Цени няма да коментирам тук особено себестойността,. Само ще ти кажа че моята себестойност за 60 литра е около 10 пъти по ниска от цената на дребно на подобен германски апарат.Варенето става за около 3 часа но след това има още от 7-10 дни ферментация и още две седмици зреене при около 20 градуса за ейл бирите.Колкото до трайността зависи при какви условия се съхранява. Ако е бутилирана в тъмни бутилки плътно затворени на тъмно и хладно място може да издържи , няколко месеца. Ако е във ферментор във хладилник сигурно поне месец при положение че се черпи от него. Но ако отвориш бутилка трябва да я изпиеш до 2-3 дена.Ако е в кег пак трябва да се държи на хладно 4-5 градуса . В противен случай за 2-3 дена може да се вкисне ако е лятно време и я съхраняваш отвън.
Пети океан по мои източници не произвеждат жива бира а я купуват от "Болярка" преди пастьоризация, филтриране и стабилизация. Но както знаеш тяхната жива бира е много скъпа и се продава в заведенията по 6лв литъра.
Колкото до контролера трябва да може да контролира 7-8 различни температурни режима стъпаловидно с различно време на задръжка. Ако мислиш че можеш да намериш на пазара такъв ПИД под 500 лв . Лично ще ти благодаря .Моя ми излиза много по евтино.
Относно себестойността на бирата зависи каква бира искаш да пиеш хубава или такава каквато няма с такова качество по-магазините. От теб зависи каква малцова смес ще ползваш но ще е винаги по-евтина от магазина но и в пъти по-качествена. Дори да си направиш бира от скъпа малцова смес плътна , 12 градуса Плато , каквато няма по-магазините себестойността и ще е близка до тази на магазина но най-евтините бири но ще бъде в пъти по-евтина от вносните бири а по-добра на вкус . Но ако искаш много евтина и по-разредена и такава ти харесва.Нямаш проблеми, такава си направи.Качеството на суровините е гарантирано. Част от тях са немски, но и българските са добри.
На останалите ти въпроси няма да отговарям тук. Ако имаш някакво конкретно финансово предложение пиши ми в лични. Който се интересува от закупуване на апарат ще му отговоря в лични.
Пети океан по мои източници не произвеждат жива бира а я купуват от "Болярка" преди пастьоризация, филтриране и стабилизация. Но както знаеш тяхната жива бира е много скъпа и се продава в заведенията по 6лв литъра.
Колкото до контролера трябва да може да контролира 7-8 различни температурни режима стъпаловидно с различно време на задръжка. Ако мислиш че можеш да намериш на пазара такъв ПИД под 500 лв . Лично ще ти благодаря .Моя ми излиза много по евтино.
Относно себестойността на бирата зависи каква бира искаш да пиеш хубава или такава каквато няма с такова качество по-магазините. От теб зависи каква малцова смес ще ползваш но ще е винаги по-евтина от магазина но и в пъти по-качествена. Дори да си направиш бира от скъпа малцова смес плътна , 12 градуса Плато , каквато няма по-магазините себестойността и ще е близка до тази на магазина но най-евтините бири но ще бъде в пъти по-евтина от вносните бири а по-добра на вкус . Но ако искаш много евтина и по-разредена и такава ти харесва.Нямаш проблеми, такава си направи.Качеството на суровините е гарантирано. Част от тях са немски, но и българските са добри.
На останалите ти въпроси няма да отговарям тук. Ако имаш някакво конкретно финансово предложение пиши ми в лични. Който се интересува от закупуване на апарат ще му отговоря в лични.
Коментар