IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Няма идеални управляващи. Но има относително добри и относително лоши. А често в България и откровено тъпи и крадливи.

Те решиха че им е обещал рая на земята. Аз защо не съм повярвал на подобни неща. Просто го приех като част от рекламната кампания - каквото по същество представлява една предизборна кампания.
    Сега лумпените са много по малко. За четирите синджиря гласуваха по малко от 50 %. Останалите са заплаха. За това се чувства и нервност от определени никове по форумите.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

Няма идеални управляващи. Но има относително добри и относително лоши. А често в България и откровено тъпи и крадливи.

Те решиха че им е обещал рая на земята. Аз защо не съм повярвал на подобни неща. Просто го приех като част от рекламната кампания - каквото по същество представлява една предизборна кампания.
      "По делата им ще ги познаете".
      Що така Милен Велчев е в управата на VTB bank?
      И изобщо, защо VTB bank купува дялове от една небезизвестна българска банка, която си има собствена телевизия? А не щеш ли, тази пък банка държи над 50% от депозитите на държавните фи"л"ми.....

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        1. Че са лумпени, лумпени са.
        2. Ма той от какъв зор обеща да направи рай на земята за 800 дни.
        3. И при царя се крадеше.

Коментар

На мен Царя ми бе много симпатичен, най-нормалния премиер на България сигурно в цялата и история. И начело на най-свястното управление на България пак в цялата и модерна история.

Но същите лумпени които сега избраха четирите ни управляващи партии решиха че е много лош, защото видиш ли не бил предизвикал рай на земята за 800 дни.
          1. Че са лумпени, лумпени са, ама стават все по малко.
          2. Ма той от какъв зор обеща да направи рай на земята за 800 дни.
          3. И при царя се крадеше.
          Last edited by mechobikov; 22.05.2013, 17:36.
          tnm

Коментар

• itso78, надявам се, да съм ти бил полезен.
            Нещо такова си представях.

П.П. Не съм се впуснал в акции. Там ударът предстои.
            П.П. 2 В момента имаме типичен риск авършън...... без борсите.
            Да му мисли Монти.
            Last edited by anon6706; 22.05.2013, 17:35.

Коментар

• И сега - доживотен ад...За много хора..

Коментар

• На мен Царя ми бе много симпатичен, най-нормалния премиер на България сигурно в цялата и история. И начело на най-свястното управление на България пак в цялата и модерна история.

Но същите лумпени които сега избраха четирите ни управляващи партии решиха че е много лош, защото видиш ли не бил предизвикал рай на земята за 800 дни.

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/201193
                  Симеон Сакскобурготски: Онова за 800-те дни беше един от моите най-големи грехове
                  Ще има коалиция, най-здравословното при една млада демокрация, казва в интервю за испанския “Ел Паис” бившият премиер
                  Публикувано: 22 май 2013, 16:21 | Обновено: 22 май 2013, 16:21
                  Разпечатай
                  прочитания: 2493 | коментари: 36
                  София, България
                  Симеон Сакскобурготски

В интервю за “Ел Паис” Симеон Сакскобурготски прави своето следизборно предсказание: „Ще има коалиция, най-здравословното при една млада демокрация”. И допълва, че ако зависеше от него „би гласувал с две ръце”. Симеон вижда България привлекателна като туристически дестинации – „Миналата година имахме шест милиона туристи! Почти колкото населението ни”, с чужди инвестиции.

И прави извод -„Фирмите идват. Стигнахмо до 5,5% преди да настъпи кризата и имаме чудесен пазар с Близкия изток”. И въпреки, че сравненията са досадни: „Отчаянието в Испания е много по-сериозно отколкото в България, с цялата ми обич и уважение. Испания падна от много по-високо отколкото ние”.

Няма повече да шие без конци, признава бившият премиер и допълва: „Онова за 800-те дни беше един от моите най-големи грехове, my big mouth, и все още се питам защо го казах...”.

Този ексмонарх може да приеме краткосрочна загуба, но дългосрочно... „Сега като погледна нещата, виждам, че не за 800, а за 1000 дни изпълних обещанията си”, добавя накрая. И накрая слага две украшения на костюма си: „Успяхме да влезем в Европейския съюз и в НАТО”, отбелязва "Ел Паис". /БЛИЦ
                  СИМО СИ ПРИЗНА ГРЕХА. СЕГА ДА ВИДИМ СЛЕД КОЛКО ВРЕМЕ ЦУЦИ И БУЦИ щЕ СИ ПРИЗНАЯТ ТЕХНИТЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    А, споменаването на Гамизов откога е ТАБУ ???
                    Ами ти чел, недочел и се изказваш.

Виж какво пише по-нататък в материала:

„Действително съм имал една кратка среща със Стефан Гамизов. На нея по никакъв начин не е обсъждан “заговор” срещу г-н Сотир Цацаров. С Гамизов обсъдихме редица въпроси, един от които беше дали мога да дам оценка на конституционния статус на главния прокурор. Не мога да си представя, че нещо, което той е казал може да се изтълкува по този начин.

П.П. За мое голямо съжаление, кат123 продължава да манипулира.

Коментар

Тези които не гласуваха са отговорни за това което се случва. Те мълчаливо подкрепиха точно тези 4 партии.
                      Ей ся ще ги ОТСВИРИМ гръмогласно !!!
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Кат123, спазвай някаква хигиена в този форум.

Днес ми цитираш ПИК, утре ще започнеш Бареков.

Изборите минаха и сега трябва да се справяме с лайната, които натворихте.
                        Стига "агенции", стига сайтове.
                        А, споменаването на Гамизов откога е ТАБУ ???
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                          БОРИС ВЕЛЧЕВ ПРИЗНА ЗА СРЕЩА СЪС СТЕФАН ГАМИЗОВ. ДАВА НЕЛЕПИ ОБЯСНЕНИЯ.

Бившият главен прокурор и настоящ конституционен съдия Борис Велчев признава пред Агенция ПИК, че се е срещал със Стефан Гамизов. Както първа уведоми АФЕРА по Нова телевизия Стефан Гамизов скандално разкри как се срещал с Борис Велчев „неформално”, разговарял с него за „агресията на главния прокурор Сотир Цацаров”, и искал съвет как може „да бъде свален главен прокурор извършил престъпление”. А Велчев му отговорил, че „трябва да бъде намерена такава процедура, въпреки че не е описана в закона”.

http://afera.bg/mishena/43703.html
                          Предполагам, че Борис Велчев разбира тези правни казуси повече от мен и от теб.

Може и да се наложи Борис Велчев заради тази среща да напусне Конституционния съд. Така говори градската легенда....
                          Кат123, спазвай някаква хигиена в този форум.

Днес ми цитираш ПИК, утре ще започнеш Бареков.

Изборите минаха и сега трябва да се справяме с лайната, които натворихте.
                          Стига "агенции", стига сайтове.

Коментар

Ето как е по Конституция:

В случаите по ал. 3, т. 5 председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се освобождават от президента на републиката по предложение и на една четвърт от народните представители, прието с мнозинство две трети от народните представители. Президентът не може да откаже освобождаването при повторно направено предложение.

Не е само Господ над него.

П.П. друг е въпросът как ще се намерят две трети народни представители. Пак ще се играе с кворума.
                            Аноне, нещо си се объркал. Тая алинея е обявена за противоконституционна през 2006 г., т.е. няма такава разпоредба. Свери си източниците. Единственият текст в конституцията, който се занимава с въпроса си остава чл. 129, ал. 3, т.5:

Чл. 129. (1) Съдиите, прокурорите и следователите се назначават, повишават, понижават, преместват и освобождават от длъжност от Висшия съдебен съвет.
                            (2) Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на Висшия съдебен съвет за срок от седем години без право на повторно избиране. Президентът не може да откаже назначаването или освобождаването при повторно направено предложение.
                            (3) (Изм. - ДВ, бр. 85 от 2003 г.) С навършване на петгодишен стаж като съдия, прокурор или следовател и след атестиране, с решение на Висшия съдебен съвет, съдиите, прокурорите и следователите стават несменяеми. Те, включително лицата по ал. 2, се освобождават от длъжност само при:
                            1. навършване на 65-годишна възраст;
                            2. подаване на оставка;
                            3. влизане в сила на присъда, с която е наложено наказание лишаване от свобода за умишлено престъпление;
                            4. трайна фактическа невъзможност да изпълняват задълженията си за повече от една година;
                            5. тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт.
                            Но не казва как точно трябва да бъдата махнати тия тримцата ....
                            Last edited by netware5; 22.05.2013, 17:11.
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Нали ГЕРБ избра главния прокурор, какво се оплакват сега че си върши работата безпристрастно
                              Сега искат да го махат, че станало нещо ЖЕГА около тях...

Коментар

Ето как е по Конституция:

В случаите по ал. 3, т. 5 председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се освобождават от президента на републиката по предложение и на една четвърт от народните представители, прието с мнозинство две трети от народните представители. Президентът не може да откаже освобождаването при повторно направено предложение.

Не е само Господ над него.

П.П. друг е въпросът как ще се намерят две трети народни представители. Пак ще се играе с кворума.
                                БОРИС ВЕЛЧЕВ ПРИЗНА ЗА СРЕЩА СЪС СТЕФАН ГАМИЗОВ. ДАВА НЕЛЕПИ ОБЯСНЕНИЯ.

Бившият главен прокурор и настоящ конституционен съдия Борис Велчев признава пред Агенция ПИК, че се е срещал със Стефан Гамизов. Както първа уведоми АФЕРА по Нова телевизия Стефан Гамизов скандално разкри как се срещал с Борис Велчев „неформално”, разговарял с него за „агресията на главния прокурор Сотир Цацаров”, и искал съвет как може „да бъде свален главен прокурор извършил престъпление”. А Велчев му отговорил, че „трябва да бъде намерена такава процедура, въпреки че не е описана в закона”.

http://afera.bg/mishena/43703.html
                                Предполагам, че Борис Велчев разбира тези правни казуси повече от мен и от теб.

Може и да се наложи Борис Велчев заради тази среща да напусне Конституционния съд. Така говори градската легенда....

Коментар

Working...
                                X