IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
    Последно време не съм особено успешен бизнесмен, ама ще го избутаме криво ляво.

Еми... тръпка са си екстремните спортове. Някои хора са супер рискови играчи в бизнеса, но не искат да помиришат екстремни спортове. Знам ли.... хора разни

Иначе, да, много ме боли за НДСВ, въпреки че съзнавам колко проблеми и проблемни хора е имало и продължава да има. Но, както казах, докато е либерална партия и се ползва с подкрепата на Сакскобурготски, аз си оставам там. Моето участие в политиката не е на база партийна принадлежност и никога не е било - сам съм си плащал транспорта, разходите по участия, а и обикновено мен ме викат като коментатор, а не като партиен член. Така че в която и партия да бъда, аз пак ще имам глас, с който да защитавма либералната идеология. Още повече, социалните медии се развиват бързо
    Да но тази либерална идеология е спукан парашут при монетарна зависимост. Може да се бие тъпана на свободния пазар, но като парите са ти outsource-нати и дефакто имаш неограичен кредитен ресурс, следва само дислокация на капитал и разоряване на средната класа.
    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Т.е. редно е народа да реши дали е способен да вземе решение за това дали е способен да вземе решение

Мечо ходи в някоя селска кръчма. Ама не в тези села покрай градовете, а в баш село. За предпочитане след 10 вечерта. Влез вътре почерпи някоя голямата компания и вземете да си говорите за всички неща, за които си мислиш че народа може да вземе решение. не ги убеждавай в нищо, просто ги слушай как говорят, какво говорят.

След това отиди в една чалготека. Пробвай същото.

Ето ти две представителни извадки на огромен дял от българското население. И ще имаш възможността да ги разбереш как мислят и какво ги вълнува за по по-малко от 200 лева. След това да видим дали ще искаш нещата в българия да се решават с рефенедуми

тези хора дето ти познаваш, не са тези хора дето всъщност са мнозинство.
      Не съм съгласен с теб. Има прости хора, но има и умни. Освен това ако ползвам реториката на господин Каролев, ДОРИ да е така, това пак не е аргумент в полза на представителната демокрация.

23 години вече представителната демокрация праща в управлението основно деца и внуци на ЦК на БКП, а които не са, са техни авери.

При пряка демокрация, гаранция, тъй както казвате с Каролев, че народа е прост, още на вторите избори нямаше да има нито един.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Чунчо ти изтрепа рибата с глупост. За тебе показателите като намалено потребление , голяма безработица и ниски доходи даже след стъкмистиката на ГЕРБ нищо ли не значат. Ти като вожда си Борисов дето веднъж се изцепи по новините, че където ходел народа все го хвалел че управлява добре. А Сталин и Ким Ир Сен как са ги хвалили само- даже и паметници са им правили и градове са им кращавали, а милиони са измирали от глад. По демагогия и цинизъм надминахте и бащите си болшевиките..

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
          аз живея в най бедният квартал -работническият. и нямам познат, които да е зле. Най зле от мойте познати са двама лекари семийство с около 1600 лв месечен доход и двама учители с около 1400 +200лв от наем или пак 1600 . даскалите купиха за 5 години 2 нови автомобила на лизинг . Единият го изплатиха. Защо така не мога да мерна някой беден та да му помигна с каквото мога. Явно са бедни ама горди и не казват.
          А за твърдениято по долу дай да видим някои цифрички. Там е истината. във фактите. другото са приказки от селски вечеринки. и ако може сравнено примерно с Италия, с Испания, с Португалия с Гърция, и да видим нашето лошо правителство как се справя.
          Заповядай:
          http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

Данните са от тук: http://databank.worldbank.org/ddp/home.do

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            и от притеснение да не се вдигне покупателната активност, взеха че надигаха ток, газ, води, данъци, такси, нови разрешителни, нови касови апарати...
            даже и яйцата, заради щастието на кокошките
            това осигурява стабилност на бюджета. Всички трябва да се радваме че бюджета е стабилен. В криза сме, всеки трябва да прави жертви. Особено за да бъд естабилен бюджета. ние сме остров на стабилността. Гледай какво става в Гърция. Там бюджета не е стабилен. да не бъдем като Гърция.

и един разговор от Параграф 22

— Разбира се, че изкарвам. Но всичко отива за синдиката. И всички имат дял. Не разбираш ли? Точно както с доматите, които продавам на полковник Каткарт.
            — Които купуваш — поправи го Йосарян. — Ти не продаваш домати на полковник Каткарт и полковник Корн. Купуваш домати от тях.
            — Не, продавам им — поправи го Майлоу. — Аз пускам на пазара моите домати по цяла Пианоза под чуждо име, така че полковник Каткарт и полковник Корн да могат да ги закупят от мен под чужди имена по четири цента единият и да ми ги продадат обратно на следния ден за синдиката по пет цента единият. Изкарват печалба по един цент на домат, а аз печеля по три цента и половина на парче и всеки има сметка.
            — Всеки освен синдиката — изсумтя Йосарян. — Синдикатът плаща пет цента на парче за домати, които ти струват само половин цент единият. Как печели синдикатът?
            — Когато аз печеля, и синдикатът печели — обясни Майлоу, — защото всички имат дял. И синдикатът си осигурява помощта на полковник Каткарт и полковник Корн, така че те ме пущат да обикалям както сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Хубаво, но все пак въпреки, че сте успешни бизнесмени в реалния живот, все пак не ти е безразлична съдбата на НДСВ. Още повече щом си останал верен член на партията. Привърженик съм на такива почтени хора в сравнение с хамелеони като Орешарски и Нинова.

П.П. Екстремните спортове как се съчетават с пресметливостта на един добър икономист? То и като икономист трябва да си малко луда глава за да играеш ва банк и да успееш или да се провалиш /визирам комплекса в Разлог/ Не иронизирам, щото и аз съм се набабанил с едни имоти.
              Последно време не съм особено успешен бизнесмен, ама ще го избутаме криво ляво.

Еми... тръпка са си екстремните спортове. Някои хора са супер рискови играчи в бизнеса, но не искат да помиришат екстремни спортове. Знам ли.... хора разни

Иначе, да, много ме боли за НДСВ, въпреки че съзнавам колко проблеми и проблемни хора е имало и продължава да има. Но, както казах, докато е либерална партия и се ползва с подкрепата на Сакскобурготски, аз си оставам там. Моето участие в политиката не е на база партийна принадлежност и никога не е било - сам съм си плащал транспорта, разходите по участия, а и обикновено мен ме викат като коментатор, а не като партиен член. Така че в която и партия да бъда, аз пак ще имам глас, с който да защитавма либералната идеология. Още повече, социалните медии се развиват бързо

Коментар

Само че си има наука статистика и макроикономика. Които правят изводи за цялата популация, а не за самостоятелната ти кооперация. То така ако разсъждават и баровците в Бояна, ще излезе, че сме направо Монако на Балканите.

Но то си е заразно. Бойко също така прави. Излезе по БТВ-то и каже "ДОкато карах по магистралата видях много крави - доволен съм, животновъдството е в подем". Еми... то какво да каже човек :-)

Всъщност, аз си казвам едно и също. Къде е БВП-то при ГЕРБ? За пръв път от 10 години под средното за ЕС и света. Къде е корупцията? На нивото на ранния Костов от края на миналия век. Къде е бизнес климатът? Най-лош за последните десет години с тенденция към влошаване. Къде е свободата на медиите? Пак на нивото на ранния Костов от края на миналия век.

Всеки да си прави сам изводите.
                аз живея в най бедният квартал -работническият. и нямам познат, които да е зле. Най зле от мойте познати са двама лекари семийство с около 1600 лв месечен доход и двама учители с около 1400 +200лв от наем или пак 1600 . даскалите купиха за 5 години 2 нови автомобила на лизинг . Единият го изплатиха. Защо така не мога да мерна някой беден та да му помогна с каквото мога. Явно са бедни ама горди и не казват.
                А за твърдениято по долу дай да видим някои цифрички. Там е истината. във фактите. другото са приказки от селски вечеринки. и ако може сравнено примерно с Италия, с Испания, с Португалия с Гърция, и да видим нашето лошо правителство как се справя.
                Last edited by 4un4o; 24.08.2012, 22:03.

Коментар

Ами... с малката поправка, че не съм управлявал. В СОС бях в опозиция А на държавна работа не съм бил Но за БТК фактите говорят сами и са добре изложени в статията в Капитал. Това, че хората няма да ги приемат (с което съм наясно), си е техен проблем. Основните политици на НДСВ са от малкото политици в България, които могат да си се оправят перфектно в частния бизнес и то далеч (или сравнително далеч) от обществени поръчки, така че за нас д аси на държавна работа не е кариерен връх. Аз, примерно, никога не съм бил, дори и да ми предлагаха (че и продължаваха да ми предлагат доскоро).
                  Хубаво, но все пак въпреки, че сте успешни бизнесмени в реалния живот, все пак не ти е безразлична съдбата на НДСВ. Още повече щом си останал верен член на партията. Привърженик съм на такива почтени хора в сравнение с хамелеони като Орешарски и Нинова.

П.П. Екстремните спортове как се съчетават с пресметливостта на един добър икономист? То и като икономист трябва да си малко луда глава за да играеш ва банк и да успееш или да се провалиш /визирам комплекса в Разлог/ Не иронизирам, щото и аз съм се набабанил с едни имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                    Какво ще национализираш? Хюлет Пакард да не си отвориха офис тука по покана на някой ? Дойдоха щото е им е най-евтино. Беше. Вече ходят в Украйна и Беларус щото системата се напомпа с кредити и заплатите скочиха.
                    Колега форумец. Ако бяхме им го направили най-скъпо, нямаше да дойдат.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      и от притеснение да не се вдигне покупателната активност, взеха че надигаха ток, газ, води, данъци, такси, нови разрешителни, нови касови апарати...
                      даже и яйцата, заради щастието на кокошките
                      Ей ти пък сега с тези яйца. всеки ще ти чукне за без пари. Не бой се

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                        Аз съдя по хората около мен. Живея в самостоятелна кооперация. От дясно комшията е поп. Гъбав е от пари и все прави някакви, ремонти. Едното дете учи в Холандия. Отляво единият комшия е данъчен и си купи нов апартамент и нова кола ситроен ц4Другият е военен и си купи нова кола преди 2 години. Брат ми най вероятно вече е милионер. Влага хартийки в недвижими имоти. Родителите ми са много добре финансово. около 1 к. 33 и36 набор.по надолу комшията и жена му си построиха нова къща в един тих квартал и се изнесоха. Още по надолу една 4 етажна кооперация, едната комшийка щерка в Канада гъбава с пари. брат и средна хубост като финанси. И так не виждам някой от квартала да има проблем с финансиите. Запомни от мен. Най заможните най много се оплакват ,че нямат. Не им вЕрвай. играят ти театро.
                        Само че си има наука статистика и макроикономика. Които правят изводи за цялата популация, а не за самостоятелната ти кооперация. То така ако разсъждават и баровците в Бояна, ще излезе, че сме направо Монако на Балканите.

Но то си е заразно. Бойко също така прави. Излезе по БТВ-то и каже "ДОкато карах по магистралата видях много крави - доволен съм, животновъдството е в подем". Еми... то какво да каже човек :-)

Всъщност, аз си казвам едно и също. Къде е БВП-то при ГЕРБ? За пръв път от 10 години под средното за ЕС и света. Къде е корупцията? На нивото на ранния Костов от края на миналия век. Къде е бизнес климатът? Най-лош за последните десет години с тенденция към влошаване. Къде е свободата на медиите? Пак на нивото на ранния Костов от края на миналия век.

Всеки да си прави сам изводите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          За мен да държиш народа си беден и безработен не е правилна политика. Такава мизерия на ниските слоеве насвеление не е имало от времето на Виденов, но пропагандата- възхвала и следенето на хора са рекордни. Пак казвам- политици , които не са подобрили материалното благосъстояние на народа си и са увеличили безработицата ги свалят веднага в Европа, а корупцията е ненадмината- Каролев е прав. Спорта е пълен провал, а образованието се забатачва още повече
                          Да, и дай сега като е прав Каролев, да турим снахата на Пръмов. То вярно и другото, че Императора ако не направи партия, пак ще трябва да изберем някой от децата и внуците на ЦК на БКП. Трябва да натискаме за повече пряка демокрация !!! На първо време поне мажоритарни избори и право на отзоваване с избори при неминуемото изкурвяне на политиците.
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

Брей. Да бяхме национализирали всичко, както Волен предлага, щеше да видиш как не е пряко зависело от политическите лидери Това, че нашата философия е, че държавата най-много да попречи като тръгне да се меси, не значи, че е лесно да проведеш такава политика
                            Какво ще национализираш? Хюлет Пакард да не си отвориха офис тука по покана на някой ? Дойдоха щото е им е най-евтино. Беше. Вече ходят в Украйна и Беларус щото системата се напомпа с кредити и заплатите скочиха.
                            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              Каролев, едно ти признавам- като всеки управлявал политик имаш повече инфо от масата. Ако 5 човека от НДСВ седнат зад компа и почнат да общуват по този начин в по популярните форуми за икономика и политика и разясняват доводите си, сигурен съм, че ще сте първата партия-политически труп завърнала се на бял кон в парламента. Пиша съвсем сериозно!
                              Ами... с малката поправка, че не съм управлявал. В СОС бях в опозиция А на държавна работа не съм бил Но за БТК фактите говорят сами и са добре изложени в статията в Капитал. Това, че хората няма да ги приемат (с което съм наясно), си е техен проблем. Основните политици на НДСВ са от малкото политици в България, които могат да си се оправят перфектно в частния бизнес и то далеч (или сравнително далеч) от обществени поръчки, така че за нас д аси на държавна работа не е кариерен връх. Аз, примерно, никога не съм бил, дори и да ми предлагаха (че и продължаваха да ми предлагат доскоро).

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Чунчо ,
                                да ти развия пак тезата за малката и голямата правда....
                                Това че поради някакви причини си спечелил някой леФ ,не значи че 90 % от хората в БГ са добре при управлението на Борисоф.
                                Мога да те запозная със стотици хора доволни от Виденов финансово....
                                А и друго почна да заместваш Радослава в късният етап когато защищаваше правителството на Тройната и доказваше колко не се краде.......
                                Аз съдя по хората около мен. Живея в самостоятелна кооперация. От дясно комшията е поп. Гъбав е от пари и все прави някакви, ремонти. Едното дете учи в Холандия. Отляво единият комшия е данъчен и си купи нов апартамент и нова кола ситроен ц4Другият е военен и си купи нова кола преди 2 години. Брат ми най вероятно вече е милионер. Влага хартийки в недвижими имоти. Родителите ми са много добре финансово. около 1 к. 33 и36 набор.по надолу комшията и жена му си построиха нова къща в един тих квартал и се изнесоха. Още по надолу една 4 етажна кооперация, едната комшийка щерка в Канада гъбава с пари. брат и средна хубост като финанси. И так не виждам някой от квартала да има проблем с финансиите. Запомни от мен. Най заможните най много се оплакват ,че нямат. Не им вЕрвай. играят ти театро.
                                Last edited by 4un4o; 24.08.2012, 21:49.

Коментар

Working...
                                X