IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
    Няма смисъл да ти обяснявам, явно съвсем не си наясно.
    Няма смисъл да ми обясняваш защото не можеш да обясниш черното като го наричаш бяло.

Това че плоския данък облагодетелствал средната класа е просто пропаганда. на която не знам кой още се връзва.

Да приемем хипотетичния случай че преразпределението през държавата остане 40% он за юридическите лица въведат прогресивен данък, който води до 2,5 пъти повече данъци върху печалбата. Как по-точно това ще доведе до влошаване на положението на средната класа.

Коментар

• Първоначално изпратено от СоКоЛоВ" Разгледай мнение
      Само че искането е различно от моженето.Нали.
      Кои в Европа е приел данък върху финансовите транзакции?
      А кои искал или не искал Са теории.
      Вече са 11 държави. Още малко остава, за да мине като решение.

Коментар

Тя Европа иска да вкара данък върху транзакциите, а ти я даваш за пример.
        Само че искането е различно от моженето.Нали.
        Кои в Европа е приел данък върху финансовите транзакции?
        А кои искал или не искал Са теории.
        Бсп е политически труп това го разбраха и пенсионерите. ахахх

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
          звучиш ми ,като моят необразован ,беден, баджанак :"хората перат ,перат ,станаха милионери " ПЪК като му кажеш как точно ,той вика :НЕ ЗНАМ ,но го правят !
          ти си умно копеле ! Спри се !!
          Ми не съм се интересувал подборно, мен този данък не ме интересува. за мен депозитите са пълна глупост. И единствениете пъти когато съм си отварял е просто за да играя за движението на някаква валута.

но съм убеден че при достатъчно голям депозит не е трудно да се спести голяма частот раходите за лихви. сега за 20-30 хиляди със сигурност няма да си заслужава труда. но за 1-2 милиона и нагоре ще си заслужава.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            колко данъци плаща един представител на средната класа. дори и да не ги броим осигуровките.
            -10% ДОД
            -20% ДДС
            -акциз върху гориво
            -акциз върху цигари, алкохол

колко плаща една фирма
            -10%

това отгоре дето си го написал са просто безсмислени еквилибристики. Ами да уволнява работници като не му изнася да им палащ повече. В края на краищата ще си работи сам или ще назначава само пълни некадърници. заплатите се опредеял от пазара на труда, не от това какво му се иска на един или на друг работодател. така че копнежите, мечтите и сметките им са пълна глупост ако се извадят от общия контекст.
            Няма смисъл да ти обяснявам, явно съвсем не си наясно, вероятно защото си социалист хехе.

Коментар

Не е вярно, че тежестта е върху домакинствата. В крайна сметка бизнесът калкулира ДОД в разходите си за труд и го плаща, независимо, че формално го удържа от заплатата на работника. Работника се интересува от нетното възнаграждение - например 1000 лева. За предприемача е ясно, че за да му го плати заедно с данъците и осигуровките това ще му струва например 1600 лева.
              Ако имаше необлагаем минимум 1000 лева, тогава за предприемача същия този работник щеше да му струва 1500 лева. Ако аз имам 50 работници с 1000 лева заплата, моя, а не тяхна е грижата фирмата да реализира приходи и да мога да внеса техния месечен ДОД 5000 лв. При необлагаем минимум - вероятно сумата ще е доста по-малка.
              Но средната класа ще плаща не 10% а вероятно 15-20%. Ако ДОД стигне 25-30-35% за високи доходи, не е проблем за един бизнесмен да си получава дохода на като възнаграждение, а като дивидент /общо 15% облагане/. Т.е. бизнесът лесно може да маневрира, но не и средната класа. Затова тя е облегчена при плосък данък.
              колко данъци плаща един представител на средната класа. дори и да не ги броим осигуровките.
              -10% ДОД
              -20% ДДС
              -акциз върху гориво
              -акциз върху цигари, алкохол

колко плаща една фирма
              -10%

това отгоре дето си го написал са просто безсмислени еквилибристики. Ами да уволнява работници като не му изнася да им палащ повече. В края на краищата ще си работи сам или ще назначава само пълни некадърници. заплатите се опредеял от пазара на труда, не от това какво му се иска на един или на друг работодател. така че копнежите, мечтите и сметките им са пълна глупост ако се извадят от общия контекст.

Коментар

• Първоначално изпратено от СоКоЛоВ" Разгледай мнение
                Тоест и този пазар на депозити и капиталовия са все още развиващи се.Няма как?
                Изберете си един икономически модел Европейски и вижте капиталов пазар.
                Този данък отново увеличава транзакционите разходи на клиентите си в полза на държавата.Което си е пречка пред капиталите.На държавен капиталов пазар.Кои го иска?
                Вместо в един модерен Европейски икономически модел държава намаля ролята си в икономиката, като намалява транзакционите разходи пред капитала, най малкото.
                Тя Европа иска да вкара данък върху транзакциите, а ти я даваш за пример.

Коментар

Идеята на всеки данък е че се събират приходи за държавата и след това нормално тези приходи се харчат.

Справедливостта изисква юридическите и физическите лица да плащат еднакъв процент като данъци - ОБЩО.

При ниско корпоративно облагане и ниско подоходно облагане обаче високи косвени данъци то голяма част от данъчната тежест се прехвърля върху домакинствата.

Така юридическите лица, особено чуждите такива, ползват напрактика данъците на физическите лица, които служат за изграждане и подържане на държавната машина и на публичните услуги. От които публични услуги обаче се ползват и юридическите лица.
                  Не е вярно, че тежестта е върху домакинствата. В крайна сметка бизнесът калкулира ДОД в разходите си за труд и го плаща, независимо, че формално го удържа от заплатата на работника. Работника се интересува от нетното възнаграждение - например 1000 лева. За предприемача е ясно, че за да му го плати заедно с данъците и осигуровките това ще му струва например 1600 лева.
                  Ако имаше необлагаем минимум 1000 лева, тогава за предприемача същия този работник щеше да му струва 1500 лева. Ако аз имам 50 работници с 1000 лева заплата, моя, а не тяхна е грижата фирмата да реализира приходи и да мога да внеса техния месечен ДОД 5000 лв /50 души по 100лв. ДОД/. При необлагаем минимум и прогресивно облагане - вероятно сумата ще е доста по-малка, т.е. бизнесът ще е облагодетелстван от по-ниските разходи за труд.

Но при прогресивен данък средната класа с 1500-5000лв заплата ще плаща не 10% а вероятно 15-20% ДОД. Ако ДОД стигне 25-30-35% за високи доходи, не е проблем за един бизнесмен да си получава дохода на като възнаграждение, а като дивидент /общо 15% облагане/. Т.е. бизнесът лесно може да маневрира, но не и средната класа. Затова тя е облегчена при плосък данък.
                  Last edited by Werter; 15.10.2012, 00:17.

Коментар

Пазарни са и след като не дават от много години насам, явно има защо - т.е. такъв е пазарът.
                    Тоест и този пазар на депозити и капиталовия са все още развиващи се.Няма как?
                    Изберете си един икономически модел Европейски и вижте капиталов пазар.
                    Този данък отново увеличава транзакционите разходи на клиентите си в полза на държавата.Което си е пречка пред капиталите.На държавен капиталов пазар.Кои го иска?
                    Вместо в един модерен Европейски икономически модел държава намаля ролята си в икономиката, като намалява транзакционите разходи пред капитала, най малкото.
                    Last edited by СоКоЛоВ"; 15.10.2012, 00:12.
                    Бсп е политически труп това го разбраха и пенсионерите. ахахх

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko Разгледай мнение
                      я пак ,че нещо не разбрахме !!
                      Ми лихвите от депозити влизат в общите приходи на фирмите. Но когато са във фирма този резултат от лихви се намаля с разходи. Не съм счетоводител, но теоретично през фирма с достатъчно добре съобразени разходи цялата печалба на фирмата може да изчезне и съответно да не се плати никакъв данък.

Коментар

Лихвите по депозити са пазарни. както дават по-малко така могат да дават и повече.

Това със заплатата не го казах добре, затова и изтрих поста. но съм убеден че за един ден с добър счетоводител и ако някой иска да спести данък върху лихви за депозит за милиони ще ги спести.
                        я пак ,че нещо не разбрахме !!

Коментар

Пазарни са и след като не дават от много години насам, явно има защо - т.е. такъв е пазарът.
                          Такъв е пазара преди този данък. След него ще видим какво ще стане.

Коментар

Хаха плоският данък облагодетелства точно средната класа с доходи например от 1000 до 5000. Жалко, ако не си го прозрял.
                            Докажи това си напълно голословно твърдение.

точно средната класа е най-засегната от този данък, защото тя в момента издържа държавата. Една голяма чужда фирма внася 10% данък и толкова. Едно домакинство внася поне 40% от доходите си като данъци. Точно защото тежестта на данъчната система е изместена към косвените данъци

Коментар

Лихвите по депозити са пазарни. както дават по-малко така могат да дават и повече.

Коментар

Това е нагла лъжа.

Хаха плоският данък облагодетелства точно средната класа с доходи например от 1000 до 5000. Жалко, ако не си го прозрял.

Коментар

Working...
                                X