IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Какво ме интересуват лупингите ви за Белене- и вие и бащите ви комунисти предатели сте крали и замитали там. Три пъти се отрекохте и го приемахте. Знаем ви комунистическите номера- нали заради вас народа мизерства

    Коментар


    • Проклятието на българския преход е липсата на дясно политическо мислене!!! Старите фигури от прехода изплуват като трупове от Перловската река всеки път когато обществената буря ги разклати с настояването,че не миришат поради дългият си престой в канала!!!
      Рециклиране на нищото вдясно

      КАЛИНА АНДРОЛОВА

      Преди време един находчив приятел изрази преливащото си възмущение, като смело написа във фейсбук: “Толкова много програми, пари и усилия за ромите, а за циганите никой не мисли.” Запомних остроумната му фраза, защото тя е събирателна истина за двуличната ни политическа действителност.
      Наред с опасните драмсъстави в редиците на ДПС поразителна е бутафорията, която се разиграва в умиращото дясно пространство. Там няколко отмити фигури на прехода официално обявяват, че модернизирането на България е символична собственост на десницата, че ДСБ се обединява с недоразумението от трима души, наречено “Единство”, и че в новата формация е поканен всеки, който не смята Костовото управление за криминална приватизация на прехода. Интересно, колко ли на брой са хората, които страдат от

      политическа амнезия

      и не помнят например аферата “Булбанк” през 2000 г. - в договора за продажба на банката няма клауза, по която държавата да си получи печалбата от годината до момента на продажбата, щетата е в размер 90 милиона евро. Изключително некадърният спектакъл “Балкан”, в който Костов позволи на “Зееви груп” да купи компанията за 132 000 щатски долара, на цената на един автомобил, да безчинства, а българската държава да загуби стотици милиони. Зееви спечели от продажбите над $300 милиона. Концесията за злато в Челопеч - никакво дялово участие за държавата, концесионна такса в размер на 1,5%, тонове изнесено злато от България, от които ние получаваме нищожно нищо. Продажбата на “Нефтохим” за $106 млн., при оценка на активите на около три милиарда. Подписването на споразумение за закриването на малките блокове на АЕЦ “Козлодуй”, минали всевъзможни модернизации и инспекции, общи щети за държавата - десетки милиарди евро. И т.н., списъкът е обемен, но това е част от видимото за простосмъртните.
      По-ужасяващото е, че днес същата тази група, която унищожи десния електорат, като го превърна от масово движение в маргинална секта, продължава да узурпира идеята за “демократичното” и да се представя за най-успешната власт на прехода. Загубата на пълнокръвната десница започна от манията за очистване, за изстъргване на всеки заподозрян в невярност, тази мания постепенно се превърна в дълбочинно самоизтриване.
      Апропо, Иван Костов не конструира ли ДСБ именно като антипод на лидерството на Надежда? Не се ли извини Надежда за Костовото управление, в опит да изхвърли от СДС всички костовистки негативи, с които съюзът беше натоварен?!
      Днес сме свидетели на паметно зрелище, двамата ни поднасят поредното претоплено ястие - коалиция на оцеляването, рециклиране на нищото. След като точно те двамата доведоха десницата до тежка легитимационна криза. Такава, че дори и най-почтените десни избиратели се затрудняват да намерят мотив за подкрепа, с изключение на общия спомен какви са били каузите им по време на прехода.
      Десницата у нас се провали не заради комунистите, царя или Бойко. Десницата се провали поради

      ужасната безидейност

      на политическото си мислене и говорене, поради отказа си да напусне архаизмите, поради нежеланието си да въведе нови цели, да ги формулира, изговори и напълни със съдържание. Поради егоцентричната си и втренчена в себе си отлюспваща природа. Поради реалния отказ да заживее с любознателна историческа отдалеченост от комунизма, който да анализира, разбира и преподава на бъдещите поколения. Вместо това десницата избра да общува с новото и старото поколение българи в една истерична омраза, разделение, етикетиране и стаена ярост. Тя така и не разбра, че нацията е разделена, но е една. Десницата се превърна точно в комунистическо образувание, което посочва хората, които трябва да бъдат мразени. Ядрото лумпени с бетонирани умове, боядисани в синьо, се втурва да заклеймява враговете. А враговете - това са всички останали, които не участват в култа към техните лидери и не са запалили свещите.
      Затворът на мисленето, в който пребивават тези хора, убива свободното дясно в тази страна. За съжаление истинските демократи не виреят в клетки, тъй като имат нужда от широта на мислите и чувствата, затова истинските демократи в България са безпризорни, отворени души.
      Знаете ли, господа от десницата, вероятно 100 000 пенсионери си лягат всяка вечер полугладни, а 50% от земята на България се е превърнала в пустиня, в земя без хора, помислете си на каква мъчителна мизерия са подложени онкоболните ни сънародници, а вие сте се паникьосали, че няма да влезете в следващия парламент. Толкова е нелепо!
      Разединявате се, обединявате се, проклинате се, после се целувате, превръщате се в бутафория. Не се ли чувствате неудобно?! Имам усещането, че повторното сътворяване на някакъв ваш смисъл наистина ще довърши тази страна.
      http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1731028
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        ДИЛЕТАНТ КОМЕНТИРАИ ТОВА- И ВИЕ ЛИ ТРОЛОВЕ СТЕ СРЕД ТЕЗИ КАЛИНКИ
        Да, Кирчо, прав си! Правителството е виновно! Долу!

        ХАйде сега ти коментирай изказването на бившия руски енергиен министър за Белене!
        Ако откажеш да коментираш, ще си направя сепуку.

        Коментар


        • Държавата може да загуби пари заради единната данъчно-осигурителна сметка?
          Марта Младенова | 17 януари 2013 17:47
          Размер на шрифта: A | A | A |

          Държавата може да загуби пари заради единната данъчно-осигурителна сметка?

          /© снимка: Sofia Photo Agency, архив


          НЕКАДЪРНИЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
          Чуй аудио

          Принтирай | Изпрати

          Държавата може да изгуби милиарди левове заради единната данъчно-осигурителна сметка, в която няма да попадат изтеклите по давност задължения на бизнеса. Това заяви пред Дарик Султана Българенска, член на Асоциацията за противодействие на икономическите измами. По думите й голяма част от длъжниците с огромни просрочия във времето ще се възползват от факта, че давността на задълженията е пет години и няма да се наложи да погасяват тези дългове, които са с по-дълга давност.

          „Пет години е давностният срок официално. Разбира се, не става дума за тези задължения, за които има открити процедури по ДОПК. Добре, но тези пет години в края на краищата никой не е отписвал досега, нито пък е имало такова задължение", каза Българенска.

          На въпрос дали ако по някаква причина работодател не е плащал осигуровки в продължение на повече от пет години, сега той ще трябва да погасява задълженията си само за последната петилетка, а не и за периода преди това, експертът каза: „Практически така ще се получи, ако той се възползва от това свое право да му бъдат отписани тези задължения за годините, за които вече е изтекъл давностният срок. Сега не е така. И какво се получава? Получава се така, че държавата практически толерира и това е недоволството на хора при такива реформи, че държавата толерира некоректните платци".

          Коментар


          • ТРОЛЕ СПРИ НАРКОТИЦИТЕ И ВЗЕМИ ИБРИЦИТЕ

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              ИМА ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВЕ С ИБРИЦИТЕ- ПРЕДАТЕЛИ НА НАРОДА СИ
              Кирчооо,заключи си пистолетите!!!Гледам наближаваш фазата!!!

              Коментар


              • ИМА ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВЕ С ИБРИЦИТЕ- ПРЕДАТЕЛИ НА НАРОДА СИ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  ДИЛЕТАНТ КОМЕНТИРАИ ТОВА- И ВИЕ ЛИ ТРОЛОВЕ СТЕ СРЕД ТЕЗИ КАЛИНКИ
                  Киррре бре,бе от тебе по-голяма Калинка има ли бре!!!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    ДИЛЕТАНТ КОМЕНТИРАИ ТОВА- И ВИЕ ЛИ ТРОЛОВЕ СТЕ СРЕД ТЕЗИ КАЛИНКИ
                    Троловете на са калинки... тЕ за шефовете си са направо гении:

                    - демонстрирали са как се "прави" и-мейл акаунт!
                    - демонстрирали са как се администрира поне "1" акаунт в Инвестора!

                    Еххх... ако и хората дето искаха да манипулират бяха толкова прости ...

                    Сега, до шефовете им:

                    - аз толкова прости хора, като наетите да манипулират не познавам реално. Знам със сигурност че съществуват, но нямам в обсега от познати толкова тъпи... Даже и възрастен...
                    Last edited by iivanoff; 22.01.2013, 17:55.
                    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

                    Коментар


                    • ДИЛЕТАНТ КОМЕНТИРАИ ТОВА- И ВИЕ ЛИ ТРОЛОВЕ СТЕ СРЕД ТЕЗИ КАЛИНКИ

                      Коментар


                      • АКТУАЛНО
                        http://grajdani.bg/?p=4415
                        ГЕРБ назначи 2069 “калинки” в държавната администрация
                        Публикувано на 22.01.2013 в Актуално, Актуално, прочетено 254 пъти

                        “2069 служители на държавната администрация са назначени без конкурс при правителството на ГЕРБ”. Това обяви Димитър Танев, член на Националния съвет на “Движение България на гражданите”. На пресконференция "Колко "калинки" са назначени в държавната администрация при управлението на ГЕРБ?" бяха представени данни, от които става ясно, че само един от петима чиновници отговаря на обективните професионални критерии. Представената на медиите информация е получена от администрацията след подаването на 97 искания за достъп до обществена информация. От данните става ясно, че за три години и половина при назначени 212 нови служители в администрацията на Министерския съвет, едва петима са преминали конкурс. В Министерството на финансите без конкурс на назначени 341 служители. “ГЕРБ нямат моралното право да правят това. Те обещаха, че ще има ред и прозрачност и служителите ще получават равно заплащане. Проверихме данните и те са фрапиращи. Назначенията с конкурс в администрацията са по-скоро изключение, отколкото правило, това е широко отворена врата за навлизане на хора без компетенции и без нужната квалификация”, коментира още Димитър Танев и поясни, че от началото на мандата си ГЕРБ са подменили над 50% от държавната администрация със свои кадри.

                        “Правителството не е направило нищо за административната реформа, освен да подмени администрацията с “калинки”, да сложи политически назначения, които не са способни да издържат конкурс”, коментира по този повод и Тома Биков, член на Националния съвет на Движението. Той призова управляващите да дадат аргументи защо не са провели конкурсите, а на практика са “заложили мини за следващите управляващи”. Биков обяви, че един от приоритетите на “Движение България на гражданите”, който ще бъде записан в управленската програма на партията, ще задължава всички назначения в държавната администрация да стават с конкурси.

                        От “Движение България на гражданите” представиха данни за отпускането на допълнителни 17,5 млн. лева за заплати в четири министерства: на здравеопазването, на земеделието и храните, за регионалното развитие и благоустройството и на труда и социалната политика. Димитър Танев поясни, че след миналогодишния скандал с бонусите в държавната администрация, всяко министерство е трябвало в началото на годината да заяви средствата, които ще са за заплати на администрацията. “От получените данни е пределно ясно, че в Министерството на здравеопазването увеличението на заплатата е 50,2%, считано от 1 юли 2012 г., което е довело до изразходване на средствата и необходимост от отпускането на допълнителни за поемане на разходите по увеличение на заплатите в Спешната помощ и кръвните центрове”, допълни Танев. Той представи данни от Системата за електронни бюджетни разплащания, от които става ясно, че ако здравното министерство е трябвало да отделя около 312 000 лв. месечно за заплати на централната администрация, то за октомври за разплатени 443 000 лв., а за декември 2012 г. – 516 000 лв.

                        Пред журналистите Димитър Танев представи и справка от постановление номер 1 на правителството за 2013 г., от което става ясно, че част от министерствата са заложили по-високи заплати по веднъж на всяко тримесечие. По думите на Тома Биков, това на практика са бонуси, каквито ГЕРБ са отричали, че ще раздават. По повод вчерашната реакция на министерствата панически да реагират на информацията за подготвяната пресконференция на “Движение България на гражданите”, Тома Биков коментира: “Управлението работи като голям Пресцентър, който единствено се вълнува каква информация ще се поднесе на медиите”.

                        Секретарят на партията Людмила Елкова коментира, че не е нормално правителството да представя Стратегия за административна реформа едва в края на мандата си, какъвто е случая с кабинета на Бойко Борисов. Елкова поясни, че от “Движение България на гражданите” още преди седмица са изпратили своите коментари по Стратегията, но въпреки изискването да бъдат публикувани на сайта на Министерския съвет, това не се е случило.

                        Коментар


                        • Кирчо, я коментирай това!




                          "Белене" ще струва 10 млрд. евро, смята руски енергиен ексминистър

                          България разполага с море от електроенергия, а стойността на проекта АЕЦ "Белене" възлиза на 10 млрд. евро. Това заяви бившият заместник-министър на ядрената енергетика в Русия Булат Нигматулин на заседанието на Временната парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене" от 2002 г. до края на месец март 2012 г.

                          Според Нигматулин след като "Южен поток" влезе в действие, цената на газа за България и съседните й страни ще е по-ниска от цената на електричеството от АЕЦ "Белене".

                          "Ако се окаже, че проектът „Белене" не е ефективен за периода, който се предвижда - 50-60 години, когато този проект се окаже неефективен за едната от страните, дори в кратък период, такъв проект не може да бъде устойчив и това води до разваляне на отношенията", каза още Нигматулин.

                          „Не сме против самата атомна електроцентрала като обект. Нашите руски атомни реактори са сигурни, ефективни и проектът е добър", довърши руският енергиен шеф.

                          Нигматулин е убеден, че за следващите 20 години България е осигурена с електроенергия, която дори е в излишък. На глава от населението в България се произвежда 1,5-2 пъти повече, отколкото в съседните страни.

                          Нигматулин не отрече предимствата, които „Белене" ще предложи - като работни места за около 5000-6000 души за около седем-осем години, но заяви, че след като този период приключи, ще се получи обърната Хеопсова пирамида.

                          „Българската електроенергетика е много добре балансирана. Пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй" дават електроенергия при цена 2,2 цента за киловат. Ако сравним с продукцията на електроцентралите в другите страни, там става дума за 4,5-5 цента", коментира Булат Нигматулин.

                          "Експлоатацията на тези блокове може да бъде удължена за следващите 15-20 години - същото се прави в електроцентралите в Украйна и Русия. В следващите години консумацията на енергия в България няма да се увеличава. Ако възникне необходимост от повече енергия, вие така или иначе разполагате с газопровода по „Южен поток", каза още Нигматулин.

                          http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1732549

                          Коментар


                          • ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ
                            2260 лв. са необходими за издръжката на 4-членно семейство
                            22.01.2013 | 15:16
                            Според данните на КНСБ повече от 80% от българите живеят в лишения
                            2260 лв. са необходими за издръжката на 4-членно семейство
                            Снимка: Inews.bg

                            През декември 2012 г. издръжката на живота на един човек от 4-членно семейство /двама възрастни и две деца/ е 565,22 лева. Общо домакинството трябва да разполага с 2260 лева месечно, за да покрива разходите си за жилище, да се храни и облича и да почива спрямо българските стандарти. Това показват данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ. Те бяха представени днес от президента на конфедерацията Пламен Димитров.

                            Ръстът в издръжката на живот за една година е нараснал с над 28 лв., а средно за 4-членно семейство с около 112 лв., информира БТА. Темпът на нарастване на издръжката на живот през месец декември е с 0.5 % спрямо месец септември, а спрямо същия период на 2011 г. с 5.3%. Увеличението спрямо спрямо 2010 г. е 54 лв., а спрямо 2009 г. - почти 85 лв.

                            Според КНСБ някои от факторите, които повлияха върху нарастването на издръжката на живота през 2012 г., са:

                            Въвеждане на акциз върху природния газ за стопански нужди от 1 януари и повишение на акцизните ставки върху дизелово гориво, газьол, керосин;
                            Поскъпване на петрола в световен мащаб, което се отрази на цените на горивата на българския пазар и повишаване на транспортните услуги;
                            По-етапното увеличение на цените на природния газ (с 4.34% от 1 януари, с 12.73% от 1 април и от 1 юли с нови 4.88%);
                            Увеличение на цените на електроенергията, на топлоенергията, на питейната вода, на твърдите горива;
                            Намаляващо селскостопанско производство, съпроводено с повишаване на цените на продукти и фалити на фирми, поради вложени значителни средства, за да се отговори на изискванията на европейските директиви;
                            Слаби реколти по редица основни селскостопански и др.

                            Изводът, който се прави от изследването, е, че повече от 80% от българите живеят в лишения. Това съобщи в ефира на БНР Виолета Иванова от Института за социални изследвания. Според представените от нея данни с до 290 лева /148 евро/ живеят около 45% от домакинствата на страната.

                            В София издръжката на живот е значително по-голяма, отколкото в по-малките градове. Хранителните стоки в столицата са с по-висок ръст, жилищните разходи са с по-голям относителен дял, но пък безработицата е на по-ниско ниво в столицата и заплатите са по-високи.

                            Голямата част от издръжката - над 48 на сто, отива за храна, най-вече за месо и хляб. Ограничават се разходите за здраве и образование, каза още Иванова.

                            Коментар


                            • ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ
                              Горещи Новини
                              Европа: България харчи неефективно парите за закриване на блоковете в АЕЦ "Козлодуй"
                              Как може вече 10 години те да не са необратимо спрени, възмущават се евродепутатите
                              Средствата от фондовете, които ЕС отпуска за закриването на ядрени централи в три държави от общността, се харчат неефективно, има преразход и липса на координация. Парите отиват за проекти, несвързани с енергетиката. Това се казва в резолюция на комисията по бюджет към Европейския парламент, цитирана от "Инвестор".
                              Сред визираните фондове е и българският за закриване на блокове в АЕЦ „Козлодуй“. Останалите са Литва и Словакия.
                              Европейската помощ, вписана в сегашната бюджетна рамка, е на обща стойност 2,85 млрд. евро. От тях най-голяма е сумата, отпусната на Литва за АЕЦ „Игналина“ - 1,36 млрд. евро. За закриване на блокове в АЕЦ „Козлодуй“ България получи 868 млн. евро. До края на 2010 година ЕК е превела общо 1,8 млрд. евро по тези фондове, или 63,5% от дължимите суми.
                              Европейските депутати, които участват в комисията, коментират, че 10 години след като трите държави са получили средства за закриване на централи, нито една от тях не е необратимо спряна.
                              В своята резолюция евродепутатите поискаха България, Литва и Словакия да представят подробни планове за извеждане от експлоатация и детайлни бюджети на мерките, от които да стане ясно как точно ще бъде финансирано закриването на ядрените мощности.
                              "Безопасното закриване на ядрените мощности е отговорност на държавите", коментира още докладчикът по темата в комисията - румънският евродепутат Мариан-Жан Маринеску.
                              Доклад на Европейската сметна палата показа, че разликата между средствата, отпуснати от ЕС за закриването на ядрени мощности в България, Литва и Словакия е 2,5 млрд. евро. „Дори и ЕС да отпусне още над 500 млн. евро до 2020 година, пак остава „дупка“ от 2 млрд. евро“, е позицията на одиторите.
                              Евродепутатите припомнят още, че до 2025 година трябва да бъдат закрити 143 ядрени блока, действащи на територията на 14 държави от ЕС. Призивите са да се обмисли добре как да бъдат финансирани тези дейности.

                              Коментар


                              • Демагогията и лъжите не могат да скрият мизерията и нещатата на народа

                                Коментар

                                Working...
                                X