IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Pанно пенсиониране

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • абсолютно точно, даже и са нещастни някои - всичко им било толкова наредено, че психясвали и се самообиват.
    Имах в предвид, че аз ще съм щастлив, ако около мен хората са богати поне толкова колкото бедните шведи, не се чудят как да си платят тока и дали ще имат хляб за вечеря.
    А ако това стане с българите около мен и пак са нещастни, то ... вече ще го отдам на кармични проблеми


    Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
    Това, че няма бедни, не значи че са щастливи.
    Мнението ми не е препоръка!!!

    Коментар


    • Така, така........
      И аз се насочих към апартаментите от ЧСИ, но там е наистина страшно! Купуват си апартаменти на по 300-400 Евра в София, като ремонтът им само струва толкова на м2.
      Не можах да се преборя засега, но продължавам с тези напъни, както и за земя УПИ!
      Пътека се прави камък по камък!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
        Вчера се върнах от командировка в Швеция, повярвай те ми - там наистина няма бедни хора, съществува такава държава.
        Това, че няма бедни, не значи че са щастливи.

        Коментар


        • Аз съм голям фен на Бъфет и когато видя че много хора се насочват към дадена акция, съм много предпазлив, ама много ... в момента се озъртам за нова ракета
          Разбира се в земята има още хляб, но балона се надува. Скоро исках да купя някой и друг декар и чичкото ми изтърси цена от 1000 лв. /бил гледал телевизия и знаел колко струва земята/. О.К - може и 1000 лв. да не са много, ако се гледа след 10 г., но аз си мисля, че в момента за 1000 лв. могат да се купят страшно много и евтини неща.
          Моята мечта е да си инвестираме спокойно на БФБ, без много зор, ... но по-големи мафиоти от българските мажоритари, като чета вашите коментари май няма.
          Ако съдя от ограничеността на българина в финансов аспект, то всички ние знаем да инвестираме само в едно - в банка и ... в апартаменти. Всички мои приятели които работят в чужбина говорят само за едно, как ще съберат пари и ще си купят апартаменти. В момента те са безбожно евтини, до догодина ще паднат още. Това ще е новата земя, но уточнявам в София или Варна. България в момента е оскотяла, глада ще накара хората да се придвижат към големите градове с все по-голяма скорост ... ще има нужда от апартаменти за под наем.
          Аз обаче няма да инвестирам поне засега в апартамент, ... мечтател съм и много ми се иска да инвестирам в бизнес който да донесе работни места, чрез които да препитание на моите приятели и на техните семейства. Разбрах, че сега като "пенсионер" печелещ достатъчно за да живея скромния си живот и да отглеждам двете си деца ... не мога да съм щаслив, щом хората около мен са без работа, без средства и нещастни.
          Вчера се върнах от командировка в Швеция, повярвай те ми - там наистина няма бедни хора, съществува такава държава.

          Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Благодаря за отговора Daris и все пак би ли направил все пак прогноза за "новата земя" на инвестициите?
          Мнението ми не е препоръка!!!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            Ако имаш примерно 300 дек и получаваш рента 12000лв годишно, всяка година ще можеш да си купуваш нови 16-17 дек. След 10 години ще имаш вече 450-500 декара. Това малко ли е??? Какво и е приключило на тази инвестиция???
            Същото важи и за дивидентните акции.
            Дивидентните акции раздават подобни пари предимно от продажби на земя, а не от рента. Ако спрат с продажбите, към днешна дата АТЕРАТА би давала около 6-8 ст. дивидент от рента, а другите са още по-зле. При цени от над 2 лв. това прави смешна доходност, поне за мен. В тази връзка трябва да се знае, че с всеки продаден декар умират дългосрочните доходи.

            п.с. Такива, същите теории са защитавали през 90те в Америка за .com компаниите и въпреки, че като цяло се оказа добра инвестиция цял град фалира и безброй инвеститор и/ чета и от тогава се възприе думата "балон"
            Last edited by 15%; 13.11.2012, 22:34.
            Пътека се прави камък по камък!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nadyia Разгледай мнение
              Адмирации за предприемчивостта!
              Все пак у мен остават въпросите: какви са доходите на бабичките днес, които са продали тогава земята си на безценица, дали те получават някаква рента и дали днес - ако им възстановиш продадените земи, то те няма да ти целуват двойно повече ръка? Това все пак са фантазии - инвестициите са си инвестиции, защото и моралът след инвестирането вече е различен, нали? Всъщност моралът е един и същ, критериите за морално са променени.
              Само два въпроса . Малко от реалнотта,а не от 'моралните' .На каква цена да им върне земята на сегашната или на тази на която я купил??? Или да им я подари,защото едно време е била тяхна. Ако е вариант две, дай да станем пак част от Турция,защото са ни владели

              Коментар


              • http://altersvorsorge-rente.t-online...47497276/index

                На горният линк може да се ориентирате какви са средните пенсии в немско. Но по важно е да се гледа покупателната възможност. Според мен в момента е грубо 1 евро към 1 лев.


                По въпросът за ранното пенсиониране би било добре да се уточни кой каква месечна доходност очаква и с колко пари на месец би се чувствал добре. Например баща ми живее в едно село на морето и 200лв. на месец за него са предостатъчни.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  Daris, поздравления за надявам се достоверния разказ.
                  Искам да те попитам няколко неща:

                  1. На колко години си в момента и съответно на колко беше при покупката на първият си декар?
                  2. Земята се оказа наистина златна инвестиция в миналото, предложи алтернатива за инвестиция с дата 2012 г., защото това със земята вече като че ли приключи.

                  Поздрави
                  Какво е приключило? Не чакайте все нови ракети да стартират всек иден!!!!
                  Ако имаш примерно 300 дек и получаваш рента 12000лв годишно, всяка година ще можеш да си купуваш нови 16-17 дек. След 10 години ще имаш вече 450-500 декара. Това малко ли е??? Какво и е приключило на тази инвестиция???
                  Същото важи и за дивидентните акции.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                    С голям интерес следя коментарите относно моята история, разбира се тя е абсолютната истина за моите инвестиции.
                    В момента съм на 37 г.
                    С покупките на земя започнах през 2001 г., първите ми земи купих на цена около 150 лв. но през годините цената на която ги придобивах растеше, имах сделки на 200, после 300 и последната която купих бе 350 лв преди около две години. В момента от две години, както и споменах по долу, купувам акции от Атера, Агрофинанс и Еларг, от последния май засега съм най- доволен. Не ми трябваше много акъл да изчисля че по този начин купувам земя много под 350 лв и то без да давам пари за нотариус и адвокати. Не съм предполагал че тази година ще имат такъв ръст, надявах се този ръст да се случи, но след година две. Разбира се в моя полза се очерта и скока на цената на житото.

                    По важното е друго, дано да сте ме разбрали правилно. Ако човек си постави за цел да спестява, да живее скромно /не мизерно/, да чете, да мечтае - то има шанс да придобие активи, които да му носят постоянен доход и да каже .... ако сте гледа ли „Форест Гъмп“ когато главния герой му казват че е придобил акции на някаква компания с името APPLE, и повече няма да има проблеми с парите, да отвърне .... еми супер - един проблем по-малко!
                    Около мен много хора, семейства имат проблеми които се въртят все около парите.
                    За съжаление, проблема не е че са мързеливи, а наистина не знаят как да ги контролират.
                    Чел съм много книги и този проблем е познат отдавна ... и това ми надява мисълта, че нарочно това се оставя така да продължава, в крайна сметка по лесно се управляват такива хора, те са зависими.
                    Съжалявам мисълта ми е разкъсана и това е тема за много дълъг разговор.
                    Но последно ще кажа, че ако на света има щастлив човек, то това е моята баба, която живее с 250 лв. и ако ви разкажа как разпределя пенсията си ще паднете, тя винаги и стига и даже спестява, но нейното е изкуство.
                    Не само трябва да се "пенсионираш", но за да си щастлив пенсионер трябва и да се научиш да живееш според чергата си, за съжаление хората сме алчни искаме повече и повече и затова някой цял живот не могат да се пенсионират. Въпрос на избор.
                    Благодаря за отговора Daris и все пак би ли направил все пак прогноза за "новата земя" на инвестициите?
                    Пътека се прави камък по камък!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Daris, поздравления за надявам се достоверния разказ.
                      Искам да те попитам няколко неща:

                      1. На колко години си в момента и съответно на колко беше при покупката на първият си декар?
                      2. Земята се оказа наистина златна инвестиция в миналото, предложи алтернатива за инвестиция с дата 2012 г., защото това със земята вече като че ли приключи.

                      Поздрави
                      С голям интерес следя коментарите относно моята история, разбира се тя е абсолютната истина за моите инвестиции.
                      В момента съм на 37 г.
                      С покупките на земя започнах през 2001 г., първите ми земи купих на цена около 150 лв. но през годините цената на която ги придобивах растеше, имах сделки на 200, после 300 и последната която купих бе 350 лв преди около две години. В момента от две години, както и споменах по долу, купувам акции от Атера, Агрофинанс и Еларг, от последния май засега съм най- доволен. Не ми трябваше много акъл да изчисля че по този начин купувам земя много под 350 лв и то без да давам пари за нотариус и адвокати. Не съм предполагал че тази година ще имат такъв ръст, надявах се този ръст да се случи, но след година две. Разбира се в моя полза се очерта и скока на цената на житото.

                      По важното е друго, дано да сте ме разбрали правилно. Ако човек си постави за цел да спестява, да живее скромно /не мизерно/, да чете, да мечтае - то има шанс да придобие активи, които да му носят постоянен доход и да каже .... ако сте гледа ли „Форест Гъмп“ когато главния герой му казват че е придобил акции на някаква компания с името APPLE, и повече няма да има проблеми с парите, да отвърне .... еми супер - един проблем по-малко!
                      Около мен много хора, семейства имат проблеми които се въртят все около парите.
                      За съжаление, проблема не е че са мързеливи, а наистина не знаят как да ги контролират.
                      Чел съм много книги и този проблем е познат отдавна ... и това ми надява мисълта, че нарочно това се оставя така да продължава, в крайна сметка по лесно се управляват такива хора, те са зависими.
                      Съжалявам мисълта ми е разкъсана и това е тема за много дълъг разговор.
                      Но последно ще кажа, че ако на света има щастлив човек, то това е моята баба, която живее с 250 лв. и ако ви разкажа как разпределя пенсията си ще паднете, тя винаги и стига и даже спестява, но нейното е изкуство.
                      Не само трябва да се "пенсионираш", но за да си щастлив пенсионер трябва и да се научиш да живееш според чергата си, за съжаление хората сме алчни искаме повече и повече и затова някой цял живот не могат да се пенсионират. Въпрос на избор.
                      Мнението ми не е препоръка!!!

                      Коментар


                      • Разбира се дългосрочно земята е най-ценен актив - защото човеците (в световен мащаб) не спираме да произвеждаме нови човеци, ама земята дядо ви бог вече не ще да я произвежда.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                          Земята се оказа наистина златна инвестиция в миналото, предложи алтернатива за инвестиция с дата 2012 г., защото това със земята вече като че ли приключи.
                          Дали ?
                          Да не стане така да се питаш 2022 аз къде блях че не купих някой декар 2012-13-та...

                          Коментар


                          • Daris, поздравления за надявам се достоверния разказ.
                            Искам да те попитам няколко неща:

                            1. На колко години си в момента и съответно на колко беше при покупката на първият си декар?
                            2. Земята се оказа наистина златна инвестиция в миналото, предложи алтернатива за инвестиция с дата 2012 г., защото това със земята вече като че ли приключи.

                            Поздрави
                            Пътека се прави камък по камък!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nadyia Разгледай мнение
                              ....никъде не съм казала, че при инвестирането е важен морала, но това, че човек може да е богат и понякога - честен - може да се изпълни, т.е. двете твърдения нямат никаква връзка....
                              Ценна мисъл,която напомня за Хайделбергската школа :

                              ".... If one has a clean and a dirty collar, one puts the dirty one on to give evidence of his hatred of bourgeois values. A man with a good and a bad suit wears the bad one, particularly for festive occasions, for it shows the astonished world how revolutionary his outlook is....."

                              Joseph Goebbels - “More Morality, Less Moralism”: Goebbels wants freedom in the private sphere (27 January 1934)
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nadyia Разгледай мнение
                                Не си ме разбрал - никъде не съм казала, че при инвестирането е важен морала, но това, че човек може да е богат и понякога - честен - може да се изпълни, т.е. двете твърдения нямат никаква връзка. Инвестирането в тоя му вид у нас- е прецакване на някого и няма как да се получи, без да има ощетена страна.
                                Не съм имала идея да върнеш земята, но казах, че такава фантазия би те накарала да си двойно по-щастлив от гледна точка на непромененият ти морал.
                                Все пак не пропуснах да отбележа, че критериите ти за морално и неморално - вече са променени.
                                Кое Ви кара да мислите, че е прецакал някого? Пазарните цени на зем. земи бяха под 100 лв за декар и пак нямаше желаещи да я купят. Къде тук съзирате ощетяване на някого?

                                Коментар

                                Working...
                                X