IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добре дошъл отново р ъ с т

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Да така е две са нищо, после 20 са нищо и докато се огледаш, децата порастнали и вече внуци се появили, косите побелели, болести те налегнали, изгонили те в пенсия и хазяина вече мрънка,че не плащаш навреме, а имотец няма и няма, кеша също е профукан щото си мобилен разбирш ли и мисълта се насочва къде? Към въжето

Всеки имот, и то по няколко. Стоят празни. На мен за това и ми е странно кой точно ги купува тези имоти.

Коментар

• В края на 1989г.:
      1)
      - населението на възраст от 20 години до 49 години включително 3,665,236 души
      2)
      - населението на възраст над 49 години - 2,815,247 души
      Тоест разликата беше 849,989 души.

При преброяването през 2011г.:
      1)
      - населението на възраст от 20 години до 49 години включително - 3,068,658 души
      2)
      - населението на възраст над 49 години - 2,943,055 души
      Тоест разликата беше 125,603 души.

Значително се "повишава" потенциалният брой на наемателите.

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19
      http://statlib.nsi.bg:8181/isisbgsta...E0%ED%E8%F6%E8

Коментар

• Цените посочени в таблицата не са от най-реалните. Хвърлих едно око на тези в София, горе-долу биват, но тези във Варна имат много силно разминаване и като цена и като дати - Така например според НСИ най-високите цени във Варна са към края на 2008 и 2009 г. което е напълно невярно и е едно разминаване с около 2 г. Нивата също не са много реално. Преди увеличението на данъците, те са малко ниски, а след него и със засилване на кризата на места високи. Тук обаче по-голямо разминаване би се получило по мое мнение в София, защото за Варна мнозинството от западняците купуващи в периода 2002-2007г. изповядваха сделките си по пазарните цени пред нотариусите, докато за българите това е по-скоро рядкост. С руснаците в момента положението е подобно, но и вече доста от данъчните оценки са по-високи от реалните цени, ситуация позната ни от предната криза 1998-2002 г. За това и ми е малко неясно, от къде се получава разминаването в цените на двата града, след като напротив тези в столицата би следвало според методиките на НСИ да са по-ниски?! Въпреки това, на графиката за София - град цените са по-реални от тези за Варна, нещо интересно предвид това, че тук са изповядвани повече сделки на реална цена от столицата, а цените общо взето винаги са вървели приблизително еднакво, с леки разминавания - Варна бе минала по цени София в периода 2001-2009 г. а после София навакса и подмина Варна.

Интересно би ми било движението на цените в някой от по-малките ни градове и в Пловдив над който имам макар и бегъл поглед, но за сега приключвам до тук. Мариян Йорданов е прав, че е още малко рано за радост.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Две години са нищо, консолидация преди следващия спад.
          Да така е две са нищо, после 20 са нищо и докато се огледаш, децата порастнали и вече внуци се появили, косите побелели, болести те налегнали, изгонили те в пенсия и хазяина вече мрънка,че не плащаш навреме, а имотец няма и няма, кеша също е профукан щото си мобилен разбирш ли и мисълта се насочва къде? Към въжето

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
            Надали 50%, но потенциал за надолу има сериозен. Тези цени все още са високи спрямо наемите
            Ти гледай като офиткат панелките кво ще стане на пазара на нови жилища в София София-Цюрих на Балканите

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
              Надали 50%, но потенциал за надолу има сериозен. Тези цени все още са високи спрямо наемите
              50% са 350 евро на квадрат вече. От 2008 са паднали 500 евро

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Не разбирам, защо трябва да се набутва човек сега с кредит за да си купи жилище след като до 2 години цените на жилищата ще паднат с поне 50%?

Коментар

Така, а за да сме точни се върни на моето мнение и го прочети за какъв период съм писал, както и мастъра какъв период е посочил.
                  Две години са нищо, консолидация преди следващия спад.

Коментар

Данни на НСИ средна пазарна цена за София град за трето тримесечие на 2008 - 2470 лева за първо тримесечие на 2012 - 1465 лева - спад от 40%
                    Така, а за да сме точни се върни на моето мнение и го прочети за какъв период съм писал, както и мастъра какъв период е посочил.

Коментар

Къв Мласот , кви 5 лева? Аз ти говоря за официалната статистика на НСИ.
                      То на мен може да ми се стори , че има ръст с 55%
                      Данни на НСИ средна пазарна цена за София град за трето тримесечие на 2008 - 2470 лева за първо тримесечие на 2012 - 1465 лева - спад от 40%

Коментар

Видях, за София за две години има спад от 6%. Кво сънуваш ти , е друга бира
                        Спад само при масовите боклуци качественото строителство с добра локация вече не пада и си държи цената, но и трудно се намира без значение дали в затворен комплекс или не

Коментар

да бе да от 1200 евро в младост на 700, както ще да го смятам все излиза над 40% спад. Още 50% надолу и точно ще стигне там където се изравняват наеми с ипотеки - т.е. до равновесие на пазара
                          Къв Мласот , кви 5 лева? Аз ти говоря за официалната статистика на НСИ.
                          То на мен може да ми се стори , че има ръст с 55%

Коментар

да бе да от 1200 евро в младост на 700, както ще да го смятам все излиза над 40% спад. Още 50% надолу и точно ще стигне там където се изравняват наеми с ипотеки - т.е. до равновесие на пазара

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Не разбирам, защо трябва да се набутва човек сега с кредит за да си купи жилище след като до 2 години цените на жилищата ще паднат с поне 50%?

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Нямам коментар. Когато теглите кредит си вземете лист и молив. Пишете всички разходи, които правите преди да получите парите. Като получите парите, пребройте ги и извадете разходите. После смятайте
                                Аз кредити не взимам А иначе това е статистиката с това работя. Ако приемем 10% оскъпяване на година средно се оказва че имотите са още по-надценени отколкото излизат при 7%

Коментар

Working...
                                X