IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    ...реконтрадезинформатор ....
    още не мога да схвана релативните връзки на тоз....информатор

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Не сме дискутирали този аспект на "закона", но си съществува ако и да не е "регламентиран" в ЗСВ.

В град- като Оряхово, прокуратурата е "фактор" и Братя Галеви "бледнеят" пред нея.
      Защо ли пък давам точно този град за пример.
      Моето мнение за прокурВатурата е известно. Ако зависеше от мен, бих разпуснал ЦЯЛАТА прокуратура. До един. И ще бъдат назначавани отново само след обстойна проверка на доходи, имоти, приятелски връзки, бизнес отношения както и след обстойна проверка на детектор на лъжата. Който не го издържи-ами да става адвокат.
      И да има цялостна реформа в статута на прокуратурата. Тя да бъде част от изпълнителната власт. Разбира се с драстично намалени правомощия. Като правомощието да задържат под стража. Това да се махне. Да задържа полицията до 24 часа, а от там нататък обвинение в нещо и задържане само от съд. Само дето такова нещо изисква Велико народно събрание.
      Ама снощи Татяна Дончева даде една великолепна идея. Да се свика ВНС само с една задача. Да се промени Конституцията така, че да се премахне института на Велико народно събрание. И след това всякакви промени в Конституцията да се правят от обикновено Народно събрание с квалифицирано мнозинство.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
        Ленин в Женеве ! ....Това е края на оригиналния виц .....Има се предвид,че Улянов е швейцарски студент недоучил право и оттам започнал ранната си революционна дейност.
        Недоучил Изучил го за 2 години.

Коментар

Типичен реконтрадезинформатор си, анон 6706....

За да сме приятели с Гигов, ще трябва да изядем кило сол заедно....
          За мое съжаление няма как да стане....
          И въпреки това има хора на които можеш да се довериш и без да ги познаваш .....Или да помогнеш и да искаш помощ .....
          Ти не си от тези хора - умен си, образован си...но даже и като пиша за тебе ми смърдиш...Не искам да се допирам до тебе, даже и през компа.....Арогантно самотен си...
          Точка....
          Разбираш я психологията. И аз мисля за Анон същото.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Брех колко добре ме анализираш!

Темата за това какви съдилища и какви органи на местно управление да има е толкова широка, че няма как да се изчерпи в някакъв форум. Освен това не съм подготвен да излагам доводи за или против дали да има съдилища в по-малки населени места, какви да са те и т.н. Това не можаха да го разрешат дори професионалистите от ВСС, а какво остава за мен. За това нямах желание да разширявам така желаната от теб дискусия.
            Ама до този извод въз основа на какво мое изказване стигна? Такова нещо за много власт, за сгазване на инициатива не сме дискутирали. И каква е връзката на "сгазване на инициативите" със съдилищата, окръжни и административни. Съдът е арбитър. Той не гази инициативи. Той правораздава.
            Не сме дискутирали този аспект на "закона", но си съществува ако и да не е "регламентиран" в ЗСВ.

В град- като Оряхово, прокуратурата е "фактор" и Братя Галеви "бледнеят" пред нея.
            Защо ли пък давам точно този град за пример.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
              От всичко което си написала това последното синтезира цялата ти теза. И точно обяснява левичарските предразсъдъци.

Дискусията за данъците в същността си е проста - високи данъци имат само богати страни, които могат да си позволят мащабно преразпределение. При България повишаването на данъците както го предлага БСП ще доведе само до спад на приходите поради изсивяване на икономиката и също до увеличение на безработицата. Струва ми се че няма нужда да убеждавам повечето от учстниците във форума, те от собствен опит го знаят много добре

Идеята за примата на политиката е цитат от Ленин. Аз като консерватор нямам нищо общо с подобни левичарски забежки
              това ти е отговор на моето
              И последно - дискусията за данъците трябва да тече в границите на някаква икономическа политика, базирана на политическа платформа, иначе е безпредметна.
              Когато данъците са самоцел - виждаме и резултатите.
              май си бързал да изпълниш задачата да пишеш....но без да вложиш мисъл
              Имаш ли представа от управление и финанси?
              Каква роля изпълняват данъците?

Данъците, не са нищо друго, освен инструмент за прокарвана политика!
              Но за да има ефект от тази политика, трябва да се базира на добре структурирана икономическа такава.
              И на нейна база да се води дискусия - каква да е данъчната политика.
              Но първо - целите.

И няма нищо левичарско в това, че данъците не трябва да бъдат самоцел
              На твоята теза - "При България повишаването на данъците както го предлага БСП ще доведе само до спад на приходите поради изсивяване на икономиката и също до увеличение на безработицата."
              сложи реалността, че в годините на най-ниските данъци, хората обедняха най-много и безработицата расте.
              Но, пак казвам, на база това е "ляво или дясно", дискусията е безпредметна ...

Дори не съм сигурна, че термините не са лишени от съдържание в масовия им случай на употреба
              Като...консерватизма ти ))

На какво си консерватор - на Комунизма ли, на безверието или на десарщината, а

предполагам, че много хора се радват на думичката консерватор, покрай американския традиционализъм, обявен за десен, и се кичат с нея като гирлянди за вечеринка ))
              Last edited by съни(тя); 21.03.2013, 20:35.

Коментар

• http://www.darikfinance.bg/novini/91...F2%E8%F2%E5%21
                Царят: Спрете протестите!
                СИМО ГО Е СТРАХ ОТ РАЗЛЕДВАНЕ- И ИМА ЗАЩО..
                ЗНАЧИ СПРЕТЕ И ТЪРПЕТЕ ОЛИГАРСИТЕ КОМУНИСТИ ДА КРАДАТ

Коментар

Прав си. Не можете да изядете кило сол, но можете да го изближите.
                  Аз ще ви намеря кило каменна сол.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                    Защо обиждаш Гигов???!!

Смятах, че сте приятели.... пък сте и бриджьори от класа.

И въпреки това има хора на които можеш да се довериш и без да ги познаваш .....Или да помогнеш и да искаш помощ .....
                    Ти не си от тези хора - умен си, образован си...но даже и като пиша за тебе ми смърдиш...Не искам да се допирам до тебе, даже и през компа.....Арогантно самотен си...
                    Точка....

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Защо обиждаш Гигов???!!

Не ми се прави на защитник. Ако имам претенции към 4и40 ще му ги кажа аз, а не ти.
                      Твоето амплоа е да обиждаш съфорумците. В това си първенец.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        .... Къде е Ленин?...
                        Ленин в Женеве ! ....Това е края на оригиналния виц .....Има се предвид,че Улянов е швейцарски студент недоучил право и оттам започнал ранната си революционна дейност.
                        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Веднъж да съм съгласна с теб.

Гигов не може да разбере, че наличието на толкова много власт в малките населени места буквално сгазва всяка инициатива. На всеки 10К жители- съд, прокуратура, администрации- общински, данъчни и всякакви други. Е, няма да има бизнес при тези начални условия.
                          Брех колко добре ме анализираш!

Темата за това какви съдилища и какви органи на местно управление да има е толкова широка, че няма как да се изчерпи в някакъв форум. Освен това не съм подготвен да излагам доводи за или против дали да има съдилища в по-малки населени места, какви да са те и т.н. Това не можаха да го разрешат дори професионалистите от ВСС, а какво остава за мен. За това нямах желание да разширявам така желаната от теб дискусия.
                          Ама до този извод
                          Гигов не може да разбере, че наличието на толкова много власт в малките населени места буквално сгазва всяка инициатива
                          въз основа на какво мое изказване стигна? Такова нещо за много власт, за сгазване на инициатива не сме дискутирали. И каква е връзката на "сгазване на инициативите" със съдилищата, окръжни и административни. Съдът е арбитър. Той не гази инициативи. Той правораздава.

Коментар

• http://www.mignews.info/tezhka-korup...slav-najdenov/
                            Тежка корупция при Мирослав Найденов
                            Бившият министър притискал шефа на Фонд „Земеделие“ за проект за 17 млн. лв.
                            НЯМА ПО КРАДЛИВИ ОТ КОМУНИСТИТЕ

Коментар

На мърша какво да кацне....?
                              Защо обиждаш Гигов???!!

Коментар

• Стар войвода, участник в няколко войни, лежи на смъртния си одър. Казва на близките си:
                                - Доведете Пешо.
                                - Кой Пешо, тате? - пита дъщеря му.
                                - Пешо, партийния секретар.
                                - Тате, ти не говориш с Пешо от 09.09.1944 г.
                                - Доведете го! - нарежда войводата със сетни сили.
                                Няма как, отива си човека, трябва да изпълнят желанието му. Водят Пешо.
                                - Кажи, бай Георги, какво да направя за теб?
                                - Искам да ме приемеш в партията.
                                - Браво, байно, толкова години трябваха, но ти дойде акъла! Ха, заповядай партийния билет и да ти е честито!
                                - А такааа - казва войводата - след 10 минути един комунист по-малко...
                                ЗА НАСЛЕДСТВЕНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТРОЛОВЕ

Коментар

Working...
                                X