IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Приеми, че не ме интересува мнението и или твоето, а етиката и да няма обиди..Пак припомням , че в човешката история, заради различни мнения са горени и книги и хора..Аз съм за свободата на мисълта и информацията- пълен и гарантиран Плурализъм- както е в цивилизованата част на ЕВРОПА

Коментар

• Ясно е защо делото "Октопод" е дадено на тази. Защото е послушна на Цецо и Бойко.
      Щото е бъркала в медеца и е била засечена...
      Съдията по "Октопод" засечена със СРС да поръчва "кошници с плодове"

Председателят на състава на Софийския градски съд (СГС), разглеждащ делото срещу т.нар. банда за рекет и изнудване "Октопод" – съдия Румяна Ченалова, протича в записи от специални разузнавателни средства (СРС), в които е прихваната да си поръчва "кошница с плодове", съобщи в сряда сайтът "Съдебни репортажи".

Онлайн изданието припомня, че именно този израз бе даден за пример от ексглавния прокурор Валери Първанов, който в началото на март 2010 г. обяви, че държавното обвинение проверява 60 магистрати за участие в корупционни схеми.

Тогава той не пожела да обяви никакви конкретни имена, но добави, че някои негови колеги поръчват "кошници с плодове" и договарят гаранционни карти или ремонти, вместо да говорят по телефона директно за пари. Каква произтече от въпросните праверки на 60-имата магистрати, заподозрени в корупция, също не бе обявено.

Според отлично информирани източници на "Съдебни репортажи" в случая на Ченалова тя дори е била записана да се оплаква, че не е получила уговорения предварително брой плодове, след което била успокоена, че предстои още една доставка.

Преди ден сайтът съобщи също, че съдията, разглеждаща делото срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, е била установена и в записи със СРС, приложени по дело срещу бивш обвинител от Окръжната прокуратура в Стара Загора, където Ченалова започва кариерата си като магистрат.

От записите става ясно, че по времето, в което тя e адвокат в Стара Загора (след престоя й в държавното обвинение – бел. ред.), кантората й доста често е посещавана от магистрати, а разговорите помежду им се въртели около различни суми пари. Тези разговори са записани, малко преди Ченалова да влезе отново в редиците на съдебната система.

Сред тях има и такъв, в който се коментира как членове на предишния Висш съдебен съвет (ВСС), в който гръмна скандалът "Красьо", обясняват как се случва "пазарът" на постове в съдебната власт и как се търгуват назначенията.

Досега Етичната комисия на ВСС не е оповестявала дали е запозната с тези доказателства, събрани чрез СРС, които са част от доказателствата, върху които е постановена осъдителната присъда срещу старозагорския прокурор, чието име се съобщава само с инициалите С. П.

В момента съдебният съвет очаква информация от македонските власти дали Ченалова ще стане обвиняема по разследване за злоупотреба с 2.5 млн. долара от държавния тютюнев холдинг "Македония табак". Тези данни трябва да бъдат получени по линия на съдебна поръчка, направена от главния прокурор Сотир Цацаров.

Именно по тази начин ВСС получи всички данни от разследването, по което е заподозряна съдия Ченалова. То е започнало през 2004 г. за източване на близо 8 млн. евро от "Македония табак". Според публикации в македонските медии управителят на фирмите "Интернационал 7" и "Македония табак 2000" Милорад Китановски прехвърлил дялове от дружеството на стойност 8 млн. евро на старозагорския холдинг "Тивамекс".

Съществуват данни, че по онова време Румяна Ченалова като адвокат е признала от името на "Македония табак 2000" дълг към швейцарската Bighar Overseas и кипърската Pictor Co Limited за близо 2.5 млн. долара. В швейцарския търговски регистър обаче липсва информация за Bighar, но в няколко сайта се вижда, че през 2005 г. фирмата е организирала внос на цигари от Китай до България.

Другата фирма – кипърската Pictor, е мажоритарен собственик на старозагорския холдинг "Тивамекс", чийто изпълнителен директор е Тинко Василев – бивш изпълнителен директор на "Слънце - Стара Загора – БТ".

В края на 90-те "Тивамекс" придобива няколко компании, една от които е "Хранссервиз инженеринг" (която се занимава с фуражи), припомня сайтът "Правен свят". При справка в Търговския регистър се вижда, че има документи, свързани с регистрацията на "Хранссервиз инженеринг", които са били взимани от съда от адвокат Бечева-Ченалова, съобщи неотдавна в. "Капитал".
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Няма ни един от нас, който да пише съвсем безпристрастно и обективно. В този смисъл, претенциите в тази посока са изключително не на място.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Я ти, многостранчиви ми припомни кога и за какво си критикувал ГЕРБ, Бойко Борисов? Някога да си казал, че Цветан Цветанов има доказано незаконни доходи и трябва да бъде махнат от поста му? Или че подлежи на наказателна отговорност за незаконно използване на СРСта?

Многостранчивия....
          Намери ми един пост, в който да съм критикувал БСП като партия.

Намери ми един пост, в който да съм наричал с обидни думи някой от лидерите на БСП.

Аз критикувам системата. Тя беше по-лоша по времето на БСП и по-добра по времето на ГЕРБ, според мен. Но това не ме прави "гербераст", "трол" или там каквото още ме наричате.

Някои от вас го карат по болшевишки - "не си ли един от нас, значи си против нас". Или както там беше....

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Ти съгласен ли си с написаното от нея по адрес на Велчев и ГЕРБ? Или по-скоро - С ПРЕМЪЛЧАНОТО.

Неприятно ми е някой да пише само "удобните" 50% от истината в този форум. Било за БСП или за ГЕРБ.
            Анон ,
            пишеме 50 % от истината ..удобната истина ,но е истина и е генерирано върху някакви доводи и събития ,но ти не си модератор да ни даваш оценка /защото си един от нас/ ,но ако държиш на качеството ,то тогава трябваше да се занимаваш с Чунчо и Стамболов...Оправи там качеството за сметка на количеството и ще видиш поне 70 % истина в един добър спор......
            Защото освен лъжи , простотии , статии на някакви политически динозаври и мижитурки от жълти вестници ,друго не се пуска от тях....

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Я ти, многостранчиви ми припомни кога и за какво си критикувал ГЕРБ, Бойко Борисов? Някога да си казал, че Цветан Цветанов има доказано незаконни доходи и трябва да бъде махнат от поста му? Или че подлежи на наказателна отговорност за незаконно използване на СРСта?

Многостранчивия....
              Аз се чудя, този Цв. Цветанов,кога се набълбучи с толкова власт? Просто ми е трудно да проумея, че е станал недосегаем. Единственото смислено, което ми идва на ум е, че има някакви силни козове с/у евентуални "посегатели"- нещо свързано с престъпни схеми. Така са се овъртолили и всеки държи нещо с/у другия.
              Last edited by val/she; 03.04.2013, 20:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                И на мен ще ми "КРЕЩИ" за Едностранчивост.................не си струва дори обида ....да му метна
                Благодаря!

Точно тези цитати от мои постове доказват тезата ми по отношение на буквата "К".

За това пледирам - сегашният прокурор вади кирливи ризи на ГЕРБ, а е избран по времето на ГЕРБ.
                Велчев не извади нищо по времето на БСП, както и нищо по времето на ГЕРБ, а беше избран по времето на БСП.

Ти твърдиш, че Велчев не вадил кирливи ризи на сегашните управляващи, защото бил покровителстван от ГЕРБ или поне имал общи интереси с тях.

Съжалявам, но това не са правилни разсъждения.
                Last edited by anon6706; 03.04.2013, 20:23.

Коментар

Онзи ден не казах с какво точно ме дразниш.

Този ти пост е точка номер 1. Едностранчивост.

Многостранчивия....
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    .....Припомням баснята на Лафонтен за Вълка и агнето- дето му мътело водата..- ха-ха.Моля за отношение без обида..знае се какво ще се случи ако продължат обидите..В политиката се нарича- възпираща сила

Иначе да те похваля много хубаво си говорим и спорим всички без обиди и определения..
                    Няма какво да го хвалиш - виж му едностранчивостта и плитката манипулация...ако не ти се проследяват последните 3 страници, ето няколко негови мнения на тема...прокурора - Велчев
                    Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                    Прави неприятно впечатление едностранчивото поведение относно новия Главен прокурор, който беше избран по времето на ГЕРБ. Гледат се действията му спрямо досегашните управляващи. А се пропуска фактът, че тези евентуално престъпни Действия са започнали по времето на предишния Главен прокурор. Този, който беше избран по времето на БСП.

Изобщо - защо Борис Велчев е свещена крава за тук пишещите?!
                    Само питам. Не троля.
                    В момента Цацаров, който вие плюхте (дори за физически недъзи) по време на номинацията му, разкрива пропуски на предшественика си.
                    Така, така.... после да не се чудите на 30% и 15%...... след 12 май.

П.П. Решително най-ми харесва. Показва твърдата ти убеденост и леко контрастира с мекотело.
                    Няма да се случи. Те на ненормалния Филчев не успяха да направят каквото и да било, какво остава за префинения и с класи над него Велчев.

Битият бит, еб...... ан.
                    И на мен ще ми "КРЕЩИ" за Едностранчивост.................не си струва дори обида ....да му метна

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      ХУБАВА РАБОТА-малко се държа и писа нормално и пак тролене..Съни да не ти е ученичка за да Я ОЦЕНЯВАШ С ОБИДИ..Нали се сещаш , че всеки може да вмени на някого вина за да приложи насилие..Припомням баснята на Лафонтен за Вълка и агнето- дето му мътело водата..- ха-ха.Моля за отношение без обида..знае се какво ще се случи ако продължат обидите..В политиката се нарича- възпираща сила
                      Иначе да те похваля много хубаво си говорим и спорим всички без обиди и определения..
                      Ти съгласен ли си с написаното от нея по адрес на Велчев и ГЕРБ? Или по-скоро - С ПРЕМЪЛЧАНОТО.

Неприятно ми е някой да пише само "удобните" 50% от истината в този форум. Било за БСП или за ГЕРБ.

Коментар

Майната ти

Спирам да те чета!
                        За "останалите" букви е важно да не спреш да пишеш.

Благодаря за "майната ти". Ще поздравя майка си от теб.

Коментар

• ХУБАВА РАБОТА-малко се държа и писа нормално и пак тролене..Съни да не ти е ученичка за да Я ОЦЕНЯВАШ С ОБИДИ..Нали се сещаш , че всеки може да вмени на някого вина за да приложи насилие..Припомням баснята на Лафонтен за Вълка и агнето- дето му мътело водата..- ха-ха.Моля за отношение без обида..знае се какво ще се случи ако продължат обидите..В политиката се нарича- възпираща сила

Коментар

Велчев е бил Главен прокурор и по времето на БСП, но ти манипулираш БЕЗДЕЙСТВИЯТА му главно в посока ГЕРБ.

Това е неприемливо за мен и с този си пост напълно заслужено получаваш буквата "К" от думата "кифла".

По-нататък ще ти "покажа" и останалите букви.
                            Майната ти

Спирам да те чета!

Коментар

Как, кажи как да стане, Гигов, като, който потърси отговорност за това от Велчев, трябва веднага да повдигне и обвинение на Б.Борисов?!
                              Та, нали ...герберасти го предложиха за Конституционен съдия - награда за ...бездействието

Велчев е бил Главен прокурор и по времето на БСП, но ти манипулираш БЕЗДЕЙСТВИЯТА му главно в посока ГЕРБ.

Това е неприемливо за мен и с този си пост напълно заслужено получаваш буквата "К" от думата "кифла".

По-нататък ще ти "покажа" и останалите букви.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Като гледах резултатите на ГРАО за подписите, не съм убеден че ГЕРБ са напляскали имена от база данни. За две три други партии е напълно възможно обаче. Особено тези с със сериозни корпоративни интереси зад тях.

От друга страна ми се струва че за поне 1/3 от вписалите се партии подписите са дошли от бази данни подържани от някакви цигански барони.
                                не ме интересува нито една партия, говоря принципно.
                                Ако има принцип на валидност на законността...
                                Ако трябва по закон да има събрани подписи в определен период - нека не се разнасят едни списъци... а всеки да може да провери дали ЕГН-то му е използвано неправомерно---съответно, ако го има егн-то и човекът не си е дал подписа, значи някой го е фалшифицирал ...

Все отнякъде трябва да започнем

Коментар

Working...
                                X