IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Комунистите изедници са господарите ти, а вие с гордост ги облужвате и предавате народа си
    Псувните и клеветите не заменят елементарния мисловен процес...

    Коментар


    • Бойко Борисов за "Белене": Стягайте се да събираме още 400 милиона за тази глупост
      22 януари 2013 | 15:34 | Агенция "Фокус"
      http://www.focus-news.net/?id=n1740637

      Габрово. Премиерът Бойко Борисов призова габровци - да проявят разум и в неделя на референдума да гласуват с „не”, предаде репортер на Агенция “Фокус”. На старта на проекта за газификация в Габрово, Борисов заяви: „Не мога тук да не кажа - да проявите разум в неделя, защото, действително, няколко години се опитвах да намеря начин – на милиард и кусур милиона лева, които са вложени в “Белене”, да им намерим някакво приложение. Но това, което на мен вчера ми се докладва, и вие сте го чули през медиите в новините, е, че нито е имало инвеститор, който иска да даде пари, нито сме имали пари някога.

      От 1986 година се говори за атомна централа “Белене”, а сега сме 2013-та. И ако вие искате в неделя да строите АЕЦ “Белене”, трябва да ми кажете - откъде 22 милиарда - 23 милиарда с електропреносната система - ще извадим с вас всички – каза Борисов.

      По думите му - който ще гласува с „да”, трябва да каже - откъде да се вземат тези 23 милиарда: от пенсиите, от заплатите, от образованието, от училищата?

      „Държавата ги няма, не ги е имала и през 2008 година и това е ясно написано във всички документи”, каза Борисов.

      „Станишев вчера ми приказва, че аз съм лъжел. Но аз съм извадил всичките документи, дали сме ги на медиите, пуснали сме ги на интернет страницата, и всеки може да ги чете от първа до последна страница”, каза Борисов.

      Когато Станишев лъжеше за евро фондовете – колко са усвоили, аз отидох при Диана Найденова, и показах това, което ми е давал Томислав Дончев, колко пари сме усвоили от еврофондовете. И казах: нека Станишев си донесе неговото написано. От тогава той и дума за еврофондовете не е казал, защото няма какво да каже – каза Борисов.

      „Моля да не се подвеждате, защото 11 милиарда евро никой, отникъде няма да даде, а ще похарчим близо 14 милиона в неделя за нещо, което Станишев не е пожелал да подпише, защото не е имал пари и това го пише в документите, които вчера ми предоставиха”, каза Борисов.

      „Защо вчера? Защото 20 години енергетиката е била изцяло под командването на Овчаров и социалистите. И вие сте свидетели, какви глупости са правени в Габрово: за газификацията, как залагали имоти, какво са правили и какво са стрували. Същото е за “Белене”. И дори като гласувате с „не” в неделя, трябва да знаете, че от всички вас и всички нас, които сме тук, през май ще вземат още 400 милиона, които са похарчени за “Белене”. Падежът пада на френската банка “Париба” и трябва да ги върнем за този гьол, който е в момента. Така че - се стягайте да събираме още 400 милиона за тази глупост. Това значи, че ще изчакат другите програми, защото трябва да платим борчовете”, каза Борисов.

      „Ако можете да си представите 22 милиарда лева как изглеждат и откъде може да ги вземе България... Нека един да си вдигне ръката и да каже, откъде да се вземат”, завърши той.

      Коментар


      • Комунистите изедници са господарите ти, а вие с гордост ги облужвате и предавате народа си

        Коментар


        • Дори черният пиар и комунистическата пропаганда следва да се правят с помощта на елементарен мисловен процес. Когато старшинката пусне една статия, а след това маце мейси я копира, или пък маце мейси пусне статия, а киро я копира, то тогава е очевидно, че елементарен мисловен процес отсъства. Няма лошо - виждаме кои са комунистите, които отново се канят да управляват България...

          Коментар


          • 75% от администрацията при ГЕРБ назначена без конкурс

            Автор: OFFNews Публикувана на 22 януари 2013 в 9:52
            Председателят на "Движение България за гражданите" Меглена Кунева, Снимка: БГНЕСПредседателят на "Движение България за гражданите" Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

            Три четвърти от новоназначените административни служители през мандата на ГЕРБ са взети на работа без конкурс, сочат справки по Закона за достъп до обществена информация, направени от „Движение България на гражданите“.


            Още по темата:

            Здравният министър: Меглена Кунева лъже за бонусите
            4 министерства си раздадоха 17,5 милиона над заплатите

            Данните бяха оповестени на пресконференция във вторник.

            Според справките към момента служителите, работещи във всички 15 министерства, са 6361. От тях 2786 души са постъпилите на служба през последните 3,5 години. Това показва, че въпреки обещанието си от 2009 г. да свият администрацията, управляващите са я увеличили с близо ¾.

            По-притеснителен обаче е фактът, че 2069 от новите позиции са били назначени без конкурс.

            Първенец в назначаването на нови служители за последните 3,5 години е Министерството на финансите, където са постъпили 382 души, само 41 от които – с конкурс.

            Подобна е ситуацията и в икономическото министерство – от 372-ма назначени на конкурс са се явили едва 85 човека.

            „На четвъртата година от управлението ние представихме доказателства, че това правителство не е направило абсолютно нищо в администрацията с едно изключение – подменило е половината състав на администрацията и е назначило на тези места, по всяка вероятност, „калинки“. По всяка вероятност това са политически назначения на хора, които не са компетентни да издържат конкурс за влизане в държавната администрация“, заяви Тома Биков от „Движение БГ“.

            „Информацията, която ви даваме, е силен симптом за това как се управлява държавата. Тя се управлява на принципа на пресцентъра. За управляващите най-важното е как ще поднесат информацията, така че да се хареса на медиите“, обясни Биков.

            Вчера от “Движение България на гражданите” обявиха, че на служители в 4 министерства: на здравеопазването, на труда и социалната политика, на регионалното развитие и на земеделието, са били разпределени 17.5 милиона лева над заплатите, заобикаляйки забраната на премиера Бойко Борисов да се раздават бонуси. Малко след това от министерствата категорично отрекоха обвиненията.

            На пресконференцията на “Движение БГ” днес стана ясно, че допълнителни разплащания към някои министерства наистина са направени, но няма доказателства, че става въпрос за бонуси.

            Възможно е да се касае за непредвидени плащания, лоши финансови разчети или за прекомерен ръст на местата в администрацията на съответните ведомства.

            Димитър Танев – главен секретар на Министерството на образованието до идването на ГЕРБ през 2009 г., а сега – член на НС на партията на Кунева, посочи като най-негативен пример Министерството на здравеопазването. Той не прие обяснението на здравния министър Атанасова, че допълнителните разплащания са се наложили след преговорите с кръвните центрове, които протестираха през ноември.

            “Технологията на формирането на заплатите в администрацията е следната: Всяко ведомство в началото на годината знае колко ще са му парите за заплати. Всеки министър знае колко са му заплатите в годишен план и трябва да вземе химикала и да каже – на централната администрация давам толкова, на териториалните – толкова, без значение дали се става въпрос за районни центрове по здравеопазване или кръвни центрове. А в условията на криза те са увеличили заплатите за централната администрация и после са се оплакали, че няма пари за другите”, твърди Танев.

            В понеделник обаче здравният министър Десислава Танева категорично отрече твърденията и дори ги определи като “лъже”. По думите ù заплатите са били увеличени в държавните психиатрични болници, спешните центрове и кръвните центрове.

            Коментар


            • За ГЕРБ... кашоните и централата
              авт.Г. Пашкулев:

              Броени дни преди първия референдум в най-новата ни история за бъдещето на ядрената енергетика в страната министърът на икономиката Делян Добрев даде извънредна пресконференция, на която представи доскоро конфиденциални документи от преписката между Ер Ве Е и НЕК относно АЕЦ "Белене".

              Целите на това събитие бяха няколко: да се покаже, че ГЕРБ не е изгонил германския енергиен гигант; че цената на АЕЦ "Белене" е над 10 милиарда евро. С други думи да се нанесе сериозно поражение на привържениците на проекта за втора атомна.

              Тук има едно голямо "НО" от изнесените конфиденциални документи, които досега са били в кашони /използваме израза на управляващите/, става ясно, че още в първите дни, след като ГЕРБ печели изборите през юли 2009, Ер Ве Е разговарят за цената на дела на НЕК. В създадената година по-рано проектна компания българската страна държи 51%, а немците – останалите 49%. Та тези 51% се оценяват от Ер Ве Е на 5,4 милиарда евро /общо цялата централа ще струва 10,59 милиарда по сметките на министър Добрев/. Тази важни информация идва не само през първите дни, след като партията на Борисов печели изборите, а и в момента, когато световната икономическа криза вече се е добрала до България и я е обхванала. Т.е. такава голяма сума изглежда непосилна за българския бюджет, както ще твърдят от тук насетне новите управляващи.

              И тук идва резонният въпрос какво правят бъдещите управляващи, за да спрат този "скъп проект", още повече, че през цялото време преди да вземат властта, а и след това "милеят" за нас данъкоплатците, за парите на пенсионерите, за здравеопазването и останалите социални и културни сфери.

              Отговорът би бил – спират проекта. Но както всички знаем, това не се случва и поставят началото на "сагата" АЕЦ "Белене". Нейният смисъл се състои в това, че разговорите с руснаците започват да се протакат, като се издигат все нови и нови искания. След като те биват удовлетворявани от "Росатом" се поставят нови условия и така до безкрай, всъщност до края на март 2012, когато се взима поредното окончателно решение за спиране на проекта.

              Две от тези искания бяха: да се даде точна цена за "Белене" и да се намери инвеститор. Те бяха изпълнени в средата и края на ноември 2010, когато страната ни беше посетена от тогавашния министър-председател Владимир Путин и директора на "Росатом" Сергей Кириенко. Тогава беше назована твърда цена от 6,3 милиарда евро, т.е. с почти 4 милиарда по-малко от цената, според сметките на Добрев. Руското предложение беше отминато, което още веднъж доказва, че официална София си е търсила само предлози как да бави всячески преговорите. Намерените инвеститори от френската "Алтран" и финландската "Фортум" също бяха с лека ръка отхвърлени...

              Резултатът от тази политика, която някои определиха като "започване на строителството на АЕЦ "Белене" на четно число, затварянето й – на нечетно", е удар по имиджа на България като предсказуем партньор. Тази тактика изнерви не само сериозните институции и стопански организации, въвлечени в преговорите, но и нас журналистите, които отразявахме тази сага.

              Бойко Борисов винаги ни се е представял в образа на мачо, но явно не му достигна достатъчно смелост, за да намери нормален, цивилизован начин за приключване на проекта още през 2009, когато става ясно, че няма стратегически инвеститор и пари.

              Друг проблем, на който малко се обръща внимание, е, че с протакането на взимането на крайното решение Борисов противопостави абсолютно безсмислено една част от българския народ на друга, възраждайки може би в някаква нова степен дебата "за" и "против" Русия. А нека не забравяме, че това не е дебат за отношенията ни с Москва, а за развитието на цял един жизненоважен отрасъл.

              Но най-главното със своята нерешителност правителството на Бойко Борисов ни злепостави и унищожи като надежден и сериозен партньор в очите на нашите чуждестранни партньори. Вместо да имаме работеща централа или отдавна да сме забравили за нея, ние съвсем резонно получихме иск за 1 милиард евро, който ще трябва най-вероятно да платим заради целия този цирк, наречен управление на ГЕРБ. /БГНЕС
              Георги Пашкулев е ръководител на Международния отдел на Агенция БГНЕС.
              http://news.bgnes.com/view/1060471
              Last edited by коки; 22.01.2013, 17:09.
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

              Коментар


              • Последното разграбване на България
                22.01.2013 09:58 (последна актуализация 22.01.2013 14:50)
                | | A A
                Последното разграбване на България
                /© БГНЕС
                Свързани материали

                Възходящ импулс на златото
                Кой е виновен за АЕЦ Белене?
                Валенсия фалира, клубът вече е собственост на местното правителство

                В момента се извършва закрепване на последното ограбване по отношение Закона за държавното териториалното устройство, но това се случва и в горите – дългосрочни договори – по 15, по 30 години, евтини договори. Всичко това е да се ограби последното голямо богатство, каза в интервю за БГНЕС природозащитникът Тома Белев от Коалиция "За да остане природа в България", който направи разкритията за унищожаването на дюните в местността "Кокала" между Равда и Несебър.

                Трябва да знаем, че най-голямата фирма в България, с най-голям капитал БЕХ се оценява на 6 милиарда, държавните гори, които около 30% от територията на страната около 3.4 млн. хектара, тяхната оценка е около 24 милиарда, като сложим още 0.27%, които са паркове и резервати, като сложим и държавните земеделски земи, които са много малко около 200 хил. хектара, това са по груба оценка около 31-32 милиарда, чисто материална стойност. Това, което остана неразграбено, неограбено в момента се опитват с последни сили да влязат, да го обсебят преди да е паднало мандалото, защото те знаят, че повече кражби няма как да стават.

                И това се вижда с натиска за втори лифт и нови писти в Банско. В момента се възлага нов план за Пирин , в момента се възлага нов устройствен план за Банско. Няма никаква причина в момента да се натиска за него, защото той ще действа 1 година. Натискът е да може да се затвърди ограбеното, да може да се дострои, защото се знае, че следващ път няма да има, категоричен е природозащитникът.

                По същия начин е с отдаването на дивеча – всичко се раздаде и се укрепва с едни дългосрочни договори с едни големи тежки договори за държавата, ако тръгне да ги разваля, същото е с водите. Едни невъзможни договори за ползването на водите, на горите – всичко това се случва, защото ще излезе един и ще каже:"стоп, стига" и това ще спре да се прави. Ако нямаме активност, то ще продължи да се прави и затова казваме да бъдем активни, за да могат да останат поне едни гори, едни паркове, едни резервати, убеден е и като гражданин Тома Белев.

                Сега имаме спиране на строежите, които сега след отстраняване на несъответствията между строителни книжа, разрешения за строителство, подробни устройствени планове, екологични оценки, оценки за съвместимост – те ще могат да започнат отново, независимо, че всичко това, извършвано до момента е извършвано с огромни закононарушения спирането на строителството е временно явление, е прогнозата му.

                Винаги може да се възстанови, като специалист във възстановителната екология мога да кажа, че да и дюните могат да се възстановят. Да, струва скъпо, но може да се направи. Стига да има воля и желание, но към настоящия момент – няма, защото какво виждаме. От тези случаи, от които се занимаваме от Нова година насам – където пипнем излизат огромни закононарушения. За нас е много странно, ние в момента работим по 4-5 случая, но имаме сигнали за още 50, подчертава Белев.
                Опитват се да правят заменки и далавери като бащите си комунистите, а когато ги хванат се правят на невинни

                Коментар


                • Последното разграбване на България

                  В момента се извършва закрепване на последното ограбване по отношение Закона за държавното териториалното устройство, но това се случва и в горите – дългосрочни договори – по 15, по 30 години, евтини договори. Всичко това е да се ограби последното голямо богатство, каза в интервю за БГНЕС природозащитникът Тома Белев от Коалиция "За да остане природа в България", който направи разкритията за унищожаването на дюните в местността "Кокала" между Равда и Несебър

                  Трябва да знаем, че най-голямата фирма в България, с най-голям капитал БЕХ се оценява на 6 милиарда, държавните гори, които са около 30% от територията на страната около 3.4 млн. хектара, тяхната оценка е около 24 милиарда, като сложим още 0.27%, които са паркове и резервати, като сложим и държавните земеделски земи, които са много малко около 200 хил. хектара, това са по груба оценка около 31-32 милиарда, чисто материална стойност. Това, което остана неразграбено, неограбено в момента се опитват с последни сили да влязат, да го обсебят преди да е паднало мандалото, защото те знаят, че повече кражби няма как да стават. И това се вижда с натиска за втори лифт и нови писти в Банско. В момента се възлага нов план за Пирин, в момента се възлага нов устройствен план за Банско. Няма никаква причина в момента да се натиска за него, защото той ще действа 1 година. Натискът е да може да се затвърди ограбеното, да може да се дострои, защото се знае, че следващ път няма да има, категоричен е природозащитникът. По същия начин е с отдаването на дивеча – всичко се раздаде и се укрепва с едни дългосрочни договори с едни големи тежки договори за държавата, ако тръгне да ги разваля, същото е с водите. Едни невъзможни договори за ползването на водите, на горите – всичко това се случва, защото ще излезе един и ще каже:"стоп, стига" и това ще спре да се прави. Ако нямаме активност, то ще продължи да се прави и затова казваме да бъдем активни, за да могат да останат поне едни гори, едни паркове, едни резервати, убеден е и като гражданин Тома Белев.

                  Сега имаме спиране на строежите, които сега след отстраняване на несъответствията между строителни книжа, разрешения за строителство, подробни устройствени планове, екологични оценки, оценки за съвместимост – те ще могат да започнат отново, независимо, че всичко това, извършвано до момента е извършвано с огромни закононарушения спирането на строителството е временно явление, е прогнозата му. Винаги може да се възстанови, като специалист във възстановителната екология мога да кажа, че да и дюните могат да се възстановят. Да, струва скъпо, но може да се направи. Стига да има воля и желание, но към настоящия момент – няма, защото какво виждаме. От тези случаи, от които се занимаваме от Нова година насам – където пипнем излизат огромни закононарушения. За нас е много странно, ние в момента работим по 4-5 случая, но имаме сигнали за още 50, подчертава Белев.

                  Споделя, че часове преди срещата ни концесионер на плажна ивица му е съобщил, че се строи в близост до базата на НСА между Несебър и Равда и това са същите, които незаконно застрояват 29-те дка дюни, за които Белев алармира в социалните мрежи на връх 31 декември 2012 г.

                  Нямаме време да ги проучим всички, но след като на 5 случайно от нас избрани обекта виждаме какво става, аз се чудя какво прави МРРБ и ДНСК и всъщност те работят ли? За мен е странно, че 2013 година, 6 години, откакто сме приели Закона за Черноморското крайбрежие няма определено по законов път зона А и зона Б и кметове проектанти на устройствени планове спрямо своето виждане определят къде е зона А и зона Б. В случая с 29-те дка дюни в Несебър, когато са издали документ, че районът не попада нито в една от зоните и в самия кадастрален план липсва такава зона, каквато са дюните. Ти и да ги сложиш няма къде по простата причина, че няма такъв код. И това е 6 години след като е приет Законът и се оказва, че през цялото това време тези служби и МРРБ, ми е интересно какво са работили, като не са дали основата, върху която да работи Законът за устройството на Черноморското крайбрежие, пита се природозащитникът, както и неговите колеги. Все едно, че го няма – той съществува, трябва да се предприемат стъпки, с които да се прилага, но всъщност държавата отказва да го прилага. Законността ни е само на хартия, не само демокрацията. Законите ни са само на хартия и са позволили десетки вратички в тях. Законите не работят като цяло и там нещо друго се случва по други закони, явно неписани – на парите, на корупцията, на властта. Тези закони явно работят по-добре. В Несебър отдавна се твърди, че са собственост град-държава – от Месемврия са самостоятелни и това продължава. Явно това е факт, но е факт и по цялото Черноморско крайбрежие, категоричен е Белев. Имаме множество феодални владения, които се управляват по други закони. Същият казус е и на Корал, както на дюните в Несебър, в Иракли, в Созопол, сега излезе и същата невероятна ситуация с всички дюни на Ропотамо, които се оказва, че са вече частна собственост – по някакъв начин са се трансформирали от държавна в частна собственост. Две фирми и са готови за строеж, както са и Камчийски пясъци. Колкото и да е странно едната е фондация "Св.св. Кирил и Методий" и едва ли членовете й, високопоставени световни учени знаят за какво става дума. Тя води дело срещу МОСВ, за да присвои част от резервата там по Ропотамо. Другата фирма, по справките, които виждам е свързана с фирмите около "Пещерска гроздова"…, дава безкрайни примери Тома Белев.

                  Слава Богу, че има Интернет и социални мрежи, за съжаление, малко са медиите, които са независими, традиционните страдат от определени зависимости, само разнообразието на интернет медиите и социалните мрежи позволява да се чуе и някакъв друг глас. Въпросът е ясен – в момента сме във фазата на затвърждаване на заграбването. В момента сме приватизирали цяла България и сме на загуба, защото тези, които приватизираха не си плащат, обяснява схемите Белев. Ние имаме закон за конфликт на интереси, имаме закон за изпиране на пари – въобще не се прилагат. Непрекъснато управляващите нарушават законите! Ако се прилагаха в момента нямаше да има възможност фирми, които са собственост на офшорни компании да сключват сделки с държавата и с общините. Ти като държавен служител декларираш всеки един конфликт на интереси, който би имал при съответната сделка. Но как ще го декларираш, когато тя е с неясен собственик. Всички тези компании, регистрирани в офшорни зони, при тях собственикът е неясен. При тях, зад тях може да стои някой главен архитект, министър, премиер, председател на парламента – ти не го знаеш кой е По какъв начин се установява, че парите на една офшорна компания са чисти или мръсни – ти не знаеш кои са нейните собственици, не знаеш произхода на тези капитали. Повечето от големите строежи в България са правени от фирми, които са в офшорни зони – тези пари може да са от търговия с хероин, с наркотици, с бели робини, с органи и това не може да се установи. България се е превърнала в една прекрасна пералня. Българският закон за устройство на територията пере най-добре – никакъв "Ариел", никакъв друг световен препарат, нашият закон пере прекрасно, иронизира като експерт от 20 години Белев.

                  Има надежда, защото, за да обмениш няколко думи с човек, когото не познаваш, но сте единомишленици, не ти трябва да минеш през медиите или през партиите – ти имаш контакт на секундата с интернет и социалните мрежи. Явно политиците не разбират, че това е факт, както и не знаят, че сме в 2013 година, живеят още в 2006 година, а ние от 2007 година сме в ЕС, аз много съм работил за това и за мен беше огромна загуба, когато не влязохме 2005 г., защото олигархични структури в България не искаха да влезем в ЕС, продължаваше да се разпределя богатството на страната и за тях това беше необходимо, не спира да търси корените на случващото природозащитникът.

                  От нас зависи колко ще продължат да ни лъжат, затова и тези протести няма да престанат, независимо дали коментираме екологични или социални проблеми, или на здравеопазването или образованието, защото те са глас срещу лъжата. Най-важното е да информираме обществото и хората да гласуват, да се чува техния глас, колкото и да ни обясняват, че няма смисъл, апелира към гражданско мислене и поведение Тома Белев.

                  Благодарение на споделеното от него във Фейсбук на 31 декември м.г. излязоха в публичното пространство не само схемите за скандала около дюните в Несебър и други апетитни сделки по Черноморието, но и цялата им обвързаност с управляващите и фирмите и приятелските им кръгове. Така, че както и той самият каза протестите продължават.

                  БГНЕС припомня, че скандалът около продадените от земеделското министерство 29 декара земя в Несебър при съмнително ниски цени избухна в края на 2012 година. В рамките само на няколко дни – на извънредни пресконференции, публични изказвания и прехвърляне на отговорност - проверка в Агенцията за приватизация и Бургаската областна управа, които имат право да се разпореждат с имоти частна държавна собственост, показа, че въпросните дюни в Несебър са продадени от самото министерство на Мирослав Найденов без конкурс....Още >
                  http://news.bgnes.com/view/1060546
                  Last edited by коки; 22.01.2013, 16:58.
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • Премиерът Бойко Борисов: Около 400 милиона лева данъкоплатците ще трябва да дадат на "Париба" през май за "Белене"
                    22 януари 2013 | 14:56 | Агенция "Фокус"
                    http://www.focus-news.net/?id=n1740628

                    Габрово. Тунелът под Шипка е една пета от това, което ние всички ще дадем през май месец на банка „Париба”: около 400 милиона лева, които вече са похарчени в „Белене”. Това каза пред журналисти в Габрово министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Бойко Борисов показа на журналисти в Габрово конфиденциалните документи за АЕЦ „Белене”, които вчера показа на столични журналисти, и в които цената на проекта е 10 милиарда евро.
                    „Аз нося листата, защото искам да ги показвам всеки ден, иначе Станишев казва, че лъжа. Той е толкова страшен, че ние треперим от него. Нали много пъти ме е побеждавал, та толкова ме е страх” – каза Борисов и прочете пред журналисти:
                    На 08. 12. 2008 г. тогавашният НЕК уведомява правителството, чрез министър Петър Димитров, и ясно и точно казва, че РВЕ не желае по никакъв начин да дава пари на руската компания. Че може да даде само 10 милиона евро. Пита – къде са 5,4 милиарда евро от страна на българската страна? Това става 2008 г. Сиреч – той затова Станишев не го подписва”, каза Борисов.

                    Тук е описано какво става – номерирани са страниците, няма нито една, която да не е обществено достояние, каза Борисов.

                    Накрая те им казват, че при тези обстоятелства РВЕ не са обезпечили необходимите средства за развитие на проекта през 2009 г. С една дума – Станишев, Овчаров, Петър Димитров и компания през цялото време лъжат, че имат инвеститор, който искал да даде пари. Техният шеф на НЕК тогава, им казва, че РВЕ няма да даде пари. Второ, той казва, българското дружество НЕК (която вече е затънала по това време заради „Цанков камък” с един милиард), не е в състояние да акумулира допълнителен дълг, без да наруши поставените от различните кредитори изисквания относно неговите финансови показатели и коефициенти. Още 2008 година, след като взима тези половин милиард лева кредит, НЕК им казва – ние сме във фалит. Това е написано черно на бяло, изведено, запознато е правителството. В официалните документи, които вчера разсекретиха, на 24. 03. 2009 г., тройната коалиция е на власт тогава, РВЕ е написал – НЕК не е демонстрирал своя дял от проекта, който е на стойност 5 милиарда евро. Сиреч за 3,8, 4, 5, 6 – никой не говори. Но Станишев продължава да не подписва, защото, ако подпише, това ще блесне. Аз давам цялата документация; той казва – „избирателно”. Няма избирателно, каза Борисов.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Да, ама втора употреба и да си я докарам в България. Там не мога да я карам ако не съм постоянно живеещ. Тук чужденец - физическо лице също може да си купи втора ръка и да си я изнесе. Но не знам как стои въпросът с постоянно пребиваващите.
                      Не само втора употреба. Един приятел би път до Холандия да си купува джип, после пък кола на жена си от местния дилър на Крайслер. Да вземем и колите на разни като Марешки и т.н. всички са купувани в чужбина и не са втора употреба. Но говоря най-вече за тия които пребивават тук и са си вложили парите в имот. А за Германия не знам, но също мисля, че и там няма проблем. Колко българи зная в чужбина които си живеят или само работят там и си карат без спънки.
                      Last edited by Jay Gould; 22.01.2013, 16:26.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Ти в Германия можеш ли като частно лице да си купиш кола? Можеш! Дори от Уганда можеш. Само тук някой тъпак е спрял бизнес за милиони евра годишно кой знае за какво.
                        Да, ама втора употреба и да си я докарам в България. Там не мога да я карам, ако не съм постоянно живеещ. Тук чужденец - физическо лице също може да си купи втора ръка и да си я изнесе. Но не знам как стои въпросът с постоянно пребиваващите.

                        Но наистина ме изненада с поста ти. Ще поразпитам.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Как е по Европата?
                          Склонен съм да мисля, че това ограничение е наложено от производителите, тъй като те продават в различините страни на различни цени и чрез ограничението не позволяват на гражданите на съответната държава да избягват собствените си цени.
                          Знам ли.
                          Ти в Германия можеш ли като частно лице да си купиш кола? Можеш! Навсякъде в Европа и Америка можеш. Дори от Уганда можеш. Само тук някой тъпак е спрял бизнес за милиони евра годишно. Аз съм сложил само 2% от чужденците да купуват, но от 10 руснака, поне 1 иска по мои наблюдения кола. Много от тях живеят по 3-6 месеца в страната, някои са за постоянно да си харчат парите тук. В същото време, кола йок. Тъпо..
                          Last edited by Jay Gould; 22.01.2013, 16:16.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            Само ако имат фирма могат да си купят. Това е.. и се ползват какви ли не врътки за да се избегне забраната
                            Как е по Европата?
                            Склонен съм да мисля, че това ограничение е наложено от производителите, тъй като те продават в различините страни на различни цени и чрез ограничението не позволяват на гражданите на съответната държава да избягват собствените си цени.
                            Знам ли.

                            Коментар


                            • Архивни документи потвърждават:

                              Президентски съветник по национална сигурност е работил за ЦК на БКП

                              Зетят на ген. Стоимен Стоименов е бил във фирми с Бойко Борисов и Златко Баретата, сочи медийно разследване

                              http://www.mediapool.bg/%D0%BF%D1%80...ews201971.html

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                Обясни малко повече за тази забрана, че аз други неща чета.
                                http://www.facebook.com/note.php?not...23938047631333
                                Само ако имат фирма могат да си купят. Това е.. и се ползват какви ли не врътки за да се избегне забраната. Много от руснаците в страната искат да си купя, ама нъцки, а на повечето от тях въобще не им се занимава с и фирма на главата плюс другото
                                Last edited by Jay Gould; 22.01.2013, 16:12.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                                Коментар

                                Working...
                                X