Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко да вдигна наема на старите наематели?
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеХахахаххахах, нали аз съм от хората на Дянков, ще ме пратиш да проверя сам себе си!
П.П. От няколко години не сме вдигали наема на два селски имота. Доволни сме от хората, които ги стопанисват - в единият има магазин, а в другия склад за фуражи.Last edited by tnm; 02.12.2012, 18:28.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение1500 лв от 7 имота ? И май магазин имаше ? Утре пращам хората на Дянков да проверят.Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеГлупости! Половината ми имоти са празни и в ремонт, а от наеми никога не съм изкарвал повече от 1500лв. месечно. Сега като си вдигна дохода с 200 месечно като дам две стаи, за мен е кеф голем. Все пак сме криза, дори и малък доход в добавка ми е добре дошъл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнениеЛорде,
интересно регистриран ли си по ДДС като физическо лице ?
Така като ти чета писанията отговаряш на критериите / с толкова имоти няма начин да не правиш 50 к годишно от наеми /.
Но дали внасяш всеки месец 20 % от наемите и си пускаш декларации ?Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеНе ги вдигнах, само ги оставих с усещане за ръст Те въздъхнаха облекчено. До следващия съспенс. Аз така си играя на котка и мишка с наемателите. Като малък обичах да гледам Том и ДжериLast edited by t.todoroff; 02.12.2012, 16:23.
Коментар
-
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ЩЕ *ДИГНА НАЕМИТЕ!!!
Вижте ко стааааааа:
http://www.dnes.bg/izlojbi/2012/12/0...-2019-g.174431Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеНе ги вдигнах, само ги оставих с усещане за ръст Те въздъхнаха облекчено. До следващия съспенс. Аз така си играя на котка и мишка с наемателите. Като малък обичах да гледам Том и Джери
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеНе ги вдигнах, само ги оставих с усещане за ръст Те въздъхнаха облекчено. До следващия съспенс. Аз така си играя на котка и мишка с наемателите. Като малък обичах да гледам Том и Джери
Аз в този пазар не вярвам, но и не си правя труда вече с много убеждаване когото и да било.
Аз не мога убедя тази, с която мачкаме чаршафите в спалнята, та друг ли?!
Виках на жена ми още през лятото на 2008 да си продава ненужните имоти, за които ме информираше, че имала щедри предложения. Не, вика, ще станат толкова и толкова.
В момента с нея се подиграват разни непрокопсаници, които влизат за по 6 месеца, после нови ремонти и файда никаква. Рекох и да вдигне моментално кауциона (депозита) тройно. Отговорът беше: веднага изпадам от пазара.
Ако имаш точен наемател, който не хитрува на дребно, не го закачай и бъди любезен.
С другите .... виж началото на поста.
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеЕ, каква негова част, той ли ти прави боклука в къщи, то е ясно, че повечето наематели са финансово затруднени, ама и да няма какво да метнеш в кофата?
Като им я разделя на 12 месеца и си я слагам предварително върху цената на наема, той дори не знае, че съм си калкулирал таксата смет. В типовите договори е нормално повреди причинени от текущо ползване да си се поемат от наемателя, ако не е консуматив обаче го поемам аз, естествено Бойлерите винаги аз ги ремонтирам или направо сменям. В един гараж съм събрал в момента 8 бойлера. Даже съм се специализирал по разглобяването им, отделянето на медните серпентини, изтъргването на пяната и връщането им на вторични суровини. Само, че е занимавка и го правя като събера около 10 електроуреда, включая печки, бойлери, перални, миялни, тостери, сокоизтисквачки, и прочее.
Като цяло не всичко е вписано в договорите, ама примерно на един търговски обект не бях сменил партидата за ток, откакто съм го купил. Понеже партидата се водеше на юридическо лице, което беше отписано от регистъра, сега на пича му бяха спряли тока. Аз смених партидата, а той настоя да ми плати разноските по смяната, които възлизаха на 38лв. и стотинки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеLord,
смайваш ме и ме оставяш в недоумение. Различията ни не пречеха на приемането (вярването), че имаш някакви имоти, които си стопанисваш според своите си разбирания с на основание на договор с хора, които те приемат за партньор.
Скоро беше споменал, че е имало драми при натиск от наемателите за понижение на наема преди около 2 години (по памет).
Също така каза обаче, че тънкорунните номади са стояли почти бездиханни (ред. моя) и с чувство на обреченост, когато ти, от своя страна, си вдигнал без мигане и с твърда ръка наемите през настоящата година, дори повече от веднъж. Нали беше писано в оня сайт, че наемите растели. То колкото за растеж, толкова и за намаляване пишеше там, но туй е друга тема.
Дигна ли ги все пак?
За човек от твоя формат подобен въпрос изглежда малко нефотогенично.Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Lord,
смайваш ме и ме оставяш в недоумение. Различията ни не пречеха на приемането (вярването), че имаш някакви имоти, които си стопанисваш според своите си разбирания с на основание на договор с хора, които те приемат за партньор.
Скоро беше споменал, че е имало драми при натиск от наемателите за понижение на наема преди около 2 години (по памет).
Също така каза обаче, че тънкорунните номади са стояли почти бездиханни (ред. моя) и с чувство на обреченост, когато ти, от своя страна, си вдигнал без мигане и с твърда ръка наемите през настоящата година, дори повече от веднъж. Нали беше писано в оня сайт, че наемите растели. То колкото за растеж, толкова и за намаляване пишеше там, но туй е друга тема.
Дигна ли ги все пак?
За човек от твоя формат подобен въпрос изглежда малко нефотогенично.
Коментар
Коментар