IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ама..ГЕРБ.искайте им Зелена карта,бе...Каква е тази навалица?..ДА НЕ ШЗЕМАТ И ОТ КОСМОСА ДА ПРИИВДАТ ИНШЕСТИТОРИ

    Коментар


    • Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
      Лъжите са приоритет на БСП. Герб са просто най-добрите . Нямат алтернатива ище управляват още един мандат. И върли комуняги ще гласуват за ГЕРБ защото няма по достойни!
      Ако искате пак такъв бюджет, ходете и гласувайте за ГЕРБ!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Scrooge McDuck Разгледай мнение
        Aaa, ако искате социалистическо правителство, добре, да искате да се върне утопията в която продължавате да живеете, добре.Но да ни занимавате всеки ден с тъпите си помии и депресии е вече много тъпо.

        С какво ни занимаваш в момента Кириле.Със депресията си ли или с начина ти на мислене?
        Ами от това че положението при предното не е било по-добро, не следва че всяко друго е по-добро

        Те така жените като почнат да си търсят МЪЖ ... и стават К*РВИ !!!
        Last edited by iivanoff; 30.01.2013, 12:10.
        Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          ОТ НАРОДА С ОБИЧ
          Anton Lukov
          Най новият софийски виц:Да се срещнем пред Съдебната палата? - Не, благодаря!
          Aaa, ако искате социалистическо правителство, добре, да искате да се върне утопията в която продължавате да живеете, добре.Но да ни занимавате всеки ден с тъпите си помии и депресии е вече много тъпо.

          С какво ни занимаваш в момента Кириле.Със депресията си ли или с начина ти на мислене?

          Коментар


          • Монката Дянков с какво ли се е напушил ,че е видя вълна от американски инвеститори у нас) Цък > http://economymagazine.bg/news/15639...vestitori.html
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • ПСИХОЛОГИЧЕСКАТА ВОЙНА

              - гледай ти ... какви неща... кой ли се сеща...
              Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

              Коментар


              • ОТ НАРОДА С ОБИЧ
                Anton Lukov
                Най новият софийски виц:Да се срещнем пред Съдебната палата? - Не, благодаря!

                Коментар


                • Горещи Новини
                  Медиите в България става все по-зависими
                  И "Репортери без граници" отбеляза задълбочаващите се проблеми на медийния пазар у нас
                  България се е сринала за една година от 70 на 80 място по свобода на медиите, показва годишният доклан на организацията "Репортери без граници" за 2011-2012 г., съобщи АФП. На първо място традиционно е Финландия, последна е Еритрея.
                  "В рамките на Европейския съюз индексът продължава да отразява ясно обособено разминаване между страни като Финландия и Холандия, които винаги са били сред отличниците, и държави като България (80-то място), Гърция (70-то) и Италия (61-во). Тези държави продължават да не се справят с проблема за нарушаване на свободата на медиите в тях поради липса на политическа воля", пише в доклада.
                  От 2009 г. насам страната ни неотклонно влошава свободата на медиите: 2009 г. - 68, 2010 г. - 70, 2011-2012 г. - 80. Свободата на медиите повече от всякога е проблем на балканските страни, които искат да се присъединят към Европейския съюз, но изпитват негативните ефекти от икономическата криза, пише "Репортери без граници".
                  Франция е дръпнала с 6 места нагоре – от 44 на 38, Испания е на 39, а Румъния – на 47 място.
                  Няколко европейски страни са далеч зад останалите държави на Стария континент. Например смазването на протестите в Беларус след преизбирането на президента Александър Лукашенко отпрати страната с 14 позиции надолу – на 168 място. Турция, която се рекламира като модел за развитие в региона, отстъпва също с 10 места надолу и е на 148 място. Забравяйки за политическите реформи, юридическата система на Анкара предприе вълна от арести на журналисти, която е без прецедент в новата история на страната от времето на управлението на военните.
                  управляващите купили медиите- каква изненада

                  Коментар


                  • ПЪРВА СТРАНИЦА
                    Показно покушение в София помете хвалбите на кабинета пред Брюксел
                    Опозицията поиска оставките на Борисов и Цветанов заради атентата срещу Златомир Иванов-Баретата. Те отново се оправдаха със съда
                    Самуил Димитров, Любен Обретенов
                    Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
                    Развълнуван, зам. градският прокурор на София Роман Василев (вляво, на заден план) съдейства за изнасянето на простреляния Златомир Иванов-Златко Баретата на стълбите на Съдебната палата в София. Подсъдимият Иванов беше улучен от снайперист, скрит в таванско помещение в кооперацията срещу централния вход на съда на бул. "Витоша". Докато охраната му го носеше към линейката, той посочи откъде са дошли изстрелите.
                    Само 10 дни след опита за покушение на лидера на ДПС Ахмед Доган, ден преди устния доклад за напредъка на България от Европейската комисия в битката срещу престъпността обвиняемият като наркобос Златомир Иванов-Златко Баретата беше прострелян от снайперист в центъра на София. Стрелбата, при която беше ранен и човек от охраната му, стана в пиков час - към 9.30 ч. сутринта, и прерасна в хаотична престрелка, при която по чудо не бяха ранени минувачи. По същото време в Брюксел министрите на вътрешните работи Цветан Цветанов и на правосъдието Диана Ковачева се хвалеха с напредъка си срещу престъпността пред свои колеги от ЕС, а главният прокурор Сотир Цацаров обещаваше реформи. Заради инцидента опозицията поиска оставката на Цветанов и на премиера Бойко Борисов. ГЕРБ геройски защити лидера си, а министър-председателят неглижира атентата.

                    Баретата, който е под домашен арест, беше ранен на влизане в Съдебната палата. Там срещу него и още 20-ина души трябваше да се гледа дело на втора инстанция за ръководене на организирана престъпна група за наркотици и убийства. Миналата година Софийският градски съд го осъди на 8 години затвор. Изстрелите дошли от тавански апартамент в сградата срещу Съдебната палата, а охраната на Иванов веднага отговорила на стрелбата. Според очевидци при настаналата паника гардовете на ранения са произвели поне 7 изстрела. На мястото са открити множество гилзи. Минути след инцидента жилището, откъдето е стреляно, пламна. Версията е, че стрелецът го е подпалил, за да заличи следите си. "На влизане в Съдебната палата чух изстрели. Видях, че Златко беше паднал до вратата, и побързах да го издърпам вътре в сградата", разказа Валентин Луков - един от подсъдимите по делото за наркоразпространение. "Добре съм, добре съм", казал Иванов, след като легнал на пода вътре в сградата. Той е откаран в "Пирогов" с четири огнестрелни рани в крака и корема. Направена му е спешна операция, като от "Пирогов" снощи съобщиха, че е в шок и състоянието му е тежко. Охранителят му е ранен в крака.

                    Управляващите веднага отхвърлиха всякаква отговорност за инцидента. Премиерът Борисов по традиция обвини съда, защото Иванов бил на свобода, въпреки че е бил осъден на 8 години затвор. "Когато за извършено престъпление има присъда на първа инстанция, тези хора трябва да стоят в ареста. Това е здравословно за тях. Хората, които са в следствения арест, отиват по съвсем друг път, със специална охрана, през вътрешния двор", обясни той и посочи, че входът на палатата е много лесно място за стрелба. Борисов отново поиска осъдените на първа инстанция да влизат веднага в затвора и настоя за законодателни промени. След бягството на осъдените братя Галеви обаче Върховният касационен съд излезе с тълкувателно решение, че това нарушава презумпцията за невинност. България е съдена многократно в Страсбург за подобни задържания.

                    Борисов съжали, че инцидентът ще се отрази негативно на имиджа на България. На среща с Американската търговска камара той обяви: "Сами виждате в тази зала - винаги може да се случи, сами виждате, реакцията никога не може да бъде толкова бърза, колкото на всички ни се иска да бъде".

                    В същия дух се изказа и МВР шефът Цветанов в Брюксел, който определи стрелбата като изключително неприятен случай: "Ако Иванов беше задържан, нямаше да се стигне до този фатален инцидент".

                    Малко по-рязък бе главният прокурор. "Това аз бих нарекъл най-бруталното посегателство дори не с оглед фигурата, а с оглед на мястото и показаното брутално съзнание за пълна безнаказаност, което дай Боже да успеем да ликвидираме", възмути се Сотир Цацаров, цитиран от "Фокус".

                    От прокуратурата се възмутиха и в специално прессъобщение. "Сериозно безпокойство и тревога буди възможността да се извърши такъв брутален акт на насилие в центъра на столицата, в район, в който са ситуирани основни държавни институции и обществени сгради, акт, извършен по начин, застрашаващ живота и здравето на много граждани", заявиха от пресцентъра на държавното обвинение.

                    Криминалното събитие бързо се превърна във водеща политическа тема. От опозицията поискаха оставката на вътрешния министър. Лидерът на БСП Сергей Станишев беше категоричен, че първата оставка трябва да е неговата, защото покушението пред Съдебната палата показва колко несъстоятелни са приказките за прекършения гръбнак на престъпността. "Твърденията, че гръбнакът на организираната престъпност е пречупен очевидно са голословни, ние сме искали няколко пъти оставката на Цветанов, но в края на мандата вече става въпрос за оставката на Борисов", заяви зам.-шефът на ДПС Христо Бисеров. От съюз "Единство" също поискаха оставката на Цветанов.

                    ГЕРБ обаче героично защити Борисов и Цветанов. "Много бързо се забравя как при управлението на тройната коалиция страната се събуждаше с по едно отвличане на известен бизнесмен", отговори шефът на вътрешната комисия Красимир Ципов (ГЕРБ). Той заяви категорично, че премиерът и вътрешният министър няма да подават оставка. Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов припомни, че при разстрелите на Емил Кюлев, Георги Илиев и Шинка Манова през 2005 г. и на Иван Тодоров-Доктора през 2006 г. тогавашният премиер Станишев и вътрешният министър Румен Петков не са подали оставки.



                    КОЙ Е БАРЕТАТА

                    Златомир Иванов е роден през 1968 г., завършил е спортно училище, където тренира борба. Завършил е и военния факултет на ВИФ, в който са учили и шефът на МВР Цветан Цветанов, ръководителят на ГДБОП Станимир Флоров и началникът на Национална служба за охрана Тодор Коджейков.

                    Две години (1991-1993 г.) Иванов е служител на отряда за борба с тероризма в МВР. Напуска покрай страхотен скандал с 6 барети, които влизат в конфликт с полицаи край Свиленград. По-късно Иванов е набъркан в двойно убийство на центъра на София заедно с още две барети. Тогава са разстреляни двама криминално проявени. При разследването е решено, че спецполицаите са действали при самозащита. Той е сред основателите на охранителната фирма "Аполо и Болкан", в която участие има и Алексей Петров.

                    След напускането си на МВР участва в над 30 фирми, собственик е на игрални зали и бинго. Иванов бе арестуван през 2009 г. Сочен е за един от най-големите наркобосове у нас, включително и в проучване на Центъра за изследване на демокрацията. Според МВР и прокуратурата той е бил начело на организирана престъпна група, известна като "Фирмата". Освен за разпространение на наркотици той бе обвинен и за поръчителството на убийството на пернишкия дилър Румен Стефанов-Алф. През миналата година Софийският градски съд го оправда за това, но го осъди на 8 години затвор за лидерство на престъпна група и разпространение на наркотици.
                    Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
                    Златомир Иванов-Баретата лежи от вътрешната страна на входа на Съдебната палата, докъдето успя да се добере, след като беше прострелян. Пристигналият след няколко минути лекарски екип го откара в "Пирогов".
                    http://www.segabg.com/article.php?id=634591

                    Коментар


                    • Къде е оня бохем Космича(съкращение на космо пича) Взе да ми липсва с невероятните си действителни истории!!!

                      Обърках пак темите
                      Last edited by новобранецът; 30.01.2013, 09:12.

                      Коментар


                      • За управляващите които са с охрана и бронираните коли може да е нормално да се стреля в центъра на София, но за гражданите и децата им е ужасно. Какво става нали през няколко месеца ни уверяваха, че е преборена престъпността

                        Коментар


                        • Като опит за нагнетяване на напрежение в страната определиха от Парламентарната група на ГЕРБ исканията на опозицията за оставки на премиера Борисов и вицепремиера Цветанов заради провала на управляващата партия на референдума и стрелбата срещу Баретата.

                          таз спокойна и ведра обстановка...как може да се руши с искане за оставки

                          Лека нощ, Кире
                          смяната ми свърши

                          Коментар


                          • Tук вече на 24 часово дежурство ли минахте?

                            Коментар


                            • http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1032476

                              Коментар


                              • Добър вечер Съни- много си ги подпукала тези мишоци. Ама те сега са заети да приготвят тоалета на господарите си с онзи техния работен инструмент- няма да му казвам името. Утре пак ще ги пуснат господарите им да пишат лъжите си

                                Коментар

                                Working...
                                X