Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои град да е столица на България ?
Collapse
X
-
Last edited by Jay Gould; 07.05.2013, 18:56.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
В тая тема нежни селски души не могат да преглътнат това, че повечето пари отиват там, където са повечето хора.
"Столицата трябвало да бъде приблизително в центъра на държавата" - да, щото Виена е в идеалния център на Австрия, а Париж е в идеалния център на Франция... И гледам - закъсали са го яко в селските райони, щото им е далече да стигнат до градО.
Имало измет на село, имало измет в града - ми разбира се, че има - селото е малко по-благосклонно към нехранимайковците, но щом на едното място има боклук, много ясно, че и на другото ще има... Боклукът ще бъде изринат от следващите поколения, необременени от робско мислене и дребни далаверки.Last edited by Дебнем на замаушка; 07.05.2013, 18:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеС какво по-точно в момента София ви пречи да си копате плодородната земя?!
Така като те слушам,каквото и да стане,каквато и свобода да имате,ще си останете същото мизерно място - все нещо ще ви пречи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПанелкин а сигурен ли си?Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеОще нещо. Ако се премести столицата другаде феноменът "елитна бюрокращина" може хептен да се уроди.
Преди няколко дни ви казах, как трябва да си вадим едни документи за имотно състояние. Бюрократите са го кръстили "Удостоверение за декларирани данни"
Та няма как да си извадиш от едно място за всички имоти в България.
В София струва 6 лева за седмица, 9 за 3 дни и 12 за един ден. Във Варна жена ми го е извадила за един ден за 3 кинта.
Е как да местим столицата във Варна???? Като дойдат бюрократите и там няма да има евтина бюрокрация
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТи явно си много упорит.И не ти изнася истината.Незнам дали има статистика къде са най високите пенсии за да видиш какво е било а не да ми бръщолевиш глупости.Я се замисли какви ще са пенсиите в Козлодуй ако данъците отиваха в община Козлодуй?Плевен не го мисли.Отърве ли се от София ще дръпне за отрицателно време.Когато местните хора си изберат местен парламент местни съдии прокурори и шеф на полицията без да ходят в София нещата бързо ще тръгнат в друга посока.Ще бъде създадена съвсем друга организация и ред.Земята е плодородна и ражда всичко.Има реки язовири.За няколко години градът и областта ще бъдат удавени от плодове зеленчуци мляко месо храни.Ще намерим и инвеститори от чужбина но трябва промишлените площадки да са под плевенско управление и гнусните софийски управници да не могат да се разпореждат с нищо което е на територията на Плевенска област.За половината бивши фабрики да намерим сериозни инвеститори и софиянци ще ни гледате със завист.Ще си направим и мост над Дунав и ще привлечем и румънски фирми.А и Букурещ не е чак толкова далече.Наблизо са Търново Русе Ловеч Габрово Враца.Няма да плачем за София бъдете сигурни.Не ви искаме подаянията.Вие ни таковахте мамата сега ще ни залъгвате с трохите.
Така като те слушам,каквото и да стане,каквато и свобода да имате,ще си останете същото мизерно място - все нещо ще ви пречи.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеЕ, нали се сещаш, че бате пешо там си НЯМА ИМОТ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениебате, виж сега, принципно си прав, но това твоето е пожелателно мислене тип: ако беше, щеше. Ами не беше, а е токова, така че дай да видим какво искате черно на бяло, щото не е като да сте ощетени от София - ето ти още малко данни:
- живущи в област Плевен - 263К, работещи - 60К или имате едва 23% заети от цялото население, което да издържа другите 77%
- жувищи в София-град - 1 300К, работещи - 668К или имаме над 51% заети от цялото население, което да издържа останалите 49%
А сега ми кажи, като знаем от предните данни, че заплатата, на която се осигуряват хората в София е 2 пъти по-висока от тази в Плевенска област, кой кого издържа с данъците си и какво би станало, ако се остави плевенска област на самотек. Аз ще ти кажа - ще фалира за отрицателно време. И това е само констатация на база цифри - аз харесвам Плевен, но каквото сам си направиш и Господ не може да ти го направи. Иначе казано - осрано е навсякъде, но вместо да благодарите, че ви се подава тоалетна хартия, за да се обършете, вие ревете, че не са ви предупредили да не ядете зелени джанки - ами трябва и малко акъл, не мислиш ли
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеЕлитна бюрократщина, ти шмъркаш ли?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениефеноменът елитна бюрокращина(Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнениеАбе това което го описа е общо за цяла България! В Плевен съм израснал на края на градът в панелка по-близо до Гривица отколкото до центъра, и там има боклуци и пликчета по дърветата. Но няма смисъл да обиждаш хора дошли да търсят препитание и по един или друг начин да помагат на градът ти. Тъпо е, щото маса народ от Ясен и Опанец работят в Плевен, ама никой не им е казал, че са селяндури дето искат да омажат Плевен.
А по стечение на нещата сега живея в Лозенец и не е толкова зле колкото го описа...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнениеБигла е супер като локация, живея на 200 метра и това е най-якото място за живот като локация, ама като шосейна мрежа е може би на дъното! Там ако имаш имот не го продаваш, ако си умен човек!Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Още нещо. Ако се премести столицата другаде феноменът "елитна бюрокращина" може хептен да се уроди.
Преди няколко дни ви казах, как трябва да си вадим едни документи за имотно състояние. Бюрократите са го кръстили "Удостоверение за декларирани данни"
Та няма как да си извадиш от едно място за всички имоти в България.
В София струва 6 лева за седмица, 9 за 3 дни и 12 за един ден. Във Варна жена ми го е извадила за един ден за 3 кинта.
Е как да местим столицата във Варна???? Като дойдат бюрократите и там няма да има евтина бюрокрация
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеГруйчи ти едно си знаеш едно си баеш.Спора е безсмислен.Омръзна ми да ти обяснявам защо числата изглеждат по този начин но на теб не ти уйдисва.Когато се разкарат офисите на ниционалните фирми от София тези цифри ще са други.Кога се разкарат университетите и държавната администрация която издържат всички българи ще има други числа.Каква икономика има София и какво произвежда?Освен лайна и боклук.А забравих и Станишевци и Бойко борисовци.Какво произвеждате зърно мляко месо плодове зеленчуци ток машини електроника бензин?Шменти капели тарикати бакалии гумаджийници и тем подобни.
- живущи в област Плевен - 263К, работещи - 60К или имате едва 23% заети от цялото население, което да издържа другите 77%
- жувищи в София-град - 1 300К, работещи - 668К или имаме над 51% заети от цялото население, което да издържа останалите 49%
А сега ми кажи, като знаем от предните данни, че заплатата, на която се осигуряват хората в София е 2 пъти по-висока от тази в Плевенска област, кой кого издържа с данъците си и какво би станало, ако се остави плевенска област на самотек. Аз ще ти кажа - ще фалира за отрицателно време. И това е само констатация на база цифри - аз харесвам Плевен, но каквото сам си направиш и Господ не може да ти го направи. Иначе казано - осрано е навсякъде, но вместо да благодарите, че ви се подава тоалетна хартия, за да се обършете, вие ревете, че не са ви предупредили да не ядете зелени джанки - ами трябва и малко акъл, не мислиш лиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеБратчеда е на Бигла.Навремето много ми харесваше сега е западнало по зле от село.Викам му да се маха ама не иска щото трябвало нещо да остави на детето.А то детето мъж 2 метра и се оправя отдавна само.Няма лошо щом ти харесва и си решил да живееш тамFrom Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар
Коментар