IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Искаш да кажеш че правителството се крепи само на герберастката демагогия.

защото всъщност се справя ужасно с всичко. По-добър и решителен реформатор - че те всички са по-добри и решителни реформатори. дори и БСП. ГЕРБ за три години са свършили кръгла 0. Една голяма кръгла нула. никакъв успех, в какъвто и да било план. Само демагогия, пропаганда, и плюене по всички по купените медии, че да изглеждат добре.

Е да ама хората не са слепи. Виждат че ГЕРБ иска хората да сравняват ГЕРБ с оплютите от самите ГЕРБ всички останали. Плюсовете да си намалил значително свободата на словото е че можеш да плюеш по когото си искаш без да ти отвръщат.

Така че не е вярно че ГЕРБ няма алтернатива. Напротив всички останали са по-добрата алтернатива от ГЕРБ. ГЕРБ е възможно най-лошия избор.
    Хахаха ти ме разсмя с тези прекрасни алтернативи.
    Колега, явно са ти прескрипали хоботчето и не можеш вече да засмукваш вече далаверка, за да предпочиташ всички останали - и може би най-вече Доган с обръчите от фирми, нали?
    Моите съболезнования, но да ти призная бих гласувал за ГЕРБ дори и само за да бъдат БСП и ДПС извън властта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bibitko Разгледай мнение
      Станишев и Борисов ще си мерят построените магистрали в края на мандата

До края на този мандат на правителството на ГЕРБ ще бъдат построени по-малко магистрали, отколкото при предишното правителство, прогнозира пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от БТА. Той нарече настоящата власт "арогантна и оядена".

Според Станишев "инфлацията отдавна е изяла това, с което ще бъдат увеличени доходите догодина". От три години българският народ обеднява, смята лидерът на БСП.

http://www.mediapool.bg/%-news197061.html
      Колега Бибитко,
      Струва ми се проява на лош вкус и липса на разум да разпространяваш демагогиите на провален политик като Станишко. Той управляваше, когато икономиката се издуваше от балоните. И какво направи от потока данъци и приходи, които се изливаха наготово? - голямото прахосване с нищо реално след него за народа, освен демагогия, кражби, спрени еврофондове, корупция за партийните велможи, включително наглите 1.5млн за Доган, срастване на мафия и държава, начело с трактора в ДАНС и Запалката с Галевите, престъпност, отвличания и неработеща съдебна система.
      Първо, освен в областта на руските мундири не разбрах кога Станишко стана голям капацитет и в областта на икономиката та ще дава смотаното си мнение?
      Второ, на българския народ заплатата не му се определя и разписва от ББ, та да ни ожалва. Станишко май си мечтае за времената на диктатурата на пролетариата или развития социализъм когато си е писал дисертацията за мундирските копчета.
      Трето, погледни по-добре НСИ преди да разпространяваш глупостите му и ще видиш, че голямата инфлацията беше по негово време.

2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011

5,0 7,3 8,4 12,3 2,8 2,4 4,2

т.е. обща инфлация 2005-2009 г - 37%
      обща инфлация 2009-2011г - 9.7%

За заплатите също в НСИ:
      http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26
      Там ще видиш - средна заплата:
      2009 г 7309
      2011 г - 8487 лв
      т.е растеж 16%
      Дали 16% е по-малко от 9.7%

И за пенсиите виж пак в НСИ:
      Относителен дял на дохода от пенсиите в общия доход на домакинствата

2005 - 22.2%
      2006 - 22.6%
      2007 - 22.1%
      2008 - 23.2%
      2009- 27.6%
      2010 - 30.9%

И какво излиза - нещо да кажеш? Социалиста Станишко, който плаче че народът обеднявал, всъщност е плащал по време на икономически бум 25-30% по-малко пенсии от лошия Борисов през голямата криза. И пенсионерите сега са доста по-добре отколкото при неговото управление.
      Край няма червената демагогия!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Ааа, разбрах. Значи нас ни плюете, щото не сме били давали алтернатива, макар, че пряката демокрация си е точно алтернатива.

А Бибитко не го плюете, защото той дава като алтернатива БСП.
        Следва ли да разбирам от тези ваши действия, че наистина ГЕРБ и БСП са от един червен дол дренки ??? Въпроса е реторичен, не ми отговаряй.
        Посочи една държава с пряка демокрация.
        Въпроса също е реторичен.

Коментар

• А ти какво разбираш под пряко демокрация, че съм пропуснал из форума размислите ти по въпроса.
          В какво точно се изразява ? Вземане на решения ли, назначаване на длъжности ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
            Че вие сте по-скоро свободноплюещи.
            Плюете по всичко наоколо. Мисленето обаче липсва: не давате никаква алтернатива.
            Щот е по-лесно, плюваш си и не мислиш. 6
            Ааа, разбрах. Значи нас ни плюете, щото не сме били давали алтернатива, макар, че пряката демокрация си е точно алтернатива.

А Бибитко не го плюете, защото той дава като алтернатива БСП.
            Следва ли да разбирам от тези ваши действия, че наистина ГЕРБ и БСП са от един червен дол дренки ??? Въпроса е реторичен, не ми отговаряй.
            Last edited by mechobikov; 08.09.2012, 23:51.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

Коки, ето сега. Появи се Бибитко от БСПето, а да видим сега ГЕРБерите него ли ще оплюят или нас свободомислещите !!!
              Че вие сте по-скоро свободноплюещи.
              Плюете по всичко наоколо. Мисленето обаче липсва: не давате никаква алтернатива.
              Щот е по-лесно, плюваш си и не мислиш. 6

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                Да не забравите пак да гласувате за ГЕРБ, бюлетина 666 - за Шистов газ, за Цар Киро, за Безмитни Цигари, за Престъпността, за По голям Външен Дълг, за Продажбата на Булгар Табак за стотинки, За да бъдете мачкани с Микробуси, за Да може полицията да слуша музиката от кръстника, за Продажбата и подаряването на земеделска земя на Изриел, Турция и Саудитска Арабия, за да сме Колония на САЩ,

Най-новата песен за Бойко Борисов

http://www.youtube.com/watch?v=a5qsu...eature=related
                The number of the beast

tnm

Коментар

• Да не забравите пак да гласувате за ГЕРБ, бюлетина 666 - за Шистов газ, за Цар Киро, за Безмитни Цигари, за Престъпността, за По голям Външен Дълг, за Продажбата на Булгар Табак за стотинки, За да бъдете мачкани с Микробуси, за Да може полицията да слуша музиката от кръстника, за Продажбата и подаряването на земеделска земя на Изриел, Турция и Саудитска Арабия, за да сме Колония на САЩ,

Най-новата песен за Бойко Борисов

http://www.youtube.com/watch?v=a5qsu...eature=related

Коментар

• Станишев и Борисов ще си мерят построените магистрали в края на мандата

До края на този мандат на правителството на ГЕРБ ще бъдат построени по-малко магистрали, отколкото при предишното правителство, прогнозира пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от БТА. Той нарече настоящата власт "арогантна и оядена".

Според Станишев "инфлацията отдавна е изяла това, с което ще бъдат увеличени доходите догодина". От три години българският народ обеднява, смята лидерът на БСП.

http://www.mediapool.bg/%-news197061.html

Коментар

• Коки, ето сега. Появи се Бибитко от БСПето, а да видим сега ГЕРБерите него ли ще оплюят или нас свободомислещите !!!
                      tnm

Коментар

• Станишев пита кои са подмазвачите около Борисов

Нали чухте, че господин Цветанов преди няколко дни обеща, че само да ги изберат и такива чудеса ще се случат. Всички разбират, че става дума за предизборно шмекеруване и хитруване - да се внушат на хората очаквания, след като 3 години политиката на ГЕРБ води до обедняване на българите.
                        Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев по време на събора на русофилите на язовир "Копринка", предаде БГНЕС.

Увеличиха безработицата с 200 000, тя вече е над 400 000 и още 250 000 хора, които са обезкуражени. Смазаха малкия и среден бизнес в интерес на своите приближени. Не увеличиха доходите, а ги замразиха. Инфлацията отдавна е изяла това, което обещават да увеличат догодина. Това е толкова цинично и наред с това имаме власт, която е станала толкова оядена и арогантна, че вече действително смята, че това, което говорят и лъжат, те си го вярват, добави Станишев.
                        http://dnes.dir.bg/news/sergey-stani...-11947084?nt=4

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                          mechobikov;лозунгът ти не е ли :,,Ел пуебло унидо хамас сера венсидо''/Обединеният народ никога няма да бъде победен/ или се бъркам???:
                          Не бъркаш, аз сбърках. . Но между нас да си остане, щото ще ме нападнат кокошките носачки от курник в пиринския край
                          tnm

Коментар

Не сме шепа хора. Просто сме преобладаващото мнозинство от хора. Ние сме лошия матриал. По скоро ние не сме лошия матриал, но те си мислят, че сме. А който си мисли, че българския народ е лош матриал, не е по умен от кокошка носачка от курник в пиринския край.

Пуебло унидо хамас ера венсидо
                            ВЕНСЕРЕМОС !!!
                            mechobikov;лозунгът ти не е ли :,,Ел пуебло унидо хамас сера венсидо''/Обединеният народ никога няма да бъде победен/ или се бъркам???:
                            Last edited by коки; 08.09.2012, 19:32.
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Съмненията ти разбира се са основателни. Всъщност докато не опитаме няма как да знаем със сигурност дали можем или не можем. Според мен е по вероятно да можем.

Каква е ситуацията сега. Как се вземат решенията. Вземат ги политици, като разни изследвания сочат, че българските политици са едни от най корумпираните. Пък понеже съм обикалял света, съм се убедил лично, че тези изследвания не са далече от истината. А какво означава вземане на решение от подкупен управник. Това означава, че в много повече от 50 % от случаите ще бъдат прокарани решения, които ощетяват управляваните. Те обикновено за това се дават подкупите, за да се вземе решение, което след това видни демагози оправдават като НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ.

С оглед на горното излиза, че дори да спрем да мислим и само да хвърляме ези - тура, пак имаме по голям шанс да уцелим вярното решение. Естествено няма да теглим жребий, а ще подлагаме по важните решения на референдуми, а другите ще се вземат в условия на прозрачност след доколкото е възможно по широк дебат. При по голямата част от случаите при които следва да се вземе решение обикновено е ясно кое е добро и кое лошо. За другите си остава 50 на 50.

Горните разсъждения ме карат да мисля, че при пряка демокрация бихме се справили по добре отколкото при управлението на сегашния корумпиран, бандитски политически елит.

Десет пъти по ниски заплати от средните за Европа. Ай с*ктир.
                              Така мисля аз.

1. Да не са дигали бензина.
                              2. Да не са дигали тока
                              3. Да не са държали доходите 10 пъти по ниски от средните за Европа
                              4. Да не са си мислили, че сме лош матриал
                              5. ВЕНСЕРЕМОС
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Алоооо Werter,нещо си обръркал влака .Като се има предвид ,че ядрото на партията Герб са всичките със скрити червени книжки на БКП в задният джоб + колегите им в НС където са милиционер/разбирай комунист/+роднина+милиционер +роднина...следва,че и те са от същото котило от които са изброените от теб партии.Аз и за туй не гласувам ,защото всички които са на политическата ни сцена 23години са си от люпилнята на БКП/ДС.Така както вървят нещата ...няма алтернатива за която бих гласувала .

пп Като ви чета тук имам чувството ,че само mechobikov като мен не е фен на никоя партия.Всичко друго симпатизира я на комуняги ,я на сателитите имСледва ,че и в бъдеще статуткото на упралвение ,ще си е все същото.Не виждам как с шепа хора ще им извием ръцете mechobikov ?
                                Не сме шепа хора. Просто сме преобладаващото мнозинство от хора. Ние сме лошия матриал. По скоро ние не сме лошия матриал, но те си мислят, че сме. А който си мисли, че българския народ е лош матриал, не е по умен от кокошка носачка от курник в пиринския край.

Пуебло унидо хамас ера венсидо
                                ВЕНСЕРЕМОС !!!
                                tnm

Коментар

Working...
                                X