в моя блок спряха парното преди повече от 10 години и почти всички си изрязаха радиаторите и тръбите и ги занесоха на вторични
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да спрем да плащаме за ток и парно!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеХа.. Това не го знаех. Мерси за инфото.. Още по-зле. От тия 213 000 000 лева дългове половината ги пишем бегали тогава, дори да съберат останалите. Така на Топлофикацията и остават да плаща 430-440 000 000 лева. Дори дълговете на Булгаргаз са по-малки и само някакви си 341 000 000 лева.
Това е за Април:
Да не ви се натрапвам, ама вие четохте ли как Обама еба майката на всички лобисти с това, че ветира закон за това, че американците нямат задължение да плащат на частни компании за здравно осигуряване...
Плуем американците, ама те си гледат своето...евала...
Имам нова клавиатуара и йу-то ми се губи нещо, за което се извинявам...
Коментар
-
Първоначално изпратено от rado 42 Разгледай мнениеТова от днес е решение на ВКС специално за "Топлофикация". За неплатени сметки за ток , вода , телефон , нет , кабелна си има лостове - просто ги спират докато не си платиш. При ТФ обаче не става - няма как да се спре само твоето парно. А не можеш и само ти да се откачиш , което е пълна простотия !!! Схемата на ТФ е сбъркана по дифолт , там батака е пълен . Но това е безкраен спор и е направо за нов форум , не за нова тема в този.
А "давност" 3 г. означава , че през това време никой не си е потърсил парите. Ако всяка фактура се дава срещу подпис тогава няма "давностен срок". Ти вече си уведомен за сумата , която дължиш и тези пари могат да се изискат още следващия месец . Ако ще и по съдебен път.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеФорка за съжаление си пълен профан в тази тема.Нямам намерение да ти обяснявам къде живея не в това е спора.Вземи се ограмоти ако изобщо имаш акъл да проумееш за какво става дума.Пишеш така убедително за неща от които не разбираш.Зададох ти въпрос и ти понеже не можеш да отговориш реши че си велик.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЧувам нещо по новините и не мога да повярвам на ушите си. Нплатените битови сметки преди 3 години нямало вече да се търсят щото имали давност. Давноста била 10 години, след това била 5 години, сега става на 3 години! Само искам да кажа, че в белите държави такова нещо не може да се случи... Там ако се правиш на интересен ще ти конфискуват апартамента и ще го продадат на търг!
Досега съм изряден платец, но не виждам защо трябва да плащам сметките на тупаните? Нека спрем всички да плащаме тези сметки!!!
Коментар
-
Каква е далаверата в нашия блок?
От 6 години плащам само сградна инсталация и към момента тя е 49,75%, а сега след изравняването сигурно ще мине 50%. Това ме накара да се замисля и разбрах, че яко се краде, а другите плащат. Ето как става номерът: Хората уж се отказват от услугите на ТЕЦ. Но плащат някой друг лев на отговорника по Тец от блока да източи инсталацията и да си закачат радиаторите. После като се обяви, че ще минават да засичат от Тец , пак се източва инсталацията и се свалят. Всичко точно. НОоооо на мене ми писна да им плащам. Преди 6 години лично се срещнах с директора на Топлофикация и го помолих да направим проверка като обещах да осигуря полицейско лице. Но той ми отвърна, че това можело да стане само със заповед на съдия-изпълнител и нищо не направи. Затова и се ядосах и се отказах от ТЕЦ, но пак съм прецакана. Какво да направя като Тец така или иначе си гледат общия топломер от абонатната станция и си получават парите, а ние коректните страдаме. Явно скоро ще започнат етажни войни. Моля за съвет, към кого да се обърна за помощ. Благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение+1
Аз като писах , че плащам по 78 лв за 4 стаен в студа за парно , ме анатемосаха....
МИИИ това е...при добра изолация и дограма всичко е точно....Last edited by X_Y; 07.06.2012, 23:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнениеНещо важно, преди да се е изродила дискусията тук в безплодна говорилна и пореден повод за заяждане.
Топломер /като водомер/ е уред, който отчита постъпващата топлинна енергия в даден обект.
Уредите, които се монтират по радиаторите - според мен - се наричат дялови разпределители. До колкото съм компетентен, тези дялови разпределители не отчитат топлинната енергия, т.е. за тях не може да се каже, че са топломери.
Ако има някой по-компетентен да даде допълнителни пояснения, моля!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПешка, гола вода си... Кой знае в каква кочинка живееш?
Коментар
-
Нещо важно, преди да се е изродила дискусията тук в безплодна говорилна и пореден повод за заяждане.
Топломер /като водомер/ е уред, който отчита постъпващата топлинна енергия в даден обект.
Уредите, които се монтират по радиаторите - според мен - се наричат дялови разпределители. До колкото съм компетентен, тези дялови разпределители не отчитат топлинната енергия, т.е. за тях не може да се каже, че са топломери.
Ако има някой по-компетентен да даде допълнителни пояснения, моля!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТук топломери на отделните апартаменти нямаСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКазусът отдавна е решен, Пешка... Решава се с помоща на общия топломер на сградата. От общия топломер се вади сумата от индивидуалните топломери и се разпределя пропорционално на идеалните части притежание на собствениците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение+1
Аз като писах , че плащам по 78 лв за 4 стаен в студа за парно , ме анатемосаха....
МИИИ това е...при добра изолация и дограма всичко е точно....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнениеОт 6 години съм в нова сграда с парно на 90 квадрата. Хоризонтални разводки - общите щрангове стигат точно до вратата на всеки апартамент, веднага след отклонението за апартамента - топломер - почти 99 % гаранция, че няма как да се краде.
Ами хора - не виждам как зимата ще се разхождам по къс ръкав и сметката за парно не е била над 80 кинта нито веднъж за тези 6 години. Обикновено е около 55-60лв.
МИИИ това е...при добра изолация и дограма всичко е точно....
Коментар
-
Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнениеВижте какво, аз ви пиша тук, за да споделя и как може да бъде нормално.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар