IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
    Първо - успех в начинанието. Второ - от цялото говорене не можах да разбера какви са прогнозните цени. Това 850лв. за колко голям съд е ?
    10 литра обем от неръждаема стомана 304.
    Германците 20 литрова продават за около 3500 лв а 50 литрова за 5000лв.
    Въпреки че изглежда малка за 24 часа с нея могат да се сварят 80 литра а за месец 2400 литра. Което си е огромно количество.Защото процеса на варене трае около 3 часа.
    Last edited by krasinet; 24.09.2013, 00:09.
    Търся сериозен инвеститор за моя проект.
    Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

Коментар

• Първо - успех в начинанието. Второ - от цялото говорене не можах да разбера какви са прогнозните цени. Това 850лв. за колко голям съд е ?

- "освен това само заварчика на аргон иска 250 лв за заварките" - това за колко метра заварки е

- 10литра - това е целия обем на съда ли е или само на бирата, която ще произведе?
      Last edited by Moesia; 24.09.2013, 00:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
        Смисълът на Форум-а е споделяне на мнения. Затова, ще съм ти благодарен да споделиш какви въпроси ти е задал потенциалния инвеститор - всички ние може да се поучим, или напротив - да го критикуваме. Не е важно кой точно е той.
        Въпроси не ми зададе а направо действа човека . Иска да дойде на място да види апарата и да вкуси от бирата разбира се. И да уговорим подробностите за производството и като за начало на малки серии. Ето така се прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
          Кой е този умник,бе?
          Я бързо пред строя!
          Не си ти защото просто не влизаш в графата умни хора.

Коментар

• Отново да пожелаем успех на потребителя.

Коментар

• Ееее, Краси що ме издаде бре?

Коментар

• Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
                Няма начин да убедя другите в преимуществата. Защото явно някои хора влизат тук само за да избиват комплекси. И единият начин е да критикуват всички и всичко. А иначе за информация, появи се инвеститор и то от тук. Ама човека не ми е задавал глупави въпроси като някои тук. Дори 2 -ма решиха да си поръчат ама явно им се видя висока цената и нямаше продължение. Аз мисля скоро напълно да престана да пиша тук, само ако някой се заинтересува тогава може да контактувам направо с него и то в лични съобщения. Тези които продължат да се заяждат просто ще ги отминавам с мълчание .А и си имам достатъчно ангажименти за да се разправям с такива хора.
                Смисълът на Форум-а е споделяне на мнения. Затова, ще съм ти благодарен да споделиш какви въпроси ти е задал потенциалния инвеститор - всички ние може да се поучим, или напротив - да го критикуваме. Не е важно кой точно е той.

Коментар

Кой е този умник,бе?
                  Я бързо пред строя!
                  Ааааа, не: Ти си ловец на глупаци, няма да се излагаме, я !

Коментар

Нямам проблем за гаранцията ако ще и 5 години да е .
                    Но повярвай ми до производство ще стигна много скоро.Защото има интерес. Дори да трябва да смъкна още цените.
                    Обикновено при наличие на интерес цените растат, а не падат.

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                      Малко ти трябва, за да решиш, че си популярен
                      Повечето от потребителите ти дават съвсем смислени насоки за размисъл.
                      В това число не включвам моята бележка за минималната гаранция по закон, въпреки че ако някога изобщо стигнеш до производство, ще ти се наложи да я имаш предвид.
                      Нямам проблем за гаранцията ако ще и 5 години да е .
                      Но повярвай ми до производство ще стигна много скоро.Защото има интерес. Дори да трябва да смъкна още цените.

Коментар

• Няма начин да убедя другите в преимуществата. Защото явно някои хора влизат тук само за да избиват комплекси. И единият начин е да критикуват всички и всичко. А иначе за информация, появи се инвеститор и то от тук. Ама човека не ми е задавал глупави въпроси като някои тук. Дори 2 -ма решиха да си поръчат ама явно им се видя висока цената и нямаше продължение. Аз мисля скоро напълно да престана да пиша тук, само ако някой се заинтересува тогава може да контактувам направо с него и то в лични съобщения. Тези които продължат да се заяждат просто ще ги отминавам с мълчание .А и си имам достатъчно ангажименти за да се разправям с такива хора.

Коментар

Еее тука ме оставиха на мира ама във темата за Кеш-а не се спират.
                          Явно съм наистина интересен щом една тема не ми стига а и тези 2 теми държат първите места по-популярност. Откакто влизам в тях. Как да не се гордея със себе си.
                          Абе, на моменти, и аз съм си мислил подобни неща но, приказките са едно, действителните придвижвания по въпроса, който най-те вълнува - съвсем друго. Предлагам да усилиш натиска в посока разширяване собствените си разбирания за процесите, вместо да правиш опити да наддумаш всички. Няма шанс, братле. концентрирай се в/у нещо, за да пробиеш. Иначе, става голяма досада, колко време тук и папам попарата, просто, не е истина.
                          И не, трудно ще ги убедиш по този начин, с алфа-стратегиите.
                          Опитай с Омега.
                          Сериозно. Трябва ти изместване на баланса в твоя полза. Ако не успяваш да го сториш с представяне добрите страни на своя проект /точно проект не виждам, виждам нещо интересно, ала не е завършено, сякаш/ опитай, като намалиш съпротивата с/у него. Може пък, да ти провърви.

Коментар

• Малко ти трябва, за да решиш, че си популярен
                            Повечето от потребителите ти дават съвсем смислени насоки за размисъл.
                            В това число не включвам моята бележка за минималната гаранция по закон, въпреки че ако някога изобщо стигнеш до производство, ще ти се наложи да я имаш предвид.

Коментар

• Еее тука ме оставиха на мира ама във темата за Кеш-а не се спират.
                              Явно съм наистина интересен щом една тема не ми стига а и тези 2 теми държат първите места по-популярност. Откакто влизам в тях. Как да не се гордея със себе си.

Коментар

Какъв персонал на кухня,бе?!
                                Това което ти казва колегата - d333 - е доста оптимистично!
                                Аз го виждам доста по черно.
                                Първо: - За хотел говоря - трябват ТРИ помещения - едно за казана, едно за склад на суровината - тя ще бъде в тонове! и едно за готовата продукция. В какво се налива и съхранява тази бира, по няколко стотин литри?!
                                Второ:
                                персонал - на щат!
                                За това нещо трябва технолог,или пивовар,или алхимик!
                                Трябва ХАМАЛИН- това са тонове - разтоварване,пренасяне,зареждане,изнасяне,изхвърля не на остатъка от малца... кой ще го мъкне това? Аз ли?
                                Задължително една миячка да мие и чисти само тези казани,маркучи,съдове,помещения и т.н.
                                Трето:
                                Какви са проблемите,бумащината,разрешителните,акцизи,данъци и разходите за такава дейност - не искам и да пресмятам!
                                Четвърто:
                                Това - не знам, но предполагам, че мирише?
                                Трябва и вентилационни системи да се финансират и въвеждат... Иначе ще осмърди целия хотел на БЪЧВА! Говориш ми за ПЕТ звезди!
                                Пето:
                                Само един бърз поглед като нахвърлям върху тази картинка и едни много груби и приблизителни сметки си направя - твоята фантазия за евтина бира - остава пожелание!
                                Това ако ми стъпи и на 10 лева/литър себестойност - сигурно ще се радвам!
                                Ако успееш да продадеш и един казан на хотел - трябва да ни черпиш!!! Много време си загубихме да ти даваме ценна информация и съвети!!!
                                Троши си главата.
                                Успех.
                                1. В един хотел клиентите са доста умерена цифра в сравнение със завод. Пък и не всеки иска и ще пие тази жива бира.
                                2. Помещения - прав си, трябват. Ала дали ще са три или не, зависи от организацията, например. Разбираш се да ти карат, да речем, два пъти месечно, по 500 кила суровина, и не ти трябва склад. А помещението за готова продукция се казва цистерна. И бирата я наливат във варели /"контейнери" или както още ги наричат. Та, и тук, не бих драматизирал. Като иска клиенти, ще се понапъне.
                                3.С бумагите , който иска да е "различен", също, ще се сбори. Хубаво би било да ги няма, ама като са ги измислили...
                                4.Ще мирише, ама ще привлича пиячи. То алкохоликът е като мухата: замирише ли и на /каквото там/ и сама се насочва. Не и трябва централна нервна с-ма, и гонглийна върши работа.
                                5.Май не схващаш: По-скоро, това ще да е едно различно питие. А, сещаш се : "който разбира, тук се спира". Или бяга оттам, ама това още не е доказано.

Накратко, доводите ти са относително лесно оборими, що се пънеш?
                                Last edited by Pyramid; 22.09.2013, 23:05.

Коментар

Working...
                                X