IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Сега ми обясни , кои са крутите мерки, защото да дъжат 3 години пенсионерите без индексация за мен е геноцид. Кои са крутите мерки- протестите на французите, испанците, румънците, гърците за по- добър живот и доходи ли. Затова мутрите си грабят 20години и всичко корумпираха, защото да се иска нормален живот се смята за крути мерки. Затова и избягаха децата ни..
    Киро, пенсионерите са най-голямата относителн хомогенна група в българското общество. Всичките имат право на глас. Всичките могат да гласуват по съвест. Въпроса за нивото на държавните разходи и на пенсии е политически избор. Т.е. зависи от решението на този който гласува. Пенсионерите да са мислили като гласуват. никой не им е виновен че са тъпи говеда, вървящи срещу собствения си интерес.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Аз съм против крайните действия. Да избереш да те управлява революционер е идентично с избор между идеалист поставящ идея над човешки живот или социопат поставяш, всичко под собствените си желания. Смятам че с времето нещата вървят към по-добре. И всякакви крути мерки само отлагат това време. достатъчно е тренда да е верен, корекциите са си просто част от него. Според мен тренда в българия е верен. въпреки че и на мен не ми харесват корекциите по него.
      Равновесие, аз съм реалист и знаех, че с влизането ни в ЕС ще се увеличи бюрокрацията под благовидните причини хармонизация, комуникация с метроплията и т.н., но се надявах, че ще произтекат ползи.
      Реалността обаче, надмина и най-песимистичните ми очаквания. Ние не сме партньор, а някаква погранична губерния.

Коментар

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
        ДОРИ така да е, като е допусната, да не би да не си е вършела работата? Кой как е допускан преди 20 години.... по-добре да не си го говорим. Както казах, за мен не е важно кой откъде идва, а как си върши работата. Върши ли си тя работата? Върши си я. Достатъчно, за да я уважавам. Но не го натяквам на други избиратели, всеки да си направи сам избора.
        Добре, да го оставим комунизъма. Вие използвате една сложна дума либертарианец. (дано не бъркам). Доколкото разбирам сте за свободна конкуренция и ненамеса. И аз съм за това. Но за да има свободна конкуренция в бизнеса, трябва да има и свободна конкуренция в политиката. Какво мислите за пряката демокрация. Защо вие либералите искате хем представителна демокрация, хем свободна конкуренция и ненамеса на държавата в бизнеса. При представителната демокрация няма достатъчно свобода в борбата за политическата власт, което да ни дава увереност, че свободната конкуренция при бизнеса действително ще бъде свободна конкуренция. И фактически виждаме, че при представителната демокрация, основната част от средствата се концентрира в малко хора, дори и когато управляват либералите (или може би е правилно либертарианците). При управлението на царя примерно си продължи натрупването на основната част на средствата у определени фамилии. Това нещо не е спряло и до сега де, но нали царя уж беше либерал.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Сега ми обясни , кои са крутите мерки, защото да дъжат 3 години пенсионерите без индексация за мен е геноцид. Кои са крутите мерки- протестите на французите, испанците, румънците, гърците за по- добър живот и доходи ли. Затова мутрите си грабят 20години и всичко корумпираха, защото да се иска нормален живот се смята за крути мерки. Затова и избягаха децата ни..

Коментар

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
            Конкуренция му се вика. И тези фирми са фалирали, защото европейски фирми са ти предложили точно на теб стоки и услуги с по-добро съотношение на качество/цена и точно ти си ги избрал. Затова и караш Мерцедес, а не Жигула. А фирмите, които са фалирали, са си научили урока и ще излязат пак на пазара по-силни. Протекционизмът не е довеждал никога до нещо добро. Друг път ще ви разкажа какви са ефектите от протекционизма на Буш върху стоманодобивната и стоманопреработвателната индустрия в САЩ.
            Така ли..тогава всички тези хора са си загубили работа, загубили са си покупателната способност - защо цените на Мерцедесите не падат ?
            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Хубава работа- значи избиването на бездомни кучета се дефинира като жестокост, а мизерията на милиони и живот под екзистенц минимума на пенсионерите не е. Цените европски а заплатите със съгласието на ЕС унижаващо и водещи до геноцид.
              Аре стига глупости.

Коментар

Ами ти ми отговори на този въпрос- защо си затварят очите пред бедността и мизерията на цяла държава и не наложат крути мерки за да ги изметем с тяхна помощ КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ.За какво са ни те- да ни прибират вноските по- големи от помощите и да ни оскъпяват храните с допълнителни изисквания ли само. Не се вижда реална подкрепа за подобряване на благосъстоянието ни. Как ще коментираш безработицата- всички взеха допълнителни мерки за помощи и социални програми, а ГЕРБ се крие зад кризата и даже още не е индексирала пенсиите, кое в цяла ЕВРОПА СТАВА ЗАКОНОВО
                Аз съм против крайните действия. Да избереш да те управлява революционер е идентично с избор между идеалист поставящ идея над човешки живот или социопат поставяш, всичко под собствените си желания. Смятам че с времето нещата вървят към по-добре. И всякакви крути мерки само отлагат това време. достатъчно е тренда да е верен, корекциите са си просто част от него. Според мен тренда в българия е верен. въпреки че и на мен не ми харесват корекциите по него.

Коментар

• Хубава работа- значи избиването на бездомни кучета се дефинира като жестокост, а мизерията на милиони и живот под екзистенц минимума на пенсионерите не е. Цените европски а заплатите със съгласието на ЕС унижаващо и водещи до геноцид.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    Дотирани от държавата френски картофи и сирена НЕ СА свободна конкуренция.
                    И какво - и ние получаваме селско стопански субсидии, които при това ще се изравнят с европейските. Кой обаче тук е избрал да се дават на декар.

Коментар

тук, свободният пазар го разглеждат само от удобен ъгъл

Коментар

Не са. Затова съм и против CAP. Пълна глупост е тази политика на ЕС. Както и плановата им енергийна икономика. Поради тези причини, избягвам да говоря за ефектите на ЕС върху селското стопанство. Защото тези ефекти имат и скрита страна.

Коментар

• Ами ти ми отговори на този въпрос- защо си затварят очите пред бедността и мизерията на цяла държава и не наложат крути мерки за да ги изметем с тяхна помощ КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ.За какво са ни те- да ни прибират вноските по- големи от помощите и да ни оскъпяват храните с допълнителни изисквания ли само. Не се вижда реална подкрепа за подобряване на благосъстоянието ни. Как ще коментираш безработицата- всички взеха допълнителни мерки за помощи и социални програми, а ГЕРБ се крие зад кризата и даже още не е индексирала пенсиите, кое в цяла ЕВРОПА СТАВА ЗАКОНОВО

Коментар

Знам, но това си дойде от Франция- май ..един от стожерите на съюза и със сигурност НЕ Е решение на местен фермер.
                            Това че някой е избрал да действа жестоко винаги е негово решение. той е можел да избере да не се занимава с това. винаги има избор. Но не всичките избираха да измъчват гъските. Не че съм някакъв кой знае какъв защитник на животните, нямам нищо против да избием всичките бездомни кучета. Но жестокостта не би трябвало да се допуска по никакъв начин. Това просто унищожава душата на човек. Ако хората се държат жестоко към животни ще се държат жестоко и към хора.

Коментар

жизнена марка е такава която не фалира при свободна конкуренция.

фалитите са част от пазара. Само като оцеляват най-приспособените икономиката върви нагоре.

Коментар

жизнена марка е такава която не фалира при свободна конкуренция.

фалитите са част от пазара. Само като оцеляват най-приспособените икономиката върви нагоре.
                                Много съм съгласен с това.

Коментар

Working...
                                X