IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
    А виж това не само не е вярно, но е зложелателно тълкуване.

За 4 години никога не ъм призовавал някой да бъде изгонен от темата. Нещо повече, аз самият съм бил жертва на бан. И именно затова ще защитя свободата на словото на всеки, независимо каква позиция изразява.

Дори да я считам за неморална.
    Искаш да кажеш, че си получил бан не за зложелателност, а заради това, че хвалиш ГЕРБ ли ??? Айде не ме разсмивай. Мечо не ги яде доматите с колчетата !!!
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

Бизнеса е също част от гражданското общество. Азбучна истина. В инвестиционен сайт сме.

Гласуват хора - бизнеса да си гледа работата. Като вземе да гласуват и юридическите лица могат да претендират че са част от гражданското общество.

А иначе си има термин за общество в което законите се правят от бизнеса и за бизнеса - нарича се олигархия.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Защо бандита от СИК изтърва братя Галеви
        Защото братя Галеви работеха за ДЕА, хамериканската агенция за борба с наркотиците.
        И американците наредиха да ги пуснат, а сикаджията Бойко изпълнява, като се надява да го отмине съдбата на генерал Нориега, Ама няма да го отмине. В момента, когато Бойко стане неудобен за САЩ и ще го хвърлят на лъвовете.
        А братя Галеви в момента сигурно се излежават някъде на Хаваите. И харчат гущерчетата на господарите си.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Само където почти винаги едните протести не бяха на гражданскато общество, а на организирани от кметове и бизнесмени хора.
          Бизнеса е също част от гражданското общество. Азбучна истина. В инвестиционен сайт сме.

Коментар

• Тук сме за да обвиняваме политиците, а не да се обвиняваме един друг. Кой каквото казал казал. Като не сте съгласни с нечие мнение, атакувайте мнението, а не човека. Не се опитвайте да отказвате колегите от участие в дискусиите.
            tnm

Коментар

Значи признаваш, че една от целите ти е да гониш от темата коментатори имащи негативна позиция към управляващите !!!

Нямаш право на това !!!
              Кой ти е дал правото да определяш еднолично позитивни или негативни позиции да изразяваме !!!
              А виж това не само не е вярно, но е зложелателно тълкуване.

За 4 години никога не ъм призовавал някой да бъде изгонен от темата. Нещо повече, аз самият съм бил жертва на бан. И именно затова ще защитя свободата на словото на всеки, независимо каква позиция изразява.

Дори да я считам за неморална.

Коментар

Аз бих обвинил всекиго, който не заяви лична позитивна позиция, че няма морал. Въпросът е принципен и не е ад хоминем.
                А кой ти даде право да обвиняваш, БАНДИТА от СИК ли ???
                tnm

Коментар

Не е така защото в гражданското общество има различни позиции по различни проблеми и се налага диалог. А работата на премиера е да посредничи. Веднага мога дам канкретни примери с всички протести през тези три години - една част от обществото протестира, а друга протестира за напълно противоположното решение. Не е толкова просто.
                  Само където почти винаги едните протести не бяха на гражданскато общество, а на организирани от кметове и бизнесмени хора.

Коментар

Аз бих обвинил всекиго, който не заяви лична позитивна позиция, че няма морал. Въпросът е принципен и не е ад хоминем.
                    Значи признаваш, че една от целите ти е да гониш от темата коментатори имащи негативна позиция към управляващите !!!

Нямаш право на това !!!
                    Кой ти е дал правото да определяш еднолично позитивни или негативни позиции да изразяваме !!!
                    tnm

Коментар

Не са алтернативи, нямат нищо общо. Може дори да се съчетаят..
                      Докато в политиката обикновено се почва с негативната част но след това се отива и към позитивна. Логично е...
                      Пиша в този форум с този ник от вече почти десет години. До момента не съм агитирал за никоя партия. Честно казано ако ГЕРБ не бяха преминали всякакви граници и те нямаше да ме интересуват.

Никога не ми е било проблем че някой има едни или други политически пристрастия. Намирам за съвсем нормално различните хора да имат желания и съответно за изпълнението на тези желания да разчитат на различни политически сили.

Но това само в рамките на демокрацията. И до като някоя партия не предлага или не прави нещо, което усещам като нарушение на моите права или като действие което ще влоши и моя начин на живот.

Тогава съм твърдо против нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        До протестите се стига защото се заобикалят нормалните правила при приемане на нови правила. Демократично е министър председателя или по-скоро управляващата партия - защото поне конституционно те са законодателната власт, да правят този дебат ПРЕДИ да решат изобщо дали да правят дадено правило. А не след това да се правят на две и половина и да чакат хората да излезат на улиците че да се отметнат.

Самия вариант че говорим за компромис говори че не се поставя на равно. Суверена в България е българския народ - министър председателя е избран просто за да изпълнява в рамките на закона и реалните ограничения желанията - или поне разумните желания на суверена. Изобщо не може да става дума за компромис. На Министър председателя това му е работата да служи на народа. В момента в който започне да говори за компромис с гражданското общество и той веднага поставя собствената си личност като равна на цялото останало гражданско общество. А той по правилата на демокрацията е просто един човек и неговия глас тежи толкова колкото на един човек.

Направо не мога да повярвам че се налага да обяснявам такива работи.
                        Не е така защото в гражданското общество има различни позиции по различни проблеми и се налага диалог. А работата на премиера е да посредничи. Веднага мога дам канкретни примери с всички протести през тези три години - една част от обществото протестира, а друга протестира за напълно противоположното решение. Не е толкова просто.

Коментар

Това е нагла лъжа. Кой ме обвини преди малко, че нямам морал ???

Коментар

• Обръщам се и към трите ника Димка, Стамболов и Дилетанта. Престанете да заклеймявате и да обиждате колегите. Не се опитвайте да гоните нови коментатори в темата, чрез най различни прийоми !!!
                            tnm

Коментар

Няма никакви връзки с ад хоминем. Аз не съм използвал такива аргументи.
                              Това е нагла лъжа. Кой ме обвини преди малко, че нямам морал ???
                              tnm

Коментар

Това не го разбрах - според мен министър председателя дебатира с протестиращите граждани като с равни и търси компромис, а не налагане на прищевките си.

Синята коалиция очевидно счита че БСП и ДПС е по-вероятно да нарушат демократичните правила отколкото ГЕРБ. И с основание - виждаме какво се случва в съседна Румъния, а Станишев защити Понта.
                                До протестите се стига защото се заобикалят нормалните правила при приемане на нови правила. Демократично е министър председателя или по-скоро управляващата партия - защото поне конституционно те са законодателната власт, да правят този дебат ПРЕДИ да решат изобщо дали да правят дадено правило. А не след това да се правят на две и половина и да чакат хората да излезат на улиците че да се отметнат.

Самия вариант че говорим за компромис говори че не се поставя на равно. Суверена в България е българския народ - министър председателя е избран просто за да изпълнява в рамките на закона и реалните ограничения желанията - или поне разумните желания на суверена. Изобщо не може да става дума за компромис. На Министър председателя това му е работата да служи на народа. В момента в който започне да говори за компромис с гражданското общество и той веднага поставя собствената си личност като равна на цялото останало гражданско общество. А той по правилата на демокрацията е просто един човек и неговия глас тежи толкова колкото на един човек.

Направо не мога да повярвам че се налага да обяснявам такива работи.

Коментар

Working...
                                X