IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ехе, Стамболов.

Може и да не се усещаш (а може и да се), но, според мен, с твоето желание да поставиш натясно* Мечо, настоявайки по цигански непременно да отговори на личен въпрос, ми напомни социализма, тоталитаризма, когато по подобен начин свързваха личните въпроси с въпросите на Партията и непременно требеше да даваш отговор. И требеше да лъжем, като повтаряме лозунгите им - което беше и целта.

Сус, бе, Стамболов! Нямаш ли някакъв вътрешен срам?

Мечо най-деликатно ти намекна с липсата на отговор на твоя многократно задаван личен въпрос, че той е некоректен.
    Но аз не съм деликатен и те критикувам, подозирайки в теб същия тоталитаризъм, дагаеба.

-------------------------------------------------
    Но аз мога да отговоря на такъв въпрос, щото не съм деликатен:

Макар и да ме разочарова много, пак ще гласувам за "Атака", нищо, че може и да не влезе в говорилнята този път.

======================================
    * - искаш да го поставиш натясно, защото, ако спомене някоя партия, освен твоите ГЕРБ, веднага ще му развиеш техните минуси. А ако каже, че ще гласува за ГЕРБ, ще му се изсмееш.
    Аз си мисля, че ако интелигентният човек иска колкото се може по-искрен отговор от някого, то той не го притиска в ъгъла с нож на гърлото - "да или не?!!", а му оставя вратичка и да избегне разделянето на двойки (вал/ши - дихотомията). Което също носи информация
    Last edited by vmankov; 25.07.2012, 15:29.

Коментар

• Над 200 млн. лева дължат общините на строителния бизнес
      25.07.2012 14:38

!!!!Растат задължения на общините към строителния бизнес. За това предупредиха от Камарата на строителите в България на специална пресконференция. Така ако към края на миналата година борчовете на местните администрации към бранша бяха между 150 и 160 млн. лева, сега те са над 200 млн. лв., като много от тях са за период над 1 година, съобщи председателят на камарата Светослав Глосов. Държавата няма просрочени задължения към строителния сектор и е изчистила всичките си дългове, които бяха за над 350 мнл. лева преди няколко години. Сега плащанията към строителите се правят за текущата година, допълни изпълнителният директор на КСБ Иван Бойков.

Общинските дългове пък са един от основните причини за високата междуфирмена задлъжнолост. Затова от Камарата на строителите се заканиха през есента да напишат предложение до ЕК за допълнение на директивата за плащанията. Целта е в нея да бъде записано, че общините също носят отговорност за забавянето на плащанията, каквато носи държавата.

От Камарата отчитат, че кризата е засеганала тежко освен малките и големи фирми с натрупан капитал, които присъстват отдавна на пазара. “Дори инженерното и инфраструктурното строителство, на които се залагаха големи надежди да измъкне бранша от застоя не успя да регистрира ръстовете, които се очакваха”, обясни още председателят на камарата.

Най-тежка остава ситуацията в сградното строителство, където от 2009 година насам то е намаляло с 53 процента.

Издадените разрешителни за строеж намаляват, сред тях преобладават разрешителните за реконструкции, ремонти и промяна на предназначението на сгради. Продължава да се увеличава и безработицата в строителния сектор, допълни Глосов. Безработните в бранша са над 56 хиляди. През първото тримесечие на тази година безработицата в сектора е скочила със 17.5 процента.

От бранша отбелязват и липсата на големи инфраструктурни проекти, като в момента предимно се строят сгради на 2-3 етажа. Произведената продукция също спада с 3.3% спрямо 2011 година. За първото тримесечие на годината тя е било за 2 млн. лева. За същия период инвестициите в сектора са били едва 15.4 млн. лева, при 31 млн. през миналата година.

Строителните фирми се оплакват още от затруднен достъп до кредити, с които да започнат нови проекти, като се повишават и лихвите по вече подписани договори. Причината е, че секторът се разглежда от банките като изключително рисков. Като това, според бизнеса, отново идва от неизплатените задължения на общините.

Освен това много от компаниите не могат да се включат в процедурите по обществени поръчки за строителни дейности заради въведени от възложителите дискриминационни и завишени критерии. Така въпреки нарастващия брой на търговете за строителство, много от фирмите въобще не успяват да покрият завишените критерии и сертификати, които се изискват при кандидатстване.

От камарата настояват за ясни и точни правила за провеждане на процедурите по обществени поръчки, така че да се насърчава конкуренцията в бранша, както и за преминаване към типово строителство и документация. Те искат и премахване на нелоялната конкуренция, спазване на Закона на камарата и засилване на сътрудничеството в бизнеса.

Венелин Терзиев допълни, че строителната камара ще работи и за излизането на повече български фирми в чужбина чрез заздравяването на международните контакти в страни като Мароко, Алжир и Тунис.

Обсъжда се създаването на фонд в ЕС, който изцяло да финансира строителни дейност във всички страни на съюза.
      http://www.banker.bg/?Channel=3&Cate...Article=466300
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Местенето на митниците е поредният безсмислен и разрушителен акт срещу тях> http://www.mediapool.bg/%D0%BC%D0%B5...ews195557.html
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
          Не съм съгласен. Политическият избор освен личен е и гражданска позиция, и проява на лична отговорност. Висша форма на лична отговорност е да заявиш своя избор и след това да го защитаваш в дебат. Така функционира демокрацията. Способността открито да защитаваш своя политически избор е най-вярното доказателство за достоен морален компас - да използвам твмоята терминология.

Още повече че колегите тук са с никове и личното пространство е защитено. Но много от дебатиращите в тази тема са заявили своя избор и това е достойно за уважение. Аз не веднъж съм заявявал че уважавам повече колегите от форума, които открито защщитават позицията на БСП, отколкото тези които се страхуват да изяват своята позиция.
          Ако човек направи личния избор да си защитава личния избор да. но ако човек няма такова желание, това си е личен избор.

за да функционира демокрацията са необходоми няколко основнни условия.
          - разделение на властите - Бойко вече направи законодателната власт притурка на изпълнителната, а сега с машата си Цветанов се опитва да подчини и съдебната. Извод - тотално антидемократично поведение и стремежи
          - възможност за информиран избор от избирателите - за целта е нужна свобода на медиите. - Герб налагат пряк или косвен контрол, на всички медии до които могат да се доберат. Използват силата на прокуратурата да притискат собственици на медии до които не са успели да се доберат. Извод - тотално недемократично управление, стремеж за заблуждаване на обществото и стремеж към ограничаване на правото му да бъде честно информирано. Отново силно тоталитарно упражнение

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

даже има прецедент - държавата си преотстъпва доброволно функциите по някои въпроси на представители от горните - може да е генерална репетиция
            А вярно, Добротица ТИМаджийски, Иван Срацимир ВИСаджийски и Иван Шишман СИКаджийски
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Тройната коалиция задържа братя Галеви - оплютата от тиквата съдебна система ги осъжда. Но супер компетентния Цвъчко ги пуска типичен пример за борбата на Тиквата с неговите бивши, а може би и настоящи авери или конкуренти.
              1. БАНДИТА от СИК не се бори с мафията
              2. БАНДИТА от СИК отстранява конкуренцията
              tnm

Коментар

• Борисов награждава лекари: Къде е якият касапин
                http://dnes.dir.bg/news/boyko-boriso...-11639534?nt=4

Коментар

Класика на тоталитаризма. След такова изказване дискусията става излишна.
                  Много се радвам. Не обичам да дискутирам с никове скарани с логиката и истината.
                  А истината е една. Управлява ни БАНДИТ !!!

http://www.glasove.com/sik-i-gerb-sl...a-biznes-20310
                  tnm

Коментар

• Тройната коалиция задържа братя Галеви - оплютата от тиквата съдебна система ги осъжда. Но супер компетентния Цвъчко ги пуска типичен пример за борбата на Тиквата с неговите бивши, а може би и настоящи авери или конкуренти.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Герберите имате неприятния навик да задавате лични въпроси. Тъмната стаичка за гласуване за това се нарича тъмна стаичка. Защото политическия избор е ЛИЧЕН избор. Да питаш някого настойчиво за кого ще гласува е проява на същия лош вкус като да питаш някого за личния му живот.

Още по-лошо че това брутално нахлуване в личното пространство на други хора го правите за да можете след това да плюете по ЛИЧНИЯ избор на този друг човек който не е съгласен с вас.

това е точно едно от даказателствата че ГЕРБ е тоталитарна партия, подържана от хора скарани с концепцията за лична свобода.

Не съм съгласен. Политическият избор освен личен е и гражданска позиция, и проява на лична отговорност. Висша форма на лична отговорност е да заявиш своя избор и след това да го защитаваш в дебат. Така функционира демокрацията. Способността открито да защитаваш своя политически избор е най-вярното доказателство за достоен морален компас - да използвам твмоята терминология.

Още повече че колегите тук са с никове и личното пространство е защитено. Но много от дебатиращите в тази тема са заявили своя избор и това е достойно за уважение. Аз не веднъж съм заявявал че уважавам повече колегите от форума, които открито защщитават позицията на БСП, отколкото тези които се страхуват да изяват своята позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Стамболов, защо казваш, че БАНДИТА от СИК няма алтернатива ???
                        Ами не можем ли да турим някой друг бандит от ВИС или от ТИМ на негово място.
                        Какво ще се промени ???

даже има прецедент - държавата си преотстъпва доброволно функциите по някои въпроси на представители от горните - може да е генерална репетиция

Коментар

• Защо бандита от СИК изтърва братя Галеви

1. Бандита от СИК е бандит
                          2. Братя Галеви са бандити
                          3. Изводите си ги прави ти Стамболов, ако можеш въобще да правиш изводи
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            1. Поучавам те как да мислиш, защото ясно се вижда, че аз умея да мисля правилно, а ти не умееш.
                            Класика на тоталитаризма. След такова изказване дискусията става излишна.

Коментар

Още по-зле. Започна да поучаваш мен и колегите от форума как да мислят и върху какво да се концентрират. Тежък тоталитарен синдром...

Но ти отново избяга от отговора на въпроса който ти зададох. За мен честния отговор на този въпрос е критерий за морал. И така:

Ако изборите за парламент бяха днес, ти за коя партия би гласувал?
                              1. Поучавам те как да мислиш, защото ясно се вижда, че аз умея да мисля правилно, а ти не умееш.
                              2. Това че Бойко е БАНДИТ от СИК, го знаем всички.
                              3. Ето снимка от 1995 година http://meto76.blog.bg/politika/2011/...-za-sik.700067
                              4. Ти мислиш, че ако някое комунистическо изчадие като Станишев зададе някакъв въпрос, това може да промени миналото.
                              5. Ти мислиш неправилно защото не може нещо, което се е случило през 2009 година да промени нещо, което се е случило през 1995 година
                              6. Не може причината да се случи след следствието бре, разбери го това
                              7. Те затова му викат СЛЕДствие, защото се случва винаги СЛЕД причината.
                              tnm

Коментар

Ако изборите за парламент бяха днес, ти за коя партия би гласувал?
                                Герберите имате неприятния навик да задавате лични въпроси. Тъмната стаичка за гласуване за това се нарича тъмна стаичка. Защото политическия избор е ЛИЧЕН избор. Да питаш някого настойчиво за кого ще гласува е проява на същия лош вкус като да питаш някого за личния му живот.

Още по-лошо че това брутално нахлуване в личното пространство на други хора го правите за да можете след това да плюете по ЛИЧНИЯ избор на този друг човек който не е съгласен с вас.

това е точно едно от даказателствата че ГЕРБ е тоталитарна партия, подържана от хора скарани с концепцията за лична свобода.

Коментар

Working...
                                X