Първоначално изпратено от tea_cup
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнениеБраво!
Откри топлата вода! Доста време ти трябваше да разбереш, че трябва да има домашни и професионални апарати.
Малко ме подразни това с "избиването" -- като си толкова навътре в нещата, що не намериш подходящото място и да пробваш да избиеш цената за един месец и после да печелиш?
Следя темата от началото ѝ, но дотук не видях нищо реално: нито апарат, нито пък бира. Като казах бира, някой опитвал ли е от твоята бира, произведена от твоя апарат?
За последен път се намесвам в темата..
Твоята бира се порави от "твоят човек":...Апарата не прави бирата ....Технолога я прави...
Контролери, процесори, ферментори са само помощници на Човека.....
Най-малкото трябва един 3 месечен курс по биотехнология и ферментация на бирата да изкараш....
А този човек трябва да яде !!!
Себестойност от 1лв...нанай...дръцки...
В Дания съм пил такава бира - ферменторите бяха поне по тон - 4 бр....цена 20 лв !!!
Коментар
-
Браво!
Откри топлата вода! Доста време ти трябваше да разбереш, че трябва да има домашни и професионални апарати.
Малко ме подразни това с "избиването" -- като си толкова навътре в нещата, що не намериш подходящото място и да пробваш да избиеш цената за един месец и после да печелиш?
Следя темата от началото ѝ, но дотук не видях нищо реално: нито апарат, нито пък бира. Като казах бира, някой опитвал ли е от твоята бира, произведена от твоя апарат?
Коментар
-
оферта за малък по обем апарат за домашно ползване
Виждам че има интерес от доста хора към апаратите ми и само цената ги смущава. Но и разходите ми за по-големите ми апарати е по-голяма и не мога да ги продавам на цена по-ниска от себестойността им . При положение че един апарат от 50 или 100 литра на подходящо място може да си избие цената за 1 месец си е направо жива далавера.Макар че българина иска да вземе нещо което е почти без пари и за един ден ако може да му избие парите и да започне да печели.
Че в този ред на мисли реших да предложа сравнително евтин вариант за домашно приложение.Бюджетно решение както е прието да се казва.Но понеже ползвам неръждаеми съдове , поръчкови нагреватели, поръчкови платки и т.н..Разходите ми не са малки. Да не забравяме и труда който е огромен. В бъдеще може да започна да произвеждам и по 20-30 литра по-евтин вариант но ако започна да ги произвеждам от емайлирани алуминиежи съдове във фирмите които произвеждат такива съдове, за да падне себестойността на изделието.Но за това е нужен по голям капитал защото тези фирми произвеждат само големи серии.
Така че предлагам 10 литров неръждаем апарат за озхаряване на пивна мъст или казано с други думи майшуване на малц . По просто казано за варене на бира на атрактивната цена от 850 лв. Ако някой тази цена му се струва висока само ще му кажа че в света няма апарат за варене на бира на тази цена.
В подкрепа на тази теза ще кажа че 20 литровия германски апарат струва на сайта им без пътните разходи 1 487.50 евро .
Тук в България се продава за поне 3500 лв.Който не вярва да провери тук : http://speidels-braumeister.de/shop/...ister-20-Liter
Цената включва една година безплатна гаранция без пътните разходи ако се наложи да идвам аз или някой друг на място, поради някаква повреда и без куриерски услуги за изпращане и получаване при евентуален ремонт при мен .
Предлагам и материали за производството на поне 10 вида бира. В това число готови малцови смеси на доказани висококачествени бири( това ви спестява търсене на рецепти и експериментиране). Освен това ви предлагам и висококачествени дрожди от реномирани чуждестранни производители. Доставям и допълнителното задължително оборудване като захаромери по Брикс и Плато, рефрактометри и др. . Всичко това на атрактивни цени.Големите апарати са с предимство. Тази оферта ще изпълнявам при липса на по-голяма поръчка.
Който иска да поръчва да ми пише на лични.Няма да коментирам тук поръчки.Last edited by krasinet; 21.09.2013, 10:50.Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hunter of foolsКолко излиза себестойност на литър?Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеВсеки един уред има критична цена над която само цъкаме с език.
Пример:
Чакам падането на фотоволтаиците на цена заслужаваща човек да се откачи от енергото.Примерно 4 кв инсталация да е с цена до 3000 лв.В момента в Китай цената е 6000 УСД без мито и ДДС.И се обезмисля чисто финансово на тази цена на тока.
Те така.
2000 лв не бих дал за уреда дори да съм заклет биролюбител.Мнението е мое и не бих искал да ви засегна.
Бихте ли дали 10 000 лв за домашна инсталация за биодизел.Мога да ви продам такава.Напълно автоматизирана.Естествено че ще откажете.
Иначе хубаво начинание и успех .
При майшуването трябва да спазваш прецизно температурните режими и времето за всеки ензим защото или няма да си свърши работата докрай поради ниската за съответния ензим температура ако е по-ниска от нужната или ще го денатурираш с прекалено висока температура и пак ще останат неразградени вещества.Което от своя страна води до влошено качество на крайния продукт.Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hunter of fools5000 в каква валута?
Не е казано САМО за домашна употреба - но според вижданията, ми там е най голяма ЕВЕНТУАЛНА пазарна ниша - българина има традиции да не вярва на купешкото и да гледа да си го направи, той за жълти стотинки ако може.....
За бизнес - мисията е по скоро невъзможна...
Ето рекламен клип на немския производител:
http://www.youtube.com/watch?v=lsAcSAbM5KkТърся сериозен инвеститор за моя проект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеСамо помпата му струва 200 лв.Сложи още една нула и може би ще се споразумем.
Пример:
Чакам падането на фотоволтаиците на цена заслужаваща човек да се откачи от енергото.Примерно 4 кв инсталация да е с цена до 3000 лв.В момента в Китай цената е 6000 УСД без мито и ДДС.И се обезмисля чисто финансово на тази цена на тока.
Те така.
2000 лв не бих дал за уреда дори да съм заклет биролюбител.Мнението е мое и не бих искал да ви засегна.
Бихте ли дали 10 000 лв за домашна инсталация за биодизел.Мога да ви продам такава.Напълно автоматизирана.Естествено че ще откажете.
Иначе хубаво начинание и успех .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hunter of foolsДай линк да го видим...
Това за домашна употреба с цена към 3к - забрави!Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеТърси контакти с китайски производител.Там е истината.
Лично аз винаги съм се интересувал от машинки ( за лична употреба) за хляб,за кисело мляко,за направа на палачинки,за мелене на пълнозърнесто брашно и т.н.
Има почти всички но не и на БГ пазара.Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеСамо помпата му струва 200 лв.
Ще платя и клапата, ....... банкетната ......
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеЛично бих отделил до 300 лв за такъв уред.Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеТърси контакти с китайски производител.Там е истината.
Лично аз винаги съм се интересувал от машинки ( за лична употреба) за хляб,за кисело мляко,за направа на палачинки,за мелене на пълнозърнесто брашно и т.н.
Има почти всички но не и на БГ пазара.Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Коментар
Коментар