Първоначално изпратено от prodigal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Pанно пенсиониране
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
Днес ликвидирах точка 4. Договори от 2007 и 2008 със Алианц и ИНГ. За Алианц до тука е 0%, взех каквото дадох. А ING е -15%.
Дано при теб да се полу4и.
ДПО 2007-2008г. , според мен, трябваше да се изтеглят заедно с натрупаната доходност до момента. Имаше смисъл , когато ДОД беше по-голям от 20%. На входа ти дерат кожата на всяка вноска по 3,5% за обслужване . Не знам какви нерви си имал да гледаш 5 години как те ограбва.
Коментар
-
Днес ликвидирах точка 4. Договори от 2007 и 2008 със Алианц и ИНГ. За Алианц до тука е 0%, взех каквото дадох. А ING е -15%.
Тони , след като си 4 г. на борсата не знам защо инвестираш и във ВФ - ако сам ги инвестираш можеш да реализираш доста по висока печалба от тях ,а пък ако се набуташ по -добре сам отколкото друг да ти прави загубите
Поздрави
Коментар
-
Както и да е, важното е че не си опукал парите, я кажи от дадените в НОИ/Й какво си взел, че да сметнем осигурителна стрегия под зоркото око на държавата майка дали се котира
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеаз съм тъп и упорит - продължавам!Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
дано ама надали
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение1. Разплащателна сметка(спешни пари) - до 10%
2. Свободен депозит в ПИБ(може да теглиш без да губиш лихва) - 15%
3. ВФ - 20%
4. ДПО - 25%
5. Акции на БФБ - 30%
п.с. към момента допълвам само точки 3,4,5!!!
Успех и дано се пенсионираш преди мен!
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеДа. Въртим сучем и все до земята опираме. Всичко друго е вятър и мъгла, само този актив може да се запази от няколко поколения. Другото прелива от ръце в ръце, от пусто в празно и т.н. С ипотека бих заграбил и 1000 дка, винаги ще се върне ценово.
Хилядолетия са се водели войни и хиляди тонове човешка кръв е пролята за земя, не за нещо друго. И сега е така, само че за ресурсите. Които пак са свързани с нея.
Коментар
-
дано ама надали
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение1. Разплащателна сметка(спешни пари) - до 10%
2. Свободен депозит в ПИБ(може да теглиш без да губиш лихва) - 15%
3. ВФ - 20%
4. ДПО - 25%
5. Акции на БФБ - 30%
п.с. към момента допълвам само точки 3,4,5!!!
Успех и дано се пенсионираш преди мен!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеАбе Тони, имах те за по пекан бе ( изкл.на фармата дето влагаш много емоции )
Пък и си по отдавна на БФБ от мене.
Как не те досрамя да напишеш точки 3 и 4 ?
Искаш да спонсорираш мерцедесите и сейшелите на едни убави хора ли
Не че и аз не съм бил там, ма точно защото тотално ме разочароваха почнах да се ослушвам предната пролет що е туй борса и има ли почва у нас и за мене....
При мене в момента свободния ми ресурс (извън имоти) е разпределен приблизително така:
= БФБ - 40-45%
= банки - 15-20%
= злато - 3%
= резервен фонд (секрет) - 35%
Земици/гори имам наследствени(некомасирани) около 50дка. Засега имам тройно повече на БФБ които ми носят доста по добра доходност.
Но в плановете ми за следващите 2 години влиза и закупуването на реална земя преди да са дошли след пълната либерализацията ония с големите пачки.
Например ако вземат да решат утре да ликвидирват и атерата веднага реинвестирам печалбата в земя. Добре ще ми дойдат около 80-100дка на на 1/3 от пазарната им стойност
през 2008г имах ВФ и ДПО и почнах с левчета експериментрално на БФБ - вече имам на БФБ повече от колкото във ВФ и ДПО. Искам да ги имам и там(не ги закривам) защото ми се ще да имам и диверсификация в мнението . Иначе ако зависи от мен всичко ще е в СФАРМ и Евро Инс!
Коментар
-
Да. Въртим сучем и все до земята опираме. Всичко друго е вятър и мъгла, само този актив може да се запази от няколко поколения. Другото прелива от ръце в ръце, от пусто в празно и т.н. С ипотека бих заграбил и 1000 дка, винаги ще се върне ценово.Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеОще месец..... Съжалявам за стреса , който ще преживеят хората.
Фен на маите ли си ?
Коментар
Коментар