IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Аз да попитам, тази на снимката не е ли малката цигаропродавачка?
    Менда с разговорите с Ваньо Танов.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Добре де, Мечо и Vmankov, не е ли по-добре да се елеминират тези, които плащат системата да е такава?
      Махаме тези в парламента, но задкулисието ще си напазарува по-евтини и по-семпли народни трибуни.
      надявам се, не е проблем да повторя пак и моето мнение

      Ти все говориш за промяна на ИГРАЧИТЕ - вътре или вън от Парламента.
      И като ликвидираш(как ли става точната им идентификация и само едни ли са?) кукловодите, на тяхно място не идват ли други?

      Истината е в смяна на СИСТЕМАТА.
      МИНИМИЗИРАНЕ на възможностите за налагане на тесни партийни и бизнес интереси чрез властта!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Много си скептичен.

        Аз за първи път виждам Станишев, Бисеров, Румен Петков, Иван Костов, Мая Манолова и др. да си изпускат нервите. Корнелия пък дори не се и опита да говори.
        Цветанов ги изкара от релси..... както ще стане днес и с йената.


        Но на мен ми е забавно как си мислите, че се опитвате да вкарате нов политически дневен ред в България. Това "упражнение" ви го правят вече 60-на години.
        аз пък имам чувството,че стоиш някъде отстрани и гледаш сеир.това ви правят онова еди кво си.питах те веднъж.тук ли живееш или просто изказваш мнение за човек за който нищо не знаеш...БОЙКО....цветанов пък...ЦВЪЧКО...ти знаеш ли лой с кво се занимава...аз знам...не пиши глупости...всичките са долни..ама не предлагай някави...щот ти се виждали нещо си ...ПО от другата измет.
        Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

        Коментар


        • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Наивник, ти поне не ми изглеждаш залупена каска:

          Кажи не те ли изкефи как майсторски Борисов унищожи всичкото политическо пространство в дясно от него? А пък турците, които все се пъхат в центъра, ги запрати силно вляво?

          Фина работа!
          Дясномислещите сме изначално малко.
          Избирателите, които им е приятно да се зоват десни, всъщност са мимикриращи към евентуалните победители- могат да са всякакви.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Наивник, ти поне не ми изглеждаш залупена каска:

            Кажи не те ли изкефи как майсторски Борисов унищожи всичкото политическо пространство в дясно от него? А пък турците, които все се пъхат в центъра, ги запрати силно вляво?

            Фина работа!
            Бойкоборисов никога не е бил десен, да унищожи всичко дясно от него си, би означавало да унищожи целият политически спектър... та политиката която реално водеше, бе по-лява от тази на СтаниШеф !!!
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Добре де, Мечо и Vmankov, не е ли по-добре да се елеминират тези, които плащат системата да е такава?
              Махаме тези в парламента, но задкулисието ще си напазарува по-евтини и по-семпли народни трибуни.

              Коментар


              • Аз да попитам, тази на снимката не е ли малката цигаропродавачка?

                Коментар


                • Цената на оставката

                  Последна редакция: 21.02.2013, 17:54

                  Публикуване: 21.02.2013, 17:51

                  Автор: Deutsche Welle


                  През 2009 хората вярваха, че новият премиер ще "набие лошите". Той обаче се оттегли преди да го стори. Каква е цената на оставката на Борисов? Какво следва оттук нататък? Четирима експерти дават своите прогнози.

                  Връщаме лентата назад: през 2009 ГЕРБ дойде на власт - на вълната на надеждата. "Тогава хората вярваха, че "бат Бойко" ще "набие лошите" оядени политици, които се възползваха от прехода. Вярваха, че той ще им вземе парите, сметките, палатите, колите и жените", припомня социологът Кольо Колев.

                  А днес? Сбъднаха ли се надеждите на хората? "Не. Вместо реформи, които да позволят на хората да живеят по-добре, правителството просто бе засмукано в спиралата на обещанията", коментира Красен Станчев от Института за пазарна икономика. Той допълва: "Когато правителствата обещават, че ще дадат, те всъщност обещават, че ще вземат. И българският премиер не бе изключение. Борисов непрекъснато обещаваше, че ще дава, но всъщност вземаше - от резерва, от данъците, от спорадични експроприации."

                  Часът на просветлението

                  "Нямаше начин работещите с брутни заплати под 470 лв., да не се усетят, че издояваните са самите те, а проспериращите са шепа монополи, кумци и баджанаци, приближени до новата власт", казва Кольо Колев. И ето, че улицата въстана. "Ама не това ни беше обещано!" След няколко дни дойде и оставката на кабинета.

                  "Не може да се отрече, че отиващото си правителство има една безспорна заслуга и тя е, че успя да преведе страната през кризата, без да се стигне до международна помощ", коментира Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията. Той припомня, че през 2009 България бе сред първите 5 страни, за които международните агенции очакваха да фалират. Но това не се случи. Бяха договорени повече средства от ЕС и отношението към способността на страната да управлява евросубсидиите видимо се подобри. "До оставката на Борисов правителството успяваше да балансира, но крайната цена все пак бе камарата от социално напрежение, политическо недоволство, скрита икономика и корупция. Към това трябва да добавим и няколко сериозни външни фактори. Така например глобалната криза продължи по-дълго, отколкото се очакваше. А отказът от големите енергийни проекти, свързани с Русия, създаде на правителството сериозни вътрешни и външни неприятели", обобщава Руслан Стефанов.

                  Какво ни очаква оттук нататък?

                  Георги Ангелов от "Отворено общество" дава следната прогноза: "Периодът до изборите ще бъде изцяло подвластен на политизация. Напрежението ще се покачва и популизмът ще расте. Така че е по-добре изборите да се проведат по-скоро, за да няма дълъг период на безвластие, протести и хаос."

                  Според Руслан Стефанов, сега големите инфраструктурни проекти и планирането на евросредствата за новия програмен период ще се забавят и това ще е най-прекият ефект от оставката на Борисов. "По-непредвидими ще са непреките ефекти от евентуална продължителна политическа дестабилизация. Ако несигурността се проточи над шест месеца и следващото правителство няма стабилна парламентарна подкрепа, тогава вероятно ще сме свидетели на по-негативни икономически последици. Най-негативният сценарий е да има съчетание между продължителна вътрешно-политическа нестабилност и възобновяване на кризата в Евросъюза", смята Стефанов.

                  Има ли надежда?

                  Красен Станчев от Института за пазарна икономика смята, че най-вероятната икономическа цена на оставката на кабинета ще е продължаващо съревнование за облаги, нарастване на правителствените разходи, спад на инвестициите и производството, нови държавни заеми, прехвърляне на влияние към приятели на новите управляващи, а също и отмяна на валутния съвет.

                  И все пак: има и възможност всичко това да не се случи. За тази цел обаче първо трябва да поумнеят избирателите и второ - да поумнеят и политическите партии. А с оставката си Бойко Борисов им даде шанса да го направят.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Ама, Мечо, това е от днес.
                    От Парламента, Борисов си позволява да хвърля "бомби"

                    Сценарият, задължително трябва да включва искане от страна на ДПС на разследване на "новината" (от няколко години) и ВСЕКИ ДЕН медиите ще ни заливат в опасност ли Е или НЕ живота на Борисов.
                    В същото време, подобна комисия няма право по закон да излиза с информация какво съдържат всякакви писма(голямата бомба е останала само в писмото) и документи.
                    Сещаш ли се?

                    И ЖИВОТЪТ на БЪЛГАРИТЕ отново на заден план.
                    Ама хората са осъзнати и не ги интересува свинската реторика. Просто не я слушат.
                    Плевнелиев си навлече голям гняв с изказването си в парламента. Като гледам протеста тръгна към президентството да му попеят.

                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Абе аз да питам знаещите:

                      Ако Парламентът се разпусне предсрочно, депутатите ще си получават ли заплатите? Ще вземат ли някакви обезщетения?
                      Зависи какво пише в колективния им трудов договор. Сигурно ще се мине като закриване на предприятие поради намаляване обема на работа по КТ. Преди това обаче трябва да има 15 работни дни платен престой

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Абе аз да питам знаещите:

                        Ако Парламентът се разпусне предсрочно, депутатите ще си получават ли заплатите? Ще вземат ли някакви обезщетения?
                        Оооо дааа. Плаща им се.

                        Коментар


                        • Абе аз да питам знаещите:

                          Ако Парламентът се разпусне предсрочно, депутатите ще си получават ли заплатите? Ще вземат ли някакви обезщетения?

                          Коментар


                          • Между другото, може наистина животът на Борисов да е в опасност и затова, уж не си получава заплатата, но е наел близо 10на лични гардове от ИПОН, на които плаща за всичките му разходки с него - бюджета, не касата на Ипон.

                            И тази опасност, със сигурност не е от Доган, а от недоволни и излъгани другарчета - МУТРИ

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Значи малко съм се объркал. Аз си мислех, че се храниш изцяло от ДАКСА-а и подобните му.

                              .
                              Не за съжаление, макар че имаше такъв период в живота ми преди 10-на години. Надявам се и пак да има, но сега имам други приоритети

                              Коментар


                              • А честито!

                                Станишев: Ако управляваме пак, ще продължим АЕЦ "Белене"
                                Реализацията на проекта за АЕЦ "Белене" е един от основните въпроси, по които българските социалисти ще работят в новия парламент в случай, че получат мандат за управление на страната.
                                Това заяви на среща с чуждестранните журналисти, акредитирани в България, лидерът на БСП и бивш български премиер Сергей Станишев, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.
                                Лидерът на БСП отбеляза, че привличането на нови инвеститори за строителството на АЕЦ "Белене" ще стане "въпрос, по който БСП ще работи в случай, че получи мандат за управление в новото правителство".
                                "Сред нашите ангажименти е продължаването на строителството на атомна централа. Не защото на нас така ни се иска, а поради няколко принципни и прагматични причини. Продължавам да смятам, че този проект е изгоден за България. Затова съм го защитавал и по тази причина предложихме провеждането на референдум, след като правителството не пожела да изслуша аргументите на опозицията", каза Станишев.
                                "Днес всички говорят за цените на електричеството. Коя е най-евтината електроенергия, която потребяват гражданите на България? От АЕЦ "Козлодуй". И никой не пита колко е струвало изграждането на тази централа. Всички дебати за "Белене" бяха потопени в пълни лъжи от страна на правителството, особено що се касае до цената за строителството на атомната централа", посочи лидерът на БСП.
                                Станишев подчерта, че атомната енергетика е важна за енергийния пазар на България от гледна точка на социалната политика. "Произвежданият от АЕЦ ток е достъпен за обеднелите български граждани", каза той и добави, че "България е най-бедната страна в ЕС".
                                "Подобен проект може да съживи цялата икономика, да я рестартира. Няма страна, която да е излязла от кризата без осъществяването на големи проекти. Самото строителство на атомната централа би създало 50-60 хиляди работни места, включително в съпътстващата инфраструктура", посочи Станишев.
                                "Винаги многократно съм казвал, че не искам в България руска или американска АЕЦ. Искам България да заема водещата роля при осъществяването на подобни проекти, за да може да води собствена политическа и социална политика. АЕЦ "Белене" е български проект, който трябва да работи за благото на страната", подчерта Станишев.
                                http://www.segabg.com/article.php?id=637546

                                Коментар

                                Working...
                                X