IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Виж колко видове бири има http://thebeermongers.com/beers/
    Колко от тях се предлагат на нашия пазар. Само два вида. Светло и тъмно. И разбира се плодовите сокчета които се появиха напоследък и предлагат като плодови бири,
    А аз мога да предложа поне 20 вида. Един чужденец какво мислиш че ще предпочете? Пастьоризирана, стабилизирана, и в много случаи разредена и недоузряла бира от която ще те боли глава на другия ли? Аз предлагам качество и то на ниска себестойност.
    Last edited by krasinet; 19.09.2013, 20:16.
    Търся сериозен инвеститор за моя проект.
    Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

Коментар

• Значи темата е изчерпана
      Пусни линк, когато започнат продажбите.

Коментар

• А ти за моите инвеститори не се грижи. Вече имам няколко кандидати.
        Last edited by krasinet; 19.09.2013, 20:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
          Това http://www.ebay.com/itm/Bayou-Classi...-/200784463141
          което струва 326$ във Ибей е просто един казан с кран и термометър. Най-много да има филтър за прецеждане на майша.
          А тук http://www.birata.net/index.php?page...id=26&vmcchk=1
          продават готов сгъстен малцов екстрат но виж му цената и колко ти излиза литър бира с него? Освен това да правиш бира от готов малцов екстрат е все едно да си направиш нескафе вместо еспрессо.
          Мечтата на всеки хотелиер и ресторантьор е да си прави сам малцовия екстракт и да вари домашна бира, с която да печели по левче от всяка продадена бутилка, вместо да продава бутилирана бира, която му доставят при поискване и пак печели по левче.

Коментар

Благодаря на всички за вашите мнения. Те доказват че имате типичен " български" манталитет. И напълно оправдавате някои вицове. Темата се превърна в психонатиск върху мен и то само по една причина. Завист.Това е типична българска черта но не искам да влизам в конфликт с никой. Само ще добавя че освен 5 звездни хотели има и 4,3,2 звездни. Големи ресторанти. Селски кръчми. Търговските вериги също са потенциален клиент и не само в България. А основата на контролера и аз купих от Китай. Но това не е причина да продавам евтино. Който не си уважава труда той продава евтино.Наистина ако намеря подходящата цифра ще помисля и за обикновения домашен пивовар.Благодаря ви отново за мненията ви, те отразяват същността ви. Ако има някой потенциален инвеститор между вас с поне 6 цифрена сума да ми пише в лични.
            Наздраве
            Ти за моя манталитет не се грижи, мисли за продукта. В предния си пост ти писах - много бързо се пропука фасадата на спокойствие и уравновесеност и отдолу се вижда, че си неуверен и не можеш да извлечеш полза от критика. На такъв човек трудно му доверяват пари, освен срещу ипотека на имот, разбира се.

Също така стана ясно, че този вълшебен контролер не е нищо особено. Hunter of fools е направил добра селекция на изразите, с които си вредиш - ако ги махнеш от предложението си ще стои доста по-добре. Ако сложиш и числа - още повече.

За поне шестцифрената сума. Абе това било много популярно нещо - всеки иска шестцифрена сума, или е шестцифрен в нещо си. Не е като да ти трябват 28500 лв., друго си е шестцифрената сума. Ама в Евро ли, или и в лева може? И накуп, нали така, а не на траншове след покриване на някакви предварително заложени цели?

Коментар

• Това http://www.ebay.com/itm/Bayou-Classi...-/200784463141
              което струва 326$ във Ибей е просто един казан с кран и термометър. Най-много да има филтър за прецеждане на майша.
              А тук http://www.birata.net/index.php?page...id=26&vmcchk=1
              продават готов сгъстен малцов екстрат но виж му цената и колко ти излиза литър бира с него? Освен това да правиш бира от готов малцов екстрат е все едно да си направиш нескафе вместо еспрессо.

Коментар

• 'Hunter of fools'
                Публикувай тук линк на автомат за майшуване на малц от 300$ и аз ще ти подаря една от моите машини.

Коментар

• А това е върха на всички мечти, "комунизма" при бирата:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=HG_wfMK7dko

Коментар

• Благодаря на всички за вашите мнения. Те доказват че имате типичен " български" манталитет. И напълно оправдавате някои вицове. Темата се превърна в психонатиск върху мен и то само по една причина. Завист.Това е типична българска черта но не искам да влизам в конфликт с никой. Само ще добавя че освен 5 звездни хотели има и 4,3,2 звездни. Големи ресторанти. Селски кръчми. Търговските вериги също са потенциален клиент и не само в България. А основата на контролера и аз купих от Китай. Но това не е причина да продавам евтино. Който не си уважава труда той продава евтино.Наистина ако намеря подходящата цифра ще помисля и за обикновения домашен пивовар.Благодаря ви отново за мненията ви, те отразяват същността ви. Ако има някой потенциален инвеститор между вас с поне 6 цифрена сума да ми пише в лични.
                    Наздраве
                    Last edited by krasinet; 19.09.2013, 20:18.

Коментар

• Човекът- "изобретател" има намерение да направи едно АД, за да се листне на БФБ и сега проучва пазара .....
                      Аз писах в другата му тема, че една дамаджана от 30 л върши същата работа, ако знаеш какво, кога и как да го смесиш....
                      Малко поучително и нагличко се държи, но дано спечели инвеститори....
                      А дано, но надали.....

Коментар

• Щом е толкова уверен в бъдещето на апарата, залага/продава имущество и си е сам собственик.
                        Интересно как в такива теми накрая търсещият пари започва да обяснява на всички останали какви тъпанари са.

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                          Изнервяш се, което показва неувереност. Първите ти отговори бяха много добри, спокойно, аргументирано. Това иска да чуе един потенциален инвеститор. Този последния вече е малко с изтънял гласец, не не! Трябва да си до последно бетон.

На мен ми е интересно, защото научавам нови неща. Разбира се, че не познавам материята, ако я познавах, щях аз да варя бира, а не ти. Няма да ти пиша на лични, защото най-ценното за един форум е дискусията - тя остава и някой друг - било инвеститор, било предприемач - може да прчете мненията и да си извади съответните изводи. Ако прецениш, че не е изгодно за теб - не ми отговоряй.

Микрокомпютъра е много по-мощен и може сравнително просто да емулира ПИД. Аз съм го правил това, управление на температура през COM порт. Отдавна не съм се занимавал с индустриални контролери и затова ти дадох аналогичен пример, който ти върши работа, но ако се хванем на бас по 500 лв., ще ти намеря точно такъв какъвто искаш, много по-евтино от 500 лв. Ще ти дам и подсказка как - поръчка на малки серии хардуер директно от Китай. Всеки може да го направи, ако си даде зор да търси. Не говоря наизуст, доставял съм.

Чудесно, дал си ми ориентир за цена! Ако германския струва 5 000, твоя е 10 пъти по-евтин, значи 500. Нека производствените ти разходи да са за колко - за 200? И нека да го продаваш за 700 лв.

Имаш интерес от 5 звездни хотели - супер. Въпрос - колко са всички петзвездни хотели в България? Потърсих в един международен туристически портал - излезнаха 48 резултата. Нека да ги удвоим, все пак може да са изпуснали няколко - стават 100. Ами нали точно тези числа цитирах в примера си???

Фразата "пазар с голям потенциал" е изпразнена от съдържание. Твоята представа за потенциал и моята и на човека Х може да са много различни. Затова очертай го този потенциал! На база на наличната информация, ти ще правиш 70 000 лв. оборот на година от продажби. Това е много нисък оборот и не може да издържа фирмата, защото разходите ще са ти огромни. Трябва ти нещо като поне 500 броя на година - това означава по 1-2 продажби ВСЕКИ ДЕН.

Аз, като потенциален инвеститор не виждам как това може да бъде постигнато. Ако ме убедиш - мен и всички четящи - става много по-вероятно да се намери някой, който да ти даде пари.
                          Може би може да бъде постигнато ако се продава на обикновени кръчми и частни лица. Аз лично бих си взел за вкъщи такова ако наистина е на продажна цена около 700 лв.

Коментар

Това http://store.comet.bg/bg/CatalogueFa...oduct/1263654/ е микрокомпютър а не ПИД микроконтролер. Разликата е от небето до земята.Само ще ти кажа че германския апарат за 50 литра струва 5000 лв. Това ми го каза директния вносител в личен разговор .Приказвай си каквото искаш но съм писал на няколко 5 звездни хотела и има голям интерес. Явно само си чешеш езика с непозната за теб материя. Ако имаш възможност и искаш да инвестираш в пазар с голям потенциал пиши ми в лични. Иначе не ми губи времето с безполезни въпроси.
                            Изнервяш се, което показва неувереност. Първите ти отговори бяха много добри, спокойно, аргументирано. Това иска да чуе един потенциален инвеститор. Този последния вече е малко с изтънял гласец, не не! Трябва да си до последно бетон.

На мен ми е интересно, защото научавам нови неща. Разбира се, че не познавам материята, ако я познавах, щях аз да варя бира, а не ти. Няма да ти пиша на лични, защото най-ценното за един форум е дискусията - тя остава и някой друг - било инвеститор, било предприемач - може да прчете мненията и да си извади съответните изводи. Ако прецениш, че не е изгодно за теб - не ми отговоряй.

Микрокомпютъра е много по-мощен и може сравнително просто да емулира ПИД. Аз съм го правил това, управление на температура през COM порт. Отдавна не съм се занимавал с индустриални контролери и затова ти дадох аналогичен пример, който ти върши работа, но ако се хванем на бас по 500 лв., ще ти намеря точно такъв какъвто искаш, много по-евтино от 500 лв. Ще ти дам и подсказка как - поръчка на малки серии хардуер директно от Китай. Всеки може да го направи, ако си даде зор да търси. Не говоря наизуст, доставял съм.

Чудесно, дал си ми ориентир за цена! Ако германския струва 5 000, твоя е 10 пъти по-евтин, значи 500. Нека производствените ти разходи да са за колко - за 200? И нека да го продаваш за 700 лв.

Имаш интерес от 5 звездни хотели - супер. Въпрос - колко са всички петзвездни хотели в България? Потърсих в един международен туристически портал - излезнаха 48 резултата. Нека да ги удвоим, все пак може да са изпуснали няколко - стават 100. Ами нали точно тези числа цитирах в примера си???

Фразата "пазар с голям потенциал" е изпразнена от съдържание. Твоята представа за потенциал и моята и на човека Х може да са много различни. Затова очертай го този потенциал! На база на наличната информация, ти ще правиш 70 000 лв. оборот на година от продажби. Това е много нисък оборот и не може да издържа фирмата, защото разходите ще са ти огромни. Трябва ти нещо като поне 500 броя на година - това означава по 1-2 продажби ВСЕКИ ДЕН.

Аз, като потенциален инвеститор не виждам как това може да бъде постигнато. Ако ме убедиш - мен и всички четящи - става много по-вероятно да се намери някой, който да ти даде пари.

Коментар

• Това http://store.comet.bg/bg/CatalogueFa...oduct/1263654/ е микрокомпютър а не ПИД микроконтролер. Разликата е от небето до земята.Само ще ти кажа че германския апарат за 50 литра струва 5000 лв. Това ми го каза директния вносител в личен разговор .Приказвай си каквото искаш но съм писал на няколко 5 звездни хотела и има голям интерес. Явно само си чешеш езика с непозната за теб материя. Ако имаш възможност и искаш да инвестираш в пазар с голям потенциал пиши ми в лични. Иначе не ми губи времето с безполезни въпроси.

Коментар

Цени няма да коментирам тук особено себестойността,. Само ще ти кажа че моята себестойност за 60 литра е около 10 пъти по ниска от цената на дребно на подобен германски апарат.Варенето става за около 3 часа но след това има още от 7-10 дни ферментация и още две седмици зреене при около 20 градуса за ейл бирите.Колкото до трайността зависи при какви условия се съхранява. Ако е бутилирана в тъмни бутилки плътно затворени на тъмно и хладно място може да издържи , няколко месеца. Ако е във ферментор във хладилник сигурно поне месец при положение че се черпи от него. Но ако отвориш бутилка трябва да я изпиеш до 2-3 дена.Ако е в кег пак трябва да се държи на хладно 4-5 градуса . В противен случай за 2-3 дена може да се вкисне ако е лятно време и я съхраняваш отвън.
                                Пети океан по мои източници не произвеждат жива бира а я купуват от "Болярка" преди пастьоризация, филтриране и стабилизация. Но както знаеш тяхната жива бира е много скъпа и се продава в заведенията по 6лв литъра.
                                Колкото до контролера трябва да може да контролира 7-8 различни температурни режима стъпаловидно с различно време на задръжка. Ако мислиш че можеш да намериш на пазара такъв ПИД под 500 лв . Лично ще ти благодаря .Моя ми излиза много по евтино.
                                Относно себестойността на бирата зависи каква бира искаш да пиеш хубава или такава каквато няма с такова качество по-магазините. От теб зависи каква малцова смес ще ползваш но ще е винаги по-евтина от магазина но и в пъти по-качествена. Дори да си направиш бира от скъпа малцова смес плътна , 12 градуса Плато , каквато няма по-магазините себестойността и ще е близка до тази на магазина но най-евтините бири но ще бъде в пъти по-евтина от вносните бири а по-добра на вкус . Но ако искаш много евтина и по-разредена и такава ти харесва.Нямаш проблеми, такава си направи.Качеството на суровините е гарантирано. Част от тях са немски, но и българските са добри.
                                На останалите ти въпроси няма да отговарям тук. Ако имаш някакво конкретно финансово предложение пиши ми в лични. Който се интересува от закупуване на апарат ще му отговоря в лични.
                                Частта с контролера. Може би не те разбирам правилно?. Raspberry Pi - 700Mhz; 512Mb RAM; 85.6x53.98x17mm (http://store.comet.bg/bg/CatalogueFa...oduct/1263654/), цена 60 лв. Колко термометъра смяташ, че ще може да управляваш със 700Mhz процесор и 512MB памет?

Частта с цената. Не разбирам причината, да не напишеш ориентировъчна цена, но не мисля да настоявам. Като цяло, намирам малко приложение за такова устройство на нашия пазар - да продадеш 100 бр. за една година ще е успех. Бидейки евтино, да имаш печалба след всичко от 500 лв. на брой, резултатът ще е 50к. А какъв е разхода за цех за производството, машини, склад, автомобил за транспорт, персонал, ... ? Предполагам доста повече.

Коментар

Working...
                                X