Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои град да е столица на България ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнениеМоже да се изразих неправилно - не, че са странии - създават ми некакъв душевен дискомфорт, ама много бързо изчезва като имам възможност да си упражним покупателната способност, както в София, така и в провинцията.
София, в южните части под и над околовръстното, е прекрасен град за живеене, предлагащ селска тишина и спокойствие само на 300-400 метра отстояние от най-големите пътни артерии.
Коментар
-
София е проблем по две причини.
Първо, някои хора, макар и неинформирано и найвно, правилно преценяват че София се развива въпреки принвицията. Това което липсва в Б-я е основно разбиране на това как се развиват и урбанизират градове.
В Европа, и в най-затънтеното градче, знаят че един град не трябва да увеличва населението си прекомерно, за да не се натоварва инфраструктура и администрация.
Способът за контрол на броят на населението е изключително елементарен - контрол на работните места. Концетрнация на работни места в който и да е град неименуемо води до икономическа миграция към този град, от което седва и презаселването му.
Имено това се случва със София! В София не се извършва никакъв контрол върху отркиването на работни место, и дори се насърчава поради следните прични
- не можеш и будка за вестници да откриеш без да платиш на някого под масата
- повече приходи в софийските общниски бюджети.
Това поражда колосални демографски изкривявания.
- поради прииждащите икономически имигранти, се създава глад за нови жилища. Този глад както всички знаем беше изключително набързо и нескопосано компенсиран с безумно строителство. За това разбира се имат вина отново софийска общинска администрация
- следва транспортен хаос, който разбира се компенсира с нови пътища и метро .
- недостиг на детски градини
- претоварване на общниска администрация
- и много други
Всичко това е следствие от демографското изкривяване породено от засмукване на работоспособното население.
Проблемът на всичко това, е че Б-я няма нужда от нови жилища - дори и преди бума на имоти, бяхме на първи место по процент собствени жилища.
От висчко това следва парадоксите в София да се строят жилища, докато в същото време в провинцията жилищата буквално се разпадат. Не малко градове и села буквално изчезват. Това са били населени места с изградена инфраструктура, детски градини, училища и т.н.
Абсурдността на ситуацията, е че нищо от това което се строи в София не може да бъде окачествено като прогрес - жилища, пътища, детски градини чисто и просто се преместват от провинция в София.
Проблемите обаче не свършват до тука. Голяма част от този фиктивен прогрес в София се фианнсира с дестки милиарди евро кредити - особено жилищното стройтелство. Тези кредити се изплащат в момента с лихвите, но с тези пари както виждате не е създадена каквато и да било придадена стойност.
Това е една от причините за рязкото увеличаване на бедността в момента!!
В момента сме в петата година от кризата, а средният период на ипотеките е 15-20 години. Всеки може да сметне кога ще има някакво раздвижване и повишаване на жизненият стандарт.
Второ, за да си обясним какво и защо се случва, трябва да си дадем сметка какво става в София след 1945г. Няма да влизам в подробностти, но на всички е ясно че цялата интелигенция и елит - политически, културен, интелектуален, икономически и дори амдинистративен са меко казано заменени от странници и пришълци с потури.
Ако оприличим Б-я на едно човешко тяло, то трябва да се запитаме какво расте в едно умиращо тяло?
Отговорът е - ТУМОР
Коментар
-
Може да се изразих неправилно - не, че са странии - създават ми некакъв душевен дискомфорт, ама много бързо изчезва като имам възможност да си упражним покупателната способност, както в София, така и в провинцията.
София, в южните части под и над околовръстното, е прекрасен град за живеене, предлагащ селска тишина и спокойствие само на 300-400 метра отстояние от най-големите пътни артерии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнениеРазбира се, че София.
Вече разполагаме с инфраструктура, която другите градове няма да видят още 100 години, а може и никога - метро, университети, магистрали за където ти е кеф, убаво летище.
Не мислим, че столицата се крепи от чиновниците - дано ги разкарат всички министерства и агенции по провинцията.
София продължава да засмуква младежи от цялата страна заради учебните заведения, а впоследствие и заради несъразмерно големите сравнено с провинцията възможности (които не са свързани с администрацията).
И на мен са ми странни дисбалансите с провинцията, ама докато съм от правилната страна, че си траем.
Просто в момента в провинцията няма поминък ... нема пари, много труд за нищо ...
добави прекупвачи-бандити, озверелите мангали, окопали се по градчетата неприкосновени местни феодали ...
В момента в Софето просто стандарта на живот е манага по-висок...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Разбира се, че София.
Вече разполагаме с инфраструктура, която другите градове няма да видят още 100 години, а може и никога - метро, университети, магистрали за където ти е кеф, убаво летище.
Не мислим, че столицата се крепи от чиновниците - дано ги разкарат всички министерства и агенции по провинцията.
София продължава да засмуква младежи от цялата страна заради учебните заведения, а впоследствие и заради несъразмерно големите сравнено с провинцията възможности (които не са свързани с администрацията).
И на мен са ми странни дисбалансите с провинцията, ама докато съм от правилната страна, че си траем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАдски много мангизи бе човек. Безсмислено упражнение
това ща са пари на вятъра ...
Подкрепям казаното за кратипишковците ...
даХодя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
София трябва да си е нашата столица, по този въпрос не може да има друго мнение. След няколко десетилетия Перник може да стане квартал от столицата, която вече може да се е разрастнала до 4-5 милиона население, да е мегаполис и икономическия тигър на балканите, което е напълно възможно при нашия стабилитет, който оддържаме. Нека да свършим с прехода и реформите, предполага се за 20г., после вече ще можем да дръпнем пред съседите. Лошо ли ще е сърби, румънци и гърци да идват и те да емигрират към нашата столица и да купуват имоти по 3-4 хил.евро квадрата ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеАми как да има по-предприемчиви хора на село бе да ги ева? Виж, че всички са като бате пешо, седят и си клатят краката като инкасатори в някаква фирма-монополист, а през останалото време само за лично стопанство- бурканье. Нали трябва мащабно мислене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЧе то си е за стрес Я виж у Варна има ли СИК аджии
Те това имах предвид като казах Евала на ТИМИмот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
Затова харесвам Мечо Биков. Той се бори срещу цяло ято ястреби, а пък аз от един тимаджия вече се стресирам.
Те това имах предвид като казах Евала на ТИМ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЕй ся като ти резна профилите и ке я вапцаш
Затова харесвам Мечо Биков. Той се бори срещу цяло ято ястреби, а пък аз от един тимаджия вече се стресирам.Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеГлупости ама, фактите те оборват. А че си станал между собствениците на инвестора, мога да те поздравя, но няма да се уплаша от теб говорителю на ТИМ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеГлупости на търкалета.
И си избий от главата, че имам нещо общо с ТИМИмот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеЗнаеш ли какво смятам? Смятам, че колкото повече в една държава има страхопочитание и ред, респект към спазване на законите и вкарване на шоу звезди в затвора за неплатени данъци, толкова тази държава е богата и ще пребъде.
А в държава в която никой няма страхопочитание към изброените от мен неща, винаги ще тъне в мизерия и ще бъде на опашката заради монополи , чийто ти си представител.
И си избий от главата, че имам нещо общо с ТИМ
Коментар
Коментар