IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Съчувтвам ти за гадното положение в което си изпаднал, наистина. Ако имахме нормално общество в твоя случай банката би трябвало да направи изключение, пък дори и само на хуманитарни основания., ама за съжаление, едва ли.

Коментар

• Съгласен съм с това за фалит на физическо лице, защото сега процедурата си е извращение. знам че моят случай е частен и особенно тежък . Пак повтарям беше 600 лв. и не знам на какво основание я раздуха толкова. Забелязах , че умишлено са чакали няколко години са си капитализирали жестоки лихви без да ме търсят и после ме дават на ЧСИ и той идва да описва и страшно се озлоби като видя в каква мизерия живея и няма какво да ми вземе . Обаче гад със гад - вижда , че съм и тежко болен и няма как да започна работа ( дори сигурно бих имал право на някаква пенсия чрез ТЕЛК , но понеже няма здравно осигуровки , нямам пари да отида на лекар и гасна в къщи и чакам да пукна с надежда ) ! Обаче гадта не престава да тормози и да заплашва малкото ми живи близки .. Смешка е да ме плаши мен - Човек болен и умиращ от РАК дали има нещо, което би го стреснало ??? Но ме боли за роднините .....Още ми работи мозъка .... не ми пука отдавна за мене , а ми пука за България и хората ...Яд ме е че има такива гадняри и лешояди .... Аз преди време си мислех , че мога да съм полезен за събуждането на народа и си представях че се самозапалвам пред Парламента , но . нещо ме спря , че няма да се получи и само ще навредя на тези около себе си . Ето сега се самозапалиха хора и никой не го отрази дори.... Няма хора вече , всеки гледа да трупа пари и вещи ...няма елементарна човещина ... ако пипнете моята болест ще разберете че и всичките пари и вещи на света нямат никаква стойност....ама ще е много късно

Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
      Сега сериозно - за пенсионерите и социално слабите трябва да се намери начин да им се помогне, но за набълбуканите с кредити съм категорично против. Всеки е имал глава на раменете си и е взел решение да изтегли тези пари и да ги похарчи. Сега да е така добър да ги върне. Може да се мисли за по-облекчени условия за обявяване на личен фалит, за разсрочвания и пр., но опрощаване - никога. Ами че той нали моментално ще хлътне в следващата банка за нов кредит с идеята за следващото опрощаване. Ай сикт.р от протестиращи тарикати!
      Last edited by Return; 23.02.2013, 01:32.

Коментар

• Разбирам те приятелю, но с какво си по различен от бизнесмена с 60 000 евро, или олигарха с 6 000 000? В цивилизованите страни има решение и то се нарича обявяване на личен фалит. Спират да те гонят (по-сложно е и варира в различните законодателства, но като общо казано е това) но това ти влиза в кредитното досие и посмъртно не може да теглиш заем. Заинтересувай се по темата, попрочети и дай смислено и работещо предложение което се е доказало в цивилизования свят към който се стремим.

Коментар

• Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
          По точка 11 имам леки възражения - кой ще плати "кредитите на хорицата" и до какъв размер? Аз нямам кредит, ама ако на хорицата им опростят примерно до 20 000 евро аз смятам че и на мен ми се полагат толкоз, или поне половината!
          Айде мислете малко като пишете такива глупотевини. Апропо - на теб колко ти е кредита?
          Ясно че това е въпрос на дискусия , но ще ти дам пример със себе си - Аз ползвах заем 600 лв. и останал без работа и доходи ....буквално гладуващ спрях да плащам ....Минаха няколко години и никой не ме закачаше ...и сега изникна , че съм бил осъден и съдия изпълнител иска да му платя ....забележи - над 6000 лв. Такси , лихви , адвокатски , съдебни ( щото са ме осъдили без да знам ) . Е аз толкова ли дължа и защо един човек без работа и доходи трябва да пълни гушите на съдии и адвокати ? Аз нямам да им върна 600 лв. ( аз дори 6 лв. нямам ) , а те ме натискат за 6000 лв. Е нормално ли е .....и ще идва да ми описва с полиция гащите трета ръка .... Това е гавра и психически тормоз. Банката трябва да се съобразява с доходите и ако нямаш доход и тя да си поеме риска и частта . Сам знаеш , че банките са на милиони печалба . Ако си искаха ония 600 лв. можеше и да намеря начин да им ги върна , но за 6000 лв. дори да искам е абсурд ... крадец няма да стана. най-много да ми писне и да се гръмна или да скоча от балкона , щото тоя съдия всекидневно ме тормози и вече откачам.

Коментар

• Относно кредитите и банките

Сега сериозно - за пенсионерите и социално слабите трябва да се намери начин да им се помогне, но за набълбуканите с кредити съм категорично против. Всеки е имал глава на раменете си и е взел решение да изтегли тези пари и да ги похарчи. Сега да е така добър да ги върне. Може да се мисли за по-облекчени условия за обявяване на личен фалит, за разсрочвания и пр., но опрощаване - никога. Ами че той нали моментално ще хлътне в следващата банка за нов кредит с идеята за следващото опрощаване. Ай сикт.р от протестиращи тарикати!

Коментар

• Дайте някакъв линк към някоя фейбукгрупа да се свържа с тях. Когато се отнася за лоши неща - имам безпогрешна интуиция ...за съжаление. Сега виждам, че политиците се сдушиха с президента , придърпаха и журналистите и уж се карат и преговарят , а истината е , че протакат и печелят време. за да затихнат протестите и хората да се изпокарат по между си за лидерство и искания. Специално изпокарването става с умело внедряване на поставени хора ( в нашата държава предателите и ченгетата винаги са били в пъти повече от работливите, честни и способни хора ....за съжаление ) . Така че както вървят нещата и този път ще ни извозят .....малко прах в очите , малко вазелин и пак четвъртитият .... Нима не помните есента на 2011 г. _ Катуница и многобройните митинги около нея ? И какво стана ? Накой помни ли какво изобщо ви обещаха , че да види дали са го изпълнили ? Помня , че Бойко се изсмя - " Всяко чудо за 3 дни!" и позна . Сега действат на същият принцип.

Коментар

• Хора сега е момента да теглим кредити, да живее революцията

До Ретърн
                Човече, по т. 11 не се шегувам - кажи какъв размер смяташ да се опрощава за да търча в банката да тегля и аз кредит.

Коментар

• По точка 11 имам леки възражения - кой ще плати "кредитите на хорицата" и до какъв размер? Аз нямам кредит, ама ако на хорицата им опростят примерно до 20 000 евро аз смятам че и на мен ми се полагат толкоз, или поне половината!
                  Айде мислете малко като пишете такива глупотевини. Апропо - на теб колко ти е кредита?

Коментар

• http://www.mediapool.bg/%D0%B7%D0%B0...ews203156.html

Заложените мини в енергетиката може да изровят кратер за милиарди
                    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Искам и аз да се включа с моите искания. Нека се има предвид, че съм лично засегнат от престъпното скъперничество на Симеон Дянков. Мислех че Бойко е пич , но доста се разочаровах, когато той каза - Каквото каже Дянков това ще е и го послуша .... ! Това беше още в началото на мандата и Герб имаха голямо доверие , а Бойко рейтинг и не се съобразяваха с тегобите на "обикновенните хорица" като мене. Голямо значение, че няколкостотин души ще останат без работа.... Сега в края на мандата тия неща взеха да им правят впечатление , но късно е чадо за китка. Няма да си кривя душата - Това правителство направи толкова смешки и гафове, че ако бях нормална европейска държава, за каквато ни обявяват ...трябваше да си ходи още преди 2 , дори 2 години и половина и щеше да е справедливо и логично ! Нямам нищо против Бойко Борисов , дори ми е симпатичен като човек ...пич е , но дали поради слаба кадрова политика , дали защото се обгради с разни катили , но се подведе и не се справи , а беше обещал доста неща. Тук идва сложното - не ми харесва рефренът - като си отиде Герб, кой ще ги смени , но не харесвам никоя от останалите партии и никога не съм гласувал за тях . Като малък бях впечатлен от славната българска история и нашите велики Царе и затова ме болеше като гледах как хората се кланят на разни заекващи дядки и напикаващи се бабки. Исках да имаме Цар....като в приказките , велик , добър , но и строг и думата му на две да не става. Трябват ни силни личности , милеещи за страната и народа. Значи партиите ги изключваме. Ето и моите искания за Народното Сборище :
                      1. Разпускане на всички партии и отнемане на имуществото им в полза на народа.
                      2. Пълно разследване на всички участвали в управленията последните 25 години.
                      3. Изцяло мажоритарни избори.
                      4. Забрана за участие в изборите на всички, участвали под някаква форма в досегашната власт, дори и местна.
                      5. Отваряне на всички досиета без изключение.
                      6. Изборност на съдии, прокурори и полицейски началници дитектно от народа.
                      7. Велико Народно събрание на абсолютно експертен принцип със широка подкрепа.
                      8. Нова Конституция , наблягаща на нов модел на управление.
                      9. Нови закони във всички области.
                      10. Национализация на всички имоти и пари с недоказан произход и над определен праг.
                      11. Заличаване на всички дългове към банките на безработни и без имущество хорица.
                      12. Закриване на "институцията" Частен съдия изпълнител и отнемане на имуществото и съдийските им права ( сами знаете , че повечето са престъпници и лихвари ).
                      13. Закон за фалит на физически лица, като в белите държави.
                      14. Премахване на минималната заплата за сметка на задължителна минимална часова ставка изчислена над прага на бедност.
                      и т.н. , ако се сетя ще пиша ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                        Остатъците мозъчна дейност по високите нива на групировката ТИМ затихват оглушително. Отново ни пращат земноводните си футболисти, спортисти и откровени простаци по протестите. СНИМАМЕ И РАЗПРОСТРАНЯВАМЕ. А медиите - стига сте козирували на банда крадци на коли, хора с овенно образование, изпълзяли от най-мръсните канали на прехода. ТИМ не са никакви "добри момчета" а съвкупие от свръх примитивни мутри - вземете и си го кажете в ефир! Не продавайте България за жълтите стотинки които групировката ви мята!
                        https://www.youtube.com/watch?featur...&v=8CqM7p94V_I

Грозна картина във Варна - тимаджийските мутри се опитват да яхнат протеста. Варненци обаче няма да се вържат

Коментар

• Десет семейства в България източват годишно 1,5 млрд. лв. от енергетиката

http://www.glasove.com/ivan-chalukov...etikata--12254
                          Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Попаднах на страхотен текст и си рекох що да не ви го споделя и на вас .Същият хем ме разсмя ,хем ми стана малко тъжно ,че все още има наивници .

Цялата власт на прасетата!
                            Тази тема все още ми е забавна, а предполагам предстои отново да бъде актуална с наближаване на изборите.

Гледахте ли по телевизията оставката на премиера? Голям екшън: комунистите му пречат и го саботират, дпс ще го убиват. Но, на тия работи някак съм им свикнал. Искам да питам друго, мислите ли, че да докараш камион прасета на паветата пред парламента в подкрепа на любимият си лидер е нещо съвместимо със здравия разум? Имам предвид ти си фен и караш си камион към месокомбината в Монтана, когато разбираш по радиото, че партийния лидер има нужда от теб! "Ей, ама къде тръгна, трябва да докараш животните във фермата до... - Аааа, не ме чакайте, потеглям към народното събрание! Партията има нужда от всяко прасе!!!" И пътьом дори дори успяваш да намериш принтер, да разпечаташ постери и да облепиш предницата с „БОЙКО БАЩА НА СВИНЕВЪДИТЕ. ФИДОСОВА МАЙКА!”.
                            Някак си същата хореография като на мачовете на "Бистришките тигри", но с малко по-голяма агитка. ... Честито Герб, вече имате нов партиен символ - зурла.

Най сетне разбрах кой харесва харесва това управление и го защитава. Е, за някой кочината е идеално място. Без Него нямаше да я има.

И тъй, прасетата от протеста вече имат профили във Фейсбук и агитират в полза на водача. Можете да ги познаете по почерка.

Представяте ли си колко е трагично положението му на тоя щом е опрял до помощ от свине? Но защо само прасета, защо не докарате и камион тикви? Аз ли трябва да мисля вместо вас? Ето ви последната идея и повече няма да ви помагам: сигурен съм, че ако се заемете и да ги чукате до изборите електората ви ще се увеличи направо тройно.
                            Като е казал Оруел в „Животинската ферма”: „Напред, цялата власт на прасетата!” Или май беше свинаря Ивайло?

Предполагам след това разбирате, че този човек Бойко Борисов е ужасно тъп. Но ако вече не сте го разбрали, значи, че сте по-тъп и от него. А това вече ви прави супер ужасно тъп и по-добре Бог да се смили над вас и да ви приспи.

Последна аналогия, щото смятам, че това е оставката в името на мира отново беше постановка: Да си популист е като да си курва: 4 год. обещаваш фелацио, въртиш някаква свирка и в момента в който трябва да ти еякулират в устата, внезапно става нещо и си дръпваш главата назад... Това е. Положение на никъде, нито ерекцията на електората е оползотворена, нито енергията е еякулирала. Курвата ще продължи с курвенските номера. Духане, духане, вятър във въздуха и като трябва да изпиеш чашата... оп, веднага назад! Само че курвата е прибрала парите, а не обича да връща.http://thelaststand-uphero.blogspot....g-post_22.html
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• А сега малко по-сериозно. Това с анархистките глупотевини, интернет гласувания, забрана партии и пр. го забравете. Разковничето е съдебната система. По цял свят се знае,че за обикновените криминалните престъпници затвора не е кой знае каква драма, но вероятността да лежи е страхотна превенция за престъпниците с бели якички. На нас ни трябва да осъдим 20-30 от крупните политици-мафиоти (от калибъра на Бакърджиев, Доган, Боко, Руменовците и пр.) Не може да си представите как ще се стегне л.йното на бъдещите управляващи. Проблемът (и не само у нас, а по цял свят) е че това е много трудно да стане...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                имаш ли някакъв образ за партия, в която да има и морал(например, да държиш на думата си, достойнство, чест) , и добра, изпълнима програма
                                възможно ли е в днешните условия
                                Имам - да! Но за добро или зло - условия за появата на подобна партия в БГ за момента,няма!

Демократическият сговор е българска политическа партия, съществувала от 1923 до забраната на партиите през 1934. През по-голямата част от този период (1923-1931) тя е основната управляваща партия, което я прави третата партия по продължителност на управление след Българската комунистическа партия и Народнолибералната партия.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...B2%D0%BE%D1%80

------------------------

Александър Цолов Цанков е български икономист и политик, водач на Демократическия сговор, а по-късно на Народното социално движение. Той е министър-председател на България в 41-вото (1923) и 42-рото (1923-1926) правителство.
                                Цанков е председател на XXI (1926-1927) и XXII (1927-1930) Обикновено Народно събрание...
                                ...
                                http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...BA%D0%BE%D0%B2
                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X