IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Цени няма да коментирам тук особено себестойността,. Само ще ти кажа че моята себестойност за 60 литра е около 10 пъти по ниска от цената на дребно на подобен германски апарат.Варенето става за около 3 часа но след това има още от 7-10 дни ферментация и още две седмици зреене при около 20 градуса за ейл бирите.Колкото до трайността зависи при какви условия се съхранява. Ако е бутилирана в тъмни бутилки плътно затворени на тъмно и хладно място може да издържи , няколко месеца. Ако е във ферментор във хладилник сигурно поне месец при положение че се черпи от него. Но ако отвориш бутилка трябва да я изпиеш до 2-3 дена.Ако е в кег пак трябва да се държи на хладно 4-5 градуса . В противен случай за 2-3 дена може да се вкисне ако е лятно време и я съхраняваш отвън.
    Пети океан по мои източници не произвеждат жива бира а я купуват от "Болярка" преди пастьоризация, филтриране и стабилизация. Но както знаеш тяхната жива бира е много скъпа и се продава в заведенията по 6лв литъра.
    Колкото до контролера трябва да може да контролира 7-8 различни температурни режима стъпаловидно с различно време на задръжка. Ако мислиш че можеш да намериш на пазара такъв ПИД под 500 лв . Лично ще ти благодаря .Моя ми излиза много по евтино.
    Относно себестойността на бирата зависи каква бира искаш да пиеш хубава или такава каквато няма с такова качество по-магазините. От теб зависи каква малцова смес ще ползваш но ще е винаги по-евтина от магазина но и в пъти по-качествена. Дори да си направиш бира от скъпа малцова смес плътна , 12 градуса Плато , каквато няма по-магазините себестойността и ще е близка до тази на магазина но най-евтините бири но ще бъде в пъти по-евтина от вносните бири а по-добра на вкус . Но ако искаш много евтина и по-разредена и такава ти харесва.Нямаш проблеми, такава си направи.Качеството на суровините е гарантирано. Част от тях са немски, но и българските са добри.
    На останалите ти въпроси няма да отговарям тук. Ако имаш някакво конкретно финансово предложение пиши ми в лични. Който се интересува от закупуване на апарат ще му отговоря в лични.
    Last edited by krasinet; 18.09.2013, 21:11.
    Търся сериозен инвеститор за моя проект.
    Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
      Отговор на falafel
      Къде се намира апаратa ще се въздържа да го кажа публично за сега.Изработил съм апарат с вместимост 60 литра.Но на същия принцип мога да сглобя от 1л до 10 000л.Просто принципа е един същ.Може да се опита продукта и мога да кажа със сигурност че който е опитал жива бира винаги е оставал възхитен. Ползвам немски и български малцове и хмел от реномирани производители както и дрожди за ферментацията така че за отравяне не можем да говорим.Има инстанции които могат да издадат сертификати за електробезопасност и хранителна безопасност на продукта но това също струва пари. Достатъчно съм компетентен да знам какви са изискванията на тези институции и съм уверен че апарата ми отговаря на изискванията им.Микроконтролера наистина е специализиран защото процеса на "варене" , така нареченето майшуване на бирата изисква точен контрол на температура и контрол на времетраенето на процесите които се извършват в апарата. Без прецизен контрол не може да се получи качествен краен продукт.По време на майшуването действат няколко групи ензими които разграждат специфични компоненти от малца. А всеки ензим има температура при която е активен и тя трябва да се спазва стриктно.Освен това от продължителността на действие на съответния ензим зависи и качеството на крайния продукт.Така че за да се изработи нужния контролер са нужни познания освен по електроника но и да се познава технологията на производството на бира. Така че рядко се срещат инженери по електроника които са запознати с технологията на производство на бира както и технолози които разбират от производство на бира и контролери.Не си изсипва сам суровината но дисплея на контролера и звуков сигнал от зумер показват кое кога да се направи. Макар че не е проблем да се направи и това автоматично.Капацитета на моя апарат е 60 литра но както споменах по горе няма проблем да се изпълни апарата и в по-голяма или по-малка конфигурация. Важно е принципа.В България и Китай няма производител на подобен апарат проверил съм . В Европа единствено в Германия има производител но крайната му цена е 10 пъти по-голяма от моите разходи за производство.Не съм срещал производител на подобен апарат и в останалата част на света . Поне няма интернет присъствие такъв производител. Апарата в България може да бъде патентован защото както казах е уникален за България. Големите Пивовари ползват друга технологична схема. Но и германците не биха могли да оспорват защото и те не са първи с техния апарат в производството на бира. Бира се прави от векове. Бих могъл да направя най-различни модификации на апарата дори по-автоматизиран от техния.Използвам готови елементи но те искат допълнителна обработка.А някои други поръчвам на фирми защото не мога да ги изработя сам: като релета, печатни платки, нагреватели, датчици.Биха могли да се изработят малки серии и биха се продали добре , даже знам къде и как.Но пълния капацитет на идеята би се осъществил ако се продават на ресторанти и хотели с ресторанти защото там ще има голям оборот на консумативи под формата на готови малцови смеси , хмел, хмелов екстрат, дрожди от които би се получил един сравнително добър постоянен доход. Това е и моята цел.Надявам се да съм отговорил на зададените въпроси. Винаги съм насреща да отговоря и на други.
      Добре, благодаря ти за отговорите. Само че остават още няколко неща :

      Цената - при изработка на единично изделие и при малка серия - колко, в лв., на брой от уреда.
      Цената на продукцията - колко е себестойността на литър бира.
      Скорост на производствения цикъл - колко време минава от насипването на суровините до получаването на готовия продукт и колко трайност има готовия продукт

      Потенциална конкуренция - "Пети океан", имат собствени съдове за жива бира, които вече слагат в ресторантите, аз съм го виждал на живо. С какво твоето решение превъзхожда тяхното?

      Защо трябва да изработваш контролера, а не купиш готов PLC? Няма никакъв смисъл да правиш собствен контролер. Програмирането е елементарно, ако имаш разписан целия процес и контролните параметри са ти ясни.

      Говорил ли си с поне един ресторант и какво ти казаха те? Как планираш да даваш машината - продажба или под наем? Как ще я сервизираш - на място предполагам, какви са най-честите проблеми?

      Как планираш да доставя суровините - говорил ли си с доставчиците, имаш ли сигурност, че качеството ще е постоянно?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
        Бравос ТАТОвото - имаш чудесна идея . Я ми кажи каква цена е апарата и колко стинки ще ми дойде литър готова жива бира , че може да си поръчам такъв и постни една снимка туканка да го видим твойто чудо
        За домашна употреба и аз съм заинтересован. Може да се окаже че там е пазара.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
          Отговор на falafel
          Къде се намира апаратa ще се въздържа да го кажа публично за сега.Изработил съм апарат с вместимост 60 литра...........
          Бравос ТАТОвото - имаш чудесна идея . Я ми кажи каква цена е апарата и колко стинки ще ми дойде литър готова жива бира , че може да си поръчам такъв и постни една снимка туканка да го видим твойто чудо
          Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

          Коментар


          • Отговор на falafel
            Къде се намира апаратa ще се въздържа да го кажа публично за сега.Изработил съм апарат с вместимост 60 литра.Но на същия принцип мога да сглобя от 1л до 10 000л.Просто принципа е един същ.Може да се опита продукта и мога да кажа със сигурност че който е опитал жива бира винаги е оставал възхитен. Ползвам немски и български малцове и хмел от реномирани производители както и дрожди за ферментацията така че за отравяне не можем да говорим.Има инстанции които могат да издадат сертификати за електробезопасност и хранителна безопасност на продукта но това също струва пари. Достатъчно съм компетентен да знам какви са изискванията на тези институции и съм уверен че апарата ми отговаря на изискванията им.Микроконтролера наистина е специализиран защото процеса на "варене" , така нареченето майшуване на бирата изисква точен контрол на температура и контрол на времетраенето на процесите които се извършват в апарата. Без прецизен контрол не може да се получи качествен краен продукт.По време на майшуването действат няколко групи ензими които разграждат специфични компоненти от малца. А всеки ензим има температура при която е активен и тя трябва да се спазва стриктно.Освен това от продължителността на действие на съответния ензим зависи и качеството на крайния продукт.Така че за да се изработи нужния контролер са нужни познания освен по електроника но и да се познава технологията на производството на бира. Така че рядко се срещат инженери по електроника които са запознати с технологията на производство на бира както и технолози които разбират от производство на бира и контролери.Не си изсипва сам суровината но дисплея на контролера и звуков сигнал от зумер показват кое кога да се направи. Макар че не е проблем да се направи и това автоматично.Капацитета на моя апарат е 60 литра но както споменах по горе няма проблем да се изпълни апарата и в по-голяма или по-малка конфигурация. Важно е принципа.В България и Китай няма производител на подобен апарат проверил съм . В Европа единствено в Германия има производител но крайната му цена е 10 пъти по-голяма от моите разходи за производство.Не съм срещал производител на подобен апарат и в останалата част на света . Поне няма интернет присъствие такъв производител. Апарата в България може да бъде патентован защото както казах е уникален за България. Големите Пивовари ползват друга технологична схема. Но и германците не биха могли да оспорват защото и те не са първи с техния апарат в производството на бира. Бира се прави от векове. Бих могъл да направя най-различни модификации на апарата дори по-автоматизиран от техния.Използвам готови елементи но те искат допълнителна обработка.А някои други поръчвам на фирми защото не мога да ги изработя сам: като релета, печатни платки, нагреватели, датчици.Биха могли да се изработят малки серии и биха се продали добре , даже знам къде и как.Но пълния капацитет на идеята би се осъществил ако се продават на ресторанти и хотели с ресторанти защото там ще има голям оборот на консумативи под формата на готови малцови смеси , хмел, хмелов екстрат, дрожди от които би се получил един сравнително добър постоянен доход. Това е и моята цел.Надявам се да съм отговорил на зададените въпроси. Винаги съм насреща да отговоря и на други.
            Търся сериозен инвеститор за моя проект.
            Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
              Здравейте,
              Създадох уникален за България апарат който е пълен автомат.Апарата е за производство на жива бира и работи с помощта на специализиран микро-контролер. С негова помощ всеки може да свари висококачествена жива бира. Апарата има според мен огромен пазар . Защото в България и Китай никой не произвежда подобен.А в Европа само в Германия се произвежда подобен, крайната цена на който е 10 пъти по-висока от моите производствени разходи.Потенциални клиенти са всички по-големи ресторанти, хотели, хотелски комплекси както и всеки човек който иска да пие качествена бира у дома. Имам изработен прототип на апарата и мога да произведа с помощта на под изпълнители неограничен брой. Освен в България апарата би могъл да се продава и в съседните страни както и в Европейския съюз, дори извън него.
              Търся сериозен инвеститор за производството на апарата.
              Няколко неща. Първо, къде е инсталиран апарата, може да се види, пипне, да се опита от продукта. Второ, това е бира - трябва да минеш предполагам през одобрение на някаква инспекция, защото ако някой се отрови от твоя продукт, трябва да има виновен, нали така? Имаш ли всички проверки и удостоверения, че производството на Бира по твоя начин е безопасно? Трето, този микроконтролер - да е специализиран, да е специализиран, колко да е специализиран? Аз не бих го споменавал въобще, той не ти носи бонус точки, особено ако някой се е занимавал с контролери. След това, пълен автомат - сам ли си насипва суровината? Какъв му е капацитета за производство, размери това-онова. После, цена - поне ориентир дай, както и какво би се получило при производство в малки серии. След това, какво е необходимо за производството му - може ли да се сглоби от готови компоненти или е необходимо специално производство на някой елемент. После, проверил ли си дали има ВЕЧЕ патент за подобен продукт и дали не нарушаваш нечии чужди права, особено като ще го продаваш извън БГ? И т.н. и т.н

              Коментар


              • Нищо малка грешка.Помислих че 'Искаш стабилна далавера без ангажименти?- Забрави. Няма как.' е част от въпроса ти.
                А колкото до патентоването мисля че не съм открил топлата вода. В Европа има германски производител на подобна техника но цената му на дребно е 10 пъти по-висока от моите производствени разходи. А български и китайски производител на подобен апарат не съм открил още.
                Наздраве
                Търся сериозен инвеститор за моя проект.
                Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

                Коментар


                • ...каква е връзката на този, последен пост, с останалите?

                  Коментар


                  • Защо без ангажименти.Контрол върху подизпълнители.Контрол върху произведената продукция.Мениджмънт, маркетинг.Всичко това е работа.Просто търся съдружник срещу % от печалбата.А пазара е огромен.
                    Търся сериозен инвеститор за моя проект.
                    Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

                    Коментар


                    • Обаче,
                      1. Ползвай патентен представител.
                      2. Опитай НАПРАВО в чужбина. У нас, процедурите са туткави, а от съответната институция повече ще ти пречат, отколкото да ти съдействат.
                      Изстрадано.

                      Коментар


                      • Патентовай го, защото ще ти откраднат идеите.
                        И като имаш вече патент по-лесно ще намериш финансиране.

                        Коментар


                        • Така и не разбрах, защо ти изключиха предната тема.
                          За жалост, не съм човекът, когото търсиш но, ти стискам палци.

                          Коментар


                          • Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.

                            Здравейте,
                            Създадох уникален за България апарат който е пълен автомат.Апарата е за производство на жива бира и работи с помощта на специализиран микро-контролер. С негова помощ всеки може да свари висококачествена жива бира. Апарата има според мен огромен пазар . Защото в България и Китай никой не произвежда подобен.А в Европа само в Германия се произвежда подобен, крайната цена на който е 10 пъти по-висока от моите производствени разходи.Потенциални клиенти са всички по-големи ресторанти, хотели, хотелски комплекси както и всеки човек който иска да пие качествена бира у дома. Имам изработен прототип на апарата и мога да произведа с помощта на под изпълнители неограничен брой. Освен в България апарата би могъл да се продава и в съседните страни както и в Европейския съюз, дори извън него.
                            Търся сериозен инвеститор за производството на апарата.
                            Търся сериозен инвеститор за моя проект.
                            Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!
                          Working...
                          X