Първоначално изпратено от Стамболов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеБизнеса е също част от гражданското общество. Азбучна истина. В инвестиционен сайт сме.
Гласуват хора - бизнеса да си гледа работата. Като вземе да гласуват и юридическите лица могат да претендират че са част от гражданското общество.
А иначе си има термин за общество в което законите се правят от бизнеса и за бизнеса - нарича се олигархия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗащо бандита от СИК изтърва братя Галеви
И американците наредиха да ги пуснат, а сикаджията Бойко изпълнява, като се надява да го отмине съдбата на генерал Нориега, Ама няма да го отмине. В момента, когато Бойко стане неудобен за САЩ и ще го хвърлят на лъвовете.
А братя Галеви в момента сигурно се излежават някъде на Хаваите. И харчат гущерчетата на господарите си.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСамо където почти винаги едните протести не бяха на гражданскато общество, а на организирани от кметове и бизнесмени хора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗначи признаваш, че една от целите ти е да гониш от темата коментатори имащи негативна позиция към управляващите !!!
Нямаш право на това !!!
Кой ти е дал правото да определяш еднолично позитивни или негативни позиции да изразяваме !!!
За 4 години никога не ъм призовавал някой да бъде изгонен от темата. Нещо повече, аз самият съм бил жертва на бан. И именно затова ще защитя свободата на словото на всеки, независимо каква позиция изразява.
Дори да я считам за неморална.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеАз бих обвинил всекиго, който не заяви лична позитивна позиция, че няма морал. Въпросът е принципен и не е ад хоминем.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеНе е така защото в гражданското общество има различни позиции по различни проблеми и се налага диалог. А работата на премиера е да посредничи. Веднага мога дам канкретни примери с всички протести през тези три години - една част от обществото протестира, а друга протестира за напълно противоположното решение. Не е толкова просто.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеАз бих обвинил всекиго, който не заяви лична позитивна позиция, че няма морал. Въпросът е принципен и не е ад хоминем.
Нямаш право на това !!!
Кой ти е дал правото да определяш еднолично позитивни или негативни позиции да изразяваме !!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеНе са алтернативи, нямат нищо общо. Може дори да се съчетаят..
Докато в политиката обикновено се почва с негативната част но след това се отива и към позитивна. Логично е...
Никога не ми е било проблем че някой има едни или други политически пристрастия. Намирам за съвсем нормално различните хора да имат желания и съответно за изпълнението на тези желания да разчитат на различни политически сили.
Но това само в рамките на демокрацията. И до като някоя партия не предлага или не прави нещо, което усещам като нарушение на моите права или като действие което ще влоши и моя начин на живот.
Тогава съм твърдо против нея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДо протестите се стига защото се заобикалят нормалните правила при приемане на нови правила. Демократично е министър председателя или по-скоро управляващата партия - защото поне конституционно те са законодателната власт, да правят този дебат ПРЕДИ да решат изобщо дали да правят дадено правило. А не след това да се правят на две и половина и да чакат хората да излезат на улиците че да се отметнат.
Самия вариант че говорим за компромис говори че не се поставя на равно. Суверена в България е българския народ - министър председателя е избран просто за да изпълнява в рамките на закона и реалните ограничения желанията - или поне разумните желания на суверена. Изобщо не може да става дума за компромис. На Министър председателя това му е работата да служи на народа. В момента в който започне да говори за компромис с гражданското общество и той веднага поставя собствената си личност като равна на цялото останало гражданско общество. А той по правилата на демокрацията е просто един човек и неговия глас тежи толкова колкото на един човек.
Направо не мога да повярвам че се налага да обяснявам такива работи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТова е нагла лъжа. Кой ме обвини преди малко, че нямам морал ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеНяма никакви връзки с ад хоминем. Аз не съм използвал такива аргументи.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеТова не го разбрах - според мен министър председателя дебатира с протестиращите граждани като с равни и търси компромис, а не налагане на прищевките си.
Синята коалиция очевидно счита че БСП и ДПС е по-вероятно да нарушат демократичните правила отколкото ГЕРБ. И с основание - виждаме какво се случва в съседна Румъния, а Станишев защити Понта.
Самия вариант че говорим за компромис говори че не се поставя на равно. Суверена в България е българския народ - министър председателя е избран просто за да изпълнява в рамките на закона и реалните ограничения желанията - или поне разумните желания на суверена. Изобщо не може да става дума за компромис. На Министър председателя това му е работата да служи на народа. В момента в който започне да говори за компромис с гражданското общество и той веднага поставя собствената си личност като равна на цялото останало гражданско общество. А той по правилата на демокрацията е просто един човек и неговия глас тежи толкова колкото на един човек.
Направо не мога да повярвам че се налага да обяснявам такива работи.
Коментар
Коментар