Русе може би е най-подходяш, като най-аристократичен град с добра инфраструктура и добри съседски отношения с Букурещ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои град да е столица на България ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениегерГЕЙ станиШЕВ нали искаше да мести министерствата от центъра на софия някъде в района на "църна маца" , ако не се лъжа
и какво стана .................. някой знае ли?
най-вероятно нищо не е станало, то така си е от от години - крачка напред, две назад
Коментар
-
Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнениеС други думи, да се преправя София за да стане лицеприятна ще е много по-скъпо, отколкото чисто и просто да се премести в някое по-лицеприятно градче.
и какво стана .................. някой знае ли?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Незнам защо са решили да правят от това столица ?
http://www.capital.bg/blogove/crop/2...aia_na_19_vek/
Въпреки това, до средата на 20 век, София придобива европейски облик, до ниво където да бъде наричана балканската Виена.
След като идват другарите обаче, нещата се променят в съвсем друга посока. днес сме в положение където на всеки е ясно, че София никога няма да бъде нормален град, камо ли столица.
Причините са прости, и ако има архитекти или строителни инженери, ще потвърдят че една недобре планирана сграда/град е по-добре да бъде разрушена и построена наново, отколкото ремонтирана. Ремонта, чисто финансово е по-скъп.
С други думи, да се преправя София за да стане лицеприятна ще е много по-скъпо, отколкото чисто и просто да се премести в някое по-лицеприятно градче.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениемного си прост, саше
Само левскии......
м.. .що така с рогята ?Или така ти идва отвътре. ..трудно да се надскочиш
що само плюнки по сф?,Административния център си го мести където искаш.Ако искаш и зад Карлово или пред Хисаря-се тая.И защо да не е в Търново например?То ясно ,че темата е за столица,но не всички живеещи в сф са против ,да се измести в друг бг град
Има други неща заради които си заслужава да се живее в сф,НЕ защото е столица.
.................................................. .................................................. .................................................. ........
Марандич,
така е Сф е последна дупка на кавала в Европа.А кой друг град в бг е по-близко до европейски такъв.Сф има всички показатели да е модерен европейски град,защо не се получава е друга бира.
.................................................. .................................................. .................................................. ....
Патилане.
В СФ не чувам често използване на думата "столичани"(освен филма де ),но извън Сф се използва често..... с неприязън..
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеМога и чисто математически да ти докажа, че спомените на Иречек, където 5 хилядно село ( Софето ) си мятало боклуците на центърО на камари ) и т'ва е било преди само 135 години - от 5 хил. на 1.5 милки.
П.П. Кореняк/столичанин ли си? ( смигам ) от ония 5 хил. село преди 130 години.
Ъъ ... и станахме последна дупка на кавала в Юръп ( пак смигам )
Дали да не обявим вместо Кюстендил направо Прилеп примерно за столица. Парламента ще приеме временно Кюстендил, до освобождението на Прилеп.
Мисля, че ще има интересен отзвук в световните медии и най-накрая всички на кълбото ще разберат, че Македония е бугарска.
Коментар
-
Мога и чисто математически да ти докажа, че спомените на Иречек, където 5 хилядно село ( Софето ) си мятало боклуците на центърО на камари ) и т'ва е било преди само 135 години - от 5 хил. на 1.5 милки.
П.П. Кореняк/столичанин ли си? ( смигам ) от ония 5 хил. село преди 130 години.
Ъъ ... и станахме последна дупка на кавала в Юръп ( пак смигам )
Коментар
-
За сравнение:
--------------------------
Обявиха София за най-евтиния туристичeски град в Европа за 2013
Класация на Huffington Post подреди българската столица преди Берлин, Лисабон, Киев и Истанбул
http://www.economy.bg/bulgaria/view/...Evropa-za-2013
-----------------------------
Според съвременници, през средновековието Търново е бил новият Йерусалим, Рим и Константинопол, и то взети заедно.[5]
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...BE%D0%B2%D0%BE
-------------------------------
Срам ме е, приятелю - па ти се фукай, че си последен в Юръп
Напомняш ми чалга-певачките, дет' обсебиха ефирЯ ...
П.П. Кой беше ти ( Софето ), че не мога да се сетя? ( освен последна дупка на кавала в Юръп за столици )
Срам ме е от такива кифли, които парадират .... ( че последен било повод за гордост ) ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokonut28 Разгледай мнениеПоредната глупава тема! БГ си има столица и на който не му харесва да се маха от "Софето" (що за тъпо хрумване?!) и да си обира комплексаския г*з от хубавия ни град! Сега по празниците като ги няма селяните да видиш какво спокойствие, чистота и ред цари! Честно малки комплексарчета ако не ви харесва в нашата столица, стойте си там където сте се пръкнали на бял свят и копайте арпаджика, имаме нужда от вас по родните ви места и по нивите!! Нема майтап! Не може всички да сме граждани!
И да те питам в кои страни от цял свят делят населението си на столица/прованс съм сигурен, че няма да успееш да ми споделиш ( смигам ).
2 страни от над 200 страни ( едната е БГ-стан ).
П.П. Не се ебавайте с Търновград - че сте смешни на фона на Историята - вечно последни в Юръп, откакто стана Софето столица.
Срам ме е колко сте прости в цяла Европа и най-бедни, па не знам .... ( кат' издириш нещо, че не си най-евтиният в Юръп ми се обади ).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеТоя форум съвсем олеква - само глупости.
Гласувам с имам друго предложение - предлагам темата да се закрие.podpis
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеНе си разбрал идеята братко.
В един момента България ще управляна Македония и по-голямата част от Сърбия, и тогава Кюстендил или Радомир ще бъдат наистина подходящи за столици.
А преди наистина да ги направим такива, трябва наистина да прегазим Македония с танковете и след това Сърбия. Най-малкото ще ги спасим от Албанците и Косово които са се нагледали на Охридското езеро.podpis
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеСпоред тебе Волен ако стане премиер след 4г., ще има ли смелост да приобщи с мощ Скопие към България?podpis
Коментар
-
Поредната глупава тема! БГ си има столица и на който не му харесва да се маха от "Софето" (що за тъпо хрумване?!) и да си обира комплексаския г*з от хубавия ни град! Сега по празниците като ги няма селяните да видиш какво спокойствие, чистота и ред цари! Честно малки комплексарчета ако не ви харесва в нашата столица, стойте си там където сте се пръкнали на бял свят и копайте арпаджика, имаме нужда от вас по родните ви места и по нивите!! Нема майтап! Не може всички да сме граждани!podpis
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеАз съм за някой много западнал град, като Горна Оряховица например.
Пловдив и Велико Търново не заслужават да бъдат толкова замърсени и поругани като най-мизерната столица на Европа а и на други континенти предполагам.
т'ва, че си анти-булгар не е проблем - проблем е, че го демонстрираш публично
П.П. Търнов град ви е столицата на БГ-стан над 600 години.
Смешното е, че когато Търнов град ви е столица е сравняван като вторият Рим и Константинопол по великолепие .... за епохата си.
В момента Софето се води най-евтината тур. дестинация от десетилетия за Европа и гледам, че доста народ се фука, че е най-евтинджос в Юръп.
П.П.П. Няма как да ни обидиш с тъпите си изцепки мой, търговищки/поповски приятелю
Пожелавам ти някой ден да достигнеш великолепието и фактор в Европа и Азия на "западналото" Търново и Горна ( монетния двор ) - където са се сечяли всички кинти за Империята.
Иначе за протокола БГ-стан е имала 27 столици - само 2-3 от тях са били сравнявани като чудо на свИтъ .... за нея епоха ...мой селски приятелю
Дадохме на Софето щафетата с много любов и те се закотвиха последни в Юръп ... като столица. Да се смея ли или да плача? Телл ми ...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение- Ама и с двата ли танка да ги прегазим, Дохтуре?Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
Коментар