IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добре дошъл отново р ъ с т

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Може, може...
    Една къща има три пъти по-скъпа подръжка от апартамент...
    Като знаем , че заплатите в прованса са цъфнали ( но май няма да вържат от "сланата ББ"), то къщите са паднали още повече....( Лом не е база за статистика, но една къща в центъра не могат и 15К лева да и вземат...)
    Не е така. Търсих наскоро къща в един малък областен град, паднали са им цените, но още се много над нормалните. Но апартаменти бол, на съвсем нормални цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Достигнати са за апартаменти, но всъщност там стандартното жилище е къща. Апартаментите са гето-жилище
      Може, може...
      Една къща има три пъти по-скъпа подръжка от апартамент...
      Като знаем , че заплатите в прованса са цъфнали ( но май няма да вържат от "сланата ББ"), то къщите са паднали още повече....( Лом не е база за статистика, но една къща в центъра не могат и 15К лева да и вземат...)

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Сега те разбрах, ти си от градче с не повече от 10 000 жители. Всички такива жители правят подобни изказвания
        Ако не си разбрал, разговора бе че за малките градове и за селата стойносттите които съм дал са достигнати. Не знам кой с нормални доходи ще тръгне да живее в апартамент в Каспичан или Първомай например.

Коментар

Достигнати са за апартаменти, но всъщност там стандартното жилище е къща. Апартаментите са гето-жилище
          Сега те разбрах, ти си от градче с не повече от 10 000 жители. Всички такива жители правят подобни изказвания

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Тези "хоризонти" вече са достигнати.....

Коментар

а областни градове към 40 000 лева а за села и малки градове 20000 лева.
              .
              Тези "хоризонти" вече са достигнати.....

Коментар

И аз често мечтая. Така се поддържам в добро психическо здраве!
                Слушайте сега преди да замълчите завинаги:
                Цените не зависят от вашите мечти, вашитеи доходи, демографски проблеми, моите наеми просто защото сме част от 500 000 000-ен пазар. Яд ви е знам, и мен ме е яд, че наемите ми не са по 1000Е
                Ха! Лорде, единствените мечтатели са тези които имат да продават или като тебе се надяват на растящи наеми. Купувачите са малко и купуват, ако има пари - било то техни или с кредит. Я се замисли сега: кои са в пъти повече и кои са мечтателите?
                И накъде ще върви пазара докато съществуват тези условия?
                А най са ми смешни тези които твърдят , че заради вносната инфлацията щели да се качват цените на НИ. При нашите условия- във валутен борд, без растящи ПЧИ, и с дефицити по сметките - само за монополните стоки и услуги има инфлация.За всички други е дефлация. Дори и да се опитат да качат цените по някакъв начин, следва тотален спад в потреблението на тези стоки и услуги и цената им пак си се връща обратно.НИ са в тази група. Доста примери има вече в последните 1-2 години.
                Единственият начин, при сегашните условия да се подпрат сериозно цените на НИ е, те да преминат в групата на монополите. Та, Лорде, ако измислиш как твоите имоти да имат монополно предимство може и да обърнеш тренда. Хахаха! Айде да видим какъв математик си , та да решиш тази сложна задача ,мечтателю!
                п.с.Те някои хора вече работят по този въпрос ама процеса ще се проточи доста години и не знам дали ти ще съумееш да се облажиш от това.

Коментар

Цените не зависят от вашите мечти, вашитеи доходи, демографски проблеми, моите наеми просто защото сме част от 500 000 000-ен пазар. Яд ви е знам, и мен ме е яд, че наемите ми не са по 1000Е
                  Хахаха - 500 милионен пазар, където в Ирландия, Испания, Гърция, Естония, Латвия, Литва, Румъния загубите са по брутални като процент и от тези в България. В Германия, Австрия и Скандинавия традиционно са много далеч от идеята да инвестират в мизерен имот в България. Французи и Италианци - не печелещи нищо от това да купуват в Бълария. Великобритания - англичани може и да вземат пак да понакупват нещо, но и те се опариха от техния си балон брутално. Остават едни руснаци. Но и за тях скоро Испания ще много по-привлекателна дестинация, ако продължи спада там - а не изглежда че спре.

Така че нашия си пазар ще разчита на нашите си купувачи за в бъдеще. А нашенските купувачи както каваш 90% не могат да си позволят дори сегашните цени, а останалите 10% вече са се набалбукали с толкова обзценяващи се имоти и страдат от падащи наеми че ще им трябва лоботомия за да се върнат пак на пазара.

Коментар

Масов пазар се прави за масов купувач. Като няма масов купувач, няма и масов пазар. А пазара на имоти е по дефиниция пазар за масовия купувач. 99% от имотите в България са посредствени или тотални мизерии. От тях поне 80% и да иска човек не може да ги отдаде под наем, така че за никаква инвестиция не може да става дума. Единствения начин да бъдат поне малко ликвидни е ако масовия купувач може да си ги поволи.
                    А по световните критерии имот за масов потребител трябва да струва колкото са 5 до 6 негови годишни заплати. Или с други думи за София масовия имот трябва да струва към 60 000 ЛЕВА, за областни градове към 40 000 лева а за села и малки градове 20000 лева.

Докато цените не паднат до там никакво съживяване не може да се очаква.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                      . Самия пазар ясно показва, че народа умира.
                      Не - просто поумнява. Ако някой е купил 70 квадрата на 1000 евро с 80% кредит за 20 години с 8% лихва - какъвто е масовия случай от 2007 2008 година - в момента плаща по 470 евро на месец и апартамента му ще излезе 130 000 евро. Обаче този същия апартамент в момента струва не повече 50 000 евро. 80000 евро загуба или по 333 евро на месец загуба за следващите 20 години загуба ще отрезвят всеки. И него и близките му.

Ако пак е масовия случай това семейство да са взели кредита при семейни доходи от рода на 2500-3000 лева на месец, то тези 160 000 лева загуба са им доходите за 4,4 години. Над 4 години това семейство ще работи за без пари фактически, заради това че е повярвало на балона в имотите.

Никога повече няма да повярва на подобно нещо.

Коментар

Яко набалончени са спрямо всичко.И спрямо доходност и спрямо доходи и като сравнение доходи - ипотеки. Човек трябва да е финансов камикадзе че да купува имот преди вноската му за ипотека и то при презумпция за 100% кредит да се изравни с наема за същия апартамент.

А това при 7% лихва означава - наем 100 евро на месец - цена на апартамент 13000 евро
                        наем 150 евро цена 20000 евро
                        наем 200 евро цена 26000 евро
                        наем 300 евро цена 39000 евро
                        наем 400 цена 52000

Очевидно е че при преобладаващи наеми между 250 и 300 и то за тристайни това означава максимална цена между 32000 и 39000 евро или при 85 квадрата типичен тристаен 380 -450 евро на квадрат
                        Доста умно. Точно така смятам и аз цената на базата на наема.

Цената на едно жилище е процент от наема. И се определя на базата на жизнения стандарт в един регион плюс местоположението му ако е някакъв вид курорт.

Принципно това с изплащането за определен период от време и така да се смята цената за мен е повече глупост.

Искам да ви кажа, че нещата много се промениха от 2007-ма до сега. Имаме на лице обезценка 40%

А най-хубавото е, че обезцентака няма как да не продължи.

Никой не обръща внимание на негативни постове та да се каже, че го пиша щото така искам. Самия пазар ясно показва, че народа умира.
                        Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                          Напълно подкрепям, че цените на имотите са яко набалончени спрямо жизнения стандарт.
                          Яко набалончени са спрямо всичко.И спрямо доходност и спрямо доходи и като сравнение доходи - ипотеки. Човек трябва да е финансов камикадзе че да купува имот преди вноската му за ипотека и то при презумпция за 100% кредит да се изравни с наема за същия апартамент.

А това при 7% лихва означава - наем 100 евро на месец - цена на апартамент 13000 евро
                          наем 150 евро цена 20000 евро
                          наем 200 евро цена 26000 евро
                          наем 300 евро цена 39000 евро
                          наем 400 цена 52000

Очевидно е че при преобладаващи наеми между 250 и 300 и то за тристайни това означава максимална цена между 32000 и 39000 евро или при 85 квадрата типичен тристаен 380 -450 евро на квадрат
                          Last edited by ravnovesie; 24.04.2012, 12:22.

Коментар

А по световните критерии имот за масов потребител трябва да струва колкото са 5 до 6 негови годишни заплати. Или с други думи за София масовия имот трябва да струва към 60 000 ЛЕВА, за областни градове към 40 000 лева а за села и малки градове 20000 лева.

Напълно подкрепям, че цените на имотите са яко набалончени спрямо жизнения стандарт.

Коментар

Докато 1 може да закупи 1001, а други 1001 да имат само 0, не вярвам нито възрастовата структура, нито спестените пари да имат значение на тези с 0-та. А това са всички които се надяват на срив във цените.
                              Масов пазар се прави за масов купувач. Като няма масов купувач, няма и масов пазар. А пазара на имоти е по дефиниция пазар за масовия купувач. 99% от имотите в България са посредствени или тотални мизерии. От тях поне 80% и да иска човек не може да ги отдаде под наем, така че за никаква инвестиция не може да става дума. Единствения начин да бъдат поне малко ликвидни е ако масовия купувач може да си ги поволи.

Коментар

• Закъсвацията с имоти е толкова голяма в София, че се опитват да отворят нова тема за имоти.

Ша ви докладвам на модератора.

Бизнеса с имоти в София си е умрела работа за момента и това не се очаква да се промени скоро.

Коментар

Working...
                                X