Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
България направи мощен скок в конкурентоспособността. Институтът, който я оцени прибра половин милион
Страната се е изкачила от 74-то до 62-ро място в годишната класация за конкурентоспособност на Световния икономически форум (СИФ), пише в редовния доклад на СИФ за конкурентоспособност на икономиките на 144 страни (The Global Competitiveness Report 2012-2013) съобщи Vesti.bg
Други данни, които не бяха оповестени
На 11.05.2012 г. фирмата "Естат" е получила 440 724 лева без ДДС за „Социологически проучвания за изпълнение, мониторинг и оценка на Комуникационния план на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013”, показа проверка на Биволъ в Агенцията за обществени поръчки.
В поръчката има две обособени позици "Провеждане на социологически проучвания и изготвяне на изследователски доклади" за 259 624 лв. и "Извършване на медиен мониторинг и изработване и предоставяне на контент анализ на публикациите и излъчванията в печатните и електронни медии по теми, свързани с Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013". за 181 100 лв.
Поръчката е възложена от МИЕТ без предварително публикуване на обявление в официалния вестник на Европейския съюз.
"Естат" е собственост 50/50 на Иво Желев Желев и на Фондация "Център за икономическо развитие" (ЦИР) - партньор на Световния икономически форум при изготвянето на доклада за България, който тази година се оказа толкова благоприятен.http://www.bivol.bg/cir.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЛъчезар Тошев отдавна не ме изумява с тъпотиите си.
Изумява ме това, че сериозни хора могат да обсъждат подобна идиотия!Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПравилно. Обаче това е само символ. Не трябва да спираме с исканията. Давайте да натискаме за мажоритарни избори и референдуми ! Полека лека да им извиваме ръцете на хрантутниците докато дойдат на власт наши хора, които по своя и наша воля да разширяват основите на пряката демокрация.
https://www.facebook.com/events/360298180704960/Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеДепутат предлага паметник на Хан Аспарух на мястото на Цар Освободител http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...boditel.167784
Нямам си на идея дали и ВИЕ съфорумци сте съгласни с идеята ,но аз подкрепям предложението срещу Парламента да се постави паметник на Хан Аспарух, а цар Освободител може да отиде на мястото на паметника на Съветската армия, която НЕ НИ Е ОСВОБОДИЛА ,А ОКУПИРАЛА.Нека си знаем и тачим историята и всеки да си застане на полагащото му се в нея място. Ако искаме другите да ни уважават трябва да започнем със себеуважението!
Изумява ме това, че сериозни хора могат да обсъждат подобна идиотия!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеДепутат предлага паметник на Хан Аспарух на мястото на Цар Освободител http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...boditel.167784
Нямам си на идея дали и ВИЕ съфорумци сте съгласни с идеята ,но аз подкрепям предложението срещу Парламента да се постави паметник на Хан Аспарух, а цар Освободител може да отиде на мястото на паметника на Съветската армия, която НЕ НИ Е ОСВОБОДИЛА ,А ОКУПИРАЛА.Нека си знаем и тачим историята и всеки да си застане на полагащото му се в нея място. Ако искаме другите да ни уважават трябва да започнем със себеуважението!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Ще има ли измами при продажбата на държавни земи?
http://money.bg/poll/id_555303980
От гласували 86:
- 6 смятат че всичко е прозрачно и законо
- 80 смятат че ще има измами под една или друга форма .......
или в проценти:
- 7% към
- 93 %
Смятам всякакъв коментар за излишен .......................remember remember the fifth of november
Коментар
-
Депутат предлага паметник на Хан Аспарух на мястото на Цар Освободител http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...boditel.167784
Нямам си на идея дали и ВИЕ съфорумци сте съгласни с идеята ,но аз подкрепям предложението срещу Парламента да се постави паметник на Хан Аспарух, а цар Освободител може да отиде на мястото на паметника на Съветската армия, която НЕ НИ Е ОСВОБОДИЛА ,А ОКУПИРАЛА.Нека си знаем и тачим историята и всеки да си застане на полагащото му се в нея място. Ако искаме другите да ни уважават трябва да започнем със себеуважението!Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Криминалната полиция ще проверява търговете с дървен материал и участниците в тях, съобщи в четвъртък премиерът Бойко Борисов. "Разпоредил съм на министър Цветанов чрез Криминална полиция да проверява всички търгове и фирмите-участници в тях, като се следи какви са доставните цени и по какъв начин купуват дървения материал", каза той, цитиран от БТА.
Полицията ще следи търговете за дървесина
Понеже това правителство е съставено от престъпници, бивши мутри, и милиционери, техните закрилници, самото то смята всички останали за престъпници. Та и търговците на дървесина ще бъдат проверявани от криминалната полиция. Понеже търговците са си "криминали" по презумпция.
Сега разбирате ли защо е възможно на власт в България да е тип като Бойко? Защото е олицетворение на комунистическо мислене, а нашият народ си харесва комунизма. Няма какво да се лъжем. Само дето му беше омръзнал бай Тошо, та искаше да си го смени. И след поредица от неуспешни опити "бай Тошо" отново е намерен. Той е "човекът от народа". Прост като народа. И го защитава от изедниците чорбаджии и търговци.
"Бай Тошо" ще осигури на народа евтини дърва.Стига народа да не го мързи и да отиде да си ги вземе
"Всички семейства, които не ги мързи и не искат да плащат високите цени на складовете, могат да отидат и от там да си претоварят на цена 36 лева за кубик"...допълни Борисов
Впрочем въпреки тези грижи цените на стоките вървят неотвратимо нагоре. Това ще се случи и с дървата за огрев. Те всъщност са поскъпнали вече два пъти откакто Тиквата е на власт.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнениеНа това, колега, се казва wishful thinking.
С удоволствие бих гласувал за по-добри и решителни реформатори, но нещо не ги виждам.
Може би червените? ДПС? Кунева? Костов? Атака? - смях и сълзи!
Правителството на ББ набра инерция и се справя все по-добре, потвърдено и от международните оценки и рейтинги, дори и червената демагогия няма да ги спре.
1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.
2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.
8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...
Пък това червеното на края си е баш врагът в моето легло !!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе, просто не ми пука какви глупости ви се въртят в кухте глави. още няколко месеца и бай- бай ГЕРБ отивате в бунището на историята където ви е мястото
С удоволствие бих гласувал за по-добри и решителни реформатори, но нещо не ги виждам.
Може би червените? ДПС? Кунева? Костов? Атака? - смях и сълзи!
Правителството на ББ набра инерция и се справя все по-добре, потвърдено и от международните оценки и рейтинги, дори и червената демагогия няма да ги спре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБойко Борисов шеф - това трябва да е кошмара на всеки човек с акъла си
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеРавновесие,
имаш показа за РАБОТА..... ще ходиш на прослушване...
Коментар
Коментар