IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Би трябвало, да ти е обидно, не скучно
    Същите медии, замълчаха, когато Премиерът им каза, че ако иска ей сега може да им спретне по едно досие.
    Ако е толкова лесно да го направи, що за Държава е това?
    Още по-скучно ми е. По-долу старшинката се закани да ме изпрати в емиграция, само защото съм изразил мнение различно от неговото. Защо вие червените ревете от обида когато някой ви възрази, и то с убедителни доказателства?

    Коментар


    • Как се борил Бойко с корупцията..

      Освободеният по казуса "Дюнигейт" оглави ловно стопанство "Осогово" http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/02..._oglavi_lovno/
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow
        Явно мисленето не е силната страна на герберския ти мозък.
        В двата случая няма нищо общо.
        През .... ми е, кой е министър-председател и всички партии!
        Трагедия е, че веднъж като се е скъсал микроязовир, не са взети мерки и трагедията се повтаря, пак със жертви! И ме отвръщава, че платени вместо да замълчат в памет на жертвите, се калят едни други!

        Коментар


        • Биволъ - В момента сайтът на Биволъ не се отваря. Анализът показва, че сме подложени на DDOS атака през анонимизиращ VPN, от който идват стотици запитвания. Работим за подобряване на връзката и молим за търпение.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

          Коментар


          • Първоначално изпратено от gigow
            В голяма грешка си. Не е ИнджЕв, ами е ИнджОв.
            изтрих го, преди да видя забележката ти, благодаря

            Коментар


            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Първо. Не се гавря с паметта на мъртвите, ами искам държавата да поеме своята отговорност.
              Второ. В цар Калоян наводнението НЕ Е ПРИЧИНЕНО от язовирите. То там няма и язорири. Имаше няколко рибарника, от които съм си купувал неведнъж риба. Те бяха едни плитки барички с нищожно количество вода в тях. И това е установено от следствието.
              Трето. В Цар Калоян тогава е имало невъобразимо силен дъжд. Такъв не е имало НИКОГА, НИКЪДЕ на територията на България. Това е според сведенията на метеоролозите. Аз минах от там точно два дни след потопа. Нивите на височините, повтарям на височините, източно от градчето бяха заравнени от потоците вода. И това по високото. А градчето е разположено в ниското, където се събират водите от много хиляди декари околни ниви. Един мой много близък приятел е бил същият ден в Цар Калоян и ми е разправял какъв невъобразим потоп е било. Той самият едва се е придвижил по пътя. И това с "Опел Зефира".

              Така че НЯМА НИЩО ОБЩО между авариралия язовир в с.Бисер и наводнението причинено от природната стихия в Цар Калоян.
              Троле, спри да се гавриш с паметта на хората! Там загинаха 8 души от микроязовир, подобен на този в село Бисер! А резултатът и там и в Бисер е в следствие на преливане и на двата язовира! Има много общо. Факт, че няколко години по-късно трагедията се повтаря, защото не са взети мерки!

              Коментар


              • http://www.capital.bg/politika_i_iko...iia_ot_izrael/

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                  Скучно ми е. Ако такова досие съществуваше, ти пръв щеше да го изнесеш тук. Борисов е най-проверявания човек вече 10 години. Ако имаше минимален шанс, вие червените 100 пъти да бяхте разнесли несъществуващото досие навсякъде.
                  Би трябвало, да ти е обидно, не скучно
                  Обидно е премиер от екрана да Лъже нагло за неща, които много лесно могат да се проверят...
                  Като вчерашната му - че досието "Буда" било създадено във връзка с близостта му с Цветелина и гръмнатия й джип. Когато създаването на досието изпреварва с един месец изгърмелия джип

                  Официалните медии и особено телевизиите замълчаха с последващ въпрос/и.
                  Остава нета, но по села и паланки не разчитат на него за информация...

                  Същите медии, замълчаха, когато Премиерът им каза, че ако иска ей сега може да им спретне по едно досие.
                  Ако е толкова лесно да го направи, що за Държава е това?

                  Коментар


                  • Инджов: Скандални са думите на премиера за журналистите и тяхното мълчание

                    Това е направо скандално – че може в публичното пространство по повод на един много сериозен скандал, в който е замесен самият министър-председател, скандал, в който се осветява нелицеприятното му минало, той да говори по такъв начин.

                    Още по-скандална обаче е липсата на реакция от страна на журналистите и от страна на медиите, към които е насочено това изказване. Това заяви за БГНЕС медийният експерт Иво Инджов по повод коментара пред журналисти на премиера Бойко Борисов по казуса "Буда" преди да вземе участие в Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) към президента. Точните думи на министър-председателя са: "Това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките, които стоите днес тук. Днес мога да разпоредя на службите да образуват подобни дела на всичките ви журналисти, на всички."

                    "Не намирам тези думи на премиера Бойко Борисов за пряка заплаха към журналистите. Той надали би могъл да си позволи на публично място такова нещо", каза Инджов. Но тук има едно голямо НО, продължи той. "Тези думи разкриват неговия начин на мислене, неговия манталитет, неговата политическа лексика. Тези думи биха звучали много по-добре в устата на едно ченге, в устата на една мутра. Те разкриват един мутренско-ченгеджийски манталитет и начин на мислене", каза Инджов.

                    Не съм проследил тази сутрин дали има критични коментари в основните вестници и по телевизиите, но ми направи впечатление, че вчера такива критични реакции липсваха, подчерта той. С изключение на някои сайтове и "Шоуто на Слави", където водещият зае категорична позиция "против" това изказване на премиера и "против" липсата на реакция от страна на журналистите, добави Инджов. "Ако действително няма отговор от страна на журналистическите организации, от страна на някои медии, ставаме свидетели на едно доброволно автоцензуриране, на липсата на изразяване на мнение по нещо, което засяга в сърцевината журналистическата професия – някой да казва, че може да спретне активно мероприятие на представители на така наречената четвърта власт и те да възприемат това за нещо напълно нормално, за част от всекидневието, да не реагират, да не се почувстват заплашени, макар че не става въпрос за пряка заплаха", каза Иво Инджов.

                    По повод коментара на премиера в същото изказване преди да вземе участие в КСНС към президента: "Съжалявам за тези хора от "Биволъ", Иво Инджов заяви: "Ако действително министър-председателят е казал такова нещо, това показва, че той си позволява да коментира работещите в една медия, при положение че те изнасят документи и факти, които са неоспорими." "Не е работа нито на министър-председателя, нито на който и да е министър или представител на полицията или на тайните служби да коментира работата на една медия, а само изнесените от нея факти. Но в това отношение имаме традиция. Министър-председателят се изказва критично за работата на вестници и медии, които информират обективно и го критикуват. Не ме учудва това изказване", каза Иво Инджов.

                    Според него, формално погледнато има свобода на медиите в България. "Изказват се различни гледни точки в медиите, но основните телевизии и повечето радиа, както и водещите вестници си налагат автоцензура по въпроси, свързани с дейността на министър-председателя, на правителството по проблеми от страната и външната политика на България. Може да се каже: "Да, българските медии са свободни, но в същото време не са независими". Нека да използваме тази формула", каза още Иво Инджов. /БГНЕС
                    И тези журналя какви смели и безпощадни разобличители ще станат само за една нощ-нощта в която ще се срути от властта мутрата.

                    За пример- вестниците "Монитор" и "Телеграф", които до изборите 2009та плюеха Бойко, а в деня след изборите започнаха да го венцехвалят.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                      Скучно ми е. Ако такова досие съществуваше, ти пръв щеше да го изнесеш тук. Борисов е най-проверявания човек вече 10 години. Ако имаше минимален шанс, вие червените 100 пъти да бяхте разнесли несъществуващото досие навсякъде.

                      Ти по-добре да провериш дали паспортът ти не е с изтекъл срок. Щото в Южна Африка не може да отидеш без паспорт.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
                        gigow, това твоето е долно, да се гавриш с паметта на хората по политическа поръчка!
                        Виновен ще има, ако някой по закон е длъжен да следи подобни съоръжения. И понеже се явяваш голям експерт, защо не кажеш в Цар Калоян при идентична ситуация 2007 г. какви мерки се взеха? И колко години минаха от тогава и колко са осъдени? Защото май се оказа, че чак след Бисер, конкретен министър беше натоварен да следи всичките микроязовири!
                        Жалко е, че при една трагедия, съответното правителство не е взело НИКАКВИ мерки за да избегне повторение на ситуацията!
                        Първо. Не се гавря с паметта на мъртвите, ами искам държавата да поеме своята отговорност.
                        Второ. В цар Калоян наводнението НЕ Е ПРИЧИНЕНО от язовирите. То там няма и язорири. Имаше няколко рибарника, от които съм си купувал неведнъж риба. Те бяха едни плитки барички с нищожно количество вода в тях. И това е установено от следствието.
                        Трето. В Цар Калоян тогава е имало невъобразимо силен дъжд. Такъв не е имало НИКОГА, НИКЪДЕ на територията на България. Това е според сведенията на метеоролозите. Аз минах от там точно два дни след потопа. Нивите на височините, повтарям на височините, източно от градчето бяха заравнени от потоците вода. И това по високото. А градчето е разположено в ниското, където се събират водите от много хиляди декари околни ниви. Един мой много близък приятел е бил същият ден в Цар Калоян и ми е разправял какъв невъобразим потоп е било. Той самият едва се е придвижил по пътя. И това с "Опел Зефира".

                        Така че НЯМА НИЩО ОБЩО между авариралия язовир в с.Бисер и наводнението причинено от природната стихия в Цар Калоян.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Както съм казвал неведнъж, за мен тези които са работили за/в първо главно управление на ДС (Външно разузнаване) или във Второ главно управление (Контраразузнаване) са служили на българската държава и тази служба в никакъв случай не е морално укорима.
                          Друг въпрос е за тези, които са били доносници, а именно агентите на Шесто главно. Те са донасяли за близките си, за приятелите си, за колегите си.
                          Дали и Бойко е бил сред тези мръсници може би скоро ще разберем. Както вървят нещата до 3-4 месеца ще излезе и това досие.

                          Скучно ми е. Ако такова досие съществуваше, ти пръв щеше да го изнесеш тук. Борисов е най-проверявания човек вече 10 години. Ако имаше минимален шанс, вие червените 100 пъти да бяхте разнесли несъществуващото досие навсякъде.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Пламен Симов: Борисов е бил агент на Шесто управление на ДС

                            Бившият депутат от Великото Народно събрание Пламен Симов е водил парламентарно разследване в качеството му на Председател на подкомисията на Великото народно събрание за персонални престъпления и вини на бившия режим. Агенция ПИК го потърси за коментар по повод вербуването на Бойко Борисов за информатор на ЦСБОП.

                            - Г-н Симов, днес пред интернет издание заявявате, че Бойко Борисов ви е попречил да разпитате Тодор Живков във връзка с парламентарното разследване за Възродителния процес. Как точно се случи това?

                            - Във връзка с разследването, в което участвах по линия на парламента, трябваше да разпитам Григор Шопов и Тодор Живков.
                            С Шопов, който повече от 25 години ръководеше Държавна сигурност, бяхме семейни приятели от дълги години. Той е един от първите, които се осмелиха да вкарат генерали и полковници от вътрешното контраразузнаване в затвора още по времето на Тодор Живков за извършени от тях престъпления по служба. След като разговарях с Шопов, трябваше да проведа разговор и с Тодор Живков, който по това време беше под домашен арест във вилата си на улица "Секвоя". На два пъти се опитвах да стигна до Живков, но бях възпрепятстван.

                            - По какъв начин бяхте възпрепятстван?

                            - Охранителят му по това време, Бойко Борисов, вдигаше телефона и след като ме изслушваше по какъв повод търся Живков, затваряше слушалката. Звъннах два, три пъти, но Борисов обясни, че Тодор Живков не желае да разговаря и отново затвори.

                            - Какво се случи след това?

                            - Отидох при Григор Шопов и го попитах за съвет по какъв начин да намеря път към Тодор Живков. Той ми обясни, че Борисов е поставен за охрана на Живков от Любен Гоцев и Луканов. Двамата го ползвали като техен шпионин, който трябвало да не допусне Живков да даде показания срещу Луканов. В крайна сметка Шопов ме посъветва да се обадя на внучката му Жени. Звъннах й и обясних по какъв повод искам да разговарям с дядо й. Тя ми уреди разговор с Живков само за няколко минути.

                            - Как разговаряхте с Живков?

                            - По телефона. Разговорът се проведе пред петима свидетели. Говорихме повече от час, чудя се как издържа толкова време Живков, въпреки напредналата си възраст.

                            - Какво ви обясни той?

                            - С него разговаряхме за кризата и причините за възникването й. Той акцентира върху Андрей Луканов, като обясни, че той носи голяма вина за натрупването на външния дълг на България. Живков обясни, че по разпореждане на Луканов държавата е купувала множество заводи и машини, които не са били необходими, само и само за да може Луканов да получава огромни комисионни. Живков обясни, че от въпросните сделки държавата е загубила над 900 милиона долара.

                            - Бойко Борисов отрича, че е бил вербуван за информатор на ЦСБОП по линия на контактите си с престъпния свят. Какво е вашето мнение по този въпрос?

                            - Аз ще ви извадя някои части от разговора ми с Григор Шопов, който бе записан на ролков магнетофон по мое желание. По време на диалога ми с него, освен нещата, които ви споменах, научих още нещо: "Собственикът на охранителната фирма на Живков е бил активен сътрудник на Шесто Управление на ДС".

                            - Да не искате да кажете, че Борисов е бил агент на Държавна сигурност?

                            - Точно това искам да кажа. В момента той обяснява как е бил вербуван за информатор на съвременните служби. По този начин целта му е да прикрие старото му досие на агент от Държавна сигурност
                            .

                            - Има ли документи за това?

                            - Предполагам, че копия от тези документи се пазят и един ден те ще излязат на бял свят.

                            Ивайло Крачунов

                            http://www.otblizo.net/%D0%B8%D0%BD%...0-%D0%B4%D1%81

                            Както съм казвал неведнъж, за мен тези които са работили за/в първо главно управление на ДС (Външно разузнаване) или във Второ главно управление (Контраразузнаване) са служили на българската държава и тази служба в никакъв случай не е морално укорима.
                            Друг въпрос е за тези, които са били доносници, а именно агентите на Шесто главно. Те са донасяли за близките си, за приятелите си, за колегите си.
                            Дали и Бойко е бил сред тези мръсници може би скоро ще разберем. Както вървят нещата до 3-4 месеца ще излезе и това досие.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • gigow, това твоето е долно, да се гавриш с паметта на хората по политическа поръчка!
                              Виновен ще има, ако някой по закон е длъжен да следи подобни съоръжения. И понеже се явяваш голям експерт, защо не кажеш в Цар Калоян при идентична ситуация 2007 г. какви мерки се взеха? И колко години минаха от тогава и колко са осъдени? Защото май се оказа, че чак след Бисер, конкретен министър беше натоварен да следи всичките микроязовири!
                              Жалко е, че при една трагедия, съответното правителство не е взело НИКАКВИ мерки за да избегне повторение на ситуацията!

                              Коментар


                              • http://www.otblizo.net/%D0%B8%D0%BD%...0-%D0%B4%D1%81

                                Коментар

                                Working...
                                X