Първоначално изпратено от първи стъпки
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеА за зелената енергия какво мислиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеА така, защо се отказа РВЕ??? Защото е много стойностен проект ли???? Нито РВЕ, нито Ти, нито аз вярвяме, че Бойко ще управлява след 20г. Та, защо според теб се отказаха РВЕ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеточно мислех да си допълня предния пост
Когато имаме политици - фурнаджийски лопати, най-доброто решение е референдума, а не тяхното завъртане без ясни доводи
И аз съм с резерви към ядрени централи, но и към някои химически заводи също и към ...танкерите, които тровят рибата, която ям после....но...
Борисов не обясни икономическите критерии, за да е изгодна централата, скри и доклада на банката, на която плати няколко милиона, не каза и какво е предложил на Русия - видимо руснаците не бяха ядосани от отказа... с какво е заменил единия интерес с друг...
А за зелената енергия какво мислиш?
Как е възможно да имате такова самочувствие?????
За АЕЦ Белене знаят реално какво би и случило няколко десетки човека в света!
Кажи твоя глас за какво е? Знаеш след 20г. какво ще се случи, колко % е възвращаемостта, знаеш дали ще има войни, природни бедтвия...............?????????????
Еми дайте да проведем референдум и за това колко ще е съотношението долар/евро и да инвестираме сребърния фонд!!!!!!! Ако познаем ти гарантирам пенсии по мин. 5000 евра за всички! НЕка Гошо, Пешо и всички да вземат това решение
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа, ако беше казал че е ЗА АЕЦ Белене
Когато имаме политици - фурнаджийски лопати, най-доброто решение е референдума, а не тяхното завъртане без ясни доводи
И аз съм с резерви към ядрени централи, но и към някои химически заводи също и към ...танкерите, които тровят рибата, която ям после....но...
Борисов не обясни икономическите критерии, за да е изгодна централата, скри и доклада на банката, на която плати няколко милиона, не каза и какво е предложил на Русия - видимо руснаците не бяха ядосани от отказа... с какво е заменил единия интерес с друг...
А за зелената енергия какво мислиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДа проведем РЕФЕРЕНДУМ дали изборите за законодателна власт да бъдат мажоритарни
Коментар
-
При всеки политически избор е нелепо човек да очаква че хората всъщност разбират за какво е избора. Важно е единствено какво разбират 50%+1. Но какво се получава в такъв случай. Емоциите на хората са до голяма степен сходни - т.е. има голяма вероятност да се формират значими групи от хора, които изпитват сходни емоции. Но при ценностните системи нещата стават тотално различни. колкото един човек повече се замисля толкова повече личната му ценностна система започва да се различава от тази на другите. колкото по-малко се замисля толкова повече се води от стадото. Така се получава че хомогенен ценностен отговор ще дават само хората които много много не се замислят. Т.е. долните 50% е много по-вероятно да формират хомогенни групи по отношение на дадени ценности. При начина на мислене изводите са идентини. колкото по-малко мислят толкова повече ще мислят сходно.
Така при всеки политически избор решението всъщност почти сигурно ще се взима от долната част на хората. Хората които си нямат идея какво правят ще определят насоката на движение на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДобре тогава
1. Ти не можеш да докажеш
2. Може би народа мисли като теб
3. Може би като мен
4. Да проведем РЕФЕРЕНДУМ дали да има РЕФЕРЕНДУМ за АЕЦ и глас народен глас божи.
5. Няма логически начин по друг начин да бъде решен спора ни, тъй като нито ти говориш с всевишния нито аз !!!
6. Да проведем РЕФЕРЕНДУМ дали да има пряк избор за съдебна власт !!!
7. Да проведем РЕФЕРЕНДУМ дали да има пряк избор на местни полицейски началници.
Как е възможно да имате такова самочувствие?????
За АЕЦ Белене знаят реално какво би и случило няколко десетки човека в света!
Кажи твоя глас за какво е? Знаеш след 20г. какво ще се случи, колко % е възвращаемостта, знаеш дали ще има войни, природни бедтвия...............?????????????
Еми дайте да проведем референдум и за това колко ще е съотношението долар/евро и да инвестираме сребърния фонд!!!!!!! Ако познаем ти гарантирам пенсии по мин. 5000 евра за всички! НЕка Гошо, Пешо и всички да вземат това решениеLast edited by първи стъпки; 30.07.2012, 00:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНямя как да ти докажа че съм прав, защото това предполага да се въведе пряка демокрация и да се видят последствията. Пък аз лично тези последствия не искам да ги виждам, защото съм сигурен в крайно песимистичното ми мнение за българския среден избирател
1. Ти не можеш да докажеш
2. Може би народа мисли като теб
3. Може би като мен
4. Да проведем РЕФЕРЕНДУМ дали да има РЕФЕРЕНДУМ за АЕЦ и глас народен глас божи.
5. Няма логически начин по друг начин да бъде решен спора ни, тъй като нито ти говориш с всевишния нито аз !!!
6. Да проведем РЕФЕРЕНДУМ дали да има пряк избор за съдебна власт !!!
7. Да проведем РЕФЕРЕНДУМ дали да има пряк избор на местни полицейски началници.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеЗащо ли се отказа РВЕ, защо ли причините за отказа не вършат работа на Тиквоча
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениетова е само в полза на референдума
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениетова е само в полза на референдумаБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеГоворим за ЛОГИКА !!! Това не са аргументи нито срещу РЕФЕРЕНДУМА, нито срещу пряката демокрация въобще.
1. Ако големи групи от хора мразят други големи групи от хора, от това не следва, че е правилно да няма референдуми !!!
2. Кой има право да се чувства богопомазан да връзва или развързва ръцете на хората.
3. Останалата част от поста ти са предположения, които могат да се направят за всяка форма на управление !!!
Коментар
Коментар