Първоначално изпратено от vladimir.karolev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТ.е. редно е народа да реши дали е способен да вземе решение за това дали е способен да вземе решение
Мечо ходи в някоя селска кръчма. Ама не в тези села покрай градовете, а в баш село. За предпочитане след 10 вечерта. Влез вътре почерпи някоя голямата компания и вземете да си говорите за всички неща, за които си мислиш че народа може да вземе решение. не ги убеждавай в нищо, просто ги слушай как говорят, какво говорят.
След това отиди в една чалготека. Пробвай същото.
Ето ти две представителни извадки на огромен дял от българското население. И ще имаш възможността да ги разбереш как мислят и какво ги вълнува за по по-малко от 200 лева. След това да видим дали ще искаш нещата в българия да се решават с рефенедуми
тези хора дето ти познаваш, не са тези хора дето всъщност са мнозинство.
23 години вече представителната демокрация праща в управлението основно деца и внуци на ЦК на БКП, а които не са, са техни авери.
При пряка демокрация, гаранция, тъй както казвате с Каролев, че народа е прост, още на вторите избори нямаше да има нито един.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Чунчо ти изтрепа рибата с глупост. За тебе показателите като намалено потребление , голяма безработица и ниски доходи даже след стъкмистиката на ГЕРБ нищо ли не значат
. Ти като вожда си Борисов дето веднъж се изцепи по новините, че където ходел народа все го хвалел че управлява добре
. А Сталин и Ким Ир Сен как са ги хвалили само- даже и паметници са им правили и градове са им кращавали, а милиони са измирали от глад
. По демагогия и цинизъм надминахте и бащите си болшевиките..
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеаз живея в най бедният квартал -работническият. и нямам познат, които да е зле. Най зле от мойте познати са двама лекари семийство с около 1600 лв месечен доход и двама учители с около 1400 +200лв от наем или пак 1600 . даскалите купиха за 5 години 2 нови автомобила на лизинг . Единият го изплатиха. Защо така не мога да мерна някой беден та да му помигна с каквото мога. Явно са бедни ама горди и не казват.
А за твърдениято по долу дай да видим някои цифрички. Там е истината. във фактите. другото са приказки от селски вечеринки. и ако може сравнено примерно с Италия, с Испания, с Португалия с Гърция, и да видим нашето лошо правителство как се справя.
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
Данните са от тук: http://databank.worldbank.org/ddp/home.do
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеи от притеснение да не се вдигне покупателната активност, взеха че надигаха ток, газ, води, данъци, такси, нови разрешителни, нови касови апарати...
даже и яйцата, заради щастието на кокошките
и един разговор от Параграф 22
— Разбира се, че изкарвам. Но всичко отива за синдиката. И всички имат дял. Не разбираш ли? Точно както с доматите, които продавам на полковник Каткарт.
— Които купуваш — поправи го Йосарян. — Ти не продаваш домати на полковник Каткарт и полковник Корн. Купуваш домати от тях.
— Не, продавам им — поправи го Майлоу. — Аз пускам на пазара моите домати по цяла Пианоза под чуждо име, така че полковник Каткарт и полковник Корн да могат да ги закупят от мен под чужди имена по четири цента единият и да ми ги продадат обратно на следния ден за синдиката по пет цента единият. Изкарват печалба по един цент на домат, а аз печеля по три цента и половина на парче и всеки има сметка.
— Всеки освен синдиката — изсумтя Йосарян. — Синдикатът плаща пет цента на парче за домати, които ти струват само половин цент единият. Как печели синдикатът?
— Когато аз печеля, и синдикатът печели — обясни Майлоу, — защото всички имат дял. И синдикатът си осигурява помощта на полковник Каткарт и полковник Корн, така че те ме пущат да обикалям както сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеХубаво, но все пак въпреки, че сте успешни бизнесмени в реалния живот, все пак не ти е безразлична съдбата на НДСВ. Още повече щом си останал верен член на партията. Привърженик съм на такива почтени хора в сравнение с хамелеони като Орешарски и Нинова.
П.П. Екстремните спортове как се съчетават с пресметливостта на един добър икономист? То и като икономист трябва да си малко луда глава за да играеш ва банк и да успееш или да се провалиш /визирам комплекса в Разлог/ Не иронизирам, щото и аз съм се набабанил с едни имоти.
Еми... тръпка са си екстремните спортове. Някои хора са супер рискови играчи в бизнеса, но не искат да помиришат екстремни спортове. Знам ли.... хора разни
Иначе, да, много ме боли за НДСВ, въпреки че съзнавам колко проблеми и проблемни хора е имало и продължава да има. Но, както казах, докато е либерална партия и се ползва с подкрепата на Сакскобурготски, аз си оставам там. Моето участие в политиката не е на база партийна принадлежност и никога не е било - сам съм си плащал транспорта, разходите по участия, а и обикновено мен ме викат като коментатор, а не като партиен член. Така че в която и партия да бъда, аз пак ще имам глас, с който да защитавма либералната идеология. Още повече, социалните медии се развиват бързо
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнениеСамо че си има наука статистика и макроикономика. Които правят изводи за цялата популация, а не за самостоятелната ти кооперация. То така ако разсъждават и баровците в Бояна, ще излезе, че сме направо Монако на Балканите.
Но то си е заразно. Бойко също така прави. Излезе по БТВ-то и каже "ДОкато карах по магистралата видях много крави - доволен съм, животновъдството е в подем". Еми... то какво да каже човек :-)
Всъщност, аз си казвам едно и също. Къде е БВП-то при ГЕРБ? За пръв път от 10 години под средното за ЕС и света. Къде е корупцията? На нивото на ранния Костов от края на миналия век. Къде е бизнес климатът? Най-лош за последните десет години с тенденция към влошаване. Къде е свободата на медиите? Пак на нивото на ранния Костов от края на миналия век.
Всеки да си прави сам изводите.
А за твърдениято по долу дай да видим някои цифрички. Там е истината. във фактите. другото са приказки от селски вечеринки. и ако може сравнено примерно с Италия, с Испания, с Португалия с Гърция, и да видим нашето лошо правителство как се справя.Last edited by 4un4o; 24.08.2012, 22:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнениеАми... с малката поправка, че не съм управлявал. В СОС бях в опозицияА на държавна работа не съм бил
Но за БТК фактите говорят сами и са добре изложени в статията в Капитал. Това, че хората няма да ги приемат (с което съм наясно), си е техен проблем. Основните политици на НДСВ са от малкото политици в България, които могат да си се оправят перфектно в частния бизнес и то далеч (или сравнително далеч) от обществени поръчки, така че за нас д аси на държавна работа не е кариерен връх. Аз, примерно, никога не съм бил, дори и да ми предлагаха (че и продължаваха да ми предлагат доскоро).
П.П. Екстремните спортове как се съчетават с пресметливостта на един добър икономист? То и като икономист трябва да си малко луда глава за да играеш ва банк и да успееш или да се провалиш /визирам комплекса в Разлог/ Не иронизирам, щото и аз съм се набабанил с едни имоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеКакво ще национализираш? Хюлет Пакард да не си отвориха офис тука по покана на някой ? Дойдоха щото е им е най-евтино. Беше. Вече ходят в Украйна и Беларус щото системата се напомпа с кредити и заплатите скочиха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеи от притеснение да не се вдигне покупателната активност, взеха че надигаха ток, газ, води, данъци, такси, нови разрешителни, нови касови апарати...
даже и яйцата, заради щастието на кокошкитевсеки ще ти чукне за без пари. Не бой се
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеАз съдя по хората около мен. Живея в самостоятелна кооперация. От дясно комшията е поп. Гъбав е от пари и все прави някакви, ремонти. Едното дете учи в Холандия. Отляво единият комшия е данъчен и си купи нов апартамент и нова кола ситроен ц4Другият е военен и си купи нова кола преди 2 години. Брат ми най вероятно вече е милионер. Влага хартийки в недвижими имоти. Родителите ми са много добре финансово. около 1 к. 33 и36 набор.по надолу комшията и жена му си построиха нова къща в един тих квартал и се изнесоха. Още по надолу една 4 етажна кооперация, едната комшийка щерка в Канада гъбава с пари. брат и средна хубост като финанси. И так не виждам някой от квартала да има проблем с финансиите. Запомни от мен. Най заможните най много се оплакват ,че нямат. Не им вЕрвай. играят ти театро.
Но то си е заразно. Бойко също така прави. Излезе по БТВ-то и каже "ДОкато карах по магистралата видях много крави - доволен съм, животновъдството е в подем". Еми... то какво да каже човек :-)
Всъщност, аз си казвам едно и също. Къде е БВП-то при ГЕРБ? За пръв път от 10 години под средното за ЕС и света. Къде е корупцията? На нивото на ранния Костов от края на миналия век. Къде е бизнес климатът? Най-лош за последните десет години с тенденция към влошаване. Къде е свободата на медиите? Пак на нивото на ранния Костов от края на миналия век.
Всеки да си прави сам изводите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЗа мен да държиш народа си беден и безработен не е правилна политика. Такава мизерия на ниските слоеве насвеление не е имало от времето на Виденов, но пропагандата- възхвала и следенето на хора са рекордни. Пак казвам- политици , които не са подобрили материалното благосъстояние на народа си и са увеличили безработицата ги свалят веднага в Европа, а корупцията е ненадмината- Каролев е прав. Спорта е пълен провал, а образованието се забатачва още повече
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнениеБрей. Да бяхме национализирали всичко, както Волен предлага, щеше да видиш как не е пряко зависело от политическите лидериТова, че нашата философия е, че държавата най-много да попречи като тръгне да се меси, не значи, че е лесно да проведеш такава политика
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеКаролев, едно ти признавам- като всеки управлявал политик имаш повече инфо от масата. Ако 5 човека от НДСВ седнат зад компа и почнат да общуват по този начин в по популярните форуми за икономика и политика и разясняват доводите си, сигурен съм, че ще сте първата партия-политически труп завърнала се на бял кон в парламента. Пиша съвсем сериозно!А на държавна работа не съм бил
Но за БТК фактите говорят сами и са добре изложени в статията в Капитал. Това, че хората няма да ги приемат (с което съм наясно), си е техен проблем. Основните политици на НДСВ са от малкото политици в България, които могат да си се оправят перфектно в частния бизнес и то далеч (или сравнително далеч) от обществени поръчки, така че за нас д аси на държавна работа не е кариерен връх. Аз, примерно, никога не съм бил, дори и да ми предлагаха (че и продължаваха да ми предлагат доскоро).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Чунчо ,
да ти развия пак тезата за малката и голямата правда....
Това че поради някакви причини си спечелил някой леФ ,не значи че 90 % от хората в БГ са добре при управлението на Борисоф.
Мога да те запозная със стотици хора доволни от Виденов финансово....
А и друго почна да заместваш Радослава в късният етап когато защищаваше правителството на Тройната и доказваше колко не се краде.......
Last edited by 4un4o; 24.08.2012, 21:49.
Коментар
Коментар