IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• НОВИНИТЕ ДНЕС: 165 | НОВИНИТЕ ВЧЕРА: 275
    22 Май 2013, сряда, 19:02
    София
    28 C
    Начало БЪЛГАРИЯ ДНЕС СВЕТЪТ ДНЕС СПОРТЪТ ДНЕС ГАЛЕРИЯ ШОУ РЕТРО ЛАКОМНИК
    Животът днес Инциденти Крими Политика Интервю Коментари Икономика Здраве Образование Региони Темида
    Начало
    »
    БЪЛГАРИЯ ДНЕС
    »
    Марин Райков и Асен Василев насочиха към ГЕРБ за гафовете в енергетиката
    Само в ПИК:
    » Кабинетът "Орешарски" взема главата на Росен Желязков
    » Лили Павлова линее по Бойко в парламента
    » Само в ПИК! Ожени се синът на Тодор Колев! (Уникални...
    » Скандал! Фирма "Юлен" дължи на държавата 562 000 лв. Тя...
    Марин Райков и Асен Василев насочиха към ГЕРБ за гафовете в енергетиката
    12:44 | 22.05.2013
    5161
    2
    Автор: Николай Марченко
    Share

Служебният премиер Марин Райков и министърът на енергетиката Асен Василев удариха ГЕРБ чрез просто изреждане на проблемите в сектора.

Министър-председателят обърна внимание на факта, че в последните години нищо не е направено за реално прилагане на европейските директиви в националното законодателство, като в случая става дума за Закона за енергетиката (ЗЕ).

„Ние заварихме и една нормативна система, която не отговаря на европейските директиви. Тя задължава в лицето на НЕК (Национална електрическа компания – бел. авт.) да закупува електроенергия от заводските централи и топлофикации на едни високи цени. Ние заварихме изкупуване на тока на едни високи цени“, започна Марин Райков. Той припомни и гаф, който се отнася за тройната коалиция.

„Заварихме и един висок дълг на НЕК за АЕЦ „Белене“, който е платен вчера, след като е преструктуриран“, каза премиерът, имайки предвид изтеглен кредит от американската банка Citi Group („Сити Груп“) за погасяване на заема от 250 млн. евро към френската BNP Paribas („БНП Париба“).

Асен Василев като ресорен министър беше още по-детайлен и започна с това, че служебният кабинет би могъл „също“ да прехвърли всички най-сложни въпроси на следващото правителство.

Министърът отдели специално внимание на това, което е известно за всички – непрекъснатия „диктат“ над ДКЕВР от „Дондуков" 2 по времето на Бойко Борисов.

„Да нареждаме на регулатора какво да прави, въпреки че е независим регулатор - това е грешен подход, който не отговаря на международните правила“, поясни Асен Василев.

Според него служебният кабинет можел да помоли Евгения Харитонова (шеф на ДКЕВР) да отложи решението и да го прехвърли на следващото правителство, което би било „лесен подход“. Тази тирада от трибуната предизвика подсмихване от страна на един от лидерите на ГЕРБ Цветан Цветанов, който очевидно се опитва да покаже пренебрежението си към тази критика.

Асен Василев обясни защо електроенергията при нас е по-скъпа, отколкото би трябвало да бъде. Една от причините според него е неправилният превод на европейските директиви, според които се урежда задължителното изкупуване на тока от заводски централи и топлофикационни дружества.

„А ние това сме го транспонирали така, че всички заводски централи с комбинирано производство са високоефективни, а не тези с поне 10% ефективност“, каза Асен Василев.

„Когато има свръхпроизводство става ясно, че тези мощности могат да произвеждат, само когато има пазар извън страната, иначе ще трябва да спрат да работят“.

Според министъра служебният кабинет е открил поне 435 млн. лв. резерви в държавните компании, като 235 млн. лв. са от неефеективности, а още 200 – от твърде голямото изкупуване.

„Това, което сме постигнали по същество, е – намерили сме 235 млн. лв. от неефеективности. Ние изкупуваме допълнително повече, отколкото трябва, и това са 200 млн. лв. годишно, които плаща българският потребител“, казва той.

OХОО И МАРИНЧО ВИ ГО ТУРНАЛ

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=wUCSGrbK-ug

Коментар

• Аз казвам истината. Щом сега при така договорените в ущърб на държавата цени се оправяме, то при пряка демокрация и при договорени нормални цени ще се оправяме много по добре.

Това, че на вас защитниците на олигархията не ви се иска да се чува истината по форумите и използвате всякакви средства да омаловажите нашите аргументи, включително и с обиди, се вижда ясно от читателите на форума.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Ами знам за разлика от тебе, че там няма пряка демокрация. Явно ти говориш без да знаеш само и само опитвайки се да защитиш интересите на олигарсите и без да се интересуваш от фактическото състояние на нещата и от истината.

Ти не знаеш политическата им система, седнал си да ме нападаш за незнание на икономиката им.
          Рупай си банани и не се коси за мен. Съдържали Калий, който пък помагал за дейността за мозъка..... относно мозъка, при теб е в сила: Да преливаш от пусто в празно.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Ама то и аз мога. Трябва ми само нефтен кладенец в двора и знаеш ли как ще мога!!!
            Пушек ще се вдига.

За к'ъв чеп ми споменаваш Еквадор?! Нито им знаеш икономиката, нито знаеш каквото и да било за тях. Купил си един път банани внос от Еквадор и вече се бараш познавач на тази държава и икономиката им.
            Не съм чувал и будистки мантри за еквадорци....
            Ами знам за разлика от тебе, че там няма пряка демокрация. Явно ти говориш без да знаеш само и само опитвайки се да защитиш интересите на олигарсите и без да се интересуваш от фактическото състояние на нещата и от истината.

Ти не знаеш политическата им система, седнал си да ме нападаш за незнание на икономиката им.
            tnm

Коментар

Не ти минават номерата. Всички знаем, че в Еквадор няма пряка демокрация. Примера не го давам заради пряката демокрация, а заради моженето.
              Ама то и аз мога. Трябва ми само нефтен кладенец в двора и знаеш ли как ще мога!!!
              Пушек ще се вдига.

За к'ъв чеп ми споменаваш Еквадор?! Нито им знаеш икономиката, нито знаеш каквото и да било за тях. Купил си един път банани внос от Еквадор и вече се бараш познавач на тази държава и икономиката им.
              Не съм чувал и будистки мантри за еквадорци....

Коментар

Стига си говорил глупости.
                Какви банани, какви пет лева....

Еквадор има дневен добив на нефт от 485,000 барела.
                Всеки Божи ден в държавната хазна влизат близо 40 милиона долара. Умножаваме го по 365 дни и се получават близо 17 милиарда долара годишно.
                С толкова пари е много лесно да правиш "пряка демокрация".

На България й е проблем да намери 4-5 милиарда за 1-2 години.

Мечобиков, очаквах да си по-подготвен....
                Не ти минават номерата. Всички знаем, че в Еквадор няма пряка демокрация. Примера не го давам заради пряката демокрация, а заради моженето. Мислех, че не си като Факи, да се правиш, че не разбираш, ама явно съм се лъгал.

Ние имаме достатъчно производство и възможности за развитие, за да можем да се справим при пряка демокрация. Щом сега се справяме при това източване на държавата, при пряка демокрация ще се справяме много по добре поради липсата на източване на държавата.

Източването идва от умишлено направени неизгодни сделки от нашите политици, именно поради политическата система, която имаме сега. За това е висока цената на газа.

При пряка демокрация не ни очакват по високи от средните, а по ниски от средните цени поради невъзможност за сключване на умишлено неизгодни за държавата сделки.
                tnm

Коментар

Можем. Еквадор само с едни банани можаха. Ние имаме възможности и за промишленост и за селско стопанство. Енергията сега е много по голям проблем, отколкото при пряка демокрация. При пряка демокрация договорите за цените на енергийните суровини подлежат на публично одобрение и са невъзможни тези високи цени, които се плащат сега.
                  Стига си говорил глупости.
                  Какви банани, какви пет лева....

Еквадор има дневен добив на нефт от 485,000 барела и население 15 милиона, но нямат цигани.
                  Всеки Божи ден в държавната хазна влизат близо 40 милиона долара. Умножаваме го по 365 дни и се получават близо 17 милиарда долара годишно.
                  С толкова пари е много лесно да правиш "пряка демокрация".

На България й е проблем да намери 4-5 милиарда за 1-2 години.

Мечобиков, очаквах да си по-подготвен....
                  Last edited by anon6706; 22.05.2013, 18:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                    Да, блaгодаря ти отново! Аз съм предимно в EURUSD и очаквах по това време на годината да сме около 1.40, но явно няма да е... Иначе акции държа съвсем малко, колкото да не е без хич - AMD, PC, NOK
                    Не държа на багодарности.
                    Държа на пари в сметката, на теб, на мен, на който и да било.
                    Дано си го отиграл. Най-хубаво беше с AUD и с нефта - покачване и последващ рязък спад. Красота!

Извинявам се на всички за спама. Няма да се повтори.

Коментар

Исландия беше един от центровете на руските олигархични капитали. Сега тези капитали имат за цел да ни превърнат във втора Исландия.
                      Но има един проблем за нас - Исландия са 320 000 човека и са главно исландци.
                      Исландия не граничи с Турция. Тя с никого не граничи и не й трябва енергия. Има си геотермални източници. Може да се справи напълно сама, ние не можем.
                      Можем. Еквадор само с едни банани можаха. Ние имаме възможности и за промишленост и за селско стопанство. Енергията сега е много по голям проблем, отколкото при пряка демокрация. При пряка демокрация договорите за цените на енергийните суровини подлежат на публично одобрение и са невъзможни тези високи цени, които се плащат сега.
                      tnm

Коментар

itso78, надявам се, да съм ти бил полезен.
                        Нещо такова си представях.

П.П. Не съм се впуснал в акции. Там ударът предстои.
                        П.П. 2 В момента имаме типичен риск авършън...... без борсите.
                        Да му мисли Монти.
                        Да, блaгодаря ти отново! Аз съм предимно в EURUSD и очаквах по това време на годината да сме около 1.40, но явно няма да е... Иначе акции държа съвсем малко, колкото да не е без хич - AMD, PC, NOK

Коментар

По малко са. Колко човека гласуваха. По малко от 50 % май, не съм ги следил точно.

Когато нашите предци са направили съединението, също сме били малка държава и са можели да ни смажат, но не са. Срещу осъзнат народ никой не рита. Дори и великите сили. И срещу Исландия не посмяха нищо сериозно да предприемат, а тя е много по малка и не е никакъв от тези центрове, които споменаваш.
                          Исландия беше един от центровете на руските олигархични капитали. Сега тези капитали имат за цел да ни превърнат във втора Исландия.
                          Но има един проблем за нас - Исландия са 320 000 човека и са главно исландци.
                          Исландия не граничи с Турция. Тя с никого не граничи и не й трябва енергия. Има си геотермални източници. Може да се справи напълно сама, ние не можем.

Коментар

• Не мога да разбера какво пропускам:

Когато събера гласовете за всички 45 партии и коалиции, публикувани в сайта на ЦИК, излизат 3 540 466,
                            а в т. 13. Брой на действителните гласове (сумата от числата по т. 13 от протоколите на СИК), е посочено числото 3 541 745.

?

Коментар

Мечобиков, не знам дали са по-малко.... Ти не беше лумпен до преди месец, сега вече се чудя какъв си, но клоня към лумпен.

Искаш да сваляш някаква система, но не предлагаш друга.
                              Пряка демокрация може да има, ако сме банков център, нефтен център, златен център или нещо подобно.

Засега сме държавата Idiocracy.
                              Снощи BTV Comedy излъчи този поучителен филм.
                              По малко са. Колко човека гласуваха. По малко от 50 % май, не съм ги следил точно.

Когато нашите предци са направили съединението, също сме били малка държава и са можели да ни смажат, но не са. Срещу осъзнат народ никой не рита. Дори и великите сили. И срещу Исландия не посмяха нищо сериозно да предприемат, а тя е много по малка и не е никакъв от тези центрове, които споменаваш.
                              tnm

Коментар

Сега лумпените са много по малко. За четирите синджиря гласуваха по малко от 50 %. Останалите са заплаха. За това се чувства и нервност от определени никове по форумите.
                                Мечобиков, не знам дали са по-малко.... Ти не беше лумпен до преди месец, сега вече се чудя какъв си, но клоня към лумпен.

Искаш да сваляш някаква система, но не предлагаш друга.
                                Пряка демокрация може да има, ако сме банков център, нефтен център, златен център или нещо подобно.

Засега сме държавата Idiocracy.
                                Снощи BTV Comedy излъчи този поучителен филм.

Коментар

Working...
                                X