около хиляда мегавата. Тоест за отоплението ще е необходима ПЪЛНАТА мощност на един блок. И то ако е някъде около София, за да се намалят загубите от преноса.

За твоя проект не знам. И не ме интересува. Аз "жива" бира не пия. То и при нас съм видял един път такава в магазин. И това беше.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            Оффффффф..
                            Разбирам...
                            Друго не разбирам...Ти мина на групата потребители с основно образование и безработни мангали ли ...? Явно си свалил цената до 100 лв.....
                            Вчера си купих от Лидъл, 4 програмируеми контакта с дистанционно....Ще взема да спретна два контролера за 26лв и да мирясаш....
                            Не съм свалил цената и няма да я сваля.
                            То от всяко дърво свирка не става.Бирата не я прави само машината а човека и качествените материали.
                            Истината е че всички сте завистливи че някой е направил нещо уникално в България и всички сте готови да плюете и хвърляте кал по мене но не и да ме поздравите за постижението.Шапка свалям на Пирамид само той ме подкрепи тук.
                            Но такъв. ни е манталитета.То и за това държавата ни е такава.
                            Last edited by krasinet; 25.11.2013, 20:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
                              Бира си правеха по селата още миналия век. Но лятото в една селска къща, направо ми свиха шапката. Един диспесър за вода. А тубата от горе, пълна с бира!! И си насядали около него нашите хора! Па нека да жега на вън!!!!!!
                              +1
                              Ама трябва охладителя на диспенсъра да е доста мощен. Че това не е вода. Бира е това. Скоростта на употреба е многократно по-висока.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Въздуха си ти защото не си разбрал какво питам.
                                Не говоря за напечатана на български брошурка която да ти обяснява как се работи а за меню на български на самия контролер.На дисплея му всички съобщения да се изписват на български език.На кирилица.
                                Капиш?
                                Оффффффф..
                                Разбирам...
                                Друго не разбирам...Ти мина на групата потребители с основно образование и безработни мангали ли ...? Явно си свалил цената до 100 лв.....
                                Вчера си купих от Лидъл, 4 програмируеми контакта с дистанционно....Ще взема да спретна два контролера за 26лв и да мирясаш....

Коментар

Working...
                                X