IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Не мисля да споря за това щое то комунизъм. За мен е очевидно че и тези които го искат не знаят какво е. Но искат да не си плащат сметките, някой са да им поемал дълговете, някой си да им давал нещо. Кой е този някой. Кой ще плаща тези сметки. Гражданските квоти за мен са глупост. Национализацията за мен е безподобна и вредна глупост,

И не виждам за какво ми даваш пример с това какво бил казал Бойко. За мен и той е вреден. А само се замисли казваш че сега ретйнга на ГЕРБ се бил вдигал, а в същото време си мислиш че протестите правят нещо лошо на управлението. Не усещаш ли сама противоречието. И за това вината не е само на медиите, а на всички които действат като куче на Павлов и като им кажат скачай и те скачат. Без да се замислят какво аджеба променят с това скачане - защото те променят нещо. Но то не е това което си мислят, дори само заради това че резултатите очевидно се получават обратни на очакваните.

Пътят към ада е заслан с добри намерения и трагедията на тези протести ще е точно такава. Вместо да създадат по-силно гражданско общество, допринасят за по-голяма сила на точно тези срещу които се борят. Старите, корумпирани партии. Нещо като се прави, трябва да се прави добре. Само гол ентусиазъм не стига за резултати. А тези протести, това събуждане на гражданското общество се прави лошо. Отчайващо лошо.
    много дилетантски изглежда да се квалифицира нещо, без да се коментира същността му
    Аз твърдя, че няма комунистически искания, дори национализиацията при определени условия е демократичен акт.

И странно, но никой от критикуващите, не споменава национализацията на банки в САЩ!

Не си противореча, ти не вникваш в спора.
    Протестите искат ПРАВИЛА И КОНТРОЛ в системата на управление като цяло.
    Повишението на % за герб е вследствие на статуквото и по-доброто медийно представяне и неадекватна реакция на "противника"

Коментар

Интересува ме медииното представяне, защото това е което виждат всички останали. Защото на протестите може да се събраха 100 000 души, но това означава че 7,4 милиона не са били та. И реалността на тези милиони е тази която виждат по медиите. те могат да я приемат, могат да я отхвърлят, но няма как да знаят нещо друго.

Тези които приказваха на кръглите маси си нямаха идея какво говорят. къв го дирят да се изказват като не казват нищо свястно. Аз поне лозунги не искам да слушам.

Напротив - исканията на протестиращите водят до засилване на силата на олигарсите. Като цяло, включително и известната доза напрежение и хаос. Риба се лови в мътна вода. Тук там някое искане е в противоречие, но поне за мен ако се изпълнят огромната част от тези искания едно към едно, ще се превърнем или в диктатура или в олиграхия. може и в анархия, но със сигурностт няма да сме демокрация.
      Аха, ясен си ми. Манипулатор като Каролефчето.

Исканията на протестиращите са да се премахне досега съществуващата система, която именно е причината олигархията да е безнаказана.

Ние сега сме реално в диктатура и ти много добре го знаеш.
      Напрежението и хаоса последните 23 години ги създават политиците на прехода. Включително и етническото напрежение. Не случайно сега протестиращите не се делят на етноси. Осъзнаха се хората. Властта ви отслабна и повече нямате сила да ги разделяте.

Да, верно е, че олигарсите от време на време сами размътват водата за да се облажат, но този път изгубиха контрол над ситуацията. Лъвът скъса синджиря !!!
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        1. След като те интересува само медийното представяне на исканията на протестиращите, и знаеш, че медиите манипулират, тогава защо правиш анализ на базата на осъзнаваното от теб изкривено представяне на протеста от медиите ???
        2. Не излизат прости хора, а излизат всякакви. Всички се осъзнаха. Оюн битти. Който крал крал. Който таковал таковал. Мара обу гащите.
        3. Твоите искания са едно към едно същите с исканията на олигарсите.
        Интересува ме медииното представяне, защото това е което виждат всички останали. Защото на протестите може да се събраха 100 000 души, но това означава че 7,4 милиона не са били та. И реалността на тези милиони е тази която виждат по медиите. те могат да я приемат, могат да я отхвърлят, но няма как да знаят нещо друго.

Тези които приказваха на кръглите маси си нямаха идея какво говорят. къв го дирят да се изказват като не казват нищо свястно. Аз поне лозунги не искам да слушам.

Напротив - исканията на протестиращите водят до засилване на силата на олигарсите. Като цяло, включително и известната доза напрежение и хаос. Риба се лови в мътна вода. Тук там някое искане е в противоречие, но поне за мен ако се изпълнят огромната част от тези искания едно към едно, ще се превърнем или в диктатура или в олиграхия. може и в анархия, но със сигурностт няма да сме демокрация.

Коментар

Идеалистичната гледна точка не върши никаква работа. Само замазва вътрешните противоречия зад общи и пожелателни приказки. Това което остана от тези протести - поне в София е една наистина жалка картинка. Хората се вдигнаха, излязоха по улиците и след това останаха разочаровани. И то много бързо.
          Ти въобще движиш ли се сред хората ??? Имам предвид сред матриала, не сред олигарсите ??? Протестите тепърва започват. Не са свършили и никой не е разочарован. Напротив надъхват се хората все повече и повече като реално виждат как редиците на лошите се пропукват.
          tnm

Коментар

Реално мен не ме интересуват какви са действителните искания на протестиращите. На един по-късен етап, ако или когато станат партия ще ме интересуват. За момента ме интересува какво излиза по медиите, защото това ще е което влияе в момента.

А това което излиза е смес от комунизъм и анархизъм и призиви за национализация, изчезване на конституциония ред - като не говоря само за нашата конституция, а за принципните конституционни положение заложени във всяка демократична конституция. Имам си мои представи какво е нормално в управлението и какво не е. това което излиза като предложения НЕ Е. Поне по моите представи, а реално само те ме интересуват.

Излизат някакви прости хора, които твърдят че всички трябва да се съобразяваме с исканията им, защото това били исканията на народа. Абе я да вървят .....това не са моите искания пък и аз съм част от народа.
            1. След като те интересува само медийното представяне на исканията на протестиращите, и знаеш, че медиите манипулират, тогава защо правиш анализ на базата на осъзнаваното от теб изкривено представяне на протеста от медиите ???
            2. Не излизат прости хора, а излизат всякакви. Всички се осъзнаха. Оюн битти. Който крал крал. Който таковал таковал. Мара обу гащите.
            3. Твоите искания са едно към едно същите с исканията на олигарсите.
            tnm

Коментар

1. Деленето на людето на хора и протестиращи не е съвсем коректно, а по скоро е несъвсем некоректно.
              2. Протестиращите са всякакви хора усетили полъха на СВОБОДАТА.
              3.Непротестиращите също вече усещат полъха на свободата и все повече от тях се присъединяват към протестиращите.
              4. Не са спрели да протестират. Протестите и ескалирането на напрежението едва сега започват.
              5. Тетралното окървавяване на протеста и жалките опити на властта да тушира напрежението с подаване на оставка са тотален неуспех. Протеста не са мо не спря, а ескалира и се насочи в правилната посока - срещу политическото статукво и политическата система.
              6. Реалните искания на протестиращите са за МНОГО по голям контрол върху властта. Как да бъде постигнато това има достатъчно интелектуален капацитет у българската интелигенция за да го постигне.
              7. Непротестиращите са като протестиращите, само че още не са усетили СВОБОДАТА. Ще я усетят. Въпрос на време. Единствено изключение са партийните върхушки и олигарсите, срещу които се борим.
              Идеалистичната гледна точка не върши никаква работа. Само замазва вътрешните противоречия зад общи и пожелателни приказки. Това което остана от тези протести - поне в София е една наистина жалка картинка. Хората се вдигнаха, излязоха по улиците и след това останаха разочаровани. И то много бързо.

Коментар

• Не мисля да споря за това щое то комунизъм. За мен е очевидно че и тези които го искат не знаят какво е. Но искат да не си плащат сметките, някой са да им поемал дълговете, някой си да им давал нещо. Кой е този някой. Кой ще плаща тези сметки. Гражданските квоти за мен са глупост. Национализацията за мен е безподобна и вредна глупост,

И не виждам за какво ми даваш пример с това какво бил казал Бойко. За мен и той е вреден. А само се замисли казваш че сега ретйнга на ГЕРБ се бил вдигал, а в същото време си мислиш че протестите правят нещо лошо на управлението. Не усещаш ли сама противоречието. И за това вината не е само на медиите, а на всички които действат като куче на Павлов и като им кажат скачай и те скачат. Без да се замислят какво аджеба променят с това скачане - защото те променят нещо. Но то не е това което си мислят, дори само заради това че резултатите очевидно се получават обратни на очакваните.

Пътят към ада е заслан с добри намерения и трагедията на тези протести ще е точно такава. Вместо да създадат по-силно гражданско общество, допринасят за по-голяма сила на точно тези срещу които се борят. Старите, корумпирани партии. Нещо като се прави, трябва да се прави добре. Само гол ентусиазъм не стига за резултати. А тези протести, това събуждане на гражданското общество се прави лошо. Отчайващо лошо.

Коментар

Деля хората на протестиращи и непротестиращи - което мисля че е съвсем коректно разграничение

Протестиращите са хора между които има всякакви

Ако изкарвах непротестиращите като мен, щях да смятам че са спрели да протестират защото са решили че протестите всъщност служат точно на ГЕРБ, първо за да оправдаят взимането на лиценза на ЧЕЗ, който да бъде даден на очевидно някой много близък на Бойко и второ за да оправдае оттеглянето на ГЕРБ от управлението преди рейтинга им съвсем да се е срутил.

Освен това с тези комунистически искания отново облагодетелства ГЕРБ тъй като при евентуалносъставяне на партия с подобни искания това ще вземе част от протестния вот срещу герб като по този начин всъщност ще намали шансовете управлението да бъде сменено.

Като отново, ако са леко параноични като мен, щяха да си помислят че и самия повод за оставката едната разбита глава е просто постановка, където някакви хора от агитка предполагам организирани от собственика на ЦСКА в синхрон с полицията направиха театро за пред камерите, след като преди това полицията бе направила всичко възможно че да направи - отново за пред камерите - напрежението да изглежда високо.

И отново ако мислеха като мен щяха да решат че не е много готино да участват в постановка организирана то Русия и ГЕРБ с цел енергийната мафия - неясно точно от коя държава да спечели още повече от нашите пари.

Или с две думи не смятам че непротестиращите са като мен
                  1. Деленето на людето на хора и протестиращи не е съвсем коректно, а по скоро е несъвсем некоректно.
                  2. Протестиращите са всякакви хора усетили полъха на СВОБОДАТА.
                  3.Непротестиращите също вече усещат полъха на свободата и все повече от тях се присъединяват към протестиращите.
                  4. Не са спрели да протестират. Протестите и ескалирането на напрежението едва сега започват.
                  5. Тетралното окървавяване на протеста и жалките опити на властта да тушира напрежението с подаване на оставка са тотален неуспех. Протеста не са мо не спря, а ескалира и се насочи в правилната посока - срещу политическото статукво и политическата система.
                  6. Реалните искания на протестиращите са за МНОГО по голям контрол върху властта. Как да бъде постигнато това има достатъчно интелектуален капацитет у българската интелигенция за да го постигне.
                  7. Непротестиращите са като протестиращите, само че още не са усетили СВОБОДАТА. Ще я усетят. Въпрос на време. Единствено изключение са партийните върхушки и олигарсите, срещу които се борим.
                  tnm

Коментар

• ти си наблюдател на процесите, явно
                    не взимаш участие и се разграничаваш от активното им осмисляне

Политиците не говорят ли от името на народа???
                    За Борисов - без съмнение
                    Станишев и той се пробва

Антиконституционни искания аз досега нито съм чула, нито прочела да имат които и да било протестиращи!!!

Напротив, исканията за са коригиране на НЕДЕМОКРАТИЧНИ права дадени на политиците ни в Конституцията.

Коментар

• Реално мен не ме интересуват какви са действителните искания на протестиращите. На един по-късен етап, ако или когато станат партия ще ме интересуват. За момента ме интересува какво излиза по медиите, защото това ще е което влияе в момента.

А това което излиза е смес от комунизъм и анархизъм и призиви за национализация, изчезване на конституциония ред - като не говоря само за нашата конституция, а за принципните конституционни положение заложени във всяка демократична конституция. Имам си мои представи какво е нормално в управлението и какво не е. това което излиза като предложения НЕ Е. Поне по моите представи, а реално само те ме интересуват.

Излизат някакви прости хора, които твърдят че всички трябва да се съобразяваме с исканията им, защото това били исканията на народа. Абе я да вървят .....това не са моите искания пък и аз съм част от народа.

Коментар

• Равновесие, поне в този момент, дискутираме нормални хора и крайните приказки, които използваш са неуместни, а някои не отговарят и на истината

Пишеш като повечето политолози от екрана, които от години обслужват едни и същи интереси

Кои са тези комунистически искания на протестиращите???
                        ако се върнеш пак към национализацията - и то се има предвид ЕРП-тата, то самият Борисов в програмата си в 2009 имаше такова намерение

При определени условия и много държави от цитаделата на демокрацията също прибягват към това.

Така или иначе, това изобщо не е сред главните искания.
                        Кое му е комунистическото на гражданския контрол в регулаторни комисии?
                        На правото да се отзовават при определени обстоятелства депутати и др. изборни длъжности?

Какво е комунизъм за теб?

Все повече си мисля, че масово сте влезли в капана на политиците и ползвате терминология без покритие!!!

Има ли в България днес комунисти?
                        Да, няколко дребни казионни партийки, които никой не знае какви идеи имат и кои са.

Днес има социалисти има и ...ГЕРБ сега, която е трудно да се определи идеологическИ.
                        В момента, като че ли ГЕРБ се дефинира чрез БСП и взаимно ги устройва анти- или про- комунистическо говорене.

Което е с цел бягане от същността на въпроса - КАКВИ СА ВСЪЩНОСТ!!!

(това, което често и тук сме писали, че са един дол дренки- "комунисти" е самата истина и никой не иска да се концентрираме върху това)

Самите политически партии нямат нищо против това говорене, което е нереалистично, но пък ЗАПАЗВА СТАТУКВОТО
                        Last edited by съни(тя); 02.03.2013, 02:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                          Как властта се справя с протестите:
                          - Впряга медиите да дезинформират обществото, да оплюват, и окарикатуряват протестиращите, като им създават отблъскващ за останалите образ и да ги настроят срещу тях.
                          - Търсят предатели сред протестиращите с цел чрез тях да влияят върху останалите, да поемат контрол и да насочват процесите.
                          - Натиск върху организаторите и водачите със същата като по предходната точка цел.
                          - Протакат решението във времето с цел умора и отказ на протестиращите.
                          - Отразяват основно събитията в столицата, като внушават, че те са "представителна извадка" и това което става в столицата е аналогично на всичко останало в страната.
                          - Търсят начин да ударят в столицата и след успех започват много по-силни репресии по места и дезинформация, като се залага на разбиване на единството и организацията и последователно потушаване и справяне с протестите в цялата страна.

Стихийни процеси, без основна идея и добри водачи са обречени на неуспех. Въпрос на време. Нашите управляващи не виждам да са се притеснили.
                          Всичко е вярно, без последното изречение. Процесите не са стихийни. Имат основна идея и добри водачи. Обречени са на успех. Въпрос на време. Нашите управници са до такава степен вцепенени от ПАНИКА, че правят гаф след гаф, които гафове само нагнетяват недоволството и с това увеличават енергията на протеста. Между другото (и аз ехидно като Каролефчето да вметна) истинските водачи на протеста са млади (и не толкова млади) хора, които са наясно с методите на борбата за власт, което им дава голямо преимущество пред крепителите на властта.
                          tnm

Коментар

Това няма как да бъде вярно. Падаш на нивото на Нетуеър.

1. Делиш людето на хора и протестиращи.
                            2. Това не е чак дотам Нетуеъровско, обаче
                            3. Изкарваш протестиращите истински човеци сред които има всякакви.
                            4. Докато хората ги изкарваш всички до един да са като тебе.
                            Деля хората на протестиращи и непротестиращи - което мисля че е съвсем коректно разграничение

Протестиращите са хора между които има всякакви

Ако изкарвах непротестиращите като мен, щях да смятам че са спрели да протестират защото са решили че протестите всъщност служат точно на ГЕРБ, първо за да оправдаят взимането на лиценза на ЧЕЗ, който да бъде даден на очевидно някой много близък на Бойко и второ за да оправдае оттеглянето на ГЕРБ от управлението преди рейтинга им съвсем да се е срутил.

Освен това с тези комунистически искания отново облагодетелства ГЕРБ тъй като при евентуалносъставяне на партия с подобни искания това ще вземе част от протестния вот срещу герб като по този начин всъщност ще намали шансовете управлението да бъде сменено.

Като отново, ако са леко параноични като мен, щяха да си помислят че и самия повод за оставката едната разбита глава е просто постановка, където някакви хора от агитка предполагам организирани от собственика на ЦСКА в синхрон с полицията направиха театро за пред камерите, след като преди това полицията бе направила всичко възможно че да направи - отново за пред камерите - напрежението да изглежда високо.

И отново ако мислеха като мен щяха да решат че не е много готино да участват в постановка организирана то Русия и ГЕРБ с цел енергийната мафия - неясно точно от коя държава да спечели още повече от нашите пари.

Или с две думи не смятам че непротестиращите са като мен

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              И малко конкретика

На категоричното искане на протестиращите за възможност за отзоваване на депутати и други изборни длъжности, Плевнелиев отговори така, при това в Обръщение към нацията от трибуната на парламента:

Други предлагат депутатите да се отзовават. Имали сме го вече и това. Двете конституции на тоталитарната държава, тези от 1947 г. и 1971 г., имаха точно такива текстове.

Но едва ли, някой допуска, че Плевнелиев НЕ знае, че в американската политическа система, на гражданския контрол отдавна е делегирано това право...конституционално.

Президентът Плевнелиев днес се явява нищо повече от една маша в ръцете на тези, чиято цел е опазването на политическото статукво с всичките му деформации и карценоми, които разяждат и обществените отношения.
                              Много точен анализ !!! И аз мисля така.
                              tnm

Коментар

Между другото за допускането до медиите и шанса на партиите.

Бепе Грило се превърна в най-голямата партия в Италия с нулево медийно присъствие. Просто човека се труди над това което прави. Очевидно го прави добре и рпивлича хора. А идеите му не са много по-ралзлични от тези на интелигентните протестиращи. Пряка демокрация, изчистване на политическата система, протест срещу казионните партии.

Но какво се случи в България. Докато протестите просто се случваха и вървяха добре. В момента в който хората видяха представителите на протестиращите, чуха абсурдните им претенции те самите да определят какво и как да се случва, видяха пълната липса на синхрон и не чуха абсолютно безумните им идеи - най-близко до които е връщане на комунизма - и хората се отдръпнаха. не искат да са част от това. Протестиращите вече не са готини. Особено пък "водачите" им.
                                Това няма как да бъде вярно. Падаш на нивото на Нетуеър.

1. Делиш людето на хора и протестиращи.
                                2. Това не е чак дотам Нетуеъровско, обаче
                                3. Изкарваш протестиращите истински човеци сред които има всякакви.
                                4. Докато хората ги изкарваш всички до един да са като тебе.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X