Тези протести търпят еволюция. В началото хората излязоха заради тока, това беше поводът. Тогава изразих мнение, че се бунтуват срещу симптомите, а не срещу болестта. Ето, че след 20 дни започва все по явно и открито да се "диагностицира" болестта - мафията, олигархията и политическото им покровителство. Исканията на хората също търпят еволюция. Те знаят, че искат да живеят по-добре и по-свободно. Трябва им още време да дефинират как. Отново твърдя обаче, че когато интелигенцията излезе на улицата, тогава има шанс. С лумпени не може да се постигне нищо. И дано хората не се оставят на максимата, че времето лекува всичко и да намалят протестите. Иска ми се политическият елит да вземе тълпата по-сериозно, защото това което видях до момента е опити да се заблудят хората гарнирани с арогантност и насмешка. Трябва да секне чувството за безнаказаност. Едва когато тези, които всяват страх започнат сами да се страхуват, едва тогава тези протести са започнали да водят до резултати.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 25.03.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Яне Янев: Знае се, че премиерът на служебното правителство ще бъде Саша Безуханова
Камен Колчев, който е заместник на Огнян Донев, се спряга за министър на земеделието. Той е един от съсобствениците на "Елана", една фирма, за която доста може да прочетете в интернет, каза Яне Янев
http://www.focus-news.net/?id=n1755620
Камен Колчев служебен министър на земеделието? О, Боже!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениемного дилетантски изглежда да се квалифицира нещо, без да се коментира същността му
Аз твърдя, че няма комунистически искания, дори национализиацията при определени условия е демократичен акт.
И странно, но никой от критикуващите, не споменава национализацията на банки в САЩ!
Не си противореча, ти не вникваш в спора.
Протестите искат ПРАВИЛА И КОНТРОЛ в системата на управление като цяло.
Повишението на % за герб е вследствие на статуквото и по-доброто медийно представяне и неадекватна реакция на "противника"
Аз лично бих подкрепял протестите, ако те искат правила и контрол в системата на управлението. Надявах се такива да са изразените им искания. Но не стана така. Напрактика това което изплува нагоре и достигна до обществото са искания за комунизъм. на теб може да не ти изглеждат такива, но на мнозинството им изглеждат такива. А както вече казах важното е само как изглеждат нещата. Защото хората не обичат да се задълбочават.
Протестиращите просто изпаднаха в брутален популизъм от Венецуелски тип. Ако имах някакви надежди че нещата може да се развият като в Исландия тези надежди просто изчезнаха в момента в който някакви русофили анархисти се оказа че са личата на протеста и определят исканията му.
Коментар
-
Ха, телевизора вместо да кани протестанти, кани сволочи. А хладилника и компютъра са СИЛА.
Снощи им обяснявах на материалистите, че завърти ли се веднъж спиралата на свободата, нищо вътре в системата не може да спре освобождението. Единствено ако външна армия ни окупира и почне да трепе интелигенцията, тогава имат шанс мазните олигарси да се задържат на власт и да продължават да ни доят. Но за сега сме оставени сами на себе си, така че:
ВЕНСЕРЕМОССССССССССССССССССССССССССССССССССС !!!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЗабеляза ли настроението в студиото?
Имаше паника и дезориентация. Лексиката пък беше изпъстрена с идеологеми. (Само дето не се говореше за борба с вътрешния и външен враг.)
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеТази вечер чух нещо, което ми вдъхва още оптимизъм.
Гледах към края Панорама по канал1 и за първи път от национален екран ясно, високо и повторено чух Огнян Минчев(не ми е от любимите политолози) да казва
"Варна е окупирана от една мафиотска групировка - ТИМ. ТИМ е виновен Варна да да е на този хал" ...
ще потърся утре в нета да изгледам цялата "панорама"
Имаше паника и дезориентация. Лексиката пък беше изпъстрена с идеологеми. (Само дето не се говореше за борба с вътрешния и външен враг.)
Коментар
-
http://www.mignews.info/borisov-nare...po-plevneliev/
ГОЛЯМА ГЛУПОСТ - ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ СТАЛИНСКИТЕ СИ МЕТОДИ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеТази вечер чух нещо, което ми вдъхва още оптимизъм.
Гледах към края Панорама по канал1 и за първи път от национален екран ясно, високо и повторено чух Огнян Минчев(не ми е от любимите политолози) да казва
"Варна е окупирана от една мафиотска групировка - ТИМ. ТИМ е виновен Варна да да е на този хал" ...
Огнян Минчев явно е получил инструкции да реже опашката на гущера и да се опита ако мине да насочи народната любоф срещу част от злото. Ама късно. Мандалото лопна.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Тази вечер чух нещо, което ми вдъхва още оптимизъм.
Коментар
-
Българската интелигенция в момента е зад компютрите и му го набива в човката на Дянковчето за отношението му към нея. Тази арогантност до голяма степен увеличи шансовете ни за успех. Сега вие олигарсите имате шансове само ако чужда армия ни окупира и почне да ни трепе както след 9ти септември 1944Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение...
Ние сега сме реално в диктатура и ти много добре го знаеш.
Напрежението и хаоса последните 23 години ги създават политиците на прехода. Включително и етническото напрежение. Не случайно сега протестиращите не се делят на етноси. Осъзнаха се хората. Властта ви отслабна и повече нямате сила да ги разделяте.
...
Голям успех!
Коментар
Коментар