IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    by Донка Джендова
    "СМЕШЕН ПЛАЧ
    От 12 години в българските телевизори се разхожда един видимо объркан човек,който хленчи от сутрин до вечер,че някой му пречи да си свърши работата.През останалото време играе футбол или прелита над бедните български градове и се ла с хеликоптер.Или ходи за щяло и нещяло в чужбина.От непрестанните скандали и абсурди,които се случват в живота ни през последните години,сякаш забравихме,че същият този човек,в продължение на 4 години -от2001 до 2005-а,оправдаваше всичките си провали като главен секретар на МВР със законодателството,със съда и дори с тогавашния вътрешен министър Г.Петканов.Забравихме,че докато този човек се представяше за най-големия експерт по сигурността в държавата и управляваше всички служби на МВР,в България се случиха около 40 показни убийства и нито едно от тях не беше разкрито.И за да не му се пречи,през 2009 г. този човек получи пълно мнозинство в Народното събрание,стана министър-председател,назначи еднолично и самоволно всичките си министри,а малко след това овладя прокуратурата,съда,президентството и една не малка част от медиите.Днес Бойко Борисов управлява България еднолично,безконтролно и напълно НЕАДЕКВАТНО"
    ГОЛЯМА НАРОДНА ОБИЧ - ХА-ХА
    Тази уникална простотия ни я натресоха софиянците.

    Коментар


    • България потъва в търбуха на ГЕРБ
      In КОМЕНТАР on 29.01.2013 at 15:28






      6 Votes


      Евгени Дайнов, http://www.pik.bg
      Daynov


      България потъва в търбуха на ГЕРБ
      Задава се бунтът на новите сили – протестиращите

      Задава се бунтът на новите сили – протестиращите




      Преди десетина дни споря със социолога Кольо Колев в радиопредаване. Предната вечер с шумен успех е преминал първият протест срещу застрояването на Иракли.

      Колев: „Протестите няма да постигнат нищо, защото идват избори и правителството ще прави поведение. Властта веднага ще откликва на всички искания и няма да остане, за какво да се протестира.”

      Аз: „Ще става точно обратното – протести до дупка. ГЕРБ и техните приятели усещат – макар да не си признават – че времето им свършва. Затова е обявен последен юруш да се окраде всичко, което може. Всеки ден властта ще дава нещо на своите приятели и затова протести ще има почти непрекъснато до деня на изборите.”
      На пръв поглед прав бе Колев, защото още докато течеше протестът МРРБ обяви, че спира строежа на Иракли. Но след това кратко стъписване дойде бурята – огромния, непреодолим натиск от страна на приятелите (роднините, кумците, шуренайките) на ГЕРБ.
      Не се минаха и 48 часа – и се стигна до фаталната сряда, 16-ти януари, в която властта би всички рекорди за произвеждането на безобразия в рамките на един работен ден:
      1.На заседание на правителството Бойко Борисов обявява, че подкрепя исканията на базирания в Банско олигарх Цеко Минев за строежа на допълнителни писти и лифтове. За да се случи такова строителство е необходимо да бъдат прегазени 5-6 закона и още толкова международни договора, по които България е страна – и премиерът знае това много добре. Президентът също подкрепя „развитието на Банско”. Ще рече: ръководителите на държавата призовават за смачкване на законите на държавата в интерес на свой приятел.
      2.В услуга на грабителите на природата, Висшият административен съд обявява за законни едни заграбени от Цеко Минев 68 хектара пиринска гора – и узаконява незаконно построения на заграбената територия лифт. Два дни по-късно съдът ще реши, че Минев може да построи още един незаконен лифт. Замесеният в решението съдия е виден приятел на ГЕРБ и е сред „социално слабите” съдии, построили палати на първа линия на морето.
      3.Държавата позволява застрояването на досега защитения плаж „Корал”.
      4.Правителството обявява, че строежът в Иракли е законен – освен две-три бунгалца, които ще трябва да отпаднат.
      5.Съдът пуска спрения от години общ устройствен план на Царево, според който ще се бетонират защитените територии по южното Черноморие и Странджа. Планът предвижда построяване на 13 000 легла в Синеморец и 11 000 – в Резово. Това е краят на Странджа.
      6.Министърът на аграрните работи Найденов, заедно със заместничката си (продала за стотинки дюните край Несебър) прави пресконференция, на която защитава практиката, описана от въпросната заместничка като: „носят ми за подпис – подписвам”. Но все пак признава, че в министерството му отлежават искания за още 93 подобни „подписвания”. Ако тези 93 сделки минат, и последният храст по морето ще бъде залят с бетон.
      7.В медиите изтича видеозапис, на който се вижда, че строителните работи на Иракли продължават. Правителството отново е излъгало.
      8.Премиерът се заяжда с потъващите в глад и мизерия работници от ВМЗ-Сопот, че имали златни пръстени и да не се правят на страдащи. Той също бил обядвал хляб с лук (а ние си мисилхме, че – със свинска мас, все пак); и нямал златни пръстени.
      За осем-часов работен ден – осем мащабни, огромни безобразия, чиито ефект ще кънти с десетилетия. На този фон схемите на Симеон с горите изглеждат почти невинни, а шмекериите на тройната коалиция – детинско беладжийство.
      Резултатът от всичко това е нов протест, в София и големите градове, в четвъртък 17 януари. Часове преди протеста, уплашена от тътена на гражданския бунт, министър Лиляна Павлова отново дава на заден. Предлага да се спре цялото строителство в Зона А (най-близо до бреговата линия) по Черноморието. За разлика от нея Нона Караджова, министър на околната среда и водите, не отстъпва. Дори отказва да уволни шефа на РИОС-Бургас, до шия замесен в незаконните сделки и строежи по плажовета. Нейната заместничка обаче, Евдокия Манева, проплаква, че против България от Брюксел вече се водят 21 наказателни процедури заради незаконните строежи в защитени територии. Новият главен прокурор също плаче – да не дойдат всички незаконни сделки при него, защото няма да може да се справи.
      В нито една секунда, никъде в държавната машина нито един човек не показва държавническо – или поне професионално – поведение. Всички се щурат в различни посоки, спъвайки се един в друг и вдигайки писклива врява – като кокошки, в чийто курник се е намъкнала лисица.
      Добре, де, ще кажета, защо става всичко това? Нали държавата е по-силна от всеки частен интерес – и може да се опъне на всички такива интереси, стъпвайки върху силата си като държава? Какво й пречи, в края на краищата, просто да не допуска да се нарушават писаните от самата нея закони?
      И как смята да я вземаме насериозно, след като кляка пред натиска на всеки минаващ наоколо разбойник? Какви са тези хора, които предпочитат да станат за смях и презрение, вместо просто да правят онова, за което получават заплати?
      Такива въпроси обаче могат да се задават само там, където има държава. У нас такова нещо нямаме. Имаме си нещо съвсем различно – ГЕРБ. И онези странни хорица, които предпочитат да станат за смях, но да не си вършат работата, са – гербаджии.
      Отговорите са тук – в разбирането на онова, какво представлява ГЕРБ.
      ГЕРБ не е партия, защото няма характерните белези на такава. Тя няма идеология, политика, програма или структури. ГЕРБ е единствената „партия”, която няма и върховен орган – Конгрес (като при БСП), Национална конференция (като при СДС и ДПС), Национално събрание (като при ДСБ) – който да се събира през година-две, за да дава решение на големите въпроси и да избира ръководство.
      Никой не избира или контролира ръководството. Напротив, ръководството избира и контролира всички останали. Откъде тогава се появява самото ръководство? От самото себе си. Ръководството на ГЕРБ назначава и контролира себе си – нещо, което не съществува в нито една политическа партия извън Зимбабве, например.
      Ако беше партия, ГЕРБ щеше да е предсказуем. Щяхме да знаем, в какво вярват тези хора, за какво се борят и какво смятат да правят. Ние не знаем нищо подобно и, още по-лошо – самите гербаджии не знаят това.
      В такива ситуации остава само един принцип: „Аз съм силният и правя онова, което правя, защото съм силен. Какво ще правя утре? Каквото ми скимне утре. Защото съм силен…”
      Или, както ни разясни миналата година депутатът Емо Ротманса (замесен, между другото, в станалите известни незаконни строежи по морето): „Държавата е наша, гората е наша и с нея ще правим, каквото си искаме.”
      Когато няма принципи и ценности, силата е единственият регулатор. Онези, които смятат себе си за силни, презират слабостта и уважават само силата. Затова Бойко Борисов се подиграва на гладните работници от ВМЗ-Сопот и нарича старите хора „материал”. За него те са слаби, маловажни и достойни само за презрение.
      Но когато се появи някой силен – той веднага става приятел на Борисов. Затова покрай властта се хранят монополисти и олигарси, които нямат нищо общо с ГЕРБ. Връзката не е по партийна линия, както става при корумпираните партийни управления. Връзката е по оста „сила-слабост”. Цеко Минев, Цветан Василев, Валентин Златев са продукти на комунистическата върхушка, но са близки приятели на гербаджийската власт единствено, защото успяват да я убедят, че са сред силните – че са като нея.
      Звучи ви като закона на джунглата – „силните изяждат слабите”? Точно така е и няма как да е иначе. След като разруши институциите, закона, приличието и добрите нрави ГЕРБ върна нещата там, където са били преди възникването и на най-древните цивилизации.
      Но все пак днес из планините и долините на Европа не бродят диваци, облечени в кожи и размахващи възлести тояги. Затова всеки, който се опита да върне нещата към грубата сила всъщност е постоянно уплашен – да не се появи някой по-силен, или да не го шамаросат цивилизованите нации, които винаги печелят битките с диваци.
      Този страх обяснява щурането на властта в последните седмици. От една страна, важно е да бъдат обслужени интересите на силните – на олигарсите и монополистите. От друга страна, през ден-два по улиците се появяват някакви други силни – протестиращите, които очевидно не изпитват никакъв страх от властта. А щом не ги е страх от силата – значи самите те са сила. Ха, сега де…
      Падението на ГЕРБ ще стане в момента, в който започне да изглежда, че гражданите са по-силни от властта. В този момент гербаджиите на всички нива на властта ще хлъцнат и ще започнат да се щурат в търсенето, кому сега да се подмажат качествено. В следващия момент ще стане възможно да се отървем от тази напаст и да започнем да оправяме безобразията и да си възстановяваме страната.
      А дотогава щурането на власт-имащите ще води до все повече и все по-големи протести. Дано те успеят да спрат поне част от престъпните намерения на властта, за да остане все пак нещо, което да не е потънало в търбусите на гербаджиите и техните приятели…

      Коментар


      • Моля Дилетанчото за коментар, абе тези всички ли които критикуват Господарите ти са хора на Трактора

        Коментар


        • Christo Komarnitski
          ‎"Когато един премиер и един вътрешен министър смятат, че сигурността на хората е в затвора, това не е държава. Най-охраняваните хора в България са премиерът и вътрешният министър. След като се чувстват толкова застрашени, нека да си изпълнят препоръките и да идат на безопасното място". Това заяви днес в Съдебната палата адвокат Васил Василев пред журналисти по повод нападението над Златомир Иванов-Баретата на входа на палатата в София и последвалите коментари на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, че сигурността на хора като Баретата е в арестите. Според адвокат Василев тезата на Борисов и Цветанов изключва съществуването на държава."

          http://legalworld.bg/show.php?storyid=29647

          Коментар


          • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            Право в целта:
            Това заяви днес в Съдебната палата адвокат Васил Василев пред журналисти по повод нападението над Златомир Иванов-Баретата на входа на палатата в София и последвалите коментари на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, че сигурността на хора като Баретата е в арестите.

            Предлагам след изборите /ако не успеят да ги фалшифицират все пак/ Тиквата и Кратуната да влязат доброволно в затвора. Там ще са на сигурно място и няма да са застрашени от "народната любов" или пък от желанието на техни "бизнес" партньори от недалечното минало за разчистване на неуредените сметки...
            Откога адвокатът на наркотрафикантите Васил Василев стана авторитет. Браво маце мейси...

            Алексей Петров и Баретата си говорили за дрога
            http://www.vsekiden.com/129731

            Коментар


            • Право в целта:
              30 януари 2013
              "Когато един премиер и един вътрешен министър смятат, че сигурността на хората е в затвора, това не е държава. Най-охраняваните хора в България са премиерът и вътрешният министър. След като се чувстват толкова застрашени, нека да си изпълнят препоръките и да идат на безопасното място". Това заяви днес в Съдебната палата адвокат Васил Василев пред журналисти по повод нападението над Златомир Иванов-Баретата на входа на палатата в София и последвалите коментари на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, че сигурността на хора като Баретата е в арестите. Според адвокат Василев тезата на Борисов и Цветанов изключва съществуването на държава."


              30 януари 2013 | DreadKnight
              Предлагам след изборите /ако не успеят да ги фалшифицират все пак/ Тиквата и Кратуната да влязат доброволно в затвора. Там ще са на сигурно място и няма да са застрашени от "народната любов" или пък от желанието на техни "бизнес" партньори от недалечното минало за разчистване на неуредените сметки...
              Last edited by коки; 31.01.2013, 12:01.
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                как не четеш бре платен комунистически драскач. Нали за това ви плащат.
                върни се няколко месеца назад и виж кои никове нямат пропуснат ден да не са ляли помия срещу правителството.
                те са видими с просто око.
                Гигов, Киро, кат 123. нали ако не отидете на работа серГеят ще ви уволни!
                Оооо, егати глупостите. То хората виждат кой е платения драскач..
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  И как да има брояч кои постове са прочетени? Може да има брояч, който да отчита когато потребител отваря темата, ама дали е прочел постовете?
                  Аз отварям темата, но има потребители, чиито постове не чета. Сложил съм ги във "фризера". Ама брояча се върти.
                  как не четеш бре платен комунистически драскач. Нали за това ви плащат.
                  върни се няколко месеца назад и виж кои никове нямат пропуснат ден да не са ляли помия срещу правителството.
                  те са видими с просто око.
                  Гигов, Киро, кат 123. нали ако не отидете на работа серГеят ще ви уволни!

                  Коментар


                  • by Донка Джендова
                    "СМЕШЕН ПЛАЧ
                    От 12 години в българските телевизори се разхожда един видимо объркан човек,който хленчи от сутрин до вечер,че някой му пречи да си свърши работата.През останалото време играе футбол или прелита над бедните български градове и се ла с хеликоптер.Или ходи за щяло и нещяло в чужбина.От непрестанните скандали и абсурди,които се случват в живота ни през последните години,сякаш забравихме,че същият този човек,в продължение на 4 години -от2001 до 2005-а,оправдаваше всичките си провали като главен секретар на МВР със законодателството,със съда и дори с тогавашния вътрешен министър Г.Петканов.Забравихме,че докато този човек се представяше за най-големия експерт по сигурността в държавата и управляваше всички служби на МВР,в България се случиха около 40 показни убийства и нито едно от тях не беше разкрито.И за да не му се пречи,през 2009 г. този човек получи пълно мнозинство в Народното събрание,стана министър-председател,назначи еднолично и самоволно всичките си министри,а малко след това овладя прокуратурата,съда,президентството и една не малка част от медиите.Днес Бойко Борисов управлява България еднолично,безконтролно и напълно НЕАДЕКВАТНО"
                    ГОЛЯМА НАРОДНА ОБИЧ - ХА-ХА

                    Коментар


                    • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                      Коментар


                      • http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1747188
                        ГЕРБ ЩЕ ТЪРСИ РОДИТЕЛИТЕ СИ КОМУНИСТИТЕ

                        Коментар


                        • ЩЕ СТАНЕ ЛИ ГЕРБ ИНТЕЛИГЕНТЕН? А БОЙКО БОРИСОВ?

                          Интервю с писателя Петър Христозов

                          Преди да бъде назначен Росен Плевнелиев за президент, вие казахте, че за да потръгнат нещата в България, трябва Кристалина Георгиева да стане премиер, а Бойко Борисов – президент. Сега идеята за „интелигентния” ГЕРБ отново се възражда, но като че ли моментът вече е пропуснат?

                          Няма по-зле от българите в Европейския съюз! Във всички възможни класации сме на дъното. Управляващите ни втълпяват, че виновна е кризата, но защо тогава „фалиращата” испанска държава дава за Коледа 12-та и 13-та пенсии на възрастните си хора, а нашата, въпреки че е „стабилна”, не намери и по 5 лв.? Явно проблемът е в икономическата политика на правителството. Затова смятах, че е добре Кристалина Георгиева да стане министър-председател – тя е икономист със закалка на финансист в САЩ и Русия. Всъщност тя е единственото добро кадрово попадение на Борисов. Не веднъж съм казвал, че ГЕРБ е несполучлив сбор от милиционери и партийни секретари, а от такъв „материал” дори вездесъщият ни премиер не може да направи интелигентна политическа партия. Неговите зли гении са Симеон Дянков и Цветан Цветанов.

                          Но Цветанов успя да натресе Борисов на Барак Обама и да го върне на бял кон в политиката.

                          Не мисля, че се получи, въпреки неистовите напъни на купените медии. Това, което Цветанов направи, е, че вече половин година държи в шах САЩ, Израел и Европейския съюз за атентата в Бургас. Но не го прави съзнателно, а защото е лаик. Унищожи професионалистите, които можеха да съберат годни доказателства за терористите, и сега мишката се напъва да роди планина. Вие допускате ли Мосад и ЦРУ да не знаят? А кучето не е заравено дълбоко… Дописвам романа си „Грешникът”, който ще излезе до края на февруари 2013 г., и в него ще блесне потресаващата истина.

                          В последната ви книга – „Изборът”, образът на главния герой Борис е ужасен! Мразите ли Бойко Борисов?

                          Радвам се, когато има такива прототипи за политическите ми романи. Бойко Борисов ми е интересен. За мен той е непораснало дете, връстник на големия ми син. Момче над 50-те с неизживяно детство. Баща му е полковник от ДС, после понижен в пожарникар, а майка му – учителка. Има и кака, доста по-голяма от него. Тази среда го е разглезила, но и подтискала – от тук и неистовото му желание да бъде голям. В СИК и „Ипон” също е бил изпълнител. В спорта е бил учебна круша, не му е стигала смелост да се състезава, а сега се кичи с данове и черни пояси. Познавате ли друг български офицер, от войската или полицията, който сам да си проси от държавния глава втора звезда? Такава генералска звезда е играчка, а не заслуга. А да искаш да се докажеш като футболист, когато си малко над 50-те и тежиш много над 100 килограма? Да даваш интервю, че след властта ще си намериш госпожица, когато за бившата ти жена и за дъщеря ти се грижи друг в далечен Лос Анжелис? Това е за срам, а Борисов се хвали. На дете се прощава, но когато си мъж, генерал и премиер, това вече изглежда дебилно.
                          Моля за коментара НА ДИЛЕТАНЧО- И ТОЗИ ЛИ Е ЧОВЕК НА ТРАКТОРА

                          Коментар


                          • Бе уморени ли сте днес та не пишете?
                            Айде давайте че така не мога да решавам за кой да гласувам като дойде времето.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              И как да има брояч кои постове са прочетени? Може да има брояч, който да отчита когато потребител отваря темата, ама дали е прочел постовете?
                              Аз отварям темата, но има потребители, чиито постове не чета. Сложил съм ги във "фризера". Ама брояча се върти.
                              Още 1-2 ако се обадят и ПЕЧЕЛЯ
                              Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                                Бас фащам, че в тази тема от последните 100 коментара, са прочетени мойте двата от повече от 2-3 човека а останалите са минали просто така като утринна мъгла. За справка - модито ако има брояч.
                                И как да има брояч кои постове са прочетени? Може да има брояч, който да отчита когато потребител отваря темата, ама дали е прочел постовете?
                                Аз отварям темата, но има потребители, чиито постове не чета. Сложил съм ги във "фризера". Ама брояча се върти.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X