IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Направо ще ми е кеф Велчев да го тикнат на топло за бездействие с власт. А също и политическите му ментори, ако подлежат на наказателна отговорност.
    Как, кажи как да стане, Гигов, като, който потърси отговорност за това от Велчев, трябва веднага да повдигне и обвинение на Б.Борисов?!
    Та, нали ...герберасти го предложиха за Конституционен съдия - награда за ...бездействието

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Не съм сигурна, но мисля, че дори няма нужда от промяна на закон, а само от желание и необходимост за Прозрачност. Т.е. то това е Закона
      Мисля, че нищо не пречи дори сега да бъде въведено и всеки да може да види - дали му има ЕГН-то в нечий партиен списък, т.е. дали се е подписвал и ...за коя партия
      Ако се докаже голям брой незнаещи за това подписали се - анилиране и наново...докато се научим
      Само...колизията между партиите е проблем ))
      Като гледах резултатите на ГРАО за подписите, не съм убеден че ГЕРБ са напляскали имена от база данни. За две три други партии е напълно възможно обаче. Особено тези с със сериозни корпоративни интереси зад тях.

От друга страна ми се струва че за поне 1/3 от вписалите се партии подписите са дошли от бази данни подържани от някакви цигански барони.

Коментар

И това може. Не претендирам да съм софтуерен специалист.
        Просто трябва да го има в закон.
        Ама тогава ГЕРБ нямаше да внесе трийсе и няколко хиляди подписа събрани само за ден.
        Не съм сигурна, но мисля, че дори няма нужда от промяна на закон, а само от желание и необходимост за Прозрачност. Т.е. то това е Закона
        Мисля, че нищо не пречи дори сега да бъде въведено и всеки да може да види - дали му има ЕГН-то в нечий партиен списък, т.е. дали се е подписвал и ...за коя партия
        Ако се докаже голям брой незнаещи за това подписали се - анилиране и наново...докато се научим
        Само...колизията между партиите е проблем ))

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
          Защо не направиш една тема- примерно: "Русофилия- русофобия" ?

Обещавам да се включа.

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=mjLbiJcEKO4

Коментар

Направо ще ми е кеф Велчев да го тикнат на топло за бездействие с власт. А също и политическите му ментори, ако подлежат на наказателна отговорност.
              Няма да се случи. Те на ненормалния Филчев не успяха да направят каквото и да било, какво остава за префинения и с класи над него Велчев.

Битият бит, еб...... ан.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Как мислите защо само в БГ от целия ЕС за 23години няма осъден за корупция политик..Едва ли е само заради неправиния избор на прокурори..
                Защото има срастване на политическата със съдебната власт....каквото и друго да се пише

Има политически(парламентарни) квоти за контролните съдебни органи - ВАС, ВСС и т.н.
                Прокуратурата дефакто се управлява/съобразява с управляващите.
                Механизмите за налагане на точно определени хора на ключови позиции са много...

И сериозни промени в съдебната система могат да се направят само чрез промяна на Конституцията, при това само от ВНС.
                За което, естествено , нито една партия не е готова да изиска.
                Тях ги устройва начина на функциониране и възможността за договаряне на местата в съдебната система.
                Темида със "затворени" очи им е по-скъпа

Коментар

• Малко смях

Върви лисицата през гората и гледа - гаргата лети с опашката напред!
                  Пита я тя:
                  - Защо ма, сврако, летиш на обратно?
                  - Еми на, Лисо, то нали е демокрация, правя каквото си искам, кой ще ми каже нещо?
                  - Бре! То хубаво нещо било демокрацията - си казала Лиса и взела и тя, нали е демократ, да върви със задника напред. Както вървяла, не щеш ли изскочил от едни храсталаци Кумчо Вълчо и тя докато се усети я уважил Лиса:
                  - Чакай бе Вълчо, какво правиш?
                  - Абе Лисо, нали е демокрация, правя каквото си искам. Кой ще ми каже нещо?
                  Тръгнала пак Лиса с дупето назад. Оппа-а-а, изскочил от едни шубраци Заека и той нали е бързак я надупил за секунди.
                  Лиса:
                  - Чакай бе Зайко, недей така, какво направи?
                  - Спокойно Лисо, тука е демокрация, кой ще ми каже нещо? Ти ли?
                  Продължила нататък пак Лисанка със задника напред и тъкмо си мислела хубави работи, и усетила познато чувство - обърнала се тя и какво да види - Мечо я напънал на задна прашка и шиба като луд.
                  - Ауууу, Мечо, какво правиш? Какви са тия неприлични действия?
                  - Тихо Лисо! Вече е демокрация, какво протестираш? Ти май искаш нещо да ми кажеш а? Тихо, щото да не те зачеша пак!
                  Продължила Лиса и кой да види - Свраката - пак по стария начин си лети безгрижно. Лиса си казала - "Сега ще й търся отговорност на тая!" и вика:
                  - Ей Гарго! Какво ме излъга ти за тая демокрация - тука половината гора ме оправи вече!
                  Гаргата се обадила:
                  - Е Лисо, така е то, за нас горе е демокрация, за вас долу живо преебаване!
                  платформа за инвалиди

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                    Да, обаче, един съдия, ако не си върши работата, кой може да го обвини? Прокуратурата!
                    В нея е заровено кучето.
                    Може и да са прави тези, които искат излизане на Прокуратурата от съдебната власт.

Показателен беше казусът "Борилски". Не се намериха състави нито във Варна, нито в Шумен, които да дадат ход на делото. Май се гледа във В. Търново (може и да греша), но съм сигурна за другото. Има солидарност. Колеги са.

Коментар

• http://afera.bg/mishena/40609.html
                      Съдия Ченалова протича в СРС-та
                      Публикувано на 02.04.2013 / 20:37 ч. от afera

Името на съдия Румяна Ченалова от Софийския градски съд протича в разговори, записани със Специални разузнавателни средства, приложени като доказателства по вече приключилото дело срещу бившия прокурор от Окръжна прокуратура С. П., научи “Съдебни репортажи” от достоверен източник, запознат с процеса. От записите става ясно, че по времето, в което съдийката e адвокат в Стара Загора, кантората й доста често е посещавана от магистрати, а разговорите помежду им се въртели около различни суми пари. Тези разговори са записани малко преди Ченалова да влезе отново в редиците на съдебната система (преди това е била прокурор).

Сред тях има и такъв, в който се коментира как членове на предишния Висш съдебен съвет, в който гръмна скандалът “Красьо”, обясняват как се случва “пазарът” на постове в третата власт и как се търгуват назначенията. До този момент Етичната комисия на ВСС не е оповестявала дали е запозната с тези доказателства, събрани чрез СРС, които са част от доказателствата, върху които е постановена осъдителната присъда срещу старозагорския прокурор.
                      ГОЛЯМА ПРОМЯНА ТРЯБВА

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        В един процес има повече от една страна- прокурор. Всъщност, решава съдът. Прокурорът трябва да е мотивирал и доказал обвинението си.
                        Да, обаче, един съдия, ако не си върши работата, кой може да го обвини? Прокуратурата!
                        В нея е заровено кучето.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Никак няма да е измислено бездействието и неповдигането на обвинение на премиер, който сам признава в предаване, че записът на разговора му с началника на митниците е истински и той действително е поискал спиране на действията срещу Мишо Бирата...
                          А бе, един куп са нещата, които няма да са "измислени" - стотици пъти са коментирани и в този форум
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Съни(тя) визира друго.
                            Ако си проверявал здравния си статус в НАП, ще видиш, че там не се публикуват ЕГН-тата. Трябва да си вкараш ЕГН-то, за да разбереш какъв ти е статуса.
                            Същото би било и дали си се подписал или не някъде.
                            И това може. Не претендирам да съм софтуерен специалист.
                            Просто трябва да го има в закон.
                            Ама тогава ГЕРБ нямаше да внесе трийсе и няколко хиляди подписа събрани само за ден.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Как мислите защо само в БГ от целия ЕС за 23години няма осъден за корупция политик..Едва ли е само заради неправиния избор на прокурори..
                              В един процес има повече от една страна- прокурор. Всъщност, решава съдът. Прокурорът трябва да е мотивирал и доказал обвинението си.

Коментар

И да се надяваме да е някоя светла личност. Трима вече минаха... И никой от тях не беше мечтаната светла личност.
                                Поправи ме, ако бъркам, но те бяха избирани по тъмни доби и на закрити врати от една структура, която се доближава повече до БЕХ, а не до демокрацията.

Говоря за пряк избор.

Коментар

Working...
                                X