Бате, говорим за едно и също, само дето ти още не можеш да схванеш, че махалото на фуко е задвижено и не може да се спре отведнъж. и не, не си прав - баш местните реднеци са си виновни, хеле пък за текеесетата, както им викаха по този край. Бил съм свидетел как се проведе едно такова връщане на земята - точно любимите ти селяци преебаха всичко. Дойде баща ми и дядо ми, предложеиха им на селяндурите да не се раздава в реални граници, да се запази, но под друга форма и т.н. и знаеш ли какво стана - обявиха ги за мръсни софиянци, дето не можели да си работят земята,а местните селяци си искали да си я орат с коня и каручката, щото през балканската война баба му я била орала земята. Е, сиакха си земяата - получиха си я. Сега или са я продали и пустее (селото е в предбалкана и едва в поселдната година-две започнаха да я орат: само я орат заради субсидиите, нищо друго) или просто се драпат по макарите - старите с кончетата и каручките измряха, малдите или са в испания/италия или са пропаднали пияници. Това е, не ми я пей тази песен за миличкия отруден селяндур, дето мръсните софиянци го били прецакали - сами се прецакаха с омразата и злобата си се прецакаха. И си го заслужават!!! Знаеш ли, че бяха стигнали дотам в оскотяването си, че са отрязали на пра-прадядо ми крушата - вековно дърво, ориентир и маркер. ей-така, защото някой си минал с каружцата и резачката и му харесало Шибани изроди - малко им е, още мачкане заслужават. Нямам жал за подобна измет!!!
И не ми обяснявавай за пелово (поновому Искър, а по-стараму махалата) - там винаги си е било леш и народът е леш. Не обяснявай и за пътя - знам го, минавал съм наскоро. Имате си представители във властта, при това никак не малко - ами искайте си от тях. Аз се осигурявам на максимума - няма какво повече да искате от мен. Метро не ползвам, щото ходя пеша, а и мразя гмежта и аромата на пръжки с лук, смесен с пот. Копторът ми е скъп, но и данъдЗите му са 100 пъти повече от курника на село, а пред нас пак е разбито. Аз да се оплача ли, че зашото северозапада разчита на социални помощи поради мързел/имбецилност/пустинячество, трябва моите данъци да отиват натам, а не, за да ми се оправи улицата пред нас.
Ами много ви е на дребно мисленето, а уж в шоплука било измислено, че не сакали да са доре, а вуте да бил зле. Аз искам всички да са добре, но ако имам 100 кинта и рябва да оправя път в Пловдив или в Плевен, ще го оправя в Пловдив, просто мащаба е по-голям и е по-приоритетен и толкова. Комунизмът с уравновиловката му отдавана си замина. Сега просто по-слиният изяжда по-слабия и толкова.
П.С. И като сте толкова ербап, що не протестирахте, ще не свалихте някой с камъни, що не вдигнахте революция нещо си? Що? Дойде ви Бойко и пак му налапахте пишката, после ще лапнете на Гея и накрая пак ще квичите, че София ви била виновна - ами не е виновна софия, чипа е виновен, а няма кой да го смени.
И не ми обяснявавай за пелово (поновому Искър, а по-стараму махалата) - там винаги си е било леш и народът е леш. Не обяснявай и за пътя - знам го, минавал съм наскоро. Имате си представители във властта, при това никак не малко - ами искайте си от тях. Аз се осигурявам на максимума - няма какво повече да искате от мен. Метро не ползвам, щото ходя пеша, а и мразя гмежта и аромата на пръжки с лук, смесен с пот. Копторът ми е скъп, но и данъдЗите му са 100 пъти повече от курника на село, а пред нас пак е разбито. Аз да се оплача ли, че зашото северозапада разчита на социални помощи поради мързел/имбецилност/пустинячество, трябва моите данъци да отиват натам, а не, за да ми се оправи улицата пред нас.
Ами много ви е на дребно мисленето, а уж в шоплука било измислено, че не сакали да са доре, а вуте да бил зле. Аз искам всички да са добре, но ако имам 100 кинта и рябва да оправя път в Пловдив или в Плевен, ще го оправя в Пловдив, просто мащаба е по-голям и е по-приоритетен и толкова. Комунизмът с уравновиловката му отдавана си замина. Сега просто по-слиният изяжда по-слабия и толкова.
П.С. И като сте толкова ербап, що не протестирахте, ще не свалихте някой с камъни, що не вдигнахте революция нещо си? Що? Дойде ви Бойко и пак му налапахте пишката, после ще лапнете на Гея и накрая пак ще квичите, че София ви била виновна - ами не е виновна софия, чипа е виновен, а няма кой да го смени.
Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Коментар