IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко да вдигна наема на старите наематели?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Не спираш да ме изумяваш Вземи организирай номадите, които нямат пари за наем всяка събота да ремонтират 'обектите'
    Те номадите обикновено не са и работливи, дай им да се скитат с ръце в джобовете.
    Затова си върша нещата сам.
    Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
      Е, каква негова част, той ли ти прави боклука в къщи, то е ясно, че повечето наематели са финансово затруднени, ама и да няма какво да метнеш в кофата?
      Като им я разделя на 12 месеца и си я слагам предварително върху цената на наема, той дори не знае, че съм си калкулирал таксата смет. В типовите договори е нормално повреди причинени от текущо ползване да си се поемат от наемателя, ако не е консуматив обаче го поемам аз, естествено Бойлерите винаги аз ги ремонтирам или направо сменям. В един гараж съм събрал в момента 8 бойлера. Даже съм се специализирал по разглобяването им, отделянето на медните серпентини, изтъргването на пяната и връщането им на вторични суровини. Само, че е занимавка и го правя като събера около 10 електроуреда, включая печки, бойлери, перални, миялни, тостери, сокоизтисквачки, и прочее.
      Като цяло не всичко е вписано в договорите, ама примерно на един търговски обект не бях сменил партидата за ток, откакто съм го купил. Понеже партидата се водеше на юридическо лице, което беше отписано от регистъра, сега на пича му бяха спряли тока. Аз смених партидата, а той настоя да ми плати разноските по смяната, които възлизаха на 38лв. и стотинки.

Не спираш да ме изумяваш Вземи организирай номадите, които нямат пари за наем всяка събота да ремонтират 'обектите'
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
        Лорде, аз съм наемател, такса смет си я плаща хазяйна, договор нямаме, но човекът си е изряден в неговата част, а аз в моята. Лорде при нужда от ремонт на бойлера при теб кой го поема. Ти или наемателя?
        Е, каква негова част, той ли ти прави боклука в къщи, то е ясно, че повечето наематели са финансово затруднени, ама и да няма какво да метнеш в кофата?
        Като им я разделя на 12 месеца и си я слагам предварително върху цената на наема, той дори не знае, че съм си калкулирал таксата смет. В типовите договори е нормално повреди причинени от текущо ползване да си се поемат от наемателя, ако не е консуматив обаче го поемам аз, естествено Бойлерите винаги аз ги ремонтирам или направо сменям. В един гараж съм събрал в момента 8 бойлера. Даже съм се специализирал по разглобяването им, отделянето на медните серпентини, изтъргването на пяната и връщането им на вторични суровини. Само, че е занимавка и го правя като събера около 10 електроуреда, включая печки, бойлери, перални, миялни, тостери, сокоизтисквачки, и прочее.
        Като цяло не всичко е вписано в договорите, ама примерно на един търговски обект не бях сменил партидата за ток, откакто съм го купил. Понеже партидата се водеше на юридическо лице, което беше отписано от регистъра, сега на пича му бяха спряли тока. Аз смених партидата, а той настоя да ми плати разноските по смяната, които възлизаха на 38лв. и стотинки.

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
          Ти си намаляй. От такива намалячи сме стигнали това дередже да се оплаквате. Такса смет я плаща този който ползва, това е ясно като бял ден. Ама ти май си отдавал само собствения си г*з
          Лорде, аз съм наемател, такса смет си я плаща хазяина, договор нямаме, но човекът си е изряден в неговата част, а аз в моята. Лорде при нужда от ремонт на бойлера при теб кой го поема. Ти или наемателя?
          Last edited by polax; 02.12.2012, 13:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
            Аз затова по-долу казах,че според мен нищо не дава Лорда.Ако наистина беше в този бизнес щеше да знае колко трудно се отдава в момента панелка или магазин.Той наем ще вдига.На мен след Нова година ми се налага пак да намалям ...ама какво да се прави.От 2008 ДОСЕГА СЪМ СВАЛИЛ наемните цени с близо ...между 30% и 50%
            Лорде я да те питам нещо.При теб залагаш ли в договора и кой плаща таксата смет..

Въпросът е към всички.
            Ти си намаляй. От такива намалячи сме стигнали това дередже да се оплаквате. Такса смет я плаща този който ползва, това е ясно като бял ден. Ама ти май си отдавал само собствения си г*з

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
              Аз затова по-долу казах,че според мен нищо не дава Лорда.Ако наистина беше в този бизнес щеше да знае колко трудно се отдава в момента панелка или магазин.Той наем ще вдига.На мен след Нова година ми се налага пак да намалям ...ама какво да се прави.От 2008 ДОСЕГА СЪМ СВАЛИЛ наемните цени с близо ...между 30% и 50%
              Лорде я да те питам нещо.При теб залагаш ли в договора и кой плаща таксата смет..

Въпросът е към всички.
              Аз отдавам промишлени помещения. Такса смет я заплащам без частта сметоизвозване. Наемателите са задължени да сметоизвозват сами.

Коментар

• Аз затова по-долу казах,че според мен нищо не дава Лорда.Ако наистина беше в този бизнес щеше да знае колко трудно се отдава в момента панелка или магазин.Той наем ще вдига.На мен след Нова година ми се налага пак да намалям ...ама какво да се прави.От 2008 ДОСЕГА СЪМ СВАЛИЛ наемните цени с близо ...между 30% и 50%

Въпросът е към всички.

Коментар

• Лордче, тва е като еВането бе човеко. Едно е да го дигнеш, друго е дълго време да еВеш

В моите договори има инфлация НСИ. Въпреки това 2 години не съм вдигал

Коментар

• Да не стане да получаваш 0 лева с месеци и години наред... Много такива тарикати знам..Все от вдигане се докараха, за да си актуален, трябва да смъкваш. По- добре -10% , отколкото нищо.Ако си на центъра на голям град, е съвсеееем мааалко по-различно..

Коментар

• Първоначално изпратено от rookie trader Разгледай мнение
                      С инфлацията е справедливо. И трябва да е заложено в договора, за да знаят за догодина. Аз така правя.

Официалната. Другото е нагло.
                      Ако има дефлация намаляваш ли наема ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Станчо Разгледай мнение
                        Като чуя подобни истории, и ми става жал за хората живеещи под наем, именно за това и посветих живота си да помагаме на хора във вашето положение.
                        Решението се нарича "корпоративно рентване".
                        Живял съм 1 година в САЩ под наем в сграда цялата собственост на корпорация / която имаше общо 6 подобни сгради /. Назначен мениджмънт управляващ сградата, поддръжка, която се грижи за тревните площи, снега през зимата. За басеина, който се ползва от всички имаше наета външна фирма. Чисто навсякъде, мениджърката стриктно следеше за спазване на правилата, които между другото написани бяха окачени на доста места. Всеки си знае паркомястото / подземен паркинг / - паркоместата са към апартаментите. Избор голям - от апартамент и с 1 спалня, 1 баня и 1 паркомясто до такива с 4 спални, 3 или 4 бани и няколко паркоместа. Няма чалга и изхвърляне на боклуци от терасите. Такива неща някой да ти влезе в наетото жилище без ти да си там са изключени, всичко е договорено минимум година напред, плащаш ли си редовно наема никой не може да те изгони и т.н.
                        Измислено е много добре, някога и тук ще стане така и такива като лорда ще изчезнат като видове ...

Коментар

• Гаден мъглив ден.Тъй като днес съм дежурен и около мен няма колеги изпуснах кафето с колата.Търсих с кого да хвана бас кой от пациентите ни е избягал и отново е отворил тема в инвестора ама няма с кой.

Коментар

• С инфлацията е справедливо. И трябва да е заложено в договора, за да знаят за догодина. Аз така правя.

Официалната. Другото е нагло.
                            Last edited by rookie trader; 02.12.2012, 01:09.
                            Не е препоръка. Който взима инвестиционно решение на базата на писания във форум , е идиот!

Коментар

• Първоначално изпратено от Станчо Разгледай мнение
                              Като чуя подобни истории, и ми става жал за хората живеещи под наем, именно за това и посветих живота си да помагаме на хора във вашето положение.

Станчо,сега ще имаш много възможности да чуеш сърцераздирателни историй за кредитополучатели Помгни и на тях,хората ги объркаха банките "па-па" все пак.
                              Некадърни оценители и алчени банкерчета ходиха на много почивки през годините на бума.Виж един съфорумец как го е закъсал с психиката завалията.

Коментар

• наближаващите празници са добър повод да занесеш на старите си наематели една торба с подаръци за децата или с нещо подходящо, ако нямат деца ... или каквото ти се откъсне от сърцето ... само да не им покажеш, че гледаш на тях като на "мизерни гащници", може да откриеш, че е приятно и да даваш ...
                                Yeah

Коментар

Working...
                                X