IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
    Колега, с цялото ми уважение към темата, разбираш, че тя към момента е дребнотемие. Самият етнически и възрастов състав на БГ (без да съм расист, но с оглед обективните статистики за образованието на етносите и bias-а на пенсионерите) са ти достатъчна пречка за критично количество референдуми.
    За мен не е дребнотемие. Освен това пряката демокрация според мен е винаги по добра от представителната за всяко едно общество. Но спорът с рационални аргументи по нататък на тази тема е безсмислен. Има смисъл да продължаваме единствено с казуси и представяне на следствия от моята и твоята истини и да ги сравняваме.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Ха - здравейте и тук, господин Каролев.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
        Коментирам графиката, нищо не съм казал. Вижда се че по времето на НДСВ е стабилна и даже малко ръст. Идват БСП 1995 яко надолу Ваньо Костов яко нагоре- БСП 0т 2006 надолу и 2008 яко надолу Герб силно нагоре. Нали затова сте я публикували за да я анализираме. Какви са тези мръсни думи?
        Графиката представлява темпове на растеж. А не растеж на киномиката. Т.е. не е важно нейното движение нагоре или надолу, а къде се намира реално. Гладката линия по времето на НДСВ и БСП се намира на чертата 5. Което означава че имаме около 5% стабилен растеж по това време. При Герб става отрицатлена и след това пораства - темпа на растеж от -6 до 1%.

Т.е. по времето на трите правителства преди имаме относителни стабилни растежи

Коментар

• Балансьор на кое точно? Иначе може да ми балансира лявата и дясната топка просто защото е жена!

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          Хайде и един въпрос и от мен....
          Кунева е ваша издънка . Смятам че следващото правителство ще е многопартиино ,какви са и вижданията за управлението ,защото може да стане балансьор....

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            Владо, позволявам си да те нарека така, спри да пишеш, щото някои тролове се напиха и ще почнат да ти водят гарез. Радвам се че избра инвестора за интересни обсъждания в областта на политиката и икономиката. Надявам се да не спираш да пишеш, както и твои политически съмишленици или опоненти. Благодаря за компетентните мнения!
            Да, говори на "ти"

И да, излизам вече. До утре вечерта или Понеделник

Лека на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              ГЕРБ засилиха кризата през между ноември 2009 и март 2010. Дянков успя тогава да срути икономиката ни съвсем излишно. само откровено идиотското му управление за тези 5-6 месеца ни струва повече като изгубен растеж от всичките кражби на всичките правитлества за последните 10 години.

действията на Дянков тогава бяха тотална глупост и пълна неграмотност. напрактика направи всичко на обратно на нужното.
              ти графики мжеш ли да четеш бре млади момко? Как съсипаха икономиката като има рали от 2010 нагоре. и от -6% ръста е стигнал +1% Кьорав ли си? ако ти дам графика без да знаеш кой е управлявал как ще я четеш . ами по същият начин.
              Last edited by 4un4o; 24.08.2012, 22:53.

Коментар

Господин Каролев, когато НДСВ дойде на власт искахте 700 дни за да ни оправите и ни "оправихте" Засилката на спада започва в 2008 и едва ли новото правителство е можело да вземе мерки които с вълшебна пръчка да обърнат тренда на спада за няколко месезца. Въпреки всичко това правителство само за 1 година обърна тренда и в момента той е възходящ ,докато за ЕС е в корекция. Не очаквах толкова елементарен отговор.
                чак ми е неудобно да се води спор по данни, които само трябва да погледнеш
                май, забрави за бюджетните излишъци - тия дни това май, коментирахте с Димка, мисля,...за комунистите колко некадърни били или пък за умишлено надценяване, за да се разпореждат после с парите задбалансово

вие така и с дълга
                Борисов орева пространството как царистите(които го направиха главсек) му оставили дълг и как всичко му било ок, ако не трябвало сега милиард да плаща

ама, ето ги и числата, дето Борисов няма как да изманипулира (копирам си поста ми от преди време)

говорейки за дълга, ето ги фактите, а дали не е можело и по-добре, вероятно, но е факт доброто управление, спомняш си, че имаше и изкупувания

Плащания по външния държавен дълг 2001 - 2011 години:

2001г....-...1179.8 млн. евро
                2002.....-.....802.4 млн. евро
                2003.....-.....661.9 млн. евро
                2004.....-...1189.9 млн. евро
                2005.....-...2143.8 млн. евро
                2006.....-.....926.1 млн. евро
                2007.....-.....953.4 млн. евро
                2008.....-.....680.7 млн. евро
                2009.....-.....321.8 млн. евро
                2010.....-.....315.2 млн. евро
                2011.....-.....304.3 млн. евро

Към края на 2001 г. външният дълг на България е в размер на 9672.9 млн. евро.
                * * *
                В края на 2009 г. номиналният размер на външния държавен дълг възлиза на 3289.8 млн. евро.

Размерът на външния държавен дълг в края на 2010 г.
                възлиза на 3373.5 млн. евро.

Номиналният размер на външния държавен дълг към края на декември 2011г. възлиза на 3487.6 млн. евро.

Цялата информация е от МФ.

През последните 3 години, наред с регулярните плащания, задлъжняваме с повече от платеното.

Вътрешният дълг също нараства с над 2 млрд. лв....отделно фискалния резерв
                Last edited by съни(тя); 24.08.2012, 22:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Кунева е ваша издънка . Смятам че следващото правителство ще е многопартиино ,какви са и вижданията за управлението ,защото може да стане балансьор....
                  Либерални. Подобни на моите. С една идея по-умерени.

Коментар

Една от малкото теми, по които предпочитам да не говоря. Надявам се да ме извиниш.
                    Владо, позволявам си да те нарека така, спри да пишеш, щото някои тролове се напиха и ще почнат да ти водят гарез. Радвам се че избра инвестора за интересни обсъждания в областта на политиката и икономиката. Надявам се да не спираш да пишеш, както и твои политически съмишленици или опоненти. Благодаря за компетентните мнения!

Коментар

Коментирам графиката, нищо не съм казал. Вижда се че по времето на НДСВ е стабилна и даже малко ръст. Идват БСП 1995 яко надолу Ваньо Костов яко нагоре- БСП 0т 2006 надолу и 2008 яко надолу Герб силно нагоре. Нали затова сте я публикували за да я анализираме. Какви са тези мръсни думи?
                      2008 имаш 6% ръст. Какво яко надолу? И не го приемай икономическия ръст като даденост. Това, че си наследил 3% и си го вдигнал на 6%, като си го задържла после на 6% не е стабилност. Това е рекорден ръст за целия свят. Затова ме съветват да не правя графиката за БВП с линия, а със стълбчета.

Коментар

Една от малкото теми, по които предпочитам да не говоря. Надявам се да ме извиниш.

Коментар

То само това да беше слабото място на НДСВ.... нямаше да сме под 1% доверие
                          То сега почти всички са с такова. С изключение на най-гръмогласните.

Коментар

• Много се притесних след като разбрах, че социализма се предава по полов път. Веднага прехвърлих всички социалистки с които съм имал закачки, а те не са малко. Искрено се надявам ваксината и здравият ми борбен дух да ме опазят от развитието на това заболяване....... бррр...... :-(

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                              Напипах ли слабото място на НДСВ. Това е колкото шега, толкова и истина
                              То само това да беше слабото място на НДСВ.... нямаше да сме под 1% доверие

Коментар

Дните май бяха 800. И по графиката на БВП си личи "оправянето".

Само не рзбрах какво смяташ, че ще стане - че ЕС отново ще влезе в дълбока рецесия, а ние ще се извисим с +5%?

Не знам за какви изобщо успехи говориш с ръст на БВП около нулата и растящи незаети. Цялата риторика на ГЕРБ е пълен абсурд.

Коментар

Working...
                                X