Първоначално изпратено от Ajax4o
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои град да е столица на България ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеМанталитета в София, Добрич, Шумен и Варна няма нищо общо с този в София. Вярвай ми, аз с моите кръстници холандци от Зандаам, намирам повече общ език отколкото с повечето столичани за които най-великия "проблем" на света е къде ще почиват лятото или зимата. Никъде освен в София на купон не съм присъствал на разговор от 2 часа чиято основна тема бе "кой каква сапунерка за баня има в къщи!" Слабо е да се каже, че бях втрещен от темите които вълнуват иначе интелигентни столичани!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеМанталитета в София, Добрич, Шумен и Варна няма нищо общо с този в София. Вярвай ми, аз с моите кръстници холандци от Зандаам, намирам повече общ език отколкото с повечето столичани за които най-великия "проблем" на света е къде ще почиват лятото или зимата. Никъде освен в София на купон не съм присъствал на разговор от 2 часа чиято основна тема бе "кой каква сапунерка за баня има в къщи!" Слабо е да се каже, че бях втрещен от темите които вълнуват иначе интелигентни столичани. Виж само темата "кой къде щял да почива по празниците"From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнениеХахахааха как можеш да сравниш нашият извратен балкански манталитет с швейцарският?!Last edited by Jay Gould; 06.05.2013, 21:45.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНе могат да се променят законите след като 2 милиона софиянци си избират собствен парламент! Това не е възможно и мисля, че мирно решение не е възможно, защото избори у нас се правят на пропорционален принцип, с партии регистрирани по закон в Софийски ГРАДСКИ съд, така София избира най-много депутати и никога софиянци няма да пуснат кокала, понеже Източна България ги храни!
И не виждам лошо в това Русе да си е отделно, както и Родипите ако искат! Швейцария е конфедерация от независими държави и е номер 1 в света! В София по-умни ли са от швейцарците? Не са! Швейцария по- богата и по-свободна държава ли е от България в сегашния си вид? Да! По-лесно ли се прави бизнес там от тук? Да! По-добре ли живеят швейцарците от нас сега? Да! Целия спор тогава е излишен, тогава! Сегашната система не работи - ясно видимо е, значи остава да приложим това което работи! Швейцарски модел! Независими държави, на доброволен принцип членове на обща конфедерация!
gigow
Разбрах тееее... не искаш ти железница и трамваи... ти искаш ваше МЕТРООООО...
Иначе това с поръчките няма да се промени - разбери го! Не и докато народът не раздаде правосъдие! Фирмите ще са същите и в Каспичан и в Търговище, па ако ще и в Кричим да е столицата!
За трети път - ТРЯБВАТ НОВИ ХОРА! НЕ НОВА ДЪРЖАВА ИЛИ СТОЛИЦА!From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеАз съм съгласен Варна ако иска да стане отделна държава, ама да не е столица. Че ще има големи задръствания лятно време и ще ми забави ходенето на море.
И ще трябва да минавам през Аврен. По далече и пътя е по-лош.Last edited by Jay Gould; 06.05.2013, 21:31.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнениеАаа виж... за това, никога не съм успорвал! Ама то пак не е софиянци, а са политиците, щото те ти слагат едни и същи лица 24 години! Сам даде примера с ревизоро! Но проблема няма да се реши и с разцепването на България както ти предлагаш! Гражданска война е по-добре от твоето безумие!http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНе могат да се променят законите след като 2 милиона софиянци си избират собствен парламент! Това не е възможно и мисля, че мирно решение не е възможно, защото избори у нас се правят на пропорционален принцип, София избира най-много депутати и никога софиянци няма да пуснат кокала, понеже Източна България ги храни!
И не виждам лошо в това Русе да си е отделно, както и Родипите ако искат! Швейцария е конфедерация от независими държави и е номер 1 в света! В София по-умни ли са от швейцарците? Не са! Целия спор е излишен, тогава!
Но проблема няма да се реши и с разцепването на България както ти предлагаш! Гражданска война е по-добре от твоето безумие!From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАми...... няма бизнес Дай работещите варненски фирми да ги преброимНе спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнениеС тази теза ще кажа така - Държава Варна, ще има и тя администрация - харч, след години от Добрич решават да се отделят, последват ги и Русе и к'во? Ще си правим градове държави ли?! Това е нелепо! Мисля, че е по-лесно да се променят законите отколкото да чакаш пред посолство за виза да идеш до Родопите
И не виждам лошо в това Русе да си е отделно, както и Родипите ако искат! Швейцария е конфедерация от независими държави и е номер 1 в света! В София по-умни ли са от швейцарците? Не са! Швейцария по- богата и по-свободна държава ли е от България в сегашния си вид? Да! По-лесно ли се прави бизнес там от тук? Да! По-добре ли живеят швейцарците от нас сега? Да! Целия спор тогава е излишен, тогава! Сегашната система не работи - ясно видимо е, значи остава да приложим това което работи! Швейцарски модел! Независими държави, на доброволен принцип членове на обща конфедерация!Last edited by Jay Gould; 06.05.2013, 21:26.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАми...... няма бизнес Дай работещите варненски фирми да ги преброим
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнениеМетрото е почти с изцяло с Европари... за магистралите и аз псувам, щото Хемус е окаяна до където я има, а след това се изпреварвам с ромънски тирове в селата, ама това е...
А и съгласи се, че голямата част от републиканският бюджет се пълни от София пореди по-високото БВП.
Това с кмета на Шумен го изтрелях ей така, просто защото не софианците са ти виновни, че няма работа в Шумен /като казвам Шумен, но имам предвид и Плевен и всички провинциални градове/, а кметът. Той е човекът, който да се бори за Европрограми, да се среща и привлича инвеститори и инвестиции. Не споря, че за София се прави повече, но за това не са виновни софиянци, а кметовете ни, които са мишки и си крадът общините и ги е страх да искат пари за тяхната община.
Големите данъчни постъпления в София са защото централите на големите фирми са там, а предприятията им са из страната. Провинциалните глупаци работят, а софийските тарикати лапат баница.
А европроектите последните 4 години се печелят от общини на ГЕРБ.
Та дори и при нас почти всички търгове се "печелят" от софийски фирми. И естествено те си наемат за подизпълнители местните фирми. Ама големите пари отиват в София. Ако не спечели софийска фирма, сбогом поръчка. Няма...
Затуй искам новата столица да е Каспичан. Белки и ние се облажим малко.
И ако Каспичан ти се струва много малък, може да се обедини с Нови пазар. Под името Нов Каспичански пазар. Дори има и жп линия между Нови пазар и Каспичан. По нея ще пуснем модерен трамвай. Широкорелсов.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеТия дни бях с приятели около Търново. От 3 семейства освен моето, две са за отделяне. Едното от Варна, другото от Добрич! Тезата е, "от София полза нямаме, а само вреди", с което съм напълно съгласен! Харесвам софиянци, но аз и англичаните и руснаците харесвам. Не ги чувствам съграждани от години. Това са инвеститори, приятели, роднини, но не и мои сънародници, дори манталитета им е друг там на 500 км от нас! Нищо общо нямат с нас! Нищичко! Най-важното обаче са парите! Не виждам смисъл Варна и областта да плащат над 50% от приходите си за да издържат софийско правителство и администрация.From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеКой са те нашите хора бре Че нали скоро купиха част от Софийското летище, само преди 2-3 седмици, строено пак с пари от Варна, а техни са и Зала Армеец и половината ви хотели с които се гордеете
Много кофти, че вече не мое се фърка до Варна за трийсе лева
Обаче Уиз ги прецака с Кипър
Коментар
Коментар