IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
    Ние, хората не само те разбираме но и те подкрепяме. А мнението на говедата какво значение има!?
    А бе, к'ва е таз зависимост на герберите от фауната и привеждането й в социо отношенията
    Вожда ви търси кучешкия облик в народа, че да го подчинява или го праща да пасе овцете
    ти пък, вие герберите сте били хора, другите - говеда

Коментар

• А безработицата ще е все по-малък проблем в България - по чисто демографски причини.

В момента в който мине кризата и тук прегряването на пазара на труда ще е страховито. От пет години на пазара на труда влизат най-малките поколения, а излизат относително големи поколения. И ефекта от това ще се види в първата година, в която направим над 4% растеж. На втората годана вече пазара ще е тотално прегрял. Срдния срок на задържане на едно място ще падне значително дори под този от 2008. Просто всеки постоянно ще търси по-високи заплати.

Такава демографска криза каквато има в моментта в България не е имало последните 50 години в нито една развита икономика. Последствията за пазара на труда е почти невъзможно да бъдат измерени, просто защото няма модели които да бъдат използвани. Нашите управляващи се надяват че ще може да се смекчи ефекта от тази демографска криза като се вдига процента на заетост - но какво означава това.

Означава че циганите ще трябва да бачкат.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Аааа, аз лоша дума за Чунчо не казвам. Докат се занимаваше с форекс си беше абсолютно наред човека. Не знам що му е влязла тази политика в главата
        личи му, че е объркан още
        веднъж е отявлен гербер, доволен от икономическата и финансова политика на герб, а тук и от данъчната и социалната
        Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
        И от какво ще измре комунистическа моцуно с промит мозък, (май греша: то откъде мозък като нямаш) Минималната заплата (МРЗ) нарастна от 240 до 290 и ще стане 310 лв. Или казано на прост език за такива като теб, най бедните слоеве и нискоквалифицираните ще получават по 70 до 90 лева повече при инфлация около 7.9 %за 3 години. Това не е ли увеличение и мисъл за социално слабите. отделно вдигането на праговете и МРЗ ще доведе до увеличение заплатите на квалифицираните работници защото не може общака да взима 350 а квалифицирания и той 350, Това ще доведе по тази логика и до вдигане на основните заплати и на останалите. А 70 лева като ги обърнеш в проценти са си 22.58% че и повече като се вземе и клас за прослужено време.
        друг път се сеща, че някъде плащат заплати и от 50$ и става прагматик, недоволен от горните политики
        Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
        Аз твърдя, че повишението на заплатите със закон нарушава пазарният принцип, че цената на труда ,се формира като пресечна точка на търсенето и предлагането на труд.и за всички ефекти (от това вдигане на МРЗ и осигурителните прагове със закон), за Бюджета от една страна, за работещите от друга и за работодателите от трета!
        Стамболов, говедата на кое да вярват

Коментар

• Стамболов, много си зле. Какво левичарско има в това да искаш да вдигнеш производителността като освободиш от работа непроизводителните.

Всъщност какво ли питам, то в ГЕРБ не можете да обосновете абсолютно нищо. И всичко което не ви харесва е комунизъм.

Пазарния принцип на търсене и предлагане си работи перфектно все едно колко е висока минималната работна заплата. Имаш две криви които се пресичат на да кажем 300 лева и при 300 лева имаш нула естествена безработица. Обаче ти слагаш минимална заплата на 600 лева. Това веднага променя равновесието и се получава безработица. Но отново двете криви се срещат - просто на цената на безработица.

Вече съм убеден че и първи курс икономика нямаш - защото това се учи точно там.

Единствената икономически издържана защита на ниската минимална работна заплата идва от това че по-този начин базработицата стои по-ниска. Т.е. ниската минимална работна заплата научно казано си е ЛЕВИЧАРСКА КОНЦЕПЦИЯ. Цялата икономическа доктрина на България от преди 1989 се гради на това - давай ниски заплати, за да има работа за всички.

След 1989 в България обаче се защитава от десни икономисти, защото тогава имаше голям дисбаланс в пазара на труда - доста висока безработица. По този начин при далеч от равновесие пазар едната страна придобива пазарна сила - в случая беше работодателите. И те използваха пазарната си сила за да държат заплатите ниски.

Но това не е факт сигурно още от управлението на НДСВ. Пазара на труда ни определено прегря при БСП и всъщност нещата се промениха - за известно време пазарната сила отиде при работниците. Сега кризата отново засили леко силата на работодателите, но в никакъв случай както бе преди 2004.

Коментар

• Между другото време е за корекция в ауд долар нагоре.. Как мислите?

Коментар

Аааа, аз лоша дума за Чунчо не казвам. Докат се занимаваше с форекс си беше абсолютно наред човека. Не знам що му е влязла тази политика в главата
              Я виж дали се справям добре с форекса докато си плямпам? с 10 пипса стоп от първият път . лошо ,че затворих преди покрепата в 1.2530. очаквах да върне. Пък и днес е петък да не забравите.
              Между другото с тази политика днес изпуснах много входове амааа начесах крастата.
              Attached Files
              Last edited by 4un4o; 24.08.2012, 15:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Аз за футболните му умения дума не казвам. Има си дар от Бога, доразвил е таланта и се прочул. Ама да става доктор хонорис кауза....
                Цяла България му се смя, само празнотиквените герберасти му се радвате. Нямаше форум празноглавия Ицо Мамата да не е осмян. Ама то и идолът ви е същия празноглав ритнитопковец. ДОКТОР!

Типична проява на червена комунистическа завист, при това изразена с езика на старшинка.

И няма нужда повече да се коментира

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                  Гигов, ти кога станеш доктор, тогава се изказвай, че олекваш, с тази критика към най добрият Бг футболист-доктор.

Аз за футболните му умения дума не казвам. Има си дар от Бога, доразвил е таланта и се прочул. Ама да става доктор хонорис кауза....
                  Цяла България му се смя, само празнотиквените герберасти му се радвате. Нямаше форум празноглавия Ицо Мамата да не е осмян. Ама то и идолът ви е същия празноглав ритнитопковец. ДОКТОР!
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Ми Чунчо ??? Той нали бил уж преподавател у ВУЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ

Коментар

ето още едно говедо ме е разбрало какъв съм. Няма ли и хора да потвърдят???
                      Ние, хората не само те разбираме но и те подкрепяме. А мнението на говедата какво значение има!?

Коментар

Ми Чунчо ??? Той нали бил уж преподавател у ВУЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Дали си як няма как да проверим, но за акъла ти е познал. Личи си от коментарите ти !!!
                          Ето още едно говедо е разбрало какъв съм. Няма ли и хора да потвърдят???

Коментар

Гигов, ти кога станеш доктор, тогава се изказвай, че олекваш, с тази критика към най добрият Бг футболист-доктор.

Коментар

Той не разбира от футбол, а е най добрият, и това се дължи на огромното му желание за победа и самораздаване както и физически данни.
                              Бате е як оти е гл.....
                              Имах един приятел и му качих сам един диван до петият етаж по стълбите.
                              И този се занася горе: Еееее Як си като бик Помълча малко и добави: и почти толкова умен
                              Дали си як няма как да проверим, но за акъла ти е познал. Личи си от коментарите ти !!!
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

Че тук и без диван те разбираме
                                Ей разгеле. Маймунките ме разбраха а хората още не!

Коментар

Working...
                                X