IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Сашо Диков направи показно на МВР и НСО

    Журналистът Сашо Диков преподаде нагледен урок по балистика и криминалистика и на МВР, и на прокуратурата. С елементарен тв експеримент вчера той доказа, че газовият пистолет, използван при инцидента с Ахмед Доган, може да причини сериозни наранявания или дори смърт. За целта Диков използва същия модел газов пистолет, който беше зареден последователно с турски и германски халосни патрони. Мишените бяха пилешки бутчета.

    При изстрелите от упор и двата вида боеприпаси отнесоха без проблем месото и костите на бутчетата.

    Малко преди експеримента в интервю за Канал 3 председателят на Съюза на командосите проф. Юлий Абаджиев заяви, че НСО е действала абсолютно непрофесионално при охраната на Ахмед Доган по време на конференцията на ДПС в НДК. Защо гардовете не са имали електронни палки, които са колкото един GSM, защо не изведоха нападателя през една от страничните врати до сцената, а го влачиха като пияна компания през цялата зала, попита Абаджиев. И заключи: „Това, което се случи в събота в НДК, е или пълен непрофесионализъм, или съучастие на службите в постановката.“

    http://pressadaily.bg/publication/89...D%D0%A1%D0%9E/

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Кой и защо спъва бизнеса в България http://borsi.blog.bg/novini/2013/01/...gariia.1045004



      Тази кола от "Автосалон София" е забранена за чужденци! Дори Путин и емирът на Абу Даби не биха могли да си я купят, освен ако не регистрират фирми - Влади́мир Влади́мирович Пу́тин ЕТ, Халифа бин Зайед ан-Нахаян ЕООД, или не използват някаква друга юридическа, измамна схема, или кой знае каква
      Обясни малко повече за тази забрана, че аз други неща чета.
      http://www.facebook.com/note.php?not...23938047631333

      Коментар


      • Кой и защо спъва бизнеса в България http://borsi.blog.bg/novini/2013/01/...gariia.1045004



        Тази кола от "Автосалон София" е забранена за чужденци! Дори Путин и емирът на Абу Даби не биха могли да си я купят, освен ако не регистрират фирми - Влади́мир Влади́мирович Пу́тин ЕТ, Халифа бин Зайед ан-Нахаян ЕООД, или не използват някаква друга юридическа, измамна схема, или кой знае каква
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

        Коментар


        • Бойко Борисов: Социалистите много ги боли затова, че премахнахме посредниците за доставка на газ
          22 януари 2013 | 14:34 | Агенция "Фокус"
          http://www.focus-news.net/?id=n1740616

          Габрово. Социалистите много ги боли затова, че премахнахме посредниците за доставка на газ. Това каза в Габрово министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалния старт на газификацията в Габрово, предаде репортер на Агенция “Фокус”. "Към вас скъпи мои мога да кажа, че за гимназията това, което бяхме обещали, сме си го направили. 123 милиона лева за водоснабдяване и канализация, малко ще ви е разкопано, но тръби под земята – няма как да се поставят по друг начин. За сметка на това – после ще имате за 123 милиона водоснабдяване и канализация. Обещахме газификация – това, което Станишев и компания са го правили 20 години, ние сме го направили за 4 месеца", каза Борисов.
          Както казва Дончев – габровец – да пропусне по-ниската цена на газа, няма да има, сигурно ще се включите всичките - каза Борисов.

          "Тук не може да не отбележа яростната атака на социалистите затова, че махнахме тримата посредници за доставка на газ. Естествено, че това много ги боли, защото това са над 100 милиона на година, които са си разпределяли. Не един, не двама, а трима, от руската тръба до тук – трима посредници по тръбите. Как няма да ги боли, как няма да им е неприятно. А ние, за 4 месеца, 40 километра", каза Борисов.

          Скъпи отчета, благодаря за добрите думи и добрите пожелания, затова, че помолихте и вие Господ да помага на всички тези хора, на нас, на строителите, и както прочетохте в Евангелието – без Господ нищо не можем да направим, каза премиерът.

          Притежател на лицензиите за разпределение и снабдяване с природен газ на Габрово притежава дружеството „Ситигаз България” ЕАД. Разрешението за строеж е издадено през август миналата година и през септември започва строителството на първия етап на газификацията. В момента са налице 40 км изграден газопровод, от които 30 км магистрален и 10 км в града.
          Инвестицията на „Ситигаз България” ЕАД, за газификацията на територията на Габрово, до момента възлиза на близо 10,5 милиона лева.
          Last edited by Стамболов; 22.01.2013, 15:53.

          Коментар


          • Довечера - 22 януари от 19:00 на Попа!За какво е тоя призив ,вижте тук> http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Като става дума за политика и няма как да не се сртя за поредната драма, която се разигра пред очите на народа...явно стара поговорка, че хората са жадни за хляб и зрелища отново влиза в сила...Доган е типичен пример за древното мото

              Коментар


              • Напрегнат и зареден с риск от резки обрати политически сезон прогнозира социологическата агенция "Алфа Рисърч" в новото си изследване на обществените нагласи. Две интриги се очертават на парламентарните избори през лятото - дали ГЕРБ или БСП ще има повече гласове и колко партии ще успеят да прескочат бариерата.

                Управляващите засега са първа политическа сила с 20.9% въпреки спада от 0.5% спрямо септември. БСП, която успява максимално да мобилизира симпатизантите покрай предстоящия референдум, е скъсила разстоянието благодарение на ръста от 2 на сто и електоралната й подкрепа е 18.5%. Ако в Народното събрание изпратят депутати сигурните към


                И аз като премиера БорисоФ ,вярвам само на Алфа рисърч...
                А и ако се вярва на същият премиер ,че няма да прави коалиции.... дали една група от Форума ,няма да се ориентира към червения кръст и подвижните столови на БПЦ за охранване и отглеждане след месец юли ......

                Коментар


                • http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...heski/?ref=rss

                  Коментар


                  • Много от вас са посещавали и са се възхищавали на природата и каскадите на Крушунските водопади.
                    Мислите ли, че този проект ще бъде полезен и ще популяризира този туристически обект?

                    Реализирането на европроект за 200 хиляди евро ще направи Крушунските водопади още по-атрактивна туристическа дестинация, заяви пред БТА кметът на община Летница д-р Красимир Джонев.

                    Проектът предвижда създаване на туристически информационен център и усъвършенстване на екопътеката, която служи за наблюдение на Крушунските водопади. Тя ще бъде достъпна и през нощта и ще бъде осветена с мощни соларни лампи.

                    Коментар


                    • http://www.dnevnik.bg/evropa/evropei...bsudi/?ref=rss

                      Коментар


                      • Киро =КНСБ 565 лв. на човек за нормален живот, 80% от българите живеят в лишения

                        През миналата година стоте най-богати хора в света са спечелили четири пъти повече от необходимите средства, за да се сложи край на крайната бедност в най-бедните държави, твърдят от Международната благотворителна организация Oxfam
                        Благотворителната организация призова световните лидери да се заемат с проблема с неравенството преди започващия следващата седмица Световен икономически форум в Давос.
                        Прекомерното богатство е "икономически неефективно, действа разрушително на политиката и поражда обществено разделение", според доклад на Oxfam.
                        Световната икономическа система изисква реформа, така че работи "в интереса на цялото човечество ".
                        В доклада си, озаглавен Цената на неравенството: Как богатството и прекомерните доходи вредят на всички ни, от Oxfam заявяват, че усилията в посока борба с бедността са възпрепятствани от "избухването при прекомерното богатство ".

                        Най-богатият 1% от световното население е увеличил доходите си с 60% през последните 20 години, според Oxfam.

                        От организацията изтъкват, че докато 100-те най-богати хора в света са увеличили общото си състояние с 240 млрд. долара през миналата година хората, които живеят в "крайна бедност " са преживявали с по по-малко от 1.25 долара на ден.
                        Не можем повече да се преструваме, че трупането на богатство от страна на малцина в крайна сметка ще бъде от полза и за останалите – прекалено често важи точно обратното," казва главния изпълнителен директор на Oxfam Барбара Стокинг.
                        Предложенията на организацията към лидерите, които ще участват на Световния икономически форум в Давос включват:
                        -Затваряне на данъчните убежища по света
                        -Обръщане на "тенденцията към по-регресивни форми на данъчно облагане "
                        -Минимална глобална ставка за данък печалба
                        -Увеличаване на инвестициите в безплатни обществени услуги и помощни механизми за хората без работа и болните.
                        http://www.bbc.co.uk/news/uk-21094962
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Катя Адърска, директор на гимназията в Сопот: Учениците се включиха импулсивно в митинга за ВМЗ
                          22.01.2013 10:59 / Пловдив / Новини
                          Пловдив. Учениците се включиха импулсивно в митнинга в подкрепа на исканията на работещите във Вазовските машиностроителни заводи, който се проведе по време на последните два учебни часа в понеделник. Това съобщи за Радио “Фокус” – Пловдив инж. Катя Адърска, директор на Професионалната гимназия “Генерал Владимир Заимов” в град Сопот. Тя допълни, че тази проява е популяризирана по местните медии и е имало разлепени афиши. Участвалите в протестното шествие около 60 ученика са получили неизвинени отсъствия, каза Адърска. Днес учителите в гимназията провеждат разговори с класовете и обясняват на децата, че с незаконни средства не могат да се постигнат законни цели. Търсим законови начини за подкрепа на исканията на работещите във ВМЗ, каза директорът на гимназията.
                          Повечето от участвалите ученици са деца на работещи в завода и самите родители са ги извикали с надеждата, че тяхното присъствие ще доведе до по-бързо разрешаване на проблемите, каза още Адърска. При проведените разговори с децата стана ясно, че това не е постигнато и надали ще бъде постигнато, ако се продължи с подобни анархични средства, заяви директорът. Тя уточни, че по време на срещата с учениците и ръковдоството на училището са присъствали и председаелите на двата синдикатра в предприятието. Те са обяснили, че всичко това не носи полза, нито на техните родители, нито на фабриката като цяло. Не подкрепяме незаконни действия по никакъв начин, каза Адърска. Според нея има политическа украска в случая, но тя не може да категорична в това. Лошото е, че децата се използват по такъв начин, каза Адърска.
                          Димитър ВЛАДИМИРОВ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Мнение на един журналист относно недостойните врътки на мутренско-милиционерското правителство на ББ.
                            Много добра статия.
                            Акцентира върху основна черта от управлението на ГЕРБ. Както и в случя с ВМЗ, проблемите не се решават навреме, а се протакат и накрая някой друг е виновен.

                            Коментар


                            • КНСБ: 565 лв. на човек за нормален живот, 80% от българите живеят в лишения

                              Последна редакция: 22.01.2013, 11:09

                              Публикуване: 22.01.2013, 10:40
                              митинг

                              © AP Photo/Petar Petrov

                              Автор: Money.bg

                              Размер на шрифта: a a a

                              В предаването "Преди всички" на БНР Виолета Иванова от Института за социални изследвания на КНСБ представи последното изследване на института за издръжката на живота през 2012 година.

                              „Средно по 565 лв. са необходимите средства, с които трябва да разполага един член на четири-членно семейство, за да може да си покрива разходите: да се храни, облича и почива, спрямо нормалните български стандарти", обясни експертът.
                              Изводът, който се прави от изследването е, че повече от 80 процента от българите живеят в лишения.

                              "С до 290 лв. живеят около 45 процента от домакинствата на страната. В София издръжката на живот е значително по-голяма, отколкото в по-малките градове. Хранителните стоки в София са с по-висок ръст, жилищните разходи са с по-голям относителен дял, но пък безработицата е на по-ниско ниво в столицата и заплатите са по-високи", каза още Виолета Иванова.

                              Според нея, голямата част от издръжката - над 48 на сто, отива за храна, най-вече за месо и хляб. Ограничават се разходите за здраве и образование.

                              Коментар


                              • Мнение на един журналист относно недостойните врътки на мутренско-милиционерското правителство на ББ.

                                Г. Пашкулев: За ГЕРБ... кашоните и централата

                                Броени дни преди първия референдум в най-новата ни история за бъдещето на ядрената енергетика в страната министърът на икономиката Делян Добрев даде извънредна пресконференция, на която представи доскоро конфиденциални документи от преписката между Ер Ве Е и НЕК относно АЕЦ "Белене".

                                Целите на това събитие бяха няколко: да се покаже, че ГЕРБ не е изгонил германския енергиен гигант; че цената на АЕЦ "Белене" е над 10 милиарда евро. С други думи да се нанесе сериозно поражение на привържениците на проекта за втора атомна.

                                Тук има едно голямо "НО" от изнесените конфиденциални документи, които досега са били в кашони /използваме израза на управляващите/, става ясно, че още в първите дни, след като ГЕРБ печели изборите през юли 2009, Ер Ве Е разговарят за цената на дела на НЕК. В създадената година по-рано проектна компания българската страна държи 51%, а немците – останалите 49%. Та тези 51% се оценяват от Ер Ве Е на 5,4 милиарда евро /общо цялата централа ще струва 10,59 милиарда по сметките на министър Добрев/. Тази важни информация идва не само през първите дни, след като партията на Борисов печели изборите, а и в момента, когато световната икономическа криза вече се е добрала до България и я е обхванала. Т.е. такава голяма сума изглежда непосилна за българския бюджет, както ще твърдят от тук насетне новите управляващи.

                                И тук идва резонният въпрос какво правят бъдещите управляващи, за да спрат този "скъп проект", още повече, че през цялото време преди да вземат властта, а и след това "милеят" за нас данъкоплатците, за парите на пенсионерите, за здравеопазването и останалите социални и културни сфери.

                                Отговорът би бил – спират проекта. Но както всички знаем, това не се случва и поставят началото на "сагата" АЕЦ "Белене". Нейният смисъл се състои в това, че разговорите с руснаците започват да се протакат, като се издигат все нови и нови искания. След като те биват удовлетворявани от "Росатом" се поставят нови условия и така до безкрай, всъщност до края на март 2012, когато се взима поредното окончателно решение за спиране на проекта.

                                Две от тези искания бяха: да се даде точна цена за "Белене" и да се намери инвеститор. Те бяха изпълнени в средата и края на ноември 2010, когато страната ни беше посетена от тогавашния министър-председател Владимир Путин и директора на "Росатом" Сергей Кириенко. Тогава беше назована твърда цена от 6,3 милиарда евро, т.е. с почти 4 милиарда по-малко от цената, според сметките на Добрев. Руското предложение беше отминато, което още веднъж доказва, че официална София си е търсила само предлози как да бави всячески преговорите. Намерените инвеститори от френската "Алтран" и финландската "Фортум" също бяха с лека ръка отхвърлени...

                                Резултатът от тази политика, която някои определиха като "започване на строителството на АЕЦ "Белене" на четно число, затварянето й – на нечетно", е удар по имиджа на България като предсказуем партньор. Тази тактика изнерви не само сериозните институции и стопански организации, въвлечени в преговорите, но и нас журналистите, които отразявахме тази сага.

                                Бойко Борисов винаги ни се е представял в образа на мачо, но явно не му достигна достатъчно смелост, за да намери нормален, цивилизован начин за приключване на проекта още през 2009, когато става ясно, че няма стратегически инвеститор и пари.

                                Друг проблем, на който малко се обръща внимание, е, че с протакането на взимането на крайното решение Борисов противопостави абсолютно безсмислено една част от българския народ на друга, възраждайки може би в някаква нова степен дебата "за" и "против" Русия. А нека не забравяме, че това не е дебат за отношенията ни с Москва, а за развитието на цял един жизненоважен отрасъл.

                                Но най-главното със своята нерешителност правителството на Бойко Борисов ни злепостави и унищожи като надежден и сериозен партньор в очите на нашите чуждестранни партньори. Вместо да имаме работеща централа или отдавна да сме забравили за нея, ние съвсем резонно получихме иск за 1 милиард евро, който ще трябва най-вероятно да платим заради целия този цирк, наречен управление на ГЕРБ. /БГНЕС
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X