If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колко са АУТ. Аз не се сещам за нито една ЖИЗНЕНА марка, която да е пострадала от влизането ни в ЕС. Напротив откакто сме влезли вече изнасяме много повече продукти и то за ЕС, а не за перспективните пазари на Сирия и Ирак
явно, не си запознат с последния хит - изнасяне на българско сирене и преетикиране в Гърция на Фета, с която отива в Германия от гръцките квоти )
Какво значи жизнена марка. Имаш ли си идея колко % от бизнесите са фалирали през последните 3 години.
Ще ти кажа един прост факт - 11 фирми в страната осигуряват 25% от експорта и. Ако не виждаш неще нередно в това, аз виждам. Много !
Конкуренция му се вика. И тези фирми са фалирали, защото европейски фирми са ти предложили точно на теб стоки и услуги с по-добро съотношение на качество/цена и точно ти си ги избрал. Затова и караш Мерцедес, а не Жигула. А фирмите, които са фалирали, са си научили урока и ще излязат пак на пазара по-силни. Протекционизмът не е довеждал никога до нещо добро. Друг път ще ви разкажа какви са ефектите от протекционизма на Буш върху стоманодобивната и стоманопреработвателната индустрия в САЩ.
жизнена марка е такава която не фалира при свободна конкуренция.
фалитите са част от пазара. Само като оцеляват най-приспособените икономиката върви нагоре.
И ти какво - мислиш, че един пазар с най-ниските данъци в Европа и с най-високите лихви по депозити може да има 22% безработица и нулева индустрия. И този пазар да се нарича свободен ?
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
. Заковаваха се краката на гъската и и се слагаше една тръба в гърлото от където наливаха храна. Претъпкваха я с храна, защото така развива цироза на черния дроб. черния и дроб става по-голям и така гъската става много по производителна - дава повече пастет та смяташ ли че тази крайност трябваше да продължи да съществува
Знам, но това си дойде от Франция- май ..един от стожерите на съюза и със сигурност НЕ Е решение на местен фермер.
Какво доближаване към ЕС се коментира, че ние сме държасва с мизерстващ народ в пъти по беден от фалиралите държави на общността. Парите , които усвояваме доколкото зная са по- малко засега от тези , които даваме. В Шенген не ни приемат- ние сме като прокажени в тази общност, а политиците ни го имат за успех и се гордеят с него.
И на какво се дължи това. На ЕС ли, или на нашите си политици, дето ние си ги избирам. И какви политици щяхме да имаме ако приемем обратната алтернатива
Какво доближаване към ЕС се коментира, че ние сме държасва с мизерстващ народ в пъти по беден от фалиралите държави на общността. Парите , които усвояваме доколкото зная са по- малко засега от тези , които даваме. В Шенген не ни приемат- ние сме като прокажени в тази общност, а политиците ни го имат за успех и се гордеят с него.
Равновесие, не стъпваш ли в моловете и големите вериги?
Колко от фалитите на малки и средни фирми се дължат на опитите им да покрият изискваният на ЕС за щастие на кокошки, свини и друга твар?
Стъпвам - и съм изключително доволен от тях. леко ми беше писнало кварталния супермаркет да ми слага 50% надценка. Сега като иска пак да ги слага, ама трябва и да предлага нещо срещу това. Защото иначе просто ще отскоча до някой голям супермаркет.
Е щастливите животни ми идва малко повече. но например ти знаеш ли как се прави гъши пастет. Та преди да влезем в ЕС как това нещо се правеше в България. Заковаваха се краката на гъската и и се слагаше една тръба в гърлото от където наливаха храна. Претъпкваха я с храна, защото така развива цироза на черния дроб. черния и дроб става по-голям и така гъската става много по производителна - дава повече пастет та смяташ ли че тази крайност трябваше да продължи да съществува
Аз съм го споделял публично. Инвестирах в комплекс край Разлог, включително и заемни средства. Въпреки че нещата бяха документално завършени и всичко беше ОК, имаше непредвидени обстоятелства и не всичко протече по план и документ После и кризата дойде, та всичко стана доста зле Разбира се, там не всичко е мое, имам и съдружници.
Човек се учи докато е жив. Кризата беше добър урок
да не в е "призрачния град",както му викат банскалии
до голф игрището
Колко са АУТ. Аз не се сещам за нито една ЖИЗНЕНА марка, която да е пострадала от влизането ни в ЕС. Напротив откакто сме влезли вече изнасяме много повече продукти и то за ЕС, а не за перспективните пазари на Сирия и Ирак
Равновесие, не стъпваш ли в моловете и големите вериги?
Колко от фалитите на малки и средни фирми се дължат на опитите им да покрият изискваният на ЕС за щастие на кокошки, свини и друга твар?
ОК ще го кажа по-директно.
Колко български марки, производители, респективно работни места са АУТ?
Европейската култура има и други канали за проникване като бюрократичният е най-лошия вариянт.
На никой не му харесва бюрокрацията - но всъщност бюрокрацията е единствения начин за внасяне на стабилност в една система. Особено ако бюрокрацията работи добре. Това намалява произвола, намалява зависимостта от личните качества и по-важно недостатъчи на държавните служители.
Ок бави, тутка се, изисква една камара документи. Но просто това е цената на стабилността. Иначе винаги ще стигнем до "абе я виж познаваш ли някой еди къде си щото трябва да свърша една работа"
Това е пълна глупост
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
ОК ще го кажа по-директно.
Колко български марки, производители, респективно работни места са АУТ?
Европейската култура има и други канали за проникване като бюрократичният е най-лошия вариянт.
Коментар