IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
    Доста може да се коментира подхода на автора и отношението му към хората, чиито пари иска да вземе, но той е като радиоточка и не вниква в нищо от това, което му пишат останалите.
    Затова по същество - авторе, синхронизирай поне гаранцията със закона.
    … ами опитах да съм полезен и аз, в една друга тема но по същия въпрос и относно същия автор ама не ми се получи, явно всеки трябва да си извърви пътя, след което се научаваме да четем и слушаме …

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
      Браво!
      Откри топлата вода! Доста време ти трябваше да разбереш, че трябва да има домашни и професионални апарати.

Малко ме подразни това с "избиването" -- като си толкова навътре в нещата, що не намериш подходящото място и да пробваш да избиеш цената за един месец и после да печелиш?

Следя темата от началото ѝ, но дотук не видях нищо реално: нито апарат, нито пък бира. Като казах бира, някой опитвал ли е от твоята бира, произведена от твоя апарат?
      "Твоята бира...."
      За последен път се намесвам в темата..
      Твоята бира се порави от "твоят човек":...Апарата не прави бирата ....Технолога я прави...
      Контролери, процесори, ферментори са само помощници на Човека.....
      Най-малкото трябва един 3 месечен курс по биотехнология и ферментация на бирата да изкараш....
      А този човек трябва да яде !!!
      Себестойност от 1лв...нанай...дръцки...
      В Дания съм пил такава бира - ферменторите бяха поне по тон - 4 бр....цена 20 лв !!!

Коментар

• Доста може да се коментира подхода на автора и отношението му към хората, чиито пари иска да вземе, но той е като радиоточка и не вниква в нищо от това, което му пишат останалите.
        Затова по същество - авторе, синхронизирай поне гаранцията със закона.

Коментар

• Браво!
          Откри топлата вода! Доста време ти трябваше да разбереш, че трябва да има домашни и професионални апарати.

Малко ме подразни това с "избиването" -- като си толкова навътре в нещата, що не намериш подходящото място и да пробваш да избиеш цената за един месец и после да печелиш?

Следя темата от началото ѝ, но дотук не видях нищо реално: нито апарат, нито пък бира. Като казах бира, някой опитвал ли е от твоята бира, произведена от твоя апарат?

Коментар

• оферта за малък по обем апарат за домашно ползване

Виждам че има интерес от доста хора към апаратите ми и само цената ги смущава. Но и разходите ми за по-големите ми апарати е по-голяма и не мога да ги продавам на цена по-ниска от себестойността им . При положение че един апарат от 50 или 100 литра на подходящо място може да си избие цената за 1 месец си е направо жива далавера.Макар че българина иска да вземе нещо което е почти без пари и за един ден ако може да му избие парите и да започне да печели.
            Че в този ред на мисли реших да предложа сравнително евтин вариант за домашно приложение.Бюджетно решение както е прието да се казва.Но понеже ползвам неръждаеми съдове , поръчкови нагреватели, поръчкови платки и т.н..Разходите ми не са малки. Да не забравяме и труда който е огромен. В бъдеще може да започна да произвеждам и по 20-30 литра по-евтин вариант но ако започна да ги произвеждам от емайлирани алуминиежи съдове във фирмите които произвеждат такива съдове, за да падне себестойността на изделието.Но за това е нужен по голям капитал защото тези фирми произвеждат само големи серии.
            Така че предлагам 10 литров неръждаем апарат за озхаряване на пивна мъст или казано с други думи майшуване на малц . По просто казано за варене на бира на атрактивната цена от 850 лв. Ако някой тази цена му се струва висока само ще му кажа че в света няма апарат за варене на бира на тази цена.
            В подкрепа на тази теза ще кажа че 20 литровия германски апарат струва на сайта им без пътните разходи 1 487.50 евро .
            Тук в България се продава за поне 3500 лв.Който не вярва да провери тук : http://speidels-braumeister.de/shop/...ister-20-Liter
            Цената включва една година безплатна гаранция без пътните разходи ако се наложи да идвам аз или някой друг на място, поради някаква повреда и без куриерски услуги за изпращане и получаване при евентуален ремонт при мен .
            Предлагам и материали за производството на поне 10 вида бира. В това число готови малцови смеси на доказани висококачествени бири( това ви спестява търсене на рецепти и експериментиране). Освен това ви предлагам и висококачествени дрожди от реномирани чуждестранни производители. Доставям и допълнителното задължително оборудване като захаромери по Брикс и Плато, рефрактометри и др. . Всичко това на атрактивни цени.Големите апарати са с предимство. Тази оферта ще изпълнявам при липса на по-голяма поръчка.
            Който иска да поръчва да ми пише на лични.Няма да коментирам тук поръчки.
            Last edited by krasinet; 21.09.2013, 10:50.
            Търся сериозен инвеститор за моя проект.
            Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
              Колко излиза себестойност на литър?
              Зависи какъв малц ще ползваш. Но не гледай за сравнение само цената на най-долнопробните и евтини български бири. А и цената на бири като Гинес които струват по 3лв и повече 0,5 литра. Така че с по евтин български малц а и ако я направиш с по малко захарност , тоест по-разредена може да паднеш и до 40 стотинки литъра дори по-малко . Но ако искаш да си направиш хубаво силно 12-15% пиво може да ти дойде малко под левче литъра.

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
                Всеки един уред има критична цена над която само цъкаме с език.
                Пример:
                Чакам падането на фотоволтаиците на цена заслужаваща човек да се откачи от енергото.Примерно 4 кв инсталация да е с цена до 3000 лв.В момента в Китай цената е 6000 УСД без мито и ДДС.И се обезмисля чисто финансово на тази цена на тока.
                Те така.
                2000 лв не бих дал за уреда дори да съм заклет биролюбител.Мнението е мое и не бих искал да ви засегна.

Бихте ли дали 10 000 лв за домашна инсталация за биодизел.Мога да ви продам такава.Напълно автоматизирана.Естествено че ще откажете.
                Иначе хубаво начинание и успех .
                Интересувал съм се от биодизел и мога да ти кажа че там са просто химични процеси. Не виждам какво би струвало 10 000 лв освен ако не го предлагаш със 20 тона цистерна за съхранение.А пък и биодизела не се пие.
                При майшуването трябва да спазваш прецизно температурните режими и времето за всеки ензим защото или няма да си свърши работата докрай поради ниската за съответния ензим температура ако е по-ниска от нужната или ще го денатурираш с прекалено висока температура и пак ще останат неразградени вещества.Което от своя страна води до влошено качество на крайния продукт.

Коментар

5000 в каква валута?

Не е казано САМО за домашна употреба - но според вижданията, ми там е най голяма ЕВЕНТУАЛНА пазарна ниша - българина има традиции да не вярва на купешкото и да гледа да си го направи, той за жълти стотинки ако може.....

За бизнес - мисията е по скоро невъзможна...
                  5000 родни лева за 50 литровия модел. Мисията е възможна за хотели с ресторанти. Защото процеса трае около 3 часа и след това бирената мъст се поставя във ферментор. И апарата за майшуване е готов за следващата варка. Тоест с апарат с вместимост 100 литра при непрекъснат процес можеш да свариш 800 литра.
                  Ето рекламен клип на немския производител:
                  http://www.youtube.com/watch?v=lsAcSAbM5Kk

Коментар

• Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
                    Само помпата му струва 200 лв.Сложи още една нула и може би ще се споразумем.
                    Всеки един уред има критична цена над която само цъкаме с език.
                    Пример:
                    Чакам падането на фотоволтаиците на цена заслужаваща човек да се откачи от енергото.Примерно 4 кв инсталация да е с цена до 3000 лв.В момента в Китай цената е 6000 УСД без мито и ДДС.И се обезмисля чисто финансово на тази цена на тока.
                    Те така.
                    2000 лв не бих дал за уреда дори да съм заклет биролюбител.Мнението е мое и не бих искал да ви засегна.

Бихте ли дали 10 000 лв за домашна инсталация за биодизел.Мога да ви продам такава.Напълно автоматизирана.Естествено че ще откажете.
                    Иначе хубаво начинание и успех .

Коментар

Дай линк да го видим...
                      Това за домашна употреба с цена към 3к - забрави!
                      Германците я продават по 5000 и има доста българи които са я купили. Но защо трябва да е само за домашна употреба. Иначе знам едно семейство което вари по 300 литра на месец и я изпиват. Веднъж който вкуси жива бира винаги я помни и не иска да пие от промишлената.Това е факт.

Коментар

Търси контакти с китайски производител.Там е истината.
                        Лично аз винаги съм се интересувал от машинки ( за лична употреба) за хляб,за кисело мляко,за направа на палачинки,за мелене на пълнозърнесто брашно и т.н.
                        Има почти всички но не и на БГ пазара.
                        Бирата не е хляб, кисело мляко, кашкавал или сирене. Всъщност е много капризен за произвеждане продукт.

Коментар

Само помпата му струва 200 лв.
                          Добре де, аз плащам помпата! Ако не се изпомпва бирата в стомаха, кво прайме?
                          Ще платя и клапата, ....... банкетната ......

Коментар

Лично бих отделил до 300 лв за такъв уред.
                            Само помпата му струва 200 лв.Сложи още една нула и може би ще се споразумем.

Коментар

Търси контакти с китайски производител.Там е истината.
                              Лично аз винаги съм се интересувал от машинки ( за лична употреба) за хляб,за кисело мляко,за направа на палачинки,за мелене на пълнозърнесто брашно и т.н.
                              Има почти всички но не и на БГ пазара.
                              Няма китайски производител на подобен продукт поне за сега.Има китайско производство на инсталации за производство на бира но те са големи и много по-скъпи. Но едносъдова система като тази само германците произвеждат.Това е факт.

Коментар

OK
                                Лично бих отделил до 300 лв за такъв уред.

Коментар

Working...
                                X