IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим беззаконията

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Коментар


    • Гробници?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

        Хъхряци завземат цял софийски квартал !!!!

        http://www.blitz.bg/news/article/260792


        И вчера всички мръсни политици се изредиха да поздравяват гнъсните ромове с измисления им празник.... !!!!


        Импе и даже някъде искат да им строят цели квартали ?
        Абе какви квартали ще им правят, направо да ги снабдят с вечни жилища, така ли е Имп ?
        Last edited by X_Y; 15.04.2014, 13:18.
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

        Коментар


        • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
          Щом има ядене и пиене на аванта ,общинари и ченгета са на първа линия...цък > http://www.blitz.bg/news/article/261001

          виж, че са седнали на празна маса с по една минерална вода, и по една росна китка до нея.
          Или щом се появи маса, веднага в представите ни изникват печени агнета, телета и прасета, дамаджани вино и последващите салтанати
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

          Коментар


          • Щом има ядене и пиене на аванта ,общинари и ченгета са на първа линия...цък > http://www.blitz.bg/news/article/261001

            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Мангали се гаврят чудовищно с възрастна женица !!!!

              http://www.blitz.bg/news/article/260739

              Хъхряци завземат цял софийски квартал !!!!

              http://www.blitz.bg/news/article/260792


              И вчера всички мръсни политици се изредиха да поздравяват гнъсните ромове с измисления им празник.... !!!!


              Last edited by X_Y; 15.04.2014, 13:17.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                [URL="http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1245458"][B]Думата „циганин” не е обидна, но носи негативен характер
                Разбира се, че "циганин" означава нещо извънредно лошо.

                И ром да го наречеш, и коняк да го наречеш - се е миризлив, гаден нечовек - просто казано на български - циганин.

                Прочее, Педерун, как им викат на циганите в Германия?

                Въобще - къде ти е проблемът с циганите, Педерун?

                Коментар


                • Цялата статия с коментар:

                  Използването на думата „циганин" не е обидно, но не е и препоръчително, защото често има оскърбителен смисъл. А защо думи като "арменец" или "китаец" нямат оскърбителен смисъл, след като първите също са различен етнос, а вторите - дори различна раса? Това заяви за Дарик зам.-председателят на Комисията за защита от дискриминация Баки Хюсеинов.

                  Той обясни, че терминът „ром" е въведен в България по политически и идеологически причини, като в същото време в медийното пространство е наложен стереотипът, че циганите са мързеливи и крадливи, ...а нима са честни и работливи? следователно думата „циганин" има оскърбителен смисъл. След това стана по-удобно да се използва политически коректната дума „ром".

                  „Тя носи в себе си по-малко негативен смисъл и използването й е наложително, за да се променят нагласите на обществото към тази етническа група", каза още Хюсеинов. Истината е, че "ром" по хъхряшки означава "човек" но в терминиращ и дискриминиращ смисъл - т.е. НЕромите са НЕчовеци. Трябва ли да търпим да бъдем наричани НЕхора в собствената си държава - и то от мръсни дегенерати, паразитиращи на наш гръб? По негови данни всяка година по няколко хиляди роми завършват българските университети, но крият произхода си, защото се притесняват да не попаднат под ударите на дискриминацията. Не - те крият произхода си, за да се дистанцират от мръсната мангалска популация, с която не желаят да имат нищо общо.

                  България е спомената на няколко пъти в доклад на Европейската комисия, представляващ първата оценка за изпълнението на приетата през 2011 г. Рамка на ЕС за национални стратегии за интеграция на ромите. Като най-сериозни докладът посочва

                  проблемите с достъпа до здравеопазване и жилища в България.

                  59% от ромските жени в България са заявили, че нямат здравно осигуряване в сравнение с 22% от неромски жени според анализ на Агенцията за основни права (FRA) на ромското изследване по пол (от септември 2013 г.). А ЗАЩО НЕ СЕ ОСИГУРЯВАТ ???? И още - нима болниците не са пълни с неосигурени мръсни цигани, чието безплатно (за тях) лечение се плаща от нас и нашите осигуровки? Как може получаващите наготово (в случая здравна помощ) да реват, че са дискриминирани? Не сме ли дискриминирани ние, които плащаме тяхното лечение, а когато сами се разболеем, трябва да плащаме пак, за да получим здравна помощ?

                  Докладът препоръчва

                  жилищните интервенции да се извършват чрез интегриран подход,
                  с участието на местните ромски и неромски общности. В годишния си доклад за правата на човека в България БХК отбеляза, че през 2013 г. не бяха предприети никакви мерки за изпълнение на решението на Европейския съд по правата на човека по делото Йорданова и други срещу България от април 2012 г., по което Съдът установи нарушение чрез опит за принудителна евикция на роми от квартал на София. Тоест някаква мръсна хъхряшка подмаймуна е съдила държавата заради това, че е била прогонена от незаконния и катун, при положение, че самото струпване на тоя катун е углавно престъпление ???

                  По това дело Съдът препоръча изменения на Закона за общинската собственост, но вместо това последва сходен случай в ромски квартал в Пловдив, при който хора загубиха единствените си жилища. А ако всички хора, в България и Европа, които нямат собствено жилище, решат да се самонастанят където им хареса - какво ще стане? - Или това "право" имат само мангалските маймуняци? И не е ли странно, че същия тоя т.нар. "съд" мълчи като пукъл, когато в Белгия, Англия, Италия и т.н., вкл. в самата Франция властите унищожават същите такива незаконни мангалски свърталища? - Излиза, че подобни "права" гъгнивите питекантропи имат само в България?

                  Според доклада на ЕС е необходим системен подход при борбата срещу дискриминацията, ефективни мерки за справяне със словото на омраза и практическото прилагане на Закона за защита от дискриминация. БХК отбелязва, че антиромското слово на омраза продължава да е широко разпространено в България тоест ние не само, че нямаме право да се защитаваме срещу мангалските беззакония, но нямаме право и да се оплакваме, за да не обидим ромовете?, а правораздавателната ни система често си затваря очите пред подстрекателства към омраза, дискриминация и насилие спрямо ромите. А докога правораздавателната система ще си затваря очите, когато хъхрещи изверги грабят и убиват хора?

                  ЕС приветства България за приемането на задължително предучилищно образование за период от две години

                  (с езиково обучение за нуждаещи се деца), мерки за предотвратяване на ранно отпадане от училище и постепенно въвеждане на целодневно обучение. А, при положение, че владеенето на Български език е задължително в България, не е ли работа на родителите-ромове да учат малките си да говорят членоразделно?

                  Специално са отбелязани няколко малки проекти, които целят на подпомогнат на най-уязвимите групи, включително роми, и които са постигнали сериозни успехи от 2011 г. насам. Интегрирани ромове???? Страхотно - покажете ни ги !!!

                  Трябва да се възприеме солидарността и търпимостта към различните не като нещо, което ни се налага отвън, а като път към национално съгласие, като култура, в която да възпитаваме нашите деца, каза вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова при откриване на кръгла маса „Върховенство на закона и недискриминация”. Солидарност ли е, когато едни само плащат, а други - само ползват? И колко мислиш, че ще търпи още тоя измъчен народ, мръсницо?

                  Златанова подчерта, че трябва да сме признателни и горди от смелостта на българското общество, което не допусна изпращането на българските роми в лагерите на смъртта Напротив - трябва да ги прокълнем !!!!. „Миналото ни напомня за трудните моменти и ни дава сили да продължаваме напред, но настоящето прави нови предизвикателства пред нас като нация и държава за повече солидарност в името на демократичните принципи на устройство и поведение, които сме възприели и следваме”, каза тя.


                  Разбирате ли сега, защо управляващите ЕС са наши врагове, както и собствените ни управници? Разбирате ли защо милион Българи се молят православна Русия да ни освободи за трети път? Наричат ни дискриминатори, а ние сме дискриминирани в собствената си страна, обвиняват ни едва ли не, че сме морели от глад и мизерия ромовете - а ние изчезваме, докато те се развъждат като хлебарки на наш гръб - и ние мълчим и търпим !!!

                  Защо никой не извади данни - колко ни струват годишно "горките дискриминирани роми" - не само като помощи, но и като нанасяни щети, пропуснати ползи, негативен имидж, безплатни аванти, които плащаме ние - поне материалните и финансови щети - защото животът на хилядите хора, зверски убити от цигански изверги, няма как да бъде изчислен ????
                  Last edited by Императорът; 08.04.2014, 20:05.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар


                  • Ето обяснение, защо не трябва да наричаме ромите цигани. За тези от вас, които постоянно ги обиждат на цигани, образовайте се малко.

                    Думата „циганин” не е обидна, но носи негативен характер
                    8 април 2014 10:13 | Виктор Кадири


                    Използването на думата „циганин" не е обидно, но не е и препоръчително, защото често има оскърбителен смисъл. Това заяви за Дарик зам.-председателят на Комисията за защита от дискриминация Баки Хюсеинов.
                    Той обясни, че терминът „ром" е въведен в България по политически и идеологически причини, като в същото време в медийното пространство е наложен стереотипът, че циганите са мързеливи и крадливи, следователно думата „циганин" има оскърбителен смисъл. След това стана по-удобно да се използва политически коректната дума „ром".
                    „Тя носи в себе си по-малко негативен смисъл и използването й е наложително, за да се променят нагласите на обществото към тази етническа група", каза още Хюсеинов. По негови данни всяка година по няколко хиляди роми завършват българските университети, но крият произхода си, защото се притесняват да не попаднат под ударите на дискриминацията.
                    На същото мнение е и шефът на фондация „Рома 1995" Антон Карагьозов. Според него често използваната дума „циганин" не е обидна, но и не е много приемлива, защото носи негативно и неприятно отношение. „Сега е по-модерно да се казва ром, макар че много хора от етноса не се обиждат и предпочитат да ги наричат цигани", разказа за Дарик шефът на една от най-големите ромски фондации в страната. „Все пак има и такива, които се обиждат, защото свързват думата „циганин" с термина „циганска работа", която е нещо „отрицателно, мързеливо и противообществено".
                    „Според неофициалната статистика не повече от 10 000 - 12 000 са ромите, които живеят в пловдивския квартал „Столипиново", уточни Карагьозов. По думите му останалите жители на квартала, които наброяват още между 35 000 и 40 000 човека, са мюсюлмани с турско самосъзнание.
                    Според зам.-председателя на Комисията за защита от дискриминация Баки Хюсеинов много роми се самоопределят като турци, защото майчиният им език не се изучава в училище. „Самоопределяйки се по този начин, те се чувстват по-близки до заобикалящата ги среда в смесените махали", допълни той.
                    На 8 април отбелязваме Световния ден на ромите.
                    Денят е основан на първия Световен ромски конгрес, проведен в Лондон на 8 април 1971 г., който събира представители от 30 страни. Именно тогава се поставя началото на световното ромско движение за утвърждаване и развитие на ромската култура и идентичност.

                    Коментар


                    • Проф. Петър Иванов:Ставаме циганска държава, харчим 4 млрд. за издръжка на плодовитите роми
                      08/04/14 11:48
                      Зловещо, ние сме европейски шампион по изчезване на нацията

                      Прости и алчни политици и некадърното правителство скриха истинските резултати от преброяването

                      Заради хитрия посткомунизъм 2 млн. напуснаха Родината


                      Интервю на Иван Атанасов

                      Професор Петър Иванов е заместник - председател на Центъра за демографска политика в България. Член на надзорния съвет на Националната агенция за помирение и арбитраж, университетски преподавател и ръководител на катедра "Психология" във Великотърновския универститет. Пред Faktor.bg известният учен коментира появилия се преди седмица доклад на ЦРУ, който отрежда на страната ни обезпокоителното шесто място по смъртност в света, както и други аспекти, свързани с демографската криза в държавата.


                      - Професор Иванов, в края на миналата седмица ЦРУ публикува доклад, в който ни нареди на шесто място по смъртност в света. Доколко тази информация е достоверна, защо сме стигнали до тази криза?

                      - Аз нямам съмнения за достоверността на демографските данни на ЦРУ. Според тях катастрофата у нас става все по-голяма и по-голяма. В сравнение с миналата година раждаемостта е намалена от 9,07 до 8,92 промила, и от 206-то място се смъкваме на 210 място от 224 страни в световната ранглиста по раждаемост. По смъртност се качваме от 8-мо на 6-то място, а само преди 5 години бяхме на 23-то място. Противно на всякакви демографски доклади на министър Хасан Адемов и на "учените" от БАН, емигрирането се увеличава и нетното миграционно салдо става от минус 2,86 на минус 2,89 промила. Тези данни определят трагичното годишно намаляване и изчезване на българското население. То вече се качва от минус 8,1 промила на минус 8,3 промила, което по прости сметки прави точно 57 475 души. По намаляване и изчезване на населението ние определено сме европейски шампиони и сме от първите в света, по-зле е само Сирия и един - два острова. Според ЦРУ българите съвсем не сме 7,3 млн., както ни излъга „Преброяване 2011”, а сме много по-малко - 6 924 716 души (юли 2014 г.). Детската смъртност е цели 15,08 промила, почти два пъти по-голяма от официално обявените от НСИ за 2012 г. 7,8 промила. Очевидно е, че усилията на поредното некадърно правителство, подпомогнато от казионните институции като БАН, НСИ и други, с техните конференции, "изследвания" и преброявания, да скрие печалните демографски истини, за да не се затруднява, докато е на власт, са напълно безполезни. Целият свят знае : България се топи и изчезва. Питате защо сме допуснали демографската катастрофа, отговорът не е прост и не е кратък, мисля, че причината е в унинието на българите, ние сякаш сме загубили надежда за приличен живот като нация.

                      - Нормално ли е в България да има повече смъртност, отколкото в Афганистан, Сомалия и други страни с военни и социални конфликти, както твърдят агентите на щатското разузнаване?

                      - Ако се вгледаме в хората, които ни управляват няколко десетилетия, няма нищо за чудене. Нормално е. Не може едни прости и алчни хора, каквито са "водачите" ни, да намерят добрите решения в икономиката, в здравната система, в социалната сфера и т.н. Всичко това води до висока смъртност. Ние сме най-болната нация в Европа, шампиони сме по инфаркти, инсулти, рак, диабет, астма и други болести.

                      - Заявихте, че преброяването на населението през 2011-а година от Статистическия институт е грешно, подозиратели ли умисъл, или грешката е случайна?

                      - Преброяването е планирано да показва не реалността, а да ни представя една изкривена картина: няма демографска криза, броят на населението е преувеличен, циганите намаляват и се свършват, детската смъртност е занижена и т.н. Всичко това напомня за информационното затъмнение за катастрофата в Чернобил преди години.

                      - Какви са начините за справяне с демографската криза? Как да съхраним българската нация?

                      - Не знам. Не е моя работа. Нали има министри, премиери, президент, депутати, БАН?

                      Никой нищо не прави за решаване на демографските проблеми, това означава приемане на съдбата ни на умиращ народ.

                      - По данни на ООН 19 от 20-те най-бързо намаляващи държави по брой население са бивши или настоящи социалистически страни. През 1960-а година обаче, празнуваме раждането на осем милионния българин. Кой е виновен за настоящия срив - комунистите, прехода, демокрацията?

                      - През 1989 г. щяхме да станем 9 млн., но после само за 2-3 десетилетия се сринахме до 6 млн., тъй като 2 милиона предпочетоха да напуснат България, която беше опустошена и окрадена от хитрия посткомунизъм, т.е. от преквалифициралите се на капиталисти бивши комунисти и техните деца и роднини. По прости сметки след точно определено число България ще изчезне. Ако тенденцият се запази, през 2134-а година последният българин ще си замине.

                      - Кой е най-големият проблем пред запазването на българската нация днес?

                      - Циганизирането е най-сериозният проблем на България. Цели 3-4 милиарда лева годишно отиват за издръжка на плодовитите цигани. Много скоро те ще станат доминиращ етнос и държавата ще стане циганска. А българите ще изчезнат.
                      http://www.faktor.bg/novini/balgariy...tite-romi.html
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                        ...
                        Марш, платена подлого !!!
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

                        Коментар


                        • Ето най-после някой да каже открито истината, че докато има дискриминация няма как всички да живеем заедно, като братя и сестри.
                          Честит празник на нашите братя и сестри, всички сме българи.

                          Борисов към ромската общност: Приветствам ви за празника, но се учете



                          Приветствам ви, че имате празник, но целта на това мероприятие е да се накарат всички да учат. С този призив се обърна към представители на ромската общност лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
                          На откриването на конференция за ромската интеграция в България, организирана от ГЕРБ и немската фондация "Ханс Зайдел" ден преди Международния ден на ромите – 8 април, Борисов направи връзка между демографската криза, брутния вътрешен продукт и ромската безработица.
                          "При този демографски срив и застаряващо население нищо добро не ни очаква. Работата и създаването на брутен вътрешен продукт е разковничето след това да се говори за повишаване на пенсии, заплати, социални осигуровки и всичко останало", отбеляза лидерът на ГЕРБ и добави: "Когато милион и половина работят, а останалите чакат помощи, няма шанс държавата да дръпне напред. А в същото време млади, прави, хубави, умни, весели хора стоят без работа или са свикнали, че трябва така, непрестанно да получават помощи! Категорично съм против."
                          По думите на Борисов разковничето на интеграцията било в думите "образование и работа - така както работи всеки един друг". В противен случай се получавали конфликти между етносите. "Няма ли производство, няма ли работа, не сме ли ангажирани всички – нямаме шанс. Трябва работа, без работа няма успех. И без образование. Първо трябва да ги изучим и да им намерим работа. Останалото зависи от тях", посочи бившият премиер.
                          По думите му краят на интеграцията щял да дойде, когато, "ако ром стане президент, министър, депутат, няма да е събитие, а нещо абсолютно нормално. Тогава ще сме приключили с тези конференции".
                          "Аз бих искал много да присъствам, ако ми е дал Господ време, на последната конференция за интерграция на ромите", каза още Борисов.
                          На откриването на форума присъстваха още кметът на София Йорданка Фандъкова, представителят на фондация "Ханс Зайдел" за България Богдан Мирчев, председателят на Комисията за защита от дискриминация Анна Страшимирова. Сред участниците са евродепутатът и втори в листата на ГЕРБ за евроизборите в края на май Андрей Ковачев и др.

                          Коментар


                          • Изключително тъжна гледка. Тъжна- не толкова заради хематомите и физическата болка, която със сигурност изпитва този мъж, а заради вътрешната сломеност и унижението да си българин в днешна българия.

                            Коментар


                            • no comment > https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
                              Last edited by коки; 06.04.2014, 20:30.
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                              Коментар


                              • Импе, бройката им май станала повече от уличните стълбове, това не е ли опасна релация
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                                Коментар

                                Working...
                                X