IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
    Моля те, не ме карай да ти търся и помпата. http://www.amazon.com/temperature-10.../dp/B007XZAJ3I - да, сигурно е грозна, но е 32 USD.

Ами или си намери друг заварчик, или смени вида на заварките, или реши проблема по друг начин.

Аз не съм този, който прави продукта. Ако аз го правех, щях да се консултирам с професионалисти, да чета в Интернет и да намеря оптималното решение. Температурните режими и тях ли да ти ги намеря по форумите?? Ако толкова ги няма, ще отида в университета и ще попитам, учудващо е колко се радват преподавателите на това и колко много могат да ти помогнат - for free.

Именно, защото е скъпо няма да се получи. Не го ли разбираш?
    Извинявай но тази пластмасова помпичка въпреки че пише че издържа на 100 градуса колко мислиш че ще издържи? Не и давам повече от 5 варки и е аут.Извинявай ти някога ремонт на центробежна помпа правил ли си? Въобще виждал ли си разглобена помпа?
    Освен това ако не си разбрал аз съм професионалист.
    Last edited by krasinet; 21.09.2013, 23:09.
    Търся сериозен инвеститор за моя проект.
    Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
      Не съм казал че е 10 пъти по евтин, друго казах но някой се обърка и една лъжа повторена няколко пъти става истина. Само помпата ми струва 200 лв, освен това само заварчика на аргон иска 250 лв за заварките . Каква да ми е цената според теб а и труда ми без пари ли да е? Знаеш ли колко струва една пакетираща машина българска ? Не по- малко от 30 000 лв а материалите за нея мога да ти се закълна че не са повече от 3000-5000 лв. Защо мислиш е така?
      Много ми е интересно как ще направиш контролера като не знаеш температурните режими и задръжки? И от Raspbbery PI ли ще го направиш?
      Моля те, не ме карай да ти търся и помпата. http://www.amazon.com/temperature-10.../dp/B007XZAJ3I - да, сигурно е грозна, но е 32 USD.

Ами или си намери друг заварчик, или смени вида на заварките, или реши проблема по друг начин.

Аз не съм този, който прави продукта. Ако аз го правех, щях да се консултирам с професионалисти, да чета в Интернет и да намеря оптималното решение. Температурните режими и тях ли да ти ги намеря по форумите?? Ако толкова ги няма, ще отида в университета и ще попитам, учудващо е колко се радват преподавателите на това и колко много могат да ти помогнат - for free.

Именно, защото е скъпо няма да се получи. Не го ли разбираш?

Коментар

Чакай сега, не разбрах нещо. Твоя апарат е 10 пъти по-евтин от немския. Защо тогава 10 литровата ти версия струва 850 лв., а 20 литровия немски струва 3500 лв.? Не трябва ли да проваваш 20 литрова версия на цена 350 лв.?

Ако си го поръчам без контролера (него ще си го "направя" сам), колко ще ми излезе?
        Не съм казал че е 10 пъти по евтин, друго казах но някой се обърка и една лъжа повторена няколко пъти става истина. Само помпата ми струва 200 лв, освен това само заварчика на аргон иска 250 лв за заварките . Каква да ми е цената според теб а и труда ми без пари ли да е? Знаеш ли колко струва една пакетираща машина българска ? Не по- малко от 30 000 лв а материалите за нея мога да ти се закълна че не са повече от 3000-5000 лв. Защо мислиш е така?
        Много ми е интересно как ще направиш контролера като не знаеш температурните режими и задръжки? И от Raspbbery PI ли ще го направиш?
        Last edited by krasinet; 21.09.2013, 21:51.

Коментар

Виждам че има интерес от доста хора към апаратите ми и само цената ги смущава. Но и разходите ми за по-големите ми апарати е по-голяма и не мога да ги продавам на цена по-ниска от себестойността им . При положение че един апарат от 50 или 100 литра на подходящо място може да си избие цената за 1 месец си е направо жива далавера.Макар че българина иска да вземе нещо което е почти без пари и за един ден ако може да му избие парите и да започне да печели.
          Че в този ред на мисли реших да предложа сравнително евтин вариант за домашно приложение.Бюджетно решение както е прието да се казва.Но понеже ползвам неръждаеми съдове , поръчкови нагреватели, поръчкови платки и т.н..Разходите ми не са малки. Да не забравяме и труда който е огромен. В бъдеще може да започна да произвеждам и по 20-30 литра по-евтин вариант но ако започна да ги произвеждам от емайлирани алуминиежи съдове във фирмите които произвеждат такива съдове, за да падне себестойността на изделието.Но за това е нужен по голям капитал защото тези фирми произвеждат само големи серии.
          Така че предлагам 10 литров неръждаем апарат за озхаряване на пивна мъст или казано с други думи майшуване на малц . По просто казано за варене на бира на атрактивната цена от 850 лв. Ако някой тази цена му се струва висока само ще му кажа че в света няма апарат за варене на бира на тази цена.
          В подкрепа на тази теза ще кажа че 20 литровия германски апарат струва на сайта им без пътните разходи 1 487.50 евро .
          Тук в България се продава за поне 3500 лв.Който не вярва да провери тук : http://speidels-braumeister.de/shop/...ister-20-Liter
          Цената включва една година безплатна гаранция без пътните разходи ако се наложи да идвам аз или някой друг на място, поради някаква повреда и без куриерски услуги за изпращане и получаване при евентуален ремонт при мен .
          Предлагам и материали за производството на поне 10 вида бира. В това число готови малцови смеси на доказани висококачествени бири( това ви спестява търсене на рецепти и експериментиране). Освен това ви предлагам и висококачествени дрожди от реномирани чуждестранни производители. Доставям и допълнителното задължително оборудване като захаромери по Брикс и Плато, рефрактометри и др. . Всичко това на атрактивни цени.Големите апарати са с предимство. Тази оферта ще изпълнявам при липса на по-голяма поръчка.
          Който иска да поръчва да ми пише на лични.Няма да коментирам тук поръчки.
          Чакай сега, не разбрах нещо. Твоя апарат е 10 пъти по-евтин от немския. Защо тогава 10 литровата ти версия струва 850 лв., а 20 литровия немски струва 3500 лв.? Не трябва ли да проваваш 20 литрова версия на цена 350 лв.?

Ако си го поръчам без контролера (него ще си го "направя" сам), колко ще ми излезе?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
            Има ли някакъв прототип?
            Има ли поне един литър бира произведен или всичко е "на хартия"?

А, и не виждам защо за горните въпроси е необходимо да казвам образованието си, квалификации и други подобни.
            Имам прототип скоро ще кача снимки. Макар че имам 3 компютъра и един марков таблет нямам фотоапарат или марков телефон с камера с който да заснема сносен видеоклип. Но и това ще стане.

Коментар

Човече, това е сериозна работа! Значи с тая магия мога да си сваря уиски, което след 6 месеца ще е на нивото на 20-30 годишен Single malt Scotch?

Ти седиш на златна мина!!
              Това каза руснака от Москва ако искаш ще потърся видеото и ще ти дам линк ама сега ме мързи да ровя в Тубата.

Коментар

• Има ли някакъв прототип?
                Има ли поне един литър бира произведен или всичко е "на хартия"?

А, и не виждам защо за горните въпроси е необходимо да казвам образованието си, квалификации и други подобни.

Коментар

В общи линии прави абсолютно същото.Защото има достатъчно клипове в You Tube , които показват какво всъщност прави браумайстера.Макар че не мога да знам какво се крие в кутията на контролера им , контролера на моя апарат е почти същия на външен вид а и както казах преди малко прави абсолютно същото. Освен качествена бира обаче с помоща на този апарат но не само ще можеш да пиеш и 100% малцово уиски ако си любител на тази напитка. И както каза един руснак в YouTube след като отпи от 3 месечното си уиски сварено в такъв апарат(германски) и оставено да отлежава в дъбово буре на терасата му в Москва" Както виждам като стане на 6 месеца това уиски ще има по-добър вкус от 20-30 годишните уискита които ни продават в търговската мрежа"
                  Сам си направи изводите.
                  Човече, това е сериозна работа! Значи с тая магия мога да си сваря уиски, което след 6 месеца ще е на нивото на 20-30 годишен Single malt Scotch?

Ти седиш на златна мина!!

Коментар

защото друга ми е идята.Пък да не тиказвам колко ще ти излезе литъра уиски.
                    Е все пак това не е дистилатор но след ферментацията ще ти трябва едно малко дестилаторче. Не че и него не мога да сглобя но не ми се занимава с това.
                    … бря ама то съвсем любопитно стана, ще извиняваш че се включвам отново …

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                      Чета темата с интерес и за това което си написал и което цитирам е така наистина, но не вярвам да си оня психо Пирамидката. Нали не си той. Хрумна ми да ти задам един въпрос само, ама все си мисля да не попадна на оня имПецил.
                      Имам интерес към прототипа ти за дом. производство, щото нали се сещаш, че такива като мен общественици, писатели, учени, учители, търсачи на справедливост и законност /милиционери/, събирачи на приходи от изедници /данъчни/, даващи живот /на хората подслон/, няма как да са дистрибутори на една такава машинка.
                      Та за домашно производство, за да не пия боклуци от кутии и бутилки, би ли ми споделил дали твоят прототип се различава по нещо от немския?????
                      Това е най-важния ми и единствен въпрос.
                      … и на мен ми беше любопитно, точно в тази връзка ама май засегнах човека в комуникацията ( на съм искал ) … та ако стане по ясно ще е добре …

Коментар

Бях писал, че ми беше последен въпрос към тебе, ама съм се излъгал.
                        Ти тогава играчо, защо не пусна направо тема машина за дестилиране на виски и 150млн. руски пазар да си го превзел, вместо да пишеш в тема където четат не повече от 2млн завистливи български инвеститори?
                        защото друга ми е идята.Пък да не тиказвам колко ще ти излезе литъра уиски.
                        Е все пак това не е дистилатор но след ферментацията ще ти трябва едно малко дестилаторче. Не че и него не мога да сглобя но не ми се занимава с това.

Коментар

В общи линии прави абсолютно същото.Защото има достатъчно клипове в You Tube , които показват какво всъщност прави браумайстера.Макар че не мога да знам какво се крие в кутията на контролера им , контролера на моя апарат е почти същия на външен вид а и както казах преди малко прави абсолютно същото. Освен качествена бира обаче с помоща на този апарат но не само ще можеш да пиеш и 100% малцово уиски ако си любител на тази напитка. И както каза един руснак в YouTube след като отпи от 3 месечното си уиски сварено в такъв апарат(германски) и оставено да отлежава в дъбово буре на терасата му в Москва" Както виждам като стане на 6 месеца това уиски ще има по-добър вкус от 20-30 годишните уискита които ни продават в търговската мрежа"
                          Сам си направи изводите.
                          Бях писал, че ми беше последен въпрос към тебе, ама съм се излъгал.
                          Ти тогава играчо, защо не пусна направо тема машина за дестилиране на виски и 150млн. руски пазар да си го превзел, вместо да пишеш в тема където четат не повече от 2млн завистливи български инвеститори?

Коментар

Чета темата с интерес и за това което си написал и което цитирам е така наистина, но не вярвам да си оня психо Пирамидката. Нали не си той. Хрумна ми да ти задам един въпрос само, ама все си мисля да не попадна на оня имПецил.
                            Имам интерес към прототипа ти за дом. производство, щото нали се сещаш, че такива като мен общественици, писатели, учени, учители, търсачи на справедливост и законност /милиционери/, събирачи на приходи от изедници /данъчни/, даващи живот /на хората подслон/, няма как да са дистрибутори на една такава машинка.
                            Та за домашно производство, за да не пия боклуци от кутии и бутилки, би ли ми споделил дали твоят прототип се различава по нещо от немския?????
                            Сам си направи изводите.

Коментар

Защо всеки се опитва да ми дава съвети като не му е позната материята? В България всеки разбира от всичко и за това държавата ни е на последно място по много показатели. Защо всички се правят на разбиратели е ме критикуват яростно?У тях сигурно един контакт не са сменили и за всяка дреболия викат електротехник но тук ми дават съвети по електроника.Едното е завист то е ясно. И напълно се потвърждава вица за Нане и Вуте. "Не е важно аз колко съм добре по важно е на другия да му е зле.
                              Всеки се крие зад анонимността си и критикува без да му е ясно за какво става въпрос.
                              Нека всеки следващ който се опитва да ми дава акъл да каже на колко години е, какво образование има завършено , какво е работил или работи в момента и тогава да критикува.

Коментар

• Защо всеки се опитва да ми дава съвети като не му е позната материята? В България всеки разбира от всичко и за това държавата ни е на последно място по много показатели. Защо всички се правят на разбиратели е ме критикуват яростно?У тях сигурно един контакт не са сменили и за всяка дреболия викат електротехник но тук ми дават съвети по електроника.Едното е завист то е ясно. И напълно се потвърждава вица за Нане и Вуте. "Не е важно аз колко съм добре по важно е на другия да му е зле.
                                Всеки се крие зад анонимността си и критикува без да му е ясно за какво става въпрос.
                                Нека всеки следващ който се опитва да ми дава акъл да каже на колко години е, какво образование има завършено , какво е работил или работи в момента и тогава да критикува.

Коментар

Working...
                                X