IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
    Пак ти обяснявам за фирмени депозити банките дават лихви с 30-50% по-ниски отколкото за физически лица. И тази заплата която ще си плащаш с лихвите от депозита нали се облага с 10% ДОД, а и социални осигуровки към 33-35%, а разходи за счетоводител, за търговски регистър и т.н.?
    Лихвите по депозити са пазарни. както дават по-малко така могат да дават и повече.

Това със заплатата не го казах добре, затова и изтрих поста. но съм убеден че за един ден с добър счетоводител и ако някой иска да спести данък върху лихви за депозит за милиони ще ги спести.

Коментар

• Идеята на всеки данък е че се събират приходи за държавата и след това нормално тези приходи се харчат.

Справедливостта изисква юридическите и физическите лица да плащат еднакъв процент като данъци - ОБЩО.

При ниско корпоративно облагане и ниско подоходно облагане обаче високи косвени данъци то голяма част от данъчната тежест се прехвърля върху домакинствата.

Така юридическите лица, особено чуждите такива, ползват напрактика данъците на физическите лица, които служат за изграждане и подържане на държавната машина и на публичните услуги. От които публични услуги обаче се ползват и юридическите лица.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
        Ами тя инфлацията по времето на БСП беше 36.5% за четири години или средно над 9% годишно. Да не би банките да са давали лихви над 9% та да покрият инфлацията? Какви глупосто говориш?
        Тук логиката е друга. Получаваш доход от лихви, плащаш данък върху дохода. Това е! В Швейцария в момента като си сложиш влог в швейцарски франкове има отризателна лихва или плащаш си за това ,че ти пазят парите.
        Ами за разлика от теб не говоря много глупости.
        Една от твоите е получаваш доход, плащаш данък.На 100%.Ако е така защо равно за всички, това комунизъм ли е?Или тоталитарна данъчна система. хаха
        Също се информирай как и защо се движи лихвата при валутите.
        Това със Швейцария го забрави, това там за което говориш става в развита икономика.
        Кои говорел глупости?
        Какъв е ефекта от 120млн. лв. за фикса, като знаем как ги преразпределят.

Няма как да одобря някои да ми олихвява лихвата.След като това е финансов актив със малък риск и малка доходност под инфлацията.Така, че ефекта е нежелан.
        В какви финансови активи би трябвало да спестяваме безрисково почти,че те не останаха.А да не говорим какви доходи ще трябва да спестим от работа ли?Обложени преди това или как?

Вкарат ли и за финансовите транзакции, което не е прието и не се приема още в Европа, не знам, при този държавен капиталов пазар, какво ще стане, ефекта не само че не се вижда, ами даже не се прогнозира. Което си е отново риск в системата.
        Този път обаче става и политически, по време на криза да взимаш от готовите пари на хората и то да го обясняваш, че така правели в Европа във развитите си капиталов пазари и икономики, не само е некомпетентно, но и е вече политически риск.
        И първи ще усетят това от БСП.
        Няма никакво значение, какво трябвало банките да дават при инфлация от 9%, има значение, пазара които определя това,а тои не е развит. Няма как да търсиш там логика.
        Колко е лихвения процент на Българския лев?
        Last edited by СоКоЛоВ"; 15.10.2012, 00:02.
        Бсп е политически труп това го разбраха и пенсионерите. ахахх

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
          Хаха, ама и разходите на фирмите си стоят и намаляват облагаемата печалба. Пък тези разходи какви са и към кого са само шефовете на фирмата си ги знаят.

Второ, кво ти пречи да си направиш фирма в която основния актив да ти е този депозит, но която ти плаща заплата колкото са ти лихвите.

Трето, кви ддс и други глупости. Това е депозит и лихви. До колкото се сещам не се облагат с ДДС.
          Пак ти обяснявам за фирмени депозити банките дават лихви с 30-50% по-ниски отколкото за физически лица. И тази заплата която ще си плащаш с лихвите от депозита нали се облага с 10% ДОД, а и социални осигуровки към 33-35%, а разходи за счетоводител, за търговски регистър и т.н.?

Коментар

НДСВ ги прилъгаха тогава.
            Но няма лошо, плоският данък облагодетелства средната класа за сметка на фирмите.
            Това е нагла лъжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Че станишко и компания са най-големите либертарианци управлявали България.
              НДСВ ги прилъгаха тогава.
              Но няма лошо, плоският данък облагодетелства средната класа за сметка на фирмите.

Коментар

Аз съм уверен че няма да мине. Този данък капиталова печалба засяга силно не повече от стотина човека. Като най-силно засегнати са тези от които ГЕРБ и бойко са най-зависими.

точно това ще бъде теста, клиентилистка партия ли е ГЕРБ или не. И дали Бойко защитава основно спонсорите си

Данъка върху лихвите бе детска играчка, там са много лица и всеки може да прехвърли депозита на фирма. Но този за капиталовата печалба удря директно.
                Хаха ти с всичкия ли си? Щял да прехвърли депозита на фирма. Ясно е че си далеч от реалността. Първо лихвите за фирми са доста по-ниски. Второ прихода от лихви на фирмите се облага и сега с 10% ако не си наясно. Трето при една ревизия и невъзможност да докажеш откъде са тези пари на фирмата данъчните ще ги обложат с данък печалба, а и ДДС, а и глобите и наказателните лихви - ти съвсем си нямаш май представа, човече, за какво говориш.
                Last edited by Werter; 14.10.2012, 23:53.

Коментар

Аз съм за свободен капитализъм, т.е. либертарианец, докато ГЕРБ са по-скоро центристи. Ясно е, че бих ги подкрепил пред алтернативата станишко и компания.
                  Че станишко и компания са най-големите либертарианци управлявали България.

Коментар

Моята прогноза е, че ще въведат данъка като вероятен компромис е да бъде придружен с необлагаем минимум около 500-1000 лева.
                    Аз съм уверен че няма да мине. Този данък капиталова печалба засяга силно не повече от стотина човека. Като най-силно засегнати са тези от които ГЕРБ и бойко са най-зависими.

точно това ще бъде теста, клиентилистка партия ли е ГЕРБ или не. И дали Бойко защитава основно спонсорите си

Данъка върху лихвите бе детска играчка, там са много лица и всеки може да прехвърли депозита на фирма. Но този за капиталовата печалба удря директно.

Коментар

Да бе да, нямаш друг път.

Дянков го предложи, каза че ще го прокарва между двег ечетения. Сега го чакам да се откаже. Други вече са му звънели по телефона със сигурност.
                      Аз съм за свободен капитализъм, т.е. либертарианец, докато ГЕРБ са по-скоро центристи. Ясно е, че бих ги подкрепил пред алтернативата станишко и компания.
                      Като либертарианец съм за плосък данък като най-справедлив - всеки внася пропорционално на дохода си и носи отговорност за държавата в която живее.
                      Като бизнесмен разбирам обаче, че вероятно при необлагаем минимум и прогресивно облагане ще внасям по-малко ДОД за работниците и служителите си и че разходите ми за труд ще са по-ниски.
                      Last edited by Werter; 14.10.2012, 23:47.

Коментар

Да си кажа защо питам, защото чакам с нетърпение дянков да се отметне от това че да ви надуя главите каква сте корумпирана партия, действаща само в полза на олигарсията.
                        Моята прогноза е, че ще въведат данъка като вероятен компромис е да бъде придружен с необлагаем минимум около 500-1000 лева.

Коментар

Нещо ме бъркаш. Нямам нищо общо с ГЕРБ и техните решения. Вдигни утре телефона на Дянков и го питай дали ще го предложи.
                          Да бе да, нямаш друг път.

Дянков го предложи, каза че ще го прокарва между двег ечетения. Сега го чакам да се откаже. Други вече са му звънели по телефона със сигурност.

Коментар

Ама не, аз питам дали ще сложите. мен не ме бърка да плащам данък на печалбите ми. Спечелил съм, нищо лошо да споделя и с останалите. Ама просто ми е интересно. Потенциалните най-големи губещи от този данък.

ТИМ
                            Цветелина
                            Цецо Василев
                            Особено третия.

Та пак да питам ще сложите ли
                            Нещо ме бъркаш. Нямам нищо общо с ГЕРБ и техните решения. Вдигни утре телефона на Дянков и го питай дали ще го предложи.

Коментар

• Да си кажа защо питам, защото чакам с нетърпение дянков да се отметне от това че да ви надуя главите каква сте корумпирана партия, действаща само в полза на олигарсията.

Коментар

Въобще не я мисля Цветелинка. Тя сама може да се погрижи за себе си. Ако спечели 100 милиона - какъв и е проблема да плати 10 милиона данък.
                                Проблема си е чисто ваш, на тези, които гледате със завист в канчето на другите и мислите за общественото благоденствие тип военен комунизъм и вземане на заеми за плащане на заплати.
                                Ама не, аз питам дали ще сложите. мен не ме бърка да плащам данък на печалбите ми. Спечелил съм, нищо лошо да споделя и с останалите. Ама просто ми е интересно. Потенциалните най-големи губещи от този данък.

ТИМ
                                Цветелина
                                Цецо Василев
                                Особено третия.

Та пак да питам ще сложите ли

Коментар

Working...
                                X