IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Прави ми впечатление, че герберастките редици са...объркани.
    Никаква реакция по една немалка новина - нов министър...
    Липсва възторга по бързия и справедлив Вожд

    И как да не са, като до вчера плюеха и учени, и БАН, че и ...кво е туй образование...)

    И днес, все още, нямат инструкции какво да е настроението - неутрално, весело, сърдито или бясно:D

    п.п....Гигов, с този премиер в нищо не съм сигурна

    Коментар


    • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Браво, много добра новина!
      Най-накрая и това управление да говори с респект за учените от БАН!
      А сигурна ли си какво ще говори утре ТОВА управление за учените? Щото променливостта на това управление прилича на високопланински климат. Уж греееше слънце, пък връхлетя буря...
      Дето викаше Висоцки:

      "Здесь вам не равнина,
      здесь климат иной"

      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Гафовете на пресцентъра на МС

        [Увеличи шрифта] [Намали шрифта]

        Днес пресцентърът на правителството на Бойко Борисов организира поредно унижение на репортерите, които отразяват работата на кабинета, предаде репортер на БГНЕС.

        За по-малко от 30 минути говорителите на Бойко Борисов назначиха на два пъти и уволниха председателят на БАН и зам.-министъра на образованието. През минути единият ставаше министър, а след това заместник-министър или директор на ФНИ.

        След като БГНЕС първа съобщи, че акад. Стефан Воденичаров заема поста на Сергей Игнатов от пресцентъра "уточниха, че кандидат за министър е зам.-министърът на образованието Милена Дамянова". Самият Борисов направи изявление в МС пред оператори на електронните медии, от което нищо не се разбираше. Според говорителите на Борисов объркването дошло от самото изказване на самия премиер.

        Той заяви буквално следното: "Остават няколко месеца до изборите. В парламента имаме закон за средното образование. Мисля, че Милена ще се справи добре да го доизкара. Ще предложа в парламента, след като го съгласувам с Изпълнителния комитет на партията, акад. Стефан Воденичаров да заеме този пост. Той ще си вземе неплатен отпуск и е безспорен сред хората на науката. На нас ни трябва през тези 3-4 месеца фондът да заработи, както трябва".

        От тези думи пресцентърът на МС коментира първоначално, че Дамянова става министър, а Воденичаров - шеф на научния фонд. Впоследствие оттам уточниха, че според казаното в началото на заседанието на Министерски съвет Милена Дамянова ще остане заместник-министър на образованието, а за министър на образованието ще бъде предложен, както БГНЕС първоначално съобщи, сегашният председател на БАН Стефан Воденичаров.

        Освен гаф за пресцентъра и премиера днешният случай за пореден път показа и отношението на управляващите към медиите. Вместо официално да бъде съобщено от Борисов името на кандидата по един объркан начин той за пореден подхвърля неясни фрази и различни имена. /БГНЕС

        София / България НЕКАДЪРНИЦИИИИИИИИИИИИИИ

        Коментар


        • Браво, много добра новина!
          Най-накрая и това управление да говори с респект за учените от БАН!
          А не налаганото досега обезличаване на Науката с думи като - "феодални старчета", студенти, като нямат работа да хващат овчарлъка и "ще ви дам някой лев, ама бройте по-добре звездите"

          Тези, които търсят сметки и завери, със сигурност ги има, но в страна, в която науката е неглижирана и сведена до ниво на оцеляване, а на мода е чалгата - всяка подобна новина е един голям плюс дори само за оформяне на общественото мнение.

          Дано сега излязат наяве и лъжите на Дянков, че в Европа, хеле пък Германия, нямало дъжавни субсидии за научни институти - има, има милиарди, затова има наука и Икономика

          "Приех предложението, защото си мисля, че причината да сме бедни и да консумираме малко, е в това, че не произвеждаме достатъчно. Без образование, без наука, без иновации не можем да увеличим нашия потенциал", заяви Стефан Воденичаров пред журналисти в сградата на Министерския съвет, където беше поканен.

          Той добави, че финансовите ограничения в науката през последните години също са хвърлили "много тежка сянка върху ефективността на учените" и допълни, че не трябва да се губи и минута, за да се прави административна подготовка за реализиране на програма "Наука и образование".

          Стефан Воденичаров беше избран начело на БАН на 3 декември. Той наследи на поста починалия академик Стефан Додунеков. Дотогава беще шеф на Института по металознание, съоръжения и технологии "Акад. Ангел Балевски"

          Научната дейност на академик Воденичаров е в областта на механиката, атомни реактори, газо- и нефтопроводи и боеприпаси. Той е автор на над 70 патента и повече от 160 публикации. Ръководител е на 21 научни разработки в областта на отбраната и ядрената енергетика. Вписан е в Златната книга на българските изобретатели за 2006 година.
          уголеменото е за сведение на ...Чунчо

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            ПЪРВА СТРАНИЦА
            Показно покушение в София помете хвалбите на кабинета пред Брюксел
            Опозицията поиска оставките на Борисов и Цветанов заради атентата срещу Златомир Иванов-Баретата. Те отново се оправдаха със съда
            Самуил Димитров, Любен Обретенов
            Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
            Развълнуван, зам. градският прокурор на София Роман Василев (вляво, на заден план) съдейства за изнасянето на простреляния Златомир Иванов-Златко Баретата на стълбите на Съдебната палата в София. Подсъдимият Иванов беше улучен от снайперист, скрит в таванско помещение в кооперацията срещу централния вход на съда на бул. "Витоша". Докато охраната му го носеше към линейката, той посочи откъде са дошли изстрелите.
            Само 10 дни след опита за покушение на лидера на ДПС Ахмед Доган, ден преди устния доклад за напредъка на България от Европейската комисия в битката срещу престъпността обвиняемият като наркобос Златомир Иванов-Златко Баретата беше прострелян от снайперист в центъра на София. Стрелбата, при която беше ранен и човек от охраната му, стана в пиков час - към 9.30 ч. сутринта, и прерасна в хаотична престрелка, при която по чудо не бяха ранени минувачи. По същото време в Брюксел министрите на вътрешните работи Цветан Цветанов и на правосъдието Диана Ковачева се хвалеха с напредъка си срещу престъпността пред свои колеги от ЕС, а главният прокурор Сотир Цацаров обещаваше реформи. Заради инцидента опозицията поиска оставката на Цветанов и на премиера Бойко Борисов. ГЕРБ геройски защити лидера си, а министър-председателят неглижира атентата.

            Баретата, който е под домашен арест, беше ранен на влизане в Съдебната палата. Там срещу него и още 20-ина души трябваше да се гледа дело на втора инстанция за ръководене на организирана престъпна група за наркотици и убийства. Миналата година Софийският градски съд го осъди на 8 години затвор. Изстрелите дошли от тавански апартамент в сградата срещу Съдебната палата, а охраната на Иванов веднага отговорила на стрелбата. Според очевидци при настаналата паника гардовете на ранения са произвели поне 7 изстрела. На мястото са открити множество гилзи. Минути след инцидента жилището, откъдето е стреляно, пламна. Версията е, че стрелецът го е подпалил, за да заличи следите си. "На влизане в Съдебната палата чух изстрели. Видях, че Златко беше паднал до вратата, и побързах да го издърпам вътре в сградата", разказа Валентин Луков - един от подсъдимите по делото за наркоразпространение. "Добре съм, добре съм", казал Иванов, след като легнал на пода вътре в сградата. Той е откаран в "Пирогов" с четири огнестрелни рани в крака и корема. Направена му е спешна операция, като от "Пирогов" снощи съобщиха, че е в шок и състоянието му е тежко. Охранителят му е ранен в крака.

            Управляващите веднага отхвърлиха всякаква отговорност за инцидента. Премиерът Борисов по традиция обвини съда, защото Иванов бил на свобода, въпреки че е бил осъден на 8 години затвор. "Когато за извършено престъпление има присъда на първа инстанция, тези хора трябва да стоят в ареста. Това е здравословно за тях. Хората, които са в следствения арест, отиват по съвсем друг път, със специална охрана, през вътрешния двор", обясни той и посочи, че входът на палатата е много лесно място за стрелба. Борисов отново поиска осъдените на първа инстанция да влизат веднага в затвора и настоя за законодателни промени. След бягството на осъдените братя Галеви обаче Върховният касационен съд излезе с тълкувателно решение, че това нарушава презумпцията за невинност. България е съдена многократно в Страсбург за подобни задържания.

            Борисов съжали, че инцидентът ще се отрази негативно на имиджа на България. На среща с Американската търговска камара той обяви: "Сами виждате в тази зала - винаги може да се случи, сами виждате, реакцията никога не може да бъде толкова бърза, колкото на всички ни се иска да бъде".

            В същия дух се изказа и МВР шефът Цветанов в Брюксел, който определи стрелбата като изключително неприятен случай: "Ако Иванов беше задържан, нямаше да се стигне до този фатален инцидент".

            Малко по-рязък бе главният прокурор. "Това аз бих нарекъл най-бруталното посегателство дори не с оглед фигурата, а с оглед на мястото и показаното брутално съзнание за пълна безнаказаност, което дай Боже да успеем да ликвидираме", възмути се Сотир Цацаров, цитиран от "Фокус".

            От прокуратурата се възмутиха и в специално прессъобщение. "Сериозно безпокойство и тревога буди възможността да се извърши такъв брутален акт на насилие в центъра на столицата, в район, в който са ситуирани основни държавни институции и обществени сгради, акт, извършен по начин, застрашаващ живота и здравето на много граждани", заявиха от пресцентъра на държавното обвинение.

            Криминалното събитие бързо се превърна във водеща политическа тема. От опозицията поискаха оставката на вътрешния министър. Лидерът на БСП Сергей Станишев беше категоричен, че първата оставка трябва да е неговата, защото покушението пред Съдебната палата показва колко несъстоятелни са приказките за прекършения гръбнак на престъпността. "Твърденията, че гръбнакът на организираната престъпност е пречупен очевидно са голословни, ние сме искали няколко пъти оставката на Цветанов, но в края на мандата вече става въпрос за оставката на Борисов", заяви зам.-шефът на ДПС Христо Бисеров. От съюз "Единство" също поискаха оставката на Цветанов.

            ГЕРБ обаче героично защити Борисов и Цветанов. "Много бързо се забравя как при управлението на тройната коалиция страната се събуждаше с по едно отвличане на известен бизнесмен", отговори шефът на вътрешната комисия Красимир Ципов (ГЕРБ). Той заяви категорично, че премиерът и вътрешният министър няма да подават оставка. Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов припомни, че при разстрелите на Емил Кюлев, Георги Илиев и Шинка Манова през 2005 г. и на Иван Тодоров-Доктора през 2006 г. тогавашният премиер Станишев и вътрешният министър Румен Петков не са подали оставки.



            КОЙ Е БАРЕТАТА

            Златомир Иванов е роден през 1968 г., завършил е спортно училище, където тренира борба. Завършил е и военния факултет на ВИФ, в който са учили и шефът на МВР Цветан Цветанов, ръководителят на ГДБОП Станимир Флоров и началникът на Национална служба за охрана Тодор Коджейков.

            Две години (1991-1993 г.) Иванов е служител на отряда за борба с тероризма в МВР. Напуска покрай страхотен скандал с 6 барети, които влизат в конфликт с полицаи край Свиленград. По-късно Иванов е набъркан в двойно убийство на центъра на София заедно с още две барети. Тогава са разстреляни двама криминално проявени. При разследването е решено, че спецполицаите са действали при самозащита. Той е сред основателите на охранителната фирма "Аполо и Болкан", в която участие има и Алексей Петров.

            След напускането си на МВР участва в над 30 фирми, собственик е на игрални зали и бинго. Иванов бе арестуван през 2009 г. Сочен е за един от най-големите наркобосове у нас, включително и в проучване на Центъра за изследване на демокрацията. Според МВР и прокуратурата той е бил начело на организирана престъпна група, известна като "Фирмата". Освен за разпространение на наркотици той бе обвинен и за поръчителството на убийството на пернишкия дилър Румен Стефанов-Алф. През миналата година Софийският градски съд го оправда за това, но го осъди на 8 години затвор за лидерство на престъпна група и разпространение на наркотици.
            Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
            Златомир Иванов-Баретата лежи от вътрешната страна на входа на Съдебната палата, докъдето успя да се добере, след като беше прострелян. Пристигналият след няколко минути лекарски екип го откара в "Пирогов".
            http://www.segabg.com/article.php?id=634591
            Кириле, в такъв трол си се превърнал, че вече не знаеш къде си.Вярно ли е?

            Това е ВЪТРЕШЕН ПРОБЛЕМ ЗА ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ.
            КАКВИ СА ТИЯ СТАТИИ ГОРЕ?

            Похвали винаги ще има за сегашните, защото не са предните, а както и си личи предните нищо не са правили.

            КЪДЕ БИЛ ПРОБЛЕМА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА? ХАХАХАХА
            а АВТОРА КЪДЕ ТЪРСИ ПРОБЛЕМА.

            Станал си жертва на разваления телефон на медиите.Ние какво сме виновни за това и че и да те търпим?

            Коментар


            • Ето как се разговаря с милиционерите.Този просташки манталитет дразни.И какъв е тоя Игнатов да спори с Винету? http://www.dnes.bg/politika/2013/01/...i-s-men.178874

              Коментар


              • Задачи с повишена трудност за Баце и Цвък от говорителят на Европейската комисия Марк Грей:"Последните случаи с нападения в България са вътрешни въпроси и трябва да си се решат на вътрешно ниво. Очакваме властите да предприемат съответните мерки.."Нужна е основна реформа на съдебната система в България. Много пъти сме обсъждали с властите какви стъпки трябва да поемат и сега просто трябва да го направя' http://www.segabg.com/article.php?id=634607

                Last edited by коки; 30.01.2013, 13:16.
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                  Не бе... просто съм честен

                  Ти честен ли си >?
                  Това ли те прави честен.ахахах
                  Айде бе.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                    Председателят на БАН става министър на образованието

                    Председателят на Инициативния комитет "ЗА" изграждане на АЕЦ Белене става министър на образованието


                    http://referendum.cik.bg/

                    http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...anieto,146147/

                    Ха, Ха сега какво руското лоби в страната направо си сложи министър в кабинета Борисов.... Дългата резервна скамейка, накрая стигна до кадрите на БСП.
                    Ти остъй руското лоби .По тревожно е ,че продължават да назначават номенклатурчици .Поредният който хал хабер си няма от образование ,което е в плачевно състояние

                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар


                    • Голяма бъркотия цари в тиквата на премиера....
                      Слушах му изявлението, от което излизаше че зам. министърката ще стане министър, а акад. Воденичаров-шеф на Научния фонд. То и журналистите това разбраха.
                      След малко се оказа, че акад. Стефан Воденичаров става министър.... Ами Милена ... защо беше спомената тогава??
                      Явно кукловодите не са успели да обяснят ясно на Боко какво да каже. или пък той не е чул правилно заради ветровете веещи в главата му.

                      Герберчетата, трябва да настаните по-скоро шефа си на продължително лечение в клиниката "Свети Наум". Или в друго подобно богоугодно заведение...
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                        Председателят на БАН става министър на образованието

                        Председателят на Инициативния комитет "ЗА" изграждане на АЕЦ Белене става министър на образованието


                        http://referendum.cik.bg/

                        http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...anieto,146147/

                        Ха, Ха сега какво руското лоби в страната направо си сложи министър в кабинета Борисов.... Дългата резервна скамейка, накрая стигна до кадрите на БСП.

                        Веселин Методиев от ДСБ: Необяснимо е как човек на БСП ще носи политическа отговорност като министър на ГЕРБ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                          Председателят на БАН става министър на образованието

                          Председателят на Инициативния комитет "ЗА" изграждане на АЕЦ Белене става министър на образованието


                          http://referendum.cik.bg/

                          http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...anieto,146147/

                          Ха, Ха сега какво руското лоби в страната направо си сложи министър в кабинета Борисов.... Дългата резервна скамейка, накрая стигна до кадрите на БСП.
                          Акад. Стефан Воденичаров: Ядрената енергетика е единствената висока технология, която е в момента в индустрията на България

                          http://www.focus-news.bg/?id=n1743730

                          Новият министър на образованието в Правителството на Бойко Борисов.
                          След трите НЕ-та на Борисов, дали няма последват три ДА при гласуването в НС?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Scrooge McDuck Разгледай мнение
                            Антагонистични настроения.Нормално..
                            Не бе... просто съм честен

                            Ти честен ли си >?
                            Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                              Ами от това че положението при предното не е било по-добро, не следва че всяко друго е по-добро

                              Те така жените като почнат да си търсят МЪЖ ... и стават К*РВИ !!!
                              Антагонистични настроения.Нормално..

                              Коментар


                              • Председателят на БАН става министър на образованието

                                Председателят на Инициативния комитет "ЗА" изграждане на АЕЦ Белене става министър на образованието


                                http://referendum.cik.bg/

                                http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...anieto,146147/

                                Ха, Ха сега какво руското лоби в страната направо си сложи министър в кабинета Борисов.... Дългата резервна скамейка, накрая стигна до кадрите на БСП.

                                Коментар

                                Working...
                                X