IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Както си му е редът.
    И той е.... ?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Упражняваш си "мисълта" върху всичко друго, но не и върху точка 1 от твоя пост.
      А тя гласи:
      --------------------
      Мечобиков го роди:
      1. Тези, които са упълномощени
      ----------------------------

Кажи ми как ще избереш представителите на Суверена?
      Както си му е редът.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

Цената не е държавна сигурност. Няма никакви пречки цената да се одобрява чрез гласуване.

А и това, кое трябва и кое не трябва да бъде класифицирана информация, е още един аргумент в полза на пряката демокрация.

Сега поради интересите на олигарсите, са класифицирани много излишни неща с цел не за да се пази държавата, а да се крие информация за далаверите на олигарсите и политиците от гражданите.
        Упражняваш си "мисълта" върху всичко друго, но не и върху точка 1 от твоя пост.
        А тя гласи:
        --------------------
        Мечобиков го роди:
        ----------------------------

Кажи ми как ще избереш представителите на Суверена?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Аноне и ние сме си много добре без твоите уж разсъждения- много схематични и пристрастни ....
          мога и да обясня още какви..но вече съм го правил..Не се опитваите мутромилиционери да ограничавате свободите на хората- за информацията и словото.Затова паднахте от власт.Аз не ти правя забележки, а си напускал да обесняваш и ти не знаеш какво..Ако търсиш конфликт- знаеш какво ще се случи нали
          Разбира се, че знам. Ще ме обвиниш, че нападам жените или по-скоро - женчовците.

П.П. Би ли ми обяснил какво е "схематични" разсъждения?

Коментар

Няма да обсъждам точките след тази 1. Те засягат и държавната сигурност.

Я, обясни на мен, простия, как ще упълномощиш тези, но в случая е ЕДИН или най-много ДВАМА (от мен да го знаеш), които ще представляват Суверена?
            Цената не е държавна сигурност. Няма никакви пречки цената да се одобрява чрез гласуване.

А и това, кое трябва и кое не трябва да бъде класифицирана информация, е още един аргумент в полза на пряката демокрация.

Сега поради интересите на олигарсите, са класифицирани много излишни неща с цел не за да се пази държавата, а да се крие информация за далаверите на олигарсите и политиците от гражданите.
            tnm

Коментар

• Аноне и ние сме си много добре без твоите уж разсъждения- много схематични и пристрастни ....
              мога и да обясня още какви..но вече съм го правил..Не се опитваите мутромилиционери да ограничавате свободите на хората- за информацията и словото.Затова паднахте от власт.Аз не ти правя забележки, а си напускал да обесняваш и ти не знаеш какво..Ако търсиш конфликт- знаеш какво ще се случи нали

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Икономическите възгледи на мъжете зависят от бицепсите
                Аз, човекът21 Май 2013
                © marin / FreeDigitalPhotos.net

ВСЕКИ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛИ
                Пълна щуротия!
                Yeah

Коментар

• Киро, така добре си бяхме без твоите копи/пейстове.

Коментар

Няма да обсъждам точките след тази 1. Те засягат и държавната сигурност.

Я, обясни на мен, простия, как ще упълномощиш тези, но в случая е ЕДИН или най-много ДВАМА (от мен да го знаеш), които ще представляват Суверена?

Коментар

• АДФИ съобщи, че почти всяка обществена поръчка у нас е с нарушение. Годишно за обществени поръчки у нас се дават 4 милиарда лева, от които близо 1 милиард потъват за комисионни...И после защо има безработцца и няма икономика...Политиците, айде стига с този цирк!
                      Обществените поръчки, глупако!* : Коментатор - новини и анализи *
                      www.komentator.bg

Коментар

• Икономическите възгледи на мъжете зависят от бицепсите
                        Аз, човекът21 Май 2013
                        © marin / FreeDigitalPhotos.net

Психолози са изяснили, че силните физически мъже с по-малки финансови възможности по-охотно подкрепят лозунга „Разделяй и владей”. И обратното – силните и по-заможни по-зле се отнасят към идеята за преразпределяне на богатството, отколкото богатите с лоша физическа подготовка.

Резултатите от изследването, проведено от австралийски учени от университета „Грифит”, са публикувани в сп. Psychological Science.

Милиони години човекът е еволюирал в условия, когато ключова роля във взаимоотношенията му е играла грубата физическа сила. И едва в по-нови времена, когато възникнали първите държави, стихийното насилие отстъпило мястото на по-регулирани отношения.

Изследователите решили да изяснят дали в съвременното общество е останало ехо от старите времена, когато благосъстоянието на мъжете пряко е зависело от силата на мускулите. Те смятали, че силните мъже на подсъзнателно ниво са по-уверени в способностите си да защитят своето богатство или обратното – да си го вземат, ако са бедни.

За да проверят тази хипотеза, учените измерили бицепсите на 750 мъже от Аржентина, САЩ и Дания. След това доброволците разказвали за материалното си състояние и отговаряли на въпроси за отношението си към преразпределянето на богатството в обществото (например „Трябва ли да се вземат парите на богатите и да се дадат на бедните” и „Трябва ли богатите да плащат по-високи данъци?”).

Оказало се, че богатите и яките се отнасят негативно към идеята за преразпределянето на средства в сравнение с по-слабите, но с по-високи доходи. И обратното – „напомпаните” бедняци по-горещо подкрепят идеята да се отнемат средства от богатите, а физически слабите и бедни мъже не толкова ревностно се стремят към „обществена справедливост”.

Изследователите подчертават, че в Аржентина, САЩ и Дания действат напълно различни социални модели, но установената от тях закономерност е универсална.

„По-рано беше изяснено, че политическите възгледи на хората не може да се предскажат със стандартни икономически модели, но сега знаем, че те са свързани с ехо от естествения подбор”, пояснява Бен Патерсън – един от авторите на статията.

Психолозите са изследвали и 750 жени от трите държави, но при тях не е установена подобна закономерност.

ВСЕКИ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛИ

Коментар

Кажи ми кой ще договори тези нормални цени?
                          Кой ще бъде легитимният представител на Суверена, за да подпише договорите?
                          2. Те няма да могат да договарят тайни договори както до сега.
                          3. Договорите ще се приемат чрез гласуване, при което е невъзможно да се гласуват договори по цени много над средните за района, както е до сега.
                          4. Продавача така или иначе иска винаги да продаде, независимо каква е системата на управление на купувача, така че като види, че не може да договори изкуствено високи цени, разумно ще продава по нормални.
                          tnm

Коментар

• Не остана! Идната седмица Цацаров иска имунитета на Цветанов

Сряда, 22 Май 2013 11:57
                            21459
                            com_content.article

1
                            2
                            3
                            4
                            5

(1 глас, оценка 5.00 от 5)

imucviГлавният прокурор Сотир Цацаров ще поиска имунитета на Цветан Цветанов през идната седмица. Това заявиха пред ПИК източници от Съдебната палата.

Спецзащитата на бившия вътрешен министър трябва да падне, за да може той да бъде привлечен като обвиняем от Софийската градска прокуратура. Цветанов ще попадне под ударите на закона за това, че е склонявал служители на СДОТО да подслушват незаконно политици.

"Към този момент все още не е изготвено искането за снемане на имунитета на Цветан Цветанов. Документите трябва да бъдат прецизирани, което отнема време", заяви пред ПИК и.ф. градски прокурор на София Петър Диков. Магистрати обясниха пред медията ни, че процедурата по повдигане на обвинение спрямо Цветанов няма да бъде ускорена, само защото той е побързал да се откаже от имунитета си.

"За да бъде снет имунитета му, първо трябва официално да го поиска прокуратурата. След това той може да попълни декларация, в която се отказва от имунитета си. Ако не го направи този въпрос ще бъде подложен на обсъждане, а след това и на гласуване в Народното събрание", поясниха магистрати.

НА ЦУЦИ ГОТОВ ЛИ МУ Е БАГАЖА

Коментар

Аз казвам истината. Щом сега при така договорените в ущърб на държавата цени се оправяме, то при пряка демокрация и при договорени нормални цени ще се оправяме много по добре.
                              Мечобиков, предполагам, че мислиш идеалистично, а не користно.

Кажи ми кой ще договори тези нормални цени?
                              Кой ще бъде легитимният представител на Суверена, за да подпише договорите?

Коментар

• Valery Naidenov
                                Цял ден чакам да арестуват Цветанов, ще взема да се поразхоздя да глътна малко въздух.

Коментар

Working...
                                X