IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Днес се навършва една година от смъртта на 10 души от село Бисер. И "независимата" прокурВатура все още не е намерила виновен, не е повдигнала никакво обвинение за аварията на язовира причинил смъртта на хората. Аз съм сигурен, че до изборите такъв виновник няма да бъде намерен.
    Защото е виновна държавата, която има задължението да контролира състоянието на язовирните стени, независимо кой е собственик.
    Защото е виновен собственика на язовира-военното министерство. Много добре се знае, че язовирът е на територията на полигон "Корен" и е изграден от военните. Ама нямали документи.... Че то за поне половината сгради на територията на поделенията и за 90% от язовирите нямаше документи.
    Не казвам че е виновно само това правителство. Очевидно проблемът съществува преди тях. Ама язовирната стена се скъса когато Бойко и мутренската му компания са на власт вече две и половина години! Какво правеха през това време? Освен ленторязане и пиар нещо друго?
    И понеже по Слънцето може да има петна, ама по Великия вожд Бойко не може, за това прокуратурата ще си мълчи докато Бойко е на власт.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • http://avtorski.pogled.info/article/...-se-nov-proekt

      Коментар


      • Балонът Буда – или как се впряга Биволъ в каруцата на Румен Петков

        Eдвин Сугарев
        http://www.svobodata.com/



        Вторият обаче е по-интересен. Разработката е утвърдена от покойния подполковник Спас Спасов, бивш офицер от Шесто управление на ДС. След като бива отстранен – за контакти с “оперативно интересни лица” от ЦСБОП, той постъпва на работа при Алексей Петров – и участва в управлението на “Спартак Секюрити”, когато неин прокурист е небезизвестния Антон Петров – Хамстера, като дори се издига до член на управителния съвет на Спартак Интер Холдинг - С.И.Х., където мажоритарен акционер е "Лев Корпорация".

        Добре известно е, че една много съществена част от рекетьорските механизми, прилагани от Алексей Петров, се дължи на документацията, придобита по различни канали от ДС и съвременните тайни служби, а също и почерпена от техни агенти и офицери, преминали на служба при него. Това вероятно е каналът, по който копия от папката “Буда” са станали негово достояние, за да изпълзят в крайна сметка в платформата на “Биволъ”.

        Резонен е въпросът – защо става така? Защо най-убедителният сайт за разследвания в България се хваща на тази игра? Защо обслужва политическите и предизборни интереси на БСП – след като неговият създател Атанас Чобанов минава за привърженик на десницата – най-малкото при изборите за евродепутати заемаше четвърто място в листите на синята коалиция?

        Отоворът е – заради чисто балканското объркване на приоритетите. Днес за биволите, а и за много мислещи хора в България е актуален призива: всички срещу Бойко Борисов. Всички и по всякакви начини, с всякакви техники.

        Аз самият ни най-малко не съм негов фен. Писал съм за него достатъчно остро – много по-остро, отколкото някои сега си позволяват. Но не мога да си позволя в името на това да използвам способи, граничещи с подмяната и лъжата. Нито пък смятам, че е редно днес, когато страната ни отново е на ръба да повтори цикъла на поредното безотговорно управление, да виждам не по-далече от върха на носа си.

        Защото политическата ситуация днес е безпощадно ясна: конкурират се две политически сили и има само две възможности. Или коалиционно правителство, доминирано от ГЕРБ, или коалиционно правителство, доминирано от БСП - сиреч нова тройна коалиция. Трета опция не съществува.

        Проблемът е, че въпросната тройна коалиция – нека все пак да си го припомним – беше и най-корупционното правителство в историята на българския преход, а може би и в цялата българска история. И една от функциите на балона “Буда” е да отвлича вниманието, да обезсилва и стопира възможността някои дребни подробности от пейзажа на това управление да бъдат извадени наяве.

        Като заменките например – това корупционно ноу-хау на тройната коалиция, което ощети държавата ни с около шест милиарда лева. Като изкуствения фалит на Кремиковци, който прибави към щетите още един милиард. Като тайните договорки около АЕЦ “Белене” и останалите компоненти на “големия шлем”, чиято функция бе да ни отбият от ЕС и да ни насочат към проекта на Путин, известен като Евразия.

        Прочее това е една възможност, която е все още актуална. АЕЦ “Белене” може да бъде възроден, страната ни може отново да бъде превърната в руския троянски кон в ЕС, може да бъде похабена в тази си роля и запратена в руската орбита. Наглите могат наистина да бъдат пуснати след пет месеца, а Алексей Петров – върнат в ДАНС.

        Националното ни достойнство може за пореден път да бъде потъпкано, а младите българи да нямат друг изход освен възможността да гласуват с краката си. Надеждите, че някой ден ще можем да бъдем държава, а не територия, могат да бъдат окончателно погубени.

        И именно затова смятам, че да се помага на БСП в предизборната битка с Бойко Борисов е не само глупаво, но и неморално. Подобен избор има само един резултат – и той е реанимация на тройната коалиция и на свързания с нея безотговорен грабеж. Който предпочита това – нека да заповяда. Но и нека после не се овайква от неблагополучията, които са го сполетели.

        Коментар


        • Балонът Буда – или как се впряга Биволъ в каруцата на Румен Петков

          Eдвин Сугарев
          http://www.svobodata.com/

          След сагата с референдума българското общество за пореден път се въз-Буди. Този път предизборно – време му е, въпреки че до изборите остават още пет месеца.

          (Казват, че дори “Наглите”, осъдени за убийства и отвличания, вече се поздравявали с възгласа: “Огън – още пет месеца!” Още пет месеца какво? Търкане на затворническия нар – след което ще бъдат пуснати по живо и по здраво от дошлите на власт техни покровители, които бяха калесали Пешо Сумиста за съветник на спортната комисия в НС.)

          Причината за въз-Будата дължим на сайта “Биволъ”, извадил наяве досието “Буда”, посветено на българския министър-председател. С което тезата за милиционерската диктатура, основна за опозиционната левица, придобива завършен вид. Зер и самия Бойко Борисов се оказа маскара – и той ченге, и той сътрудничил, и той едва ли не донасял на “службите”.

          Нищо, че доноси липсват. Нищо, че декларация за сътрудничество липсва, вербовъчна беседа и отчет на оперативния работник – също. Нищо, че става дума за ЦСБОП, а не за ДС – и че борбата с организираната престъпност май минаваше за позитивно дело. Важно е не какво има – а за какво и как се говори. Важно е – по логиката на основната комунистическа стратегия, с която започна прехода, Буда-та да бъде вписан сред маскарите – които, както е добре известгно, са всички.

          Правилно, ще кажете, браво на биволите. Там му е мястото. Заради простотиите и Мишо Бирата. Браво!

          Браво, ама не чак дотам. Поради няколко причини, които впрягат Биволъ в пропагандната каруца на Румен Петков. Която – по добрите традиции на покойния Цвятко Цветков и прочее ДС-генералитети, скърца отвсякъде със звуците на подмяната и лъжата.

          Първо – става дума за идентификация между обговаряните по време на целия преход агенти на ДС – и сътрудниците на настоящите служби за сигурност в съзнанието на публиката, която идентификация се постига с настоящите публикации и целия пропаганден шум, свързан с тях.

          Този ефект няма как да е останал незабелязан за моите приятели от “Биволъ” – най-малкото защото са доста по-интелигентни от журналистическата масовка. И знаят, че да бъдеш агент на ДС е едно, а да бъдеш сътрудник на ЦСБОП е друго. Също и че е едно да бъдеш набелязан като евентуален източник на информация, а съвсем друго е да си се съгласил и да си писал донесения.

          Въпреки това по всичко изглежда, че те са доволни от получилата се шумотевица. Дотолкова, че са пуснали в сайта си и една недоказана с нищо съпроводителна бележка от анонимно лице, според която Бойко Борисов бил и сътрудник на ДС, само че досието му било “прочистено”. (Нищо, че както е отдавна известно – такова прочистване, без да останат следи в дневници и други досиета е технически невъзможно. И че самият Бойко Борисов вече е бил проверавян от комисията по досиетата.)

          Тук именно е и най-неприятният момент в цялата Буда-афера. В първата публикация дословно пише следното: “Тази неизвестна до момента информация излиза от копиe на автентичен документ, получен в нашата платформа за анонимно получаване на документи Balkanleaks, работеща на същия принцип като Wikileaks. Ние не знаем кой е изпращачът, нито някога ще научим, защото използваната технология не го позволява.” (курсив мой – Е.С.)

          ..................
          Last edited by X_Y; 06.02.2013, 11:24.

          Коментар


          • Вестник Сега

            "И през 2020 г. бедните няма да настигнат богатите, още по-малко - София"

            България не може да се оправи не само с усвояването на еврофондовете, но и да изпълни целите им. Програмата за регионално развитие например е замислена да подпомага сближаването на регионите. Но у нас тя действа точно в обратната посока - регионалните различия в България нарастват, вместо да се свиват, и най-бедните райони смогват да привлекат в пъти по-малко финансиране от най-богатия регион - София. Лошото изпълнение досега не пречи на държавата да залага квантов скок за следващия програмен период до 2020 г.

            Как ще изглежда България след седем години според набелязаните цели? Сходни шансове за заетост от Видин до Пловдив, идентични приходи от гръбнака на икономиката - малките и средните фирми, по-малко бедни...

            Дали обаче митичните транспортни проекти ще помогнат за сближаване на различията? По всичко личи, че следващите шест години няма да се различават от предходните. И изравнените на книга региони ще останат все така разхвърляни между мизерията и благоденствието.

            Коментар


            • Общинска съветничка от ГЕРБ -Бургас иска да изсели семейство с болно дете под предлог, че малчуганът пречи. София Иванова дори е започнала да вербува съседи в подписка и плаши всички, че властимащите стоят плътно зад гърба й: ЦЪК

              - Вижте защо се приемат всички ограничителни, разрешителни, регулаторни и др. РЕЖИМИ !!!
              Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

              Коментар


              • http://www.blitz.bg/news/article/180591

                Коментар


                • Ivelin Vasilev Ivanov Как става известен Борисов? Като бодигард на Тодор Живков. Той наглежда бившия Първи човек в държавата, докато е под домашен арест.

                  Какво разказва Батето за онези години? “И пристигат горе посред бял ден едни, момичето, дето гледа къщата, вика: Шефе, дойдоха момчетата. И аз си викам, кой ли е дошъл, някой за ремонт ли. И гледам, влизат Венци Стефанов и Пашата. Заповядайте, какво ще пиете? И Венци тогава казва: Другарю Живков, добре си живеехме при вас… А те бяха бензинджии… И сега виждаме какво стана, искаме да ви върнем малко от добрините, които сме видели, дайте ни една стая тука и ще имате 24 часа охрана. И така се появи Бойко при нас около Тодор Живков.”..

                  Коментар


                  • Бау! Пада му се задето ми качи цената на тока и акциза върху цигарите

                    Cet «agent Bouddha» devenu premier ministre bulgare http://www.lefigaro.fr/international...re-bulgare.php

                    Last edited by X_Y; 06.02.2013, 09:26.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      Гигов извинявам се, на първия си пост имах следния ПС. Подкрепям всеки един пост на УНСС на Макс!

                      Може би трябва да го сложа за постоянно в подписа си за известен период, абе някъкъв си ник не е важен
                      Е що си бързал толкова. Изпуснал си р-то.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                        Гигов извинявам се, на първия си пост имах следния ПС. Подкрепям всеки един пост на УНСС на Макс!

                        Може би трябва да го сложа за постоянно в подписа си за известен период, абе някъкъв си ник не е важен
                        Не е. Имаше на времето Йосиф, Димка и Лъжегигов, ама Гигов е новобранец и не ги знае
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          Гигов извинявам се, на първия си пост имах следния ПС. Подкрепям всеки един пост на УНСС на Макс!

                          Може би трябва да го сложа за постоянно в подписа си за известен период, абе някъкъв си ник не е важен


                          И аз като го видях си помислих нещо такова. Успех!
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Ден и половина не ми се струва много отдавна.
                            "Нищо не е такова, каквото изглежда"
                            Буда
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Ден и половина не ми се струва много отдавна.
                              Гигов извинявам се, на първия си пост имах следния ПС. Подкрепям всеки един пост на УНСС на Макс!

                              Може би трябва да го сложа за постоянно в подписа си за известен период, абе някъкъв си ник не е важен

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                                Ми запознай се с публичната информация, в тоя форум сме отдавна, така че твоето мнение ми е интересно
                                "Манджушри влез, вратата е отворена" - казал Буда
                                "Че защо да влизам, и от тази страна на вратата е същото" - отговорил Манджушри

                                Че защо да се запознавам. Където и да са го гръмнали, пак или е уйдурма или е за отклоняване на вниманието. Ти да не би да си мислиш, че раята се е осъзнала ???
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

                                Коментар

                                Working...
                                X